Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi se vratili. Oduševljeni. Svi. I djeca, i mi. Hotel je apsolutno prilagodjen djeci. Djecu smo vidjeli kad su htjela ne kupanje i da idu na wc. Prvi put nakon godišnjeg ne trebamo na rehabilitaciju muž i ja. Do godine ćemo opet.
ovo je divno, mozes li mi napisati cijenu please
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 29.6.2013 14:37:14
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: MicoTico
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
Gdje u Crnu goru sa malim djetetom? Kakve su cijene uopste u CG? Nama bi trebao apartman za nas dvoje...
Petrovac, meni je najljepši. Čisto radi poređenja cijena sa Hr - moja kolegica ide u avgustu, a bili joj roditelji prije par dana. Cijena apartmana za njih 4 (ona, njm i 2 djece) plaća 40 EUR. Cijene hrane - nešto ko kod nas, nešto čak i jeftinije, pogotovo u većim prodavnicama.Čini mi se da reče da je voće malo skuplje nego kod nas.
i da kupovati u velikim prodavnicama a ne onim malim privatnim...primjera radi Argeta u maloj prodavnici je bila 2 aura a u velikoj 0,50
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 29.6.2013 17:04:45
škorpija
mi smo zbog loše prognoze rezervaciju u nemiri kod omiša odgodili za avgust, ovaj put opet otišli samo kratko do neuma i do pelješca i tamo je vrijeme bilo stvarno perfektno, more meni hladnjikavo, ali malcu i mm super,
na granici nas niko nije pegalo, samo su napomenuli da poslije 1. jula koristimo samo gabelu i doljane kao prijelaz, mi smo uvijek išli na granicu kroz metković, tamo nikad nikog nije bilo, ali eto to je sad samop prijelaz za lokalno stanovništvo. ja nisam još dobila novi pasoš zbog neke pravne zavrzlame ali nikakvih problema nisam imala
< Poruku je uredio škorpija -- 29.6.2013 17:06:11 >
Mi se vratili. Oduševljeni. Svi. I djeca, i mi. Hotel je apsolutno prilagodjen djeci. Djecu smo vidjeli kad su htjela ne kupanje i da idu na wc. Prvi put nakon godišnjeg ne trebamo na rehabilitaciju muž i ja. Do godine ćemo opet.
Mi smo bili od 18. do 28.06. Cijena 150 eur dan. Nas je 4. Svi djeciji sadrzaji su besplatni, pa i posjeta aqua parku.
ovo je u sklopu Solarisa,a s tim da je ovaj malo skuplji hotel od hotela Ivan gdje sam ja bila za 1. maj (a tu je bila tada i tvoja drugarica A ) i jest predivno mjesto
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 7:43:22
Hanady RR
Mi smo prvi dio ljetovanja obavili u živogošću... na plaži smo bili svaki dan al more je hladno bilo priznati moram... kiše nije bilo al bogami dukserica navečer je svakome dobro došla :)))
Što se tiče prelaska granica...to smo uradili bez ikakvih problema... iako sma imala spremno sve po propisima u slučaju nekoga ljutoga čike na granici zaista ništa sem dokumenata nisu nam tražili ... kako u odlasku tamo prije 1.7 tako i u povratku... mediji su jako napuhili priču EU pravila i ista nakačili Hrvatskoj u smislu odlaska na more...mnogo su fleksibilniji nego se to želi prikazati ... njima uopće nije interes da im se ne dolazi na ljetovanje...
No što se tiče prenošenja hrane ja i tako nisam imala potrbu za tim...al sam u metkoviću kupila hrane i pića i djeci grickalica u Konzumu... kupila sma u vrijednosti 720 KN i izvršila povrat poreza na tu cifru :) oko 136 KM će mi se vratiti što je oko 37 KM..samo pitajte na kasi i daju vam formular za povrat poreza i sve objasne. Cijene su bliske našim... naravno te iste cijene su mnogo veće dok dođete u mjesto odmora...npr. karlovačko limenka je cijenom u Konzumu kao i kod nas...(čak i manje ako vas akcija neka sretne) oko 1,30 Km dok u Živogošću u granapu ista ta je 3,5 KM...
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 9:18:00
elmaL
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
kupila sma u vrijednosti 720 KN i izvršila povrat poreza na tu cifru :) oko 136 KM će mi se vratiti što je oko 37 KM..samo pitajte na kasi i daju vam formular za povrat poreza i sve objasne. .
nisu ti vratili novac na granici, jel? ili ide kao kod nas, kako će ga vratiti?
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 9:25:27
maja78 RR
sto se granice tice,ne znam nikoga sad od kad su u EU, ali u junu mjesecu znam i dobrih i losih iskustava, recimo moju kumu su ispeglali i to ne za hranu vec gdje ide i te stvari, a ona putovala sama i isla u svoju kucu u orebicu, morala je i parkirati auto i na google map pokazati gdje se kuca nalazi, ulicu reci, na cije je ime, kad je izgradjena, ma bas je ispeglali, i onda nakon toga sljedeci vikend njenog momka koji je putovao sa njihovom putovnicom sta on radi u sarajevu, trazili mu ugovor o radu i takve stvari, dok njenu sestru nisu ni pogledali, kao ni moje roditelje
unaci sve zavisi na koga naletite u kucari
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 9:26:23
elmaL
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Mi smo bili od 18. do 28.06. Cijena 150 eur dan. Nas je 4. Svi djeciji sadrzaji su besplatni, pa i posjeta aqua parku.
da li vam je sve uključeno u cijenu, mislim na obroke, i kakva je hrana, izbor?
izgleda super na slikama, mom dječaku je 16 mjeseci, planiramo krajem avgusta-početkom septembra na more, misliš li da bi i njemu odgovaralo okruženje, tj. da li je prilagodjeno i za manju djecu
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 9:43:55
pocahontas
IZVORNA PORUKA: elmaL
izgleda super na slikama, mom dječaku je 16 mjeseci, planiramo krajem avgusta-početkom septembra na more, misliš li da bi i njemu odgovaralo okruženje, tj. da li je prilagodjeno i za manju djecu
i plaćate li lezaljke i suncobrane na plazi? gledam, bas fensi izgleda ono... ja nesto ne volim te bazene i vise bih voljela da mi se djete u moru brčka kada smo vec dosli do tamo
< Poruku je uredio pocahontas -- 4.7.2013 9:44:17 >
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 9:49:47
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
kupila sma u vrijednosti 720 KN i izvršila povrat poreza na tu cifru :) oko 136 KM će mi se vratiti što je oko 37 KM..samo pitajte na kasi i daju vam formular za povrat poreza i sve objasne. .
nisu ti vratili novac na granici, jel? ili ide kao kod nas, kako će ga vratiti?
greška moja 136 KN -kuna će mi vratiti
novac će mi vratiti na račun moj...u nekom relnom periodu ... sa tim papirom koji su mi dali u prodavnici, orginalnim računom koji sam na garnici na carini nosila na ovjeru će mi preko reiffeisen banke vratiti povrat poreza
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 10:01:01
škorpija
pocy slažem se, bazen imam i u sarajevu, na more idem isključivo zbog mora, posebno jer je A. sklon bolestima dišnih puteva, divno izgleda ali bi to rađe ostavila za neku zemlju gdje more nije tako lijepo kao Jadransko
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 10:21:41
hanabanana
IZVORNA PORUKA: pocahontas
i plaćate li lezaljke i suncobrane na plazi? gledam, bas fensi izgleda ono... ja nesto ne volim te bazene i vise bih voljela da mi se djete u moru brčka kada smo vec dosli do tamo
Mi smo se kupali u moru, ja ne volim bazene. Medjutim, " sunčali " smo se na hotelskom bazenu. Plaža je od hotelskog bazena udaljena jedva 50 metara. Na hotelskom bazenu ima prirodanog hlada ( borova šuma ), na plaži nema. Ja djeci ne dam da budu na suncu, a suncobran ne smatram adekvatnom zaštitom od sunca. Ležaljke pored bazena se ne naplaćuju, one pored samog mora se naplaćuju. ( dvije lažaljke + suncobran = 100 kn ) Dječiji dnevni sadržaji su se odvijali u borovoj šumi pored hotelskog bazena ( borova šuma je između hotelskog bazea i plaže ). Mnogi ( oni sa malim bebama ) su spužve za plažu držali upravo ovdje u borovini.
Bebara od 16 mjeseci vjerovatno neće moći koristiti sadržaje koje mogu koristiti veća djeca.....ali igraonicu u hotelu će moći koristiti jer je prilagođena baš za manju djecu, tj bebare. Ja svojim nisam dala ni da ulaze tamo jer je baš za bebaće prilagođeno.
Hrana je ok. Mi smo imali polupansiom, s tim da je doručak do 10.00. a večera od 19.00.-21.00.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 10:30:30
hanabanana
Evo iz ptičije perspektive udaljenost od hotelskog bazena do plaže. S tim što je ovo slika bez ležaljki na plaži, sada su na plažama ležaljke, i izgleda otprilike ovako:
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 10:41:24
pocahontas
Evo iz ptičije perspektive udaljenost od hotelskog bazena do plaže. S tim što je ovo slika bez ležaljki na plaži, sada su na plažama ležaljke, i izgleda otprilike ovako:
bas super izgleda...hajd neka su u hrvati malo nadosli i počei da ulažu malo više u turizam i sadržaj..a ne samo evo vam more i smještaj i vozdra... podsjeća na tursku obalu u ljetovališta ova slika
ja kad se sve prekontam, oduzmem i saberem, isto bi nas doslo 7 dana tamo kao recimo turska u junu/sept. u hotelu iste kategorije...pa mi sve nesto zao na jadran skršiti 3 milje i više kada znam da mogu ljetovati i za manje
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 10:45:52
hanabanana
MI ćemo iduće godine iznajmiti mobilnu kućicu. Ne kamp kućicu, nego mobilnu kućicu. Smještene su na samoj plaži, upravo u ovim borovim šumama.
Ima ih raznih, dvije spavaće sobe, klima, trijem, ležaljke....Od plaže jedva 25 metara. Cijena u periodu u kojem mi ljetujemo 54 Eur. I to 10+4 gratis.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 11:27:01
elmaL
MI ćemo iduće godine iznajmiti mobilnu kućicu. Ne kamp kućicu, nego mobilnu kućicu. Smještene su na samoj plaži, upravo u ovim borovim šumama.
Ima ih raznih, dvije spavaće sobe, klima, trijem, ležaljke....Od plaže jedva 25 metara. Cijena u periodu u kojem mi ljetujemo 54 Eur. I to 10+4 gratis.
ovo je baš fino
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 12:31:23
mamina princeza
i mene isto zanima .. je i ovo solaris - koliko se sjecam jeste ...i imal negdje da se pogleda sadrzaj slika kucice ... ova cijena sto si na pisala je za kucicu ili za osobu?
mene malo strah ovih kucica u slucaju nevremena grmljavine i tako neceg mislim da ne bih mogla zaspati u njima:) al u sustini vrijedi bas razmisliti dobra ideja za dogodine....
i posto si svjeza sa informacijama o solarisu ...jel kad recimo boravis u ovim kucicama i nekom drugom hotelu mozes koristiti sadrzaj hotela adrija za djecu. one godine kad smo mi bili andrija je definitivno bio puno ispred ostalih za djecu ...
jel solarko ( ona maskota ) i daje radi od 1.jula pa ga ni vi niste uhvatili ili se to sad izmjenilo. kazu da tek onda s tim maskotama pocinje parva zabava za djecu...
izvinjavm se na zatrpavanju teme pitanjima o solarisu ako je problem molim hanubananu da mi odgovori na pp:)
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 13:18:12
hanabanana
IZVORNA PORUKA: škorpija
jesu li i mobilne kućice u okviru tog istog hotelskog kompleksa, ovo mi super izgleda
Kućice iznajmljuje firma iz Austrije, ali su smještene tik do hotela Andrija. Znači, u kompleksu su Solarisa, ali nisu u njihovom vlasništvu. Koliko su mi rekli i sam komples Solaris ima svoje kućice, zovu se dalmatina, ali one su bliže hotelu Niko nego Andrija.
Ove kućice su super, nisu jedna uz drugu, toliko puno prostora ima između njih da se može komotno igrati bangminton, frizbi i šta već ne. Budući da su uz sami hotel Andrija, mi naveče možemo na piće, a one nek idu u dječiji disco koji je svakako na bazenu hotela Andrija. Mi smo ove izabrali Gebertsorithen
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 4.7.2013 13:21:09
hanabanana
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
i mene isto zanima .. je i ovo solaris - koliko se sjecam jeste ...i imal negdje da se pogleda sadrzaj slika kucice ... ova cijena sto si na pisala je za kucicu ili za osobu?
Cijena je za kućicu.
IZVORNA PORUKA: mamina princezajel solarko ( ona maskota ) i daje radi od 1.jula pa ga ni vi niste uhvatili ili se to sad izmjenilo. kazu da tek onda s tim maskotama pocinje parva zabava za djecu...
izvinjavm se na zatrpavanju teme pitanjima o solarisu ako je problem molim hanubananu da mi odgovori na pp:)
Maskotu su imali svako veče, samo se mijenjali likovi. Imali su i ljetno kino, te svako veče disko. Preko dana su imali radionice: kvizovi, kreativni atelje, obilazak Solarisa vozičem, igranje stolno tenisa, crtanje etc....