M kao Mama
|
Neko napisa za pare od Hrvatske da se može otiči negdje vani, tačno, ali uvijek ima ono ali, mi smo ove godine trebali u Tursku, ali kada sam dobila predračun za Lajlinu kartu odustala sam, za nas dvoje 2.200 bi ispao aranžman bez taksi,one su po 150 KM, znači sve all incluzive, i Lajla ne olača tamo ništa, ali zato karta za nju oko 600 KM, odmah mi nije bilo odbor, zašto ne znam, ali ne daje mi se toliko za kartu, znam da ćete kazati da je to ok, ali meni jednostavo odmah nešto ne bi dobro. Turka optape, ostade Hrvatska, živa ne znamgdje bi, akobogda mi idemo u septembru, jer juni, juli nekako mi prerano, u augustu je Ramazan, tako da eto tradicionalno već četu godinu mi ljetujemo u septembru, akobogda. Prošle godine smo upali u ulcinj u onoj največoj gužvi, jer sam tako mogla dobiti samo 7 dana polovinom jula i nikada više, ni juli , ni ulcinj. Neum, neka se niko ne uvrijedi meni nije more, radije neću nigdje ići, nego tamo. Mrzim betonske plaže, more koje je jako prljavo, čuje se na kalanizaciju, primitivizam neću komentarisati. ne moram otići do neuma da bih to doživjela, imam toga 20 metara od sebe pa nadalje
|