acudesa
|
Postovi sa: Orebić IZVORNA PORUKA: Amelaa RR Drage moje mi ove godine planiramo ici u Orebic...nikad prije nismo bili...Jel ko od vas bio?Gdje i kako ste se smjestili...sto mislite jel bolje uzet hotel il apartman? Unaprijed hvala... IZVORNA PORUKA: Happy Ja sam se vratila sa Orebića prije 10 dana, bilo mi je extra, super... Mi smo plaćali dva apartmana + kuhinja 75E (nas dvoje + dvoje odraslih i dvoje djece) i extra je, ljudi super... Od plaže 30m.... Ako hoćeš mogu ti dati broj... IZVORNA PORUKA: ammarma Mi smo bili u Orebicu prosle godine u septembru, privatni smjestaj. Apartman smo placali 35€. Nama je bilo predobro, posebno zbog pjescane plaze koja je super za djecu . Uzivali smo u skoro pustoj plazi jer je sezona vec bila zavrsena a ove godine je kraj sa septembarskim morem , Ammar mi krece u skolu. Orebic je super ! IZVORNA PORUKA: bubamara80 meni rodica ima kuću tamo, otišla sam jednom,dva puta, mali gradić, romantičan ali kako rekoh malo mjesto,meni se plaža nije svidjela jer je strašno kratka više kamen nego pijesak. IZVORNA PORUKA: Adana Mila, Orebic je lijep. I nije puno mali. Ima se i proset__ati i izaci, ima i prodavnica i apoteku i ambulantu. A ono sto je meni super je sto imaju brodice za Korculu koja je jakooo blizu, a prelijpa je. Obavezno otidjite. I nemojte ici na trajekt sa autom, hem je skuplje, hem je dalje od starog dijela grada. Brodica pristize u samu Korculu. U njoj je i kuca Marka Pola. Plaza u Orebicu je onako, kao sto je vec neko rekao kratka je i sirinom i duzinom, i na samoj plazi nema puno hlada. I ima kamenja, ali onog velikog, jer je plaza pjescana. To je ta njihova gradska plaza koja je na samom ulazu u Orebic. Imaju plaze citavom duzinom mjesta ali su male, kamenite i uglavnom bez hlada. Plaze su puno ljepse, sitni kamencici i hladovina tamo gdje su hoteli, prema izlazu iz Orebica. Tako da je mozda bolje biti u hotelu. Ne znam... Mi smo iznajmili prosle godine sobu sa kupatilom i upotrebom kuhinje. Bilo nam je blizu plazi i bilo je lijepo. Na izlazu iz Orebica ima vidikovac. I to je vrijedno posjetiti jer se vidi citav zaljev i Korcula. Ima i muzej u gradu. Bude bas guzva kada je sezona. Meni je licno ljepsa plaza u Trpanju, tako da kada bih opet isla otisla bih tamo. Cula sam i za apartmane jedne u Trpnju, u sred grada, prelijepa zgrada, ima i svoj restoran, moze se doplatiti i jesti kod njih...a jeftini su za razliku od drugih. Imaju satelitsku TV, prikljucak za internet, mogucnost provjere maila na porti, soba, dnevna soba, kuhinja. Posta je blizu, prodavnica isto, ima i parking. A i plaza je blizu. I napisah se ja. Puseeee IZVORNA PORUKA: sabas moj ti je savjet da ne ides preko olas jer prije par godina mi smo preko novina rezervisali apartman sve divno krasno sarajelije vlasnici novi apartman i sto je najlljepse pogled na more no kada smo dosli imali smo sta da vidimo bas je bio pogled na more cak i na italiju bile su samo cure u pitanju ma kakav dernek samo smo jednom izasle u grad tako je daleko zato ako mislis da ides samo preko prijatelja provjereno a plaza nije losa i kao sto je neko rekao ako budes isla na korculu obavezno brodicom ne trajektom jer je daleko od grada nazovimo pristaniste trajekta IZVORNA PORUKA: mamma mumi Ove godine idemo na more sa nasim bebacem, interesuje me da li osim Orebica , znate neko blize mjesto rivijera Makarske i da ste bile i da ste zadovoljne. Neznam gdje otici beba ima 8 mjeseci. Hvala IZVORNA PORUKA: Gigana E mi ove godine idemo u Orebić po prvi put, ali smo našli apartmane u sklopu hotela , to su kao male dalmatinske kućice, plaža je odmah ispred hotela, a hotel ima čak i igraonu za djecu i tobogane, ljuljačke itd. Imaju i dva bazena, jedan veliki i jedan mali za djecu. Na slikama sam vidjela da imaju jako puno hlada na plaži, a tu je i šetnica od hotela prema centru Orebića. Nadam se da će nam biti lijepo, ako je neko bio u ovom hotelu, neka se javi, baš bih voljela čuti iskustva. IZVORNA PORUKA: Amela83 Mi smo bili prošle godine u Orebiću i prezadovoljni smo. Tamo je zaista lijepo. Boravili smo u apartmanu u samom centru. Sve nam je bilo blizu: Konzum (preko puta našeg apartmana), banka, mjenjačnica, pekara, plaža, šetalište...ma EXTRA . Svakome preporučujem!
< Poruku je uredio acudesa RR -- 23.6.2010 19:15:11 >