rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:51:41)
|
IZVORNA PORUKA: Pravnica IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: lala88 uvjek mi secer bio 5,5 sad sam procitala da je ok, bolje nizi nego visok. A krv i urin vadim vec 2 put, i uvjek me zanimalo sta znaci ono WBC, RBc itd pa sad iscitala i ubiti sve se svodi da je sve blizu ili gornje ili donje granice. Napravila sam prevod svih sifri i u petak idem s njima dr da svaku razjasnimo [sm=smiley36.gif] Ja sam najgora trudnica mom dr u historiji rada, ja uvjek dodjem spremna sa 1000 pitanja,, jer sve ranije iscitam i onda ga spopadam sa strucnom terminologijom WBC - white blood cells (leukociti) RBC - red blood cells - (eritrociti) [sm=smiley1.gif] kad smo kod nalaza...ja sada stvarno cesto idem u wc...i stalno mi je urin mutan...vazada u njemu pliva kojesta [sm=zmeden.gif] to nisam primjecivala prosli put...zanimljivo je da prvi jutarnji to nema...a ono kasnije ima...e sad ja sam jednom radila nalaz sa drugim jutranjim...trpila do 6 piskila...i ona oko 8 uzela uzorak za nalaz [sm=smiley36.gif] i taj uzorak tako bio zamucen...nalazx da ima proteina...bas sam se prepala...ali slijedeci uzorak, bas jutarnji, nije zamucen i nema proteina...a sve ostalo tokom dana mutno...bas mi je to cudno, ja se ne sjecam da mi je prosli put tako bilo...ili ja nisam puno zagledala [sm=zmeden.gif] Draga, nemoj da te zabrinjavaju ti nalazi urina... ja sam s tim muku mucila od 28 tt ... pila antibiotike 2x... Krv super, urin katastrofa. Od leukocita, eritrocita, proteina (sto je najopasnije), dosta okruglih bakterija... uh kad se sjetim. Nakon terapije bude sterilan, a za 3-4 dana, opet se nesto pojavi. Inace, isla sam i kod urologa i on mi je preporucio dosta tecnosti na dan... min 3 litra, od toga dva nekog blago skuhanog caja... umjesto vode, da se mokri sto vise. Isto tako, kad uzimas uzorak urina, uzmi srednji mlaz, jer je on najbolji za analizu. Sad je hvala Bogu dobar nalaz. ma da...tako sam zadnji put kad sam nalaz radila, srednji mlaz...inace nisam neka vodopija, pijem malo tecnosti ali eto trudim se bar pola litra ili litar tecnosti dok sam na poslu...stavim flasicu pa pijem [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|