Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2015 17:30:16
mala curica
Ne znam vise nisama. S obzirom da sam jako davnoooo imala tu famoznu Konizaciju i jako sam upucena u sve oko toga,ali ipak trazim po netu mozda mi je neko bjasnjenje promaklo.Neka informacija u koju nisam upucena. Moj gin ima u historiji da sam imala Konizaciju a nista mi nije spominjao na mogucnosti rizika trudnoce,naglo skracenje grlica(ionako je skracen op.),otvaranje,prije vremeni porod,a na netu citam da su to najcesce komplikacije. 100% kada odem pitat cu ga za to da sam mirna i da ne razmisljam vise o tome.Ako trebam lezati,mirovati,cesto na kont,cuvanje tr.....nista nije problem samo da mi kaze da znam. Tako da vec sam se naoruzala pitanjima kada budem isla na kont. Svakakve misli mi stvaraju nervozu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2015 18:19:38
rose
IZVORNA PORUKA: myb@by
IZVORNA PORUKA: Gift
drage moje nadam se da me primate jos jednu u drugom krugu...trenutno na strogom mirovanju
Dobrodošla draga, koja si sedmica? I ja moram mirovati, pijem dabroston i magnezijum.
od jutros se kanima da popijem Mg i sad me ti napomenu
ja danas kuci ostala...moja S nesto kaslje a juce sam morala ranije po nju u vrtic jer je povracala...danas je relativno ok ali dalje kaslje..eno je spava i kaslje tako da ne odoh na posao jutros nego sam se po kuci razvlacila citav dan...doduse nesto sam kao radila od kuce
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2015 18:23:33
rose
IZVORNA PORUKA: BebacBucko
bejbibi rado bih ja na bolovanje al mi ne daju al su mi rekli da se kao cuvam stresa i napora a ja na poslu pod stresom svaki dan, pijem onaj dabroston i magnezij direkt pa me malko uplasio ovaj nedostatak simptoma al dobro si sto kazes valjda sam ja jedna od onih srecnica koje nemaju tih problema sad se sjetih da ni u prvoj nisam imala nikakve simptome osim stomaka pa nisam i znala da sam trudna do 8 sedmice hahahaha.
Sto se tice Kaknja vidim da ga spominjete i ja imam samo najljepse uspomene iz tog gradica mm je iz Kaknja tako da za Kakanj.
hehe i mm je iz kaknja
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2015 18:56:04
Selzy
Evo i mene, gdje ste zenice? Kakvo je raspolozenje veceras? myb@by i gift dobro dosle zelim vam ugodne i lahke trudnoce i da se cesto druzimo .. M.A.M. prijateljica mi se porodila prije 5mjeseci na jezeru i muz moze prisustvovati, ja u Vojnoj vodim trudnocu a tamo se i namjeravam poroditi ako Bog da, znam da su na jezeru bolje opremljeni i da u vojnoj nemaju inkubatore, zato zene koje rode prije vremena sve idu na jezeru i salju ih iz vojne gore, ee sad sve zavisi ko te potrefi u smjeni, ali ako imas koga jos bolje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2015 19:24:23
bejbibi
Hello zenice sta ima, kako ste mi... Niste bas raspolozene vecwras cini.mi se....
Saamy kako mislis mazati poslije.poroda,gdje,sta??? Ako mislis zbog sjeckanja onda sam se ja.dole mazala kantarionovim uljem.. Ako mislis opcenito ne znam sto ne bi smjela da se mazes i jednim i drugim... Za vitamine ne znam
Samy_ lo jesi li se ti i.prije javljala? Nisam te upratila na spisku.. Reci nam termin da te uvrstimo... A sto se tice spavanja sve skoro imamo problwma stim hehhw...pij kamilicu, mlijeko toplo ako mozes... Pred spavanje mislim...
Mala c, kako si sada.. Jel ti malo bolje, jel prestalo.boluckknanje???
Ostale sta ima?
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2015 19:26:14
myb@by
Samy ja sam se mazala i nakon poroda, jer sam cula da mozes popucati nakon poroda. Sto se tice vitamina mozes piti iste kao u trudnoci. Rose ocito imamo mirnu djecicu pa nam ne manjka energije
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2015 19:55:59
Pravnica
Ja cu nastaviti piti ove svoje vitamine jer su preporuceni i za dojilje... a danas sam radila nalaze, krvna slika odlicna s obzirom na deveti mjesec trudnoce... urin isto zadovoljavajuci...
Evo cekam Strasti orijenta, hehehee... mora se nesto i pogledati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2015 20:24:13
samy_lo
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Hello zenice sta ima, kako ste mi... Niste bas raspolozene vecwras cini.mi se....
Saamy kako mislis mazati poslije.poroda,gdje,sta??? Ako mislis zbog sjeckanja onda sam se ja.dole mazala kantarionovim uljem.. Ako mislis opcenito ne znam sto ne bi smjela da se mazes i jednim i drugim... Za vitamine ne znam
Samy_ lo jesi li se ti i.prije javljala? Nisam te upratila na spisku.. Reci nam termin da te uvrstimo... A sto se tice spavanja sve skoro imamo problwma stim hehhw...pij kamilicu, mlijeko toplo ako mozes... Pred spavanje mislim...
Ostale sta ima?
Hej hejj javljala sam se..nije mi doktorica nista rekla..racunala sam nesto na netu,izbaci mi 04.9.2015,pa eto upisi me..pa ako mi ona kaze drugacije,javim ti da promjenis :) Pijem mlijeko,ali vise volim hladno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2015 20:24:18
alman
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: BebacBucko
bejbibi rado bih ja na bolovanje al mi ne daju al su mi rekli da se kao cuvam stresa i napora a ja na poslu pod stresom svaki dan, pijem onaj dabroston i magnezij direkt pa me malko uplasio ovaj nedostatak simptoma al dobro si sto kazes valjda sam ja jedna od onih srecnica koje nemaju tih problema sad se sjetih da ni u prvoj nisam imala nikakve simptome osim stomaka pa nisam i znala da sam trudna do 8 sedmice hahahaha.
Sto se tice Kaknja vidim da ga spominjete i ja imam samo najljepse uspomene iz tog gradica mm je iz Kaknja tako da za Kakanj.
hehe i mm je iz kaknja
mashAllah sto imamo bosta kakanjskih nevjesta na forumu lijepo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2015 20:29:35
alman
i ja sam poslije prve trudnoce pila jedno mjesec dana prenatala ostalo mi tableta pa reko da se ne bacaju a poslije nisam al sam pila onaj caj za dojilje, al ne znam da sam nesto primjetila da je od njega bilo vise mlijeka
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2015 20:34:55
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Pravnica
Ja cu nastaviti piti ove svoje vitamine jer su preporuceni i za dojilje... a danas sam radila nalaze, krvna slika odlicna s obzirom na deveti mjesec trudnoce... urin isto zadovoljavajuci...
Evo cekam Strasti orijenta, hehehee... mora se nesto i pogledati
Zeno pricaj sta se desava u seriji, ovdje cim napada malo snijega ne radi kablovska, blokira.... A ja cu poludjeti
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2015 20:36:11
bejbibi
IZVORNA PORUKA: samy_lo
Ostale sta ima?
Hej hejj javljala sam se..nije mi doktorica nista rekla..racunala sam nesto na netu,izbaci mi 04.9.2015,pa eto upisi me..pa ako mi ona kaze drugacije,javim ti da promjenis :) Pijem mlijeko,ali vise volim hladno
Aha ok onda, izvini kako te nema.ba spisku ne pamtim.onda nidta hehwh..prema tome se orjentisem hehw....evo stavljam te na spisak ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2015 20:37:55
samy_lo
IZVORNA PORUKA: samy_lo
Ostale sta ima?
Aha ok onda, izvini kako te nema.ba spisku ne pamtim.onda nidta hehwh..prema tome se orjentisem hehw....evo stavljam te na spisak ;)
Oki..ma vjerojatno nisam ni pisala nista za termin
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 30.1.2015 20:47:15
saamy
Mislim na mazanje stomaka kremom ili uljem,da li je potrebno i gradi? ! da li su vitamini potrebni u 9 mjesecu,gotov sam potrošila kutiju reko ako kupim novu neću je potrošio dođe puno neznam Šta bi???