Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 14:35:30
samy_lo
IZVORNA PORUKA: Bella.88
bejbibi ja takođe imam problema sa probavom,jedino nemam hemoroide i u prvoj trudnoći do poroda i uvoj do sada po par dana nemam stolicu,s tim da nije to onaj klasični zatvor već samo nemogućnost odlaska na wc ja sam sve probala i ništa,vode pijem ko kamila.Popijem brat bratu jedno4,5l tečnosti i ništa,probala marelice,šljive,kompot,jogurt,mlaku vodu ujutru,kafu,ma sve što sam čula da može pomoći i ništa nakon par dana odem normalno
za porod vam je jako dobro maslinovo ulje po kašiku dnevno da pijete zadnji mesec(mislim na prirodni porod),hurme svaki dan po par komada i ima neko ulje čula od moje dr.za masažumeđice i vagine da se što manje popuca-to se radi par sedmica prije ali ne znam koje,ako koga interesuje mogu je pitati na sledećoj kontroli
pitaj pitaj..mislim da ce svakome dobro doci ta informacija
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 14:36:12
Amanni
To se pojavila samo kap i ponovo sam sad išla u wc nema ništa vise . Uprvoj trudnoci sam malo prokrvarila 10 dana ped porod ali taj dan sam imala vaginaan pregled, a ovo danas smedjkasta kap inaceimam iscjedak ali proziran. Ja jedem hurme svaki dan pacemo vidjeti imali edekta a ulje mi se gadi nemogu ga uzimati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 14:52:15
samy_lo
IZVORNA PORUKA: Amanni
To se pojavila samo kap i ponovo sam sad išla u wc nema ništa vise . Uprvoj trudnoci sam malo prokrvarila 10 dana ped porod ali taj dan sam imala vaginaan pregled, a ovo danas smedjkasta kap inaceimam iscjedak ali proziran. Ja jedem hurme svaki dan pacemo vidjeti imali edekta a ulje mi se gadi nemogu ga uzimati
Nazz draga mozda da nazoves doktora i pitas
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 14:56:10
Bella.88
IZVORNA PORUKA: samy_lo
IZVORNA PORUKA: Amanni
Nazz draga mozda da nazoves doktora i pitas
slažem se sa samy_lo pošto se brineš nazovi i pitaj dr.,porod ti je blizu tako da verovatno nije ništa samo razmišljaj pozitivno i sve će biti dobro za par dana,a možda i prije u rukama ćeš imati svoju bebicu ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 15:15:54
bejbibi
Uh jeate se raspisale hehhe bas fino... Ja se uhvatila ciscenja.. Mm custio sporet sto sw lozi pa ga ja oprala izvana, kako sam kuhalaa isprljo se i onda uhvatim usisavat pa operen jos rernu u el sporetu. . A kako je to prljavo fuj... I kaze meni mm a jes mi neko vrijedan jel to sto sam ja u kuci pa da se pokazes reko briga me za tebe ja se jedva nakanila hehhee....eh kad smo vec kod ciscenja, saamy moj se rijetko sjeti da sam nesto uradi al kad mu kazem uradi.. Nekad ne odmah pa se ja dreknem pa on skoci haha... Al ja vise volim sama sto kazete... Uradi on al nije to to, tako da ga rijetko kad molim nesto... Al hoce da uradi, be smijem dusu grijesiti...pruje je dosuae vise radio al sad kako radi meni zao da ga jos po kuci patim a on se gospodin naviko, dobro mu .... Al smijesna si mi za tavu hahaha, svakoj tako dodhe vjerocatno nekad haha...
Bella thx za odgovor.. I ja sce probala al eto kad nadodje hahahhah ma mebe uhvati neka panika Boze sacuvaj.. Onda razmisljam kako cu na porod jer nema ocdje klistir a bas he to super.. Morat cu se sama ovaj put :(... Valjda to ima u apoteci a?? Taj pribor uzeti?? Helem......
Amanni draga ne zbam sta bi to moglo biti al be brini, tebi je svakako termin tako ces vjerovatno u bolnicu na pregled pa pitaj ( da kojim slucajem nije ovo sa zagadjwbjwm plodne vode)....
Hmmm sta ste jos pitale i pisale ne znam.....
Ja se malo ocorupala hahahha... Ove dlake na licu ( obrve,brkove) uh dosadilo mi vise grre
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 15:18:26
bejbibi
A da, to za hurmw i maslinovo ulje svi kazu.. Ja jedva cekam da aBd udjem u deveti mj da mogu hurmw... Ja cu po kutiju citavu na dan jest bas ih volim ....i ulje je dobro popit a i mazati se dole.... A i ta krema ima za dole za mazanje, mojoh prihatelhici je pomoglo al ne zbam kako se zove... Pitat cu je.. Mislim da je na D... I naravno 'Keks' pomaze za otvaranje
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 16:59:14
Dianaa
bas ste se raspisale, al nemam nista pametno za reci jer su druge zenice vec odgovorile... mi smo bili u setnji 3 sata i sada me noge bole... al neka, da iskoristimo ovo sunce... a za hurme sam i ja cula, moram ih i ja poceti jesti...
ja imam blagi crvenkast osip po stomaku, vec dva dana i bas me svrbi... znate li sta bi moglo biti ili je to sve od rastezanja koze?? mislim da sam iz sata u sat veca za nekoliko cm.. nisam nista pojela, niti promijenila prasak ili kremu za mazanje pupe... jedva cekam ponedjeljak
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 17:57:30
alman
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Zene moram postaviti jedno neugodno pitanje... Kolijo cesto idete na wc??? Mislim na veliku nuzdu... Menw ovi bas muci, svaki drugi ili treci dan :(( nije mi to normalno nikako.. Jos kako imam hemoroide, ubi me Jela suhe sljive sinoc al nista,pijem.donat al opet isto.. Nikako da se ustabili stolica :(( pokusavam sto vise mlake vode... Nisam pametna vise... A da izvinete i kad idem.ne amijem se napinjati, strah me da se ne porodim ..zato me zanima jel kod vas to stabilno ili ovako ko kod mene
draga beibibi suosjecam se sa tobom po ovom pitanju isto mi je kako sam pila ovaje heferol koji sam prestala pit evo nekoliko dana, jer me je u potpunosti zatvorilo, i uvijek me stomak boli poslije odlaska u wc. katastrofa
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 18:09:27
alman
beibibi ne znam da li si ikada probala da stavis cepic od sapuna kabasa ja sam to radila poslije prvog poroda kako je bio rez nisam se mogla napinjati a imala samo takav zatvor i uzasne grceve koji su me vide bolili nego rana i rekla mi jedna stara zena da naprvim cepic od kabasa i vjeruj mi za 10 minuta ces se tako iscistiti, to mozes uraditi i pred porod
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 18:21:55
bejbibi
Alman jel to sigurno?? Mislim sad u trudnoci? Ma pretpostavljam da jest, nije to nista opasno,nikakve hemikalije a... Meni su u prvoj trudnoci radili klistir i vjeruj da sam i poslije poroda imala proljev al to je mwni super doslo jer sam imala rez....a sad :((( ne znam kako cu na porod, bas me to muci a ako nastavi ovako,i ako se ne ocistim pred porod bice svega
Al i ovo stanje bas muci,napuse mi se stomak i imam bolove:( Probat cu to sa sapunom?? Jesi li ti Alman to sad radila???
A evo nesto me boli stomak, mozda su jajnici ne znam il krsta pa ispred dolazi bol.. Popila mg i lezim... Al sam se bas nesto umorila danas... Valhda ce biti ok
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 18:28:00
alman
nisam to jos ni jednom radila jer sam isprva imala stvarno urednu stolicu svaki san sam isla, a mislim da bih smjela jer cula sam da i oni razmute sapunicu kad rade klistiranje u bolnici
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 18:31:02
bejbibi
Da da i ja sam to cula, da je to sapunica..... Ma i ja sam imala redovnu al evo zadnjih nekoliko sedmica mucim se :((... Uzasno je... A sve se plasim drzat ce me do poroda ovako :(( bas je nezgodno.. Plus hemoroidi Vjeruj mi da.mi.je lakse porodit se nego prolaziti kroz ovo.mucenje svaki treci dan :(
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 18:34:04
alman
ja sam neku noc pred kontrolu tako bas morala u wc nisam isla tri dana, i valjda sam se vise napinjala i poslije mi bila muka i od zeludca pa se ispovracala, i sve mislim da mi je mozda to pokrenulo blage kontrakcije a i nenadano sam kihnula i osjetila sam kao da me nesto probode u dnu stomaka sa desne strane, al hvala Bogu danas me nista ne boli jos isla setala i to uz brdo, da samo ovako ostane, a pitat cu ja mamu ona je medicinska sestra da li se smije u trudnoci stavljati taj cepic mislim da je bolje on nego dulkolax
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 18:47:08
bejbibi
Haj bas pitaj :))... Ma probala sam ovako prirodno i donat... Al nikako da se ustabili.... A moze svasta biti od napinjanja, zato mene strah... Haj hB da si ok sada i ne napinji se vise
< Poruku je uredio bejbibi -- 31.1.2015 18:48:06 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 19:26:21
alman
ma slabo zenica lijep dan bio pa se sigurno setalo pa sad odmaraju, odoh i ja stavit kaficu da popijem sa mm ko je za bujrum al nema kolaca al zato ima jos malo cetenije