|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
30.1.2015 21:43:21   
saamy
Znaci da ne kupujem,kod mene kiša pada hladno je broj

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2001
30.1.2015 21:44:14   
saamy
Znaci da ne kupujem extra kutiju vitamina, kod mene kiša pada hladno je brrrrrr

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2002
30.1.2015 21:46:20   
Bella.88
kuc kuc
ima li kogauser posted image
veče svima
novim trudnicama dobrodošlica,što nas ima mašAllahuser posted image

mala curice nisam ni znala šta je to Konizacija,sad masuz iščitah o tome
ja mislim da je zbog rasta maternice,naravno ako nisu jaki bolovi
ja od početka trudnoće imam ta boluckanja na mestu reza(rez od carskog) i dr.kaže da je zato što se rasteže
i da kako bude maternica rasla on će se rastezati više i boluckati,bitno samo da nisu jaki bolovi
mislim da je to isto,jer i to je rez na maternici...,nemoj se sekirati,odmaraj i razmišljaj pozitivnouser posted image

ja pijem prenatal od početka trudnoće,onda sam ga nastavila piti zbog dojenja,pa nisam prekidala zbog nove trudnoće.Već ga pijem haman 2.5god. i do sada nalazi su mi uvek odlični iako sam na prvom porodu izgubila dosta krvi,već na sledećoj kontroli je sve bilo ok.
koji vam je ovo čaj,čaj za dojilje ili za grčiće?Ja sam pila 6mj.Hippov čaj od komorača i pomogao nam je kod grčića i on ne utiče na količinu mlijeka,najbitnija je tečnost,pa bilo čaj ili voda svejedno

ovo za mazanje nakon poroda,preporučila bih vam da nastavite.Nakon poroda idu kile i svaka nagla promena na kilaži dovodi do stvaranja strija(ne baš kod svakog)
ja sam puno strija dobila nakon poroda jer sam naglo počela mršat,a imala ogroman višak

kod mene dan nikakav,noć neprespavana,večeras se nadam boljem,valjda će mali spavati u komaduuser posted image

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 2003
30.1.2015 21:48:50   
Amanni
Vidim pisete o mazanju poslje poroda ja ranu nisam nicim mazala samo prala triput dnevno vise hladnom vodom kako mije dr rekao u bolnici ovdje samo vodu preporucuju , stomak sam mazala kremom za strije i poslije ali ništa nisu nestale. Multivitamine nisam pila nazalost nisam dojila pokusavala ali mlijeko nije htjelo nadoci iskreno se nadam da ću sad imat sreće da imam mlijeko

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2004
30.1.2015 22:04:26   
Bella.88

IZVORNA PORUKA: Amanni

Vidim pisete o mazanju poslje poroda ja ranu nisam nicim mazala samo prala triput dnevno vise hladnom vodom kako mije dr rekao u bolnici ovdje samo vodu preporucuju , stomak sam mazala kremom za strije i poslije ali ništa nisu nestale. Multivitamine nisam pila nazalost nisam dojila pokusavala ali mlijeko nije htjelo nadoci iskreno se nadam da ću sad imat sreće da imam mlijeko

jaoj što meni RR štopa,prvi post jedva ode,onda me izbaci,pa se jedva prijaviuser posted image
koja rana je kod tebe?
ja sam čula da se rana od carskog maže da ne zadeblja ožiljak,ali ja nisam imala snage nizašta

držim palčeve za mlijeko,inače ga skoro svaka porodilja ima samo je bitno da beba siki
ako nikako nema mlijeka onda može biti neki zdravstveni problem,nešto sa žlijezdama
ja svog dojim još uvek,a uskoro puni 20mj.,sad mi je malo teže jer doji u krilu,a potežak je
planiram ih oboje dojiti nakon poroda,pa videćemo koliko ću izdržat

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 2005
30.1.2015 22:07:05   
Bella.88

IZVORNA PORUKA: Pravnica

Ja cu nastaviti piti ove svoje vitamine jer su preporuceni i za dojilje... a danas sam radila nalaze, krvna slika odlicna s obzirom na deveti mjesec trudnoce... urin isto zadovoljavajuci...

Evo cekam Strasti orijenta, hehehee... mora se nesto i pogledati user posted image

ja je već odgledalauser posted image
serija je vrh,scenario,gluma,glumci,ma sve...,samo ima jedna mana,nego neka da ti sada ne govorim još je ranouser posted image

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 2006
30.1.2015 22:34:22   
bejbibi
Jaoo kako.mi sporo net radi bas se iznervirah, a kablovska nikako user posted image ..

Alman ja sam ti inace iz sarajeva ali mm je porijwklom odavde tako da smo trenutno tu a poznajuci nas mozda necwmo dugo.ni biti.. Svako malo se selimo user posted image

Amanni ja mislim da strije vise nikad ne odu, jednom kad ih dobijes ostanu zauvijek... Tako sam citala.. Nema te kremice koja pimaze da se izbrisu... Jedino se mozemo nazati prwvwntivno ali i to ko je sklon nema spasa...

Bella i ja sam je vwc odgledala ali opet gledam user posted image super mi.je serija a i moram sta pogledati hehhe

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 2007
30.1.2015 22:36:53   
bejbibi
Jooj jes se meni ovaj januar oduzio Bozeuser posted image jos sutra... Bas mi ko godina se razvuko uh...

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2008
30.1.2015 22:44:18   
alman
da i ja sam pila taj Hipov caj za dojilje.

Bellauser posted image user posted image user posted image user posted image za dojenje stvaka ti cast, ja sam dojila 9 mjeseci, nadam se da ce ovaj put potrajati duzeuser posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2009
30.1.2015 22:46:09   
alman

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Jooj jes se meni ovaj januar oduzio Bozeuser posted image jos sutra... Bas mi ko godina se razvuko uh...

vjeruj mi da sam ja to prije dva dana govorila i tako mi se naduljio a februar mi ak bro prodje imamo tri rodjrndana u porodici i dok se to izreda eto kraj mjesecauser posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2010
30.1.2015 23:04:03   
bejbibi
Da, bas se razvuko uh...februar je kraci tako da super dodju i ta slavlja hhehe....
Mi smo nekad pili taj caj od komorace al to je za grceve... Al nije M nesto gotivio....
I ja sam dugo dojila M, dvije godine user posted image nadam se da cu i sad tako aBd.... Bojim se da necu imti.mlijeka, ne znam odkud mi to... Jel ima takvih slucajeva da je prvi put bilo sve ok a drugi da nisu mogle zene dojiti?? Sve zenice sto su u.mojoj blizini nijedn.nime uspjela dojiti user posted image ...nadam se da to.nije prelaznouser posted image salim se naravno.. Ali dojenje je najljepsi.osjecaj sto.postoji :))))

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2011
30.1.2015 23:13:22   
Bella.88

IZVORNA PORUKA: alman

da i ja sam pila taj Hipov caj za dojilje.

Bellauser posted image user posted image user posted image user posted image za dojenje stvaka ti cast, ja sam dojila 9 mjeseci, nadam se da ce ovaj put potrajati duzeuser posted image

hvala mila,hoće ako Bog dauser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2012
30.1.2015 23:21:50   
Bella.88

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Da, bas se razvuko uh...februar je kraci tako da super dodju i ta slavlja hhehe....
Mi smo nekad pili taj caj od komorace al to je za grceve... Al nije M nesto gotivio....
I ja sam dugo dojila M, dvije godine user posted image nadam se da cu i sad tako aBd.... Bojim se da necu imti.mlijeka, ne znam odkud mi to... Jel ima takvih slucajeva da je prvi put bilo sve ok a drugi da nisu mogle zene dojiti?? Sve zenice sto su u.mojoj blizini nijedn.nime uspjela dojiti user posted image ...nadam se da to.nije prelaznouser posted image salim se naravno.. Ali dojenje je najljepsi.osjecaj sto.postoji :))))

samo da kratko odgovorim,moram begatuser posted image

nema takvih slučajeva ništa se ne sekiraj,curu ćeš minimum 3god.user posted image
ima žena koje nemaju nikako mlijeka ali jako rijetko
ostatak počne odmah sa flašicom,neko nije informisan šta i kako,većinu strah da je beba gladna,nekom ne nadođe odmah mlijeko(ovo nikad nisam razumelauser posted image ...,uglavnom većina odustane zbog straha da im je dijete gladno i da mu je sika malo

a strija ožiljak ko ožiljak ostaje zauvek,meni su sada bolje,izbledile su malo još kada odem na more pa potamnim,e onda ih fino zamaskiram,srećom na stomaku nemam nijednu

laka vam i mirna noć drage moje

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2013
30.1.2015 23:38:04   
Selzy
Sammy draga slobodno kupi vitamine, mozes ih piti i poslije trudnoce, dobre su i za dojilje user posted image mene danas nesto boli glava, vjerovatno vrijeme pa citav dan spavam u ratama user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2014
30.1.2015 23:40:55   
saamy
Bas ti hvala upravu si neskode vitamini,kako povratit krvnu sliku nakon poroda??

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 2015
31.1.2015 0:35:53   
Selzy
Ima dosta ovih prirodnih recepata, tipa cvekle i raznih domacih sokova za krvnu sliku, pa mozes nesto smiksati, aa ja sam dobila ovu tothemu u ampulama da pijem za zeljezo i krvnu sliku a cula sam da preporucuju i zenama poslije poroda iste, pa vjerovatno ako bude potrebe gin.ce ti preporuciti user posted image

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 2016
31.1.2015 0:50:15   
saamy
Inace sam malokrvna,reko posle poroda da nesto da pripremim da me ojaca,inace sam sama sa mm nemam nikoga za pomoc da mi je blizu,sta cu sad mozda bolje tako!!

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 2017
31.1.2015 2:13:36   
Selzy
Znam da je dobro mrkvu, cveklu, limun i jabuku pomjesati sa medom i da je to dobro za anemiju, ja nisam imala nikad problema s tim, ali sada zadnje nalaze kada sam vadila, bilo mi je zeljezo na granici i kaze ginekolog da je to normalno u trudnoci i propisao mi te ampule tothema, kazu svi da su bas dobre za popravljanje krvne slike, malo je ukus gadan ali naviknes user posted image

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 2018
31.1.2015 9:22:39   
Amanni
Jutroooo dame ! Kako ste ? Jasam sinoć zaspala u 22h bas rano i jutros prva ustala moji muski još spavaju. Bell88 kod mene je rana bila dole vaginalni porod sam imala ali pukla od do znam da me dr sila sat vremena i na promjenu vremena ga uvjek osjcam ziga me .

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 2019
31.1.2015 9:34:43   
saamy
Jutro amani ti poranila,evo sad se probudila izlezavam se,cula sam da je sex dobar za omeksavanje vaginalnog otvora lakse za porod sta mislite??

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 2020
31.1.2015 9:36:25   
bejbibi
Jutro zenice,kako ste? Jeste se naspavale.. Ja onako, iako sam zaspala prije 11 al stalno se nesto budila od bolova, kukovi me bole jer na stranu spavam.. Al pretpistavljam svaaku tako heh...

Kod nas sunce, al je snijeg vani i pohladno...

Bella hvala na odgovoru;)

Idem nesto jesti jer sam sinoc gladna zaspala,nisam mogla ustati

Neki autor...

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 2021
31.1.2015 9:37:07   
rose

IZVORNA PORUKA: myb@by

Samy ja sam se mazala i nakon poroda, jer sam cula da mozes popucati nakon poroda. Sto se tice vitamina mozes piti iste kao u trudnoci.
Rose ocito imamo mirnu djecicu pa nam ne manjka energije user posted image

heh ma moja je i relativno nezahtjevna ali opet je drugacije user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 2022
31.1.2015 9:38:36   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: saamy

Jutro amani ti poranila,evo sad se probudila izlezavam se,cula sam da je sex dobar za omeksavanje vaginalnog otvora lakse za porod sta mislite??

Haha odmah na sabahu tema Keks user posted image jel nam to danasnja ttema haha....pa to se inace prepirucuje u devetom mjesecu, kao lakse se otvaras.... Pa probajte ;)

Neki autor...

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 2023
31.1.2015 9:50:39   
samy_lo
Jutro zeMske user posted image

Snijeg pravo napadao..pohladno je

Ja pijem mlijeko,to mi smiri zelludac ujutru,pa me mucnine zaobidju..
Kako ste mi vi sve?

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2024
31.1.2015 10:23:05   
Dianaa
to svugdje snijeg i hladno samo kod mene ko proljece... user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 2025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *