RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 12:30:16)

saamy nije ti losa ideja sa tim foto sutingom [sm=smiley36.gif] bas nemam nesto slika kako sam trudna... Prvo sam izbjegavala da ne bi ko objavljivao po internetu (tipa moje sestre [sm=smiley36.gif]) a sad mi se bas nesto slika i hoda svugdje [sm=smiley36.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 12:40:50)

Ni ja nevolim objavljivat po facebook ,al volim za sebe imat uradila sam sa mm bas fino,dok ova jedna cura svaki pregled ona sliku postavlja na facebook, to meni barem previše!
Šta je veceri, kontam grah al bojim se da mi neće ispast kako treba aa i trebala sam ga dan pregled u vodu stavit da se brže skuha,kako vi grah pravite?

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 12:44:35)

ja grah navece naopim u vodu, skuha mi se jako brzo, i evo kuha se.
drage moje jel uredu 3,9 secer prije mjesec bio 4,1 sad 3,9 a sinoc sam pojela 100g cokolade, kakvi su kod vas seceri?

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 12:47:48)

ne volim se ni ja reklamirati, i sve slike za svoje albume radimo. Facebook mi u biti ni za sta ne sluzi osim ponekad da se s rodbinom cujem, a i to vise-manje...

ja cu danas gulas s teletinom, i prilog tjesteninu. Mrsko mi je bilo sta komplikovano kuhati [sm=smiley36.gif] a grah ja prvo obarim, napravim zaprsku, sve pomijesam i u lonac na kuhanje jedno sahatak, nista komplikovano a bude ukusno pravo [sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 12:48:18)

aaa nemojte mi minus stavljati ja pisem[sm=bravo.gif] sad sam bila kod prijateljice koja ima bebu od 5 mj.pa smo se malo mazili a Boze dragi kako mirise i guguce pa ono je milina,neznam koja je od vas pisala za taj sok za imunitet,evo recepta koji ja pravim:1 kg cvekle,pola kg mrkve,pola kg kiselih jabuka,2 narandze,1 limun,sameljete sve i kada dobijete sok u to dodate pola kg meda,preukusan je a i bomba za organizam,kada se pije razblazi se sa vodom

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 12:49:18)

IZVORNA PORUKA: lala88

drage moje jel uredu 3,9 secer prije mjesec bio 4,1 sad 3,9 a sinoc sam pojela 100g cokolade, kakvi su kod vas seceri?

ne znam koja je normalna vrijednost secera? Mislim da ti je to ok, bitno je samo da ne ide gore, da je manje nego prosli put [sm=smiley1.gif]

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 12:54:40)

Dobar dan trudnicice moje, da se i ja malo ukljucim prije nego mi drugarica dodje, ja sam sinoc pisala i skontam sve odsutne [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Izgleda da smo samo ja i ova moja cura u stomaku nocne ptice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] 
Kako uvijek na temi graha zavrsimo (tj. pita ili grah) [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Da se opet na FIS nadovezem, nisam nista u ovom sarajevskom kupila osim jednog preslatkog seta: benkica, donji dio zatvoreni, siperak, kapica i rukavice- 11 KM [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A fakat kvalitetan pamuk, doduse turski. Spremam se sa spiskom u veliki FIS za jedan vikend i jos jednom hvala na preporukama. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Inace i u Azelu je trenutno rasprodaja, stvarno prejeftino ali kakva vi iskustva imate sa onim bodicima sto se oblace preko glave, jel to mucenje za bebu? Ja cula da je bolje one kimono fazon na vezanje ili kopcanje pa se sad slijepo toga drzim a puno veci i sladji je izbor ovih preko glave, cini mi se.

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 13:01:44)

Merien i ja se vodim tom politikom da je to na kopcanje i preklop prakticnije i jednostavnije, ne samo za bebu nego i za tebe kad je budes oblacila. Meni je mama dosta toga nakupovala i samo obucem bebi jos gegice i to je to.
Ne znam sta kazu ove iskusne zenice?

A tih setova za bebe ima more do nekih 30KM, jeste turski pamuk ali nije nekvalitetan. Kad skontas djetetu ces to obuci jednom-dvaput i to je to, nema kad poderati [sm=smiley1.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 13:16:33)

Auuu sto nas Rose naruzi[sm=smiley36.gif]
Jesmo lijene,kao da nismo trudne,nema pitanja,iskustava,sexa(najvaznije [sm=smiley36.gif]).

Sjecam se 2008 kada je nasa Dincii bila trudna i na temi za trudnice to je pisanje 24h ,glavna tema bila je hrana i koja je postala djevica od kako je zatrudnila[sm=smiley36.gif]
Bilo je ko o cemu trudnice o sexu.I mi smo se ponekad javljale,iako nismo bile trudne.
Zaista vesela atmosfera.

Sada kada sam isla u kupovinu gledam kompletice za bebe na nekom snizenju po 7€.Samo sam gledala nisam htjela nista da kupijem..Kupila sebi crne debele strample,one koje imam male mi,da mogu uz onu haljinicu obuci.E sada,planirala sam muza u subotu pod ruku i da kupim sebi crne,ravne,do koljena cizme.[sm=smiley1.gif]

A za rucak,nezz....bit ce nesto.U zadnje vrijeme nikako nemam ideja sta praviti.Pravim ono sto mi se jede.[sm=smiley36.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 13:43:41)

Meni nikako nije ukusan ovaj sok za imunitet evo pijem kiselu muka mi od njega, to za bodice mislim da je lakše to na vezanje ili kopčanje ali nemam takvih sve sam uzela one što se navlače, kako reče više ima izbora ljepši su,pita grah sto je sigurno mada moj mm nevoli gotovi on voli kupovni u tegli samo podgrije, težak mu nas bosanski hah pitu neznam razvijat probam nekad al neće pa neće iznervirao se bezveze još isprljam suda za 2masine tako uzmem gotove jufki i opleti nefali il ništa krompirusa,burek super ispadnu,danas bami spremam kineske kuhinje malo

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 13:56:42)

drage moje, unistila sam se pokusavajuci odgonetnuti one sifre na nalazima i bolje da ih nisam tumacila, skontala sam da mi je sve na granice, ili gornjoj ili donjoj. Necu vise tumaciti nalaze

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:01:17)

unisti se pokusavajuci desifrovati nalaze i onda sam skontala da mi je sve na granicama ili gornjoj ili donjoj. samo su mi leukociti i eritrociti dobri, sad se samo nasikira. Al veceri je salata od cvekle, ima sve da se popravi [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:02:48)

Evo i nas zenice, dosli...bili malo u igraonu...evo stavila grah da se ugrije da jedemo,crkoh od gladi...

A saamy ja odsad sve prijavljujem pa i wc [sm=smiley36.gif] salu na stranu, taj zatvor me bas muci al nadam se da se stabilizuje... Izvinjavam sw na direktnosti hehe....

Lala ne znam ja te granice za secwr.. Jel ti inace imas prob stim?? Ja nisam nikakve nalaze radila u trudnoci samo jednom krv i urin..pojma nemam kakvi su [sm=zmeden.gif]

Pa haj mozemo i o sexu[sm=smiley36.gif] da,i ja sam djevica ponovo hahha.... Cekam da udjem u deveti da se opuatim,ovo dosad sve u strahu par puta.. Bio mi zabranjen :((( a da sam pozelila malo je reci[sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:11:34)

uvjek mi secer bio 5,5 sad sam procitala da je ok, bolje nizi nego visok. A krv i urin vadim vec 2 put, i uvjek me zanimalo sta znaci ono WBC, RBc itd pa sad iscitala i ubiti sve se svodi da je sve blizu ili gornje ili donje granice. Napravila sam prevod svih sifri i u petak idem s njima dr da svaku razjasnimo [sm=smiley36.gif] Ja sam najgora trudnica mom dr u historiji rada, ja uvjek dodjem spremna sa 1000 pitanja,, jer sve ranije iscitam i onda ga spopadam sa strucnom terminologijom

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:11:45)

Marien, bolje kimono fola takvih ima u fisu milion...ja sam se znala preznojiti dok joj preko glave navucem bodi (a to je bio neki koji sam dobila od nekog) pa sam ih izbjegavala...da joj vrat ne povrijedim [sm=smiley36.gif]

m.c. treba vas naruziti...neaktivne ste (doduse ti si jos i aktivna [sm=smiley1.gif]) ...ja na poslu pa ko imala bih sta raditi ali mi mrsko...radije drvim na chat temama [sm=smiley36.gif] bila na pauzi, maloj u teranovi kupila helanke i dvije trenrke (donji dio) za cca 21 KM, snizenje a ona u vrticu sve podera puzuci dok se igra [sm=smiley36.gif]

sutra kontrola, jedva cekam, moja dr se meni posevti pola sata, pokazujuci prstice, lice, nogice i ganjajuci bebu da mi je uslika [sm=smiley36.gif]...sutra mjerimo NN ali nisam sigurna kako ce ispasti, ova beba se negdje nisko ugnjezdila jedva je dr onom sondom vaginalnom uganja...mozda preko stomaka proba [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:17:19)

uvjek mi secer bio 5,5 sad sam procitala da je ok, bolje nizi nego visok. A krv i urin vadim vec 2 put, i uvjek me zanimalo sta znaci ono WBC, RBc itd pa sad iscitala i ubiti sve se svodi da je sve blizu ili gornje ili donje granice. Napravila sam prevod svih sifri i u petak idem s njima dr da svaku razjasnimo [sm=smiley36.gif] Ja sam najgora trudnica mom dr u historiji rada, ja uvjek dodjem spremna sa 1000 pitanja,, jer sve ranije iscitam i onda ga spopadam sa strucnom terminologijom

WBC - white blood cells (leukociti)
RBC - red blood cells - (eritrociti)

[sm=smiley1.gif]

kad smo kod nalaza...ja sada stvarno cesto idem u wc...i stalno mi je urin mutan...vazada u njemu pliva kojesta [sm=zmeden.gif]

to nisam primjecivala prosli put...zanimljivo je da prvi jutarnji to nema...a ono kasnije ima...e sad ja sam jednom radila nalaz sa drugim jutranjim...trpila do 6 piskila...i ona oko 8 uzela uzorak za nalaz [sm=smiley36.gif] i taj uzorak tako bio zamucen...nalazx da ima proteina...bas sam se prepala...ali slijedeci uzorak, bas jutarnji, nije zamucen i nema proteina...a sve ostalo tokom dana mutno...bas mi je to cudno, ja se ne sjecam da mi je prosli put tako bilo...ili ja nisam puno zagledala [sm=zmeden.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:17:29)

Samo su meni jednom testirali šećer, urin ne jer kaže kroz krv sve se vidi hajde reko,ma neka samo ti prijavljuju Šta fali tu smo sve,moj mm došao sa posla reko da idemo setat mrsko mu zima meni muka od kuće ufff

AnLu -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:20:34)

Rose... Jesam li to dobro skontala, cekate bebu... Sretno draga, zelim ti urednu trudnocu i lagan porod :)))

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:21:22)

Rose,samo ruzi imas i pravo [sm=smiley36.gif]
Bodici,bodici najsladza gardarobica....jedva cekammmmmmm[sm=bravo.gif]
Svaka kontrola sa sobom nosi neko uzbudzenje,sretno sutra na kontroli.Da se dr ne moci i da odmah nadze mrvicu.
Hmmm nekako imam osjecaj da je moja nisko,idarce osjetim nisko.Mozda ni to ne mora znaciti.
Jaooo bejbibiiiiiiii ........ja uzela semel i sir da jedem,naravno i da vas citam kad procita ti o stolici[sm=jezicek.gif] prisjede mi [sm=jezicek.gif]
Kod nas je bas hladno a ni pahulje snijega nema,ni traga da je zima.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:25:47)

IZVORNA PORUKA: AnLu

Rose... Jesam li to dobro skontala, cekate bebu... Sretno draga, zelim ti urednu trudnocu i lagan porod :)))

da, hvala [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:27:11)

IZVORNA PORUKA: mala curica

Rose,samo ruzi imas i pravo [sm=smiley36.gif]
Bodici,bodici najsladza gardarobica....jedva cekammmmmmm[sm=bravo.gif]
Svaka kontrola sa sobom nosi neko uzbudzenje,sretno sutra na kontroli.Da se dr ne moci i da odmah nadze mrvicu.
Hmmm nekako imam osjecaj da je moja nisko,idarce osjetim nisko.Mozda ni to ne mora znaciti.
Jaooo bejbibiiiiiiii ........ja uzela semel i sir da jedem,naravno i da vas citam kad procita ti o stolici[sm=jezicek.gif] prisjede mi [sm=jezicek.gif]
Kod nas je bas hladno a ni pahulje snijega nema,ni traga da je zima.

ma nadje ona bebca...nego cini mi se da joj je malo nepristupacna za tacno mjerenje...ipak se radi o par milimetara koze i nosne kosti [sm=smiley1.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:31:24)

Bebica se smjestila gdje jos je bilo najbolje.[sm=smiley1.gif]
Moja se lijepo smjestila,omah sam otisla da vidim ali kao sto kazes ipak je to par mm i jos ako je na nezgodnom jestu teze je tacno izmjeriti.
Vi ste sada 12-ta sedmica ?
Primijecujeli se stomacic i malo?
Nr skuzi jesi li imala mucnineni povracanja?

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:31:45)

IZVORNA PORUKA: AzraB

ne znam koja je normalna vrijednost secera? Mislim da ti je to ok, bitno je samo da ne ide gore, da je manje nego prosli put [sm=smiley1.gif]

Meni je secer uvijek ispod granice nataste... bio je 3,4 pa 3,2 pa neki dan 3,5 ... :) Al ja se super osjecam i bolje da je nizi...

Mnogo ste mi se raspisale... sve sam procitala i vidim da ste nas ruzile, hehee... Pisala bih ja cesce ali kad ulazim preko mob imam neke smetnje, tipa virusa ili da me izbacuje rr, pa dok se nakanim da uzmem laptop... a vazda nekog posla po kuci, pogotovo sad pred termin...

Spominjala se i pita... mmmm... i ja razvijam jufke, al od sedmog mjeseca nisam, hem zbog stomaka, hem zbog bolova u krstima od stajanja. Zato kuhaju mama i svekrva za nas :)

Sto se tice opreme za bebe, ta roba iz FIS-a moze se naci i u Bingu... ja sam svasta nasla, a skroz povoljno.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:33:46)

IZVORNA PORUKA: mala curica

Bebica se smjestila gdje jos je bilo najbolje.[sm=smiley1.gif]
Moja se lijepo smjestila,omah sam otisla da vidim ali kao sto kazes ipak je to par mm i jos ako je na nezgodnom jestu teze je tacno izmjeriti.
Vi ste sada 12-ta sedmica ?
Primijecujeli se stomacic i malo?
Nr skuzi jesi li imala mucnineni povracanja?

13-a...stomacica ima ali bilo ga je i od prosle trudnoce ostalo [sm=smiley36.gif] nisam ja povracala, to me zaobislo i prosli put i sada [sm=smiley1.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:34:57)

Ja nikada nisam imala problema s secerom ili pritiskom.Hvala Bogu,u biti nezz sta je to i kako je imati.
Sada nisam skuzila jeli to kod vas tzv. trudnicki secer ili?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>