RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:35:11)

IZVORNA PORUKA: Pravnica

IZVORNA PORUKA: AzraB

IZVORNA PORUKA: lala88

ja grah navece naopim u vodu, skuha mi se jako brzo, i evo kuha se.
drage moje jel uredu 3,9 secer prije mjesec bio 4,1 sad 3,9 a sinoc sam pojela 100g cokolade, kakvi su kod vas seceri?

ne znam koja je normalna vrijednost secera? Mislim da ti je to ok, bitno je samo da ne ide gore, da je manje nego prosli put [sm=smiley1.gif]

Meni je secer uvijek ispod granice nataste... bio je 3,4 pa 3,2 pa neki dan 3,5 ... :) Al ja se super osjecam i bolje da je nizi...

Mnogo ste mi se raspisale... sve sam procitala i vidim da ste nas ruzile, hehee... Pisala bih ja cesce ali kad ulazim preko mob imam neke smetnje, tipa virusa ili da me izbacuje rr, pa dok se nakanim da uzmem laptop... a vazda nekog posla po kuci, pogotovo sad pred termin...

Spominjala se i pita... mmmm... i ja razvijam jufke, al od sedmog mjeseca nisam, hem zbog stomaka, hem zbog bolova u krstima od stajanja. Zato kuhaju mama i svekrva za nas :)

Sto se tice opreme za bebe, ta roba iz FIS-a moze se naci i u Bingu... ja sam svasta nasla, a skroz povoljno.

bingo je imao neke brendove iz BiH...Aleksandar, fin pamuk, fin kvalitet...i tu sam svasta nalazila

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:37:18)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: mala curica

Bebica se smjestila gdje jos je bilo najbolje.[sm=smiley1.gif]
Moja se lijepo smjestila,omah sam otisla da vidim ali kao sto kazes ipak je to par mm i jos ako je na nezgodnom jestu teze je tacno izmjeriti.
Vi ste sada 12-ta sedmica ?
Primijecujeli se stomacic i malo?
Nr skuzi jesi li imala mucnineni povracanja?

13-a...stomacica ima ali bilo ga je i od prosle trudnoce ostalo [sm=smiley36.gif] nisam ja povracala, to me zaobislo i prosli put i sada [sm=smiley1.gif]

Masala lete sedmice.
Nisam ni ja povracala i nisam.imala neke pretjerane i stalne mucnine.
Samo sto ne mogu neka jela,ne gade mi se,ne gode mi i ne smekaju nikako.
Ti imas djevojcicu?

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:41:12)

uvjek mi secer bio 5,5 sad sam procitala da je ok, bolje nizi nego visok. A krv i urin vadim vec 2 put, i uvjek me zanimalo sta znaci ono WBC, RBc itd pa sad iscitala i ubiti sve se svodi da je sve blizu ili gornje ili donje granice. Napravila sam prevod svih sifri i u petak idem s njima dr da svaku razjasnimo [sm=smiley36.gif] Ja sam najgora trudnica mom dr u historiji rada, ja uvjek dodjem spremna sa 1000 pitanja,, jer sve ranije iscitam i onda ga spopadam sa strucnom terminologijom

WBC - white blood cells (leukociti)
RBC - red blood cells - (eritrociti)

[sm=smiley1.gif]

kad smo kod nalaza...ja sada stvarno cesto idem u wc...i stalno mi je urin mutan...vazada u njemu pliva kojesta [sm=zmeden.gif]

to nisam primjecivala prosli put...zanimljivo je da prvi jutarnji to nema...a ono kasnije ima...e sad ja sam jednom radila nalaz sa drugim jutranjim...trpila do 6 piskila...i ona oko 8 uzela uzorak za nalaz [sm=smiley36.gif] i taj uzorak tako bio zamucen...nalazx da ima proteina...bas sam se prepala...ali slijedeci uzorak, bas jutarnji, nije zamucen i nema proteina...a sve ostalo tokom dana mutno...bas mi je to cudno, ja se ne sjecam da mi je prosli put tako bilo...ili ja nisam puno zagledala [sm=zmeden.gif]

Draga, nemoj da te zabrinjavaju ti nalazi urina... ja sam s tim muku mucila od 28 tt ... pila antibiotike 2x... Krv super, urin katastrofa. Od leukocita, eritrocita, proteina (sto je najopasnije), dosta okruglih bakterija... uh kad se sjetim. Nakon terapije bude sterilan, a za 3-4 dana, opet se nesto pojavi. Inace, isla sam i kod urologa i on mi je preporucio dosta tecnosti na dan... min 3 litra, od toga dva nekog blago skuhanog caja... umjesto vode, da se mokri sto vise. Isto tako, kad uzimas uzorak urina, uzmi srednji mlaz, jer je on najbolji za analizu. Sad je hvala Bogu dobar nalaz.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:49:36)

Bebica se smjestila gdje jos je bilo najbolje.[sm=smiley1.gif]
Moja se lijepo smjestila,omah sam otisla da vidim ali kao sto kazes ipak je to par mm i jos ako je na nezgodnom jestu teze je tacno izmjeriti.
Vi ste sada 12-ta sedmica ?
Primijecujeli se stomacic i malo?
Nr skuzi jesi li imala mucnineni povracanja?

13-a...stomacica ima ali bilo ga je i od prosle trudnoce ostalo [sm=smiley36.gif] nisam ja povracala, to me zaobislo i prosli put i sada [sm=smiley1.gif]

Masala lete sedmice.
Nisam ni ja povracala i nisam.imala neke pretjerane i stalne mucnine.
Samo sto ne mogu neka jela,ne gade mi se,ne gode mi i ne smekaju nikako.
Ti imas djevojcicu?

da, curicu majkinu najljepsu na svijetu [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:51:41)

uvjek mi secer bio 5,5 sad sam procitala da je ok, bolje nizi nego visok. A krv i urin vadim vec 2 put, i uvjek me zanimalo sta znaci ono WBC, RBc itd pa sad iscitala i ubiti sve se svodi da je sve blizu ili gornje ili donje granice. Napravila sam prevod svih sifri i u petak idem s njima dr da svaku razjasnimo [sm=smiley36.gif] Ja sam najgora trudnica mom dr u historiji rada, ja uvjek dodjem spremna sa 1000 pitanja,, jer sve ranije iscitam i onda ga spopadam sa strucnom terminologijom

WBC - white blood cells (leukociti)
RBC - red blood cells - (eritrociti)

[sm=smiley1.gif]

kad smo kod nalaza...ja sada stvarno cesto idem u wc...i stalno mi je urin mutan...vazada u njemu pliva kojesta [sm=zmeden.gif]

to nisam primjecivala prosli put...zanimljivo je da prvi jutarnji to nema...a ono kasnije ima...e sad ja sam jednom radila nalaz sa drugim jutranjim...trpila do 6 piskila...i ona oko 8 uzela uzorak za nalaz [sm=smiley36.gif] i taj uzorak tako bio zamucen...nalazx da ima proteina...bas sam se prepala...ali slijedeci uzorak, bas jutarnji, nije zamucen i nema proteina...a sve ostalo tokom dana mutno...bas mi je to cudno, ja se ne sjecam da mi je prosli put tako bilo...ili ja nisam puno zagledala [sm=zmeden.gif]

Draga, nemoj da te zabrinjavaju ti nalazi urina... ja sam s tim muku mucila od 28 tt ... pila antibiotike 2x... Krv super, urin katastrofa. Od leukocita, eritrocita, proteina (sto je najopasnije), dosta okruglih bakterija... uh kad se sjetim. Nakon terapije bude sterilan, a za 3-4 dana, opet se nesto pojavi. Inace, isla sam i kod urologa i on mi je preporucio dosta tecnosti na dan... min 3 litra, od toga dva nekog blago skuhanog caja... umjesto vode, da se mokri sto vise. Isto tako, kad uzimas uzorak urina, uzmi srednji mlaz, jer je on najbolji za analizu. Sad je hvala Bogu dobar nalaz.

ma da...tako sam zadnji put kad sam nalaz radila, srednji mlaz...inace nisam neka vodopija, pijem malo tecnosti ali eto trudim se bar pola litra ili litar tecnosti dok sam na poslu...stavim flasicu pa pijem [sm=smiley1.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 14:52:29)

Ja nikada nisam imala problema s secerom ili pritiskom.Hvala Bogu,u biti nezz sta je to i kako je imati.
Sada nisam skuzila jeli to kod vas tzv. trudnicki secer ili?

Nisam ni ja imala problema s tim, hvala Bogu. Kazu da je visok pritisak u trudnoci bas opasan. A sto se tice secera, normalna vrijednost se krece od 3,9 do 6,2 - a eto kod mene ispod granice, hhehe, doduse nataste, znaci budem gladna kad vadim krv, jos dok beba uzme za svoje potrebe... u biti, drugo je stanje i ocekivat je malo poremecene rezultate nalaza [sm=smiley36.gif]

rose obavezno puno tecnosti, da ti se urinarni trakt ispire... to je spas, pogotovo da sprijecis mnozenje bakterija, koje su bas dosadne u trunoci... na malu nuzdu bi trebalo svakih dva sata, ko je sklon urinarnim infekcijama.

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 15:03:00)

ja se samo brine da ovaj moj secer jos nespane, ovo je ok koliko slabo jedem slatko. Al veceras cu napraviti onu mjesavinu suhog voca, orasasti plodova i jabukovog pekmeza, to je energetska bomba, jede se svako jutro po kasika. Ja nisam nikad trazila od dr da vadim nalaze, on sam da uputnicu. Prve vadila u 3 mjesecu, evo ove u 4 vjerovatno ce mi davati svaki mjesec da vadim. Ja sam prije trudnoce imala E.coli hronicno, jedva je uspjela sanirati nekim cajem, kutija kosta 25km, ja popila oko 6 kutija i samo ponekad mi se malo vracala, bas sam se bojala da se u trudnoci nevrati, znam koliko je opasna, ali hvala Bogu nema je nikako. U urinu imam 3-4 leukocita, i nista vise

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 15:03:43)

Neka cura,da su zive i zdrave.Kako sam uspjela skuziti da ce i kod mene biti cura.A znat cu kada odem na kont. naravno ako bude htjela beba da nam pokaze [sm=smiley1.gif]

A sto se tice urinarne infekcije tu sam jako osjetljiva.
Za sada mi je urin ok(svaka kont.nalaz urina obavezno).
Uvijek sam pila mnogo vode,sada doktori kazu obavezno sto vise tecnosti,trudim se da popijem 2l dnevno nekada i vise.
U wc idem svako 2h,i nadam se da mi to pomaze da se bakterije ne zadrzavaju u org.tj mokracnom kanalu i m. besici.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 15:11:49)

Ja nikada nisam imala problema s secerom ili pritiskom.Hvala Bogu,u biti nezz sta je to i kako je imati.
Sada nisam skuzila jeli to kod vas tzv. trudnicki secer ili?

Nisam ni ja imala problema s tim, hvala Bogu. Kazu da je visok pritisak u trudnoci bas opasan. A sto se tice secera, normalna vrijednost se krece od 3,9 do 6,2 - a eto kod mene ispod granice, hhehe, doduse nataste, znaci budem gladna kad vadim krv, jos dok beba uzme za svoje potrebe... u biti, drugo je stanje i ocekivat je malo poremecene rezultate nalaza [sm=smiley36.gif]

rose obavezno puno tecnosti, da ti se urinarni trakt ispire... to je spas, pogotovo da sprijecis mnozenje bakterija, koje su bas dosadne u trunoci... na malu nuzdu bi trebalo svakih dva sata, ko je sklon urinarnim infekcijama.

ja od prosle trudnoce vucem problem visokog pritiska...do pred porod sam bila na terapiji...onda nisam ni kontrolisala par godina i od 2013 sam opety na terapiji..zato se bojim ovoga pritisak+proteini [sm=smiley13.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 15:13:20)

lala88 kod mene je znalo biti i 15-20 leukocita... al je krv uvijek ok, pa nije nesto aman za zabrinuti se. zeljezo sam digla na 20 [sm=smiley36.gif] a bilo mi je 14. inace, 3x sam vadila nalaze po dr. uputnici, naravno. na pocetku, sredinom i evo sad pred kraj.

mala curica i ja pijem puno tecnosti, i isto idem na wc svakih 2 sata. skuham sebi dva litra nekog caja (blagog) tipa kamilice ili sipka sa brusnicom i to pijem preko dana, skoro umjesto vode. i gazirano skroz rijetko.

rose nemoj da brines, misli pozitivno. sve je dobro dok se otices. ja sam eto znala imati i proteine (++) pocetkom treceg trimestra ... znaci bas prisutne, doduse, nisam nikad imala pritisak nit sam oticala, pa se dr. nikad nije zabrinjavao, niti sam imala kad temp. a sad ih nemam nikako... pa drugo je stanje, ocekivat je neke poremecaje.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 15:26:43)

ja sam bila otecena od 17-e sedmice imala vidko pritisak tamo negdje od 8 mjeseca...ali nisam imala proteine ...a sad imam problem s pritiskom i neku terapiju...bi mi taj nalaz s proteinima..a s obzirom da cesce piskim, nadam se da necu puno oticati ovaj put [sm=zmeden.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 15:32:44)

Hvala Bogu ja jos nisam pocela oticati.
Jedini spas za baje je ici stalno u wc da dozvoliti im da se zadrzavaju.
Nadam se da necu imati problema sa pritiskom[sm=smiley13.gif]

Rose,nema druge nego redovno kontrolisati pritisak i adekvatna terapija.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 15:37:46)

ma da pijem neke tablete za tahikardiju...ako bude trebalo ukljucit ce mi i metildopu...za sada je pritisak ok na kontrolama

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 15:37:50)

ko mi je poslao snijeg nek se javi, da mu posaljem milku, poceo je snijeg da pada kod mene i prelijepo je,volim kad sve objeli.

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 15:43:32)

ma da pijem neke tablete za tahikardiju...ako bude trebalo ukljucit ce mi i metildopu...za sada je pritisak ok na kontrolama

Ma da,redovno provjeravati i nemoj dozvoliti da te nesto iznervira i da jos vise utice na pritisak.
Probaj biti sto smirenije da ga uz adekbatne lijekove odrzis u stagnaciji.

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 15:46:27)

Lala evo kod nas ugrijalo sunce,a cijeli dan tmurno vrijeme.
Stak je sav veseo kada sunce "prodre" svoje srake u njega.

Sada upalila masinu sarenog vesa vidim ima ga dovoljno.
Odo sada malo da "zategnem" dnevni i spavacu sobu.Ali pratim vas e-mailom mi dodje poruka ko je pisao,s moba ja to cackam(navikla).

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 16:07:05)

Sta mislite zasto nekim zenama oticu noge,hvala Bogu meni nisu nego samo osjecam tezinu koda vadim noge iz mocvare [sm=smiley36.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 16:09:06)

hehehe... ne znam... al hvala Bogu nisam ni saznala :)
poznati su mi slucajevi da nisu mogle nista svoje obuci, nego neke papuce... ili nesto od muza... opet kazem hvala Bogu pa nisam to iskusila. nikud ne oticem, ni u licu, niti prsti (jos nosim svoje prstenje normalno)...

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 16:12:57)

hehehe... ne znam... al hvala Bogu nisam ni saznala :)
poznati su mi slucajevi da nisu mogle nista svoje obuci, nego neke papuce... ili nesto od muza... opet kazem hvala Bogu pa nisam to iskusila. nikud ne oticem, ni u licu, niti prsti (jos nosim svoje prstenje normalno)...

ja sam morala kupiti sandale koje su bas fleksibilne...a koje su ogromne sada...nije bio veci broj nego dosta siri model...e sad moja mama nije oticala u svojim trudnocama ali sveki jeste kad je nosila mm...moguce da je to do njegovih gena koji rastu u mom organizumu..a isto tako znalo mi se desiti da malo oteknem i prije trudnoce kad su vrucine i slicno

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 16:19:00)

vidis, ima logike za te gene... tako je i moja svekrva imala dosta bakterija u trudnoci, a eto imala sam ih i ja... doduse okrugle "bezopasne"... aa mislim da se ljeti vise otice, nego zimi... barem sto sam ja cula iskustva drugih trudnica.

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 16:22:29)

sinoc sam se prepala od vlastitih grudi, poplavile vene po njima haus i to jos i podebljale vene. Citala sam da je to normalno ali izgled me je prestrasio ko iz horor filmova, evo ih sad ok. Inace kako sam trudna samo mi grudi rastu, stomacic skroz mali, nosim odjecu koju sam nosila i prije, lice ostalo isto, ali grudi ko da imam silikone [sm=smiley36.gif] Suprug presretan.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 16:27:42)

vidis, ima logike za te gene... tako je i moja svekrva imala dosta bakterija u trudnoci, a eto imala sam ih i ja... doduse okrugle "bezopasne"... aa mislim da se ljeti vise otice, nego zimi... barem sto sam ja cula iskustva drugih trudnica.

ma mene je 17-a sedmica kacila u maju...cijelo ljeto sam bila otecene do iza poroda a porodila se u novembru...bilo je veselo...ima slike s mora, ja 6-i mjesec...s listovi haman ko skocni zglobovi...a inace imam izrazajne zglobove i lijepo definisane ...ono bas uzi dio noge

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 16:28:54)

sinoc sam se prepala od vlastitih grudi, poplavile vene po njima haus i to jos i podebljale vene. Citala sam da je to normalno ali izgled me je prestrasio ko iz horor filmova, evo ih sad ok. Inace kako sam trudna samo mi grudi rastu, stomacic skroz mali, nosim odjecu koju sam nosila i prije, lice ostalo isto, ali grudi ko da imam silikone [sm=smiley36.gif] Suprug presretan.

heh meni se pojavila pigmentacija prosli put...sad zamisli gomilu smedjih pjega...skoncentrisanih oko bradavica...to se povuklo nakon poroda al je bilo cudno vidjeti [sm=smiley36.gif] a vene su mi se pojavila sada od prvog dana

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 16:35:04)

lala88 ne znam koja si sedmica... i meni je isto tako bilo, bas izrazajne vene... i nadosle grudi... al poslije su "ispuhale" na normalu [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 16:42:04)

draga moje zenice sto su se raspisale, vidim da su se neke i ruzile [sm=smiley1.gif] sve sam iscitala al nesto nisam sad za tipkati samo rekoh da vas samo pozdravim pa se cujemo veceras kad dodjem kuci i danas smo kod svekrve

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>