Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 10:50:05
saamy
Da nije bilo sexa "keksa"" nebismo bile ovdije i caskale svaki dan valja mi se bacit na posao haman upali kaze mi doktorka,da se vise krecem da krene porod prije manja beba lakse se porada,vala nemogu hodat svaki dan zima,cim duze setam piski mi se hah,kod mene Sunce al hladno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 11:31:18
alman
jeste li se naspavale kao ste od jutros, mene hvala Bogu od jutros ne boli stomaka, evo grah se kuha za rucak a nismo jos ni doruckovali al neka se ranije spremi ne znam kakva cu biti poslije podne pa nek se ima nesto za jesti
kako li nam je mala curica da li su joj bolovi prestali, ili nema vremena od gostiju
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 11:38:57
Amanni
Alman svaka cast i rucak se već kuha. Ja imam sarmu od juce danas ću samo pire da napravim. Ja usisala obrisala podove i wc oprala sad trebam presvuc posteljinu . Meni sutra termin ako bgd nikakvi siptoma nemam al eto volila bi da mi kuca ne bude u haosu trudim se koliko mogu da uradim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 13:31:24
bejbibi
Hello zenice gdje ste nestale :).... Mi bili malo vani setali, nije toliko hladno... Ja danas sarmu pravim aBd..
Rose mene boli donji dio stomaka tako... A bbas sto kazes presjece... Al ja se nekako skupim pa mi onda lakse bude kad kasljem ilu kihnem... Inace od silnog naprezanja ponisljam da se mogu poroditi
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 13:33:07
bejbibi
Zene moram postaviti jedno neugodno pitanje... Kolijo cesto idete na wc??? Mislim na veliku nuzdu... Menw ovi bas muci, svaki drugi ili treci dan :(( nije mi to normalno nikako.. Jos kako imam hemoroide, ubi me Jela suhe sljive sinoc al nista,pijem.donat al opet isto.. Nikako da se ustabili stolica :(( pokusavam sto vise mlake vode... Nisam pametna vise... A da izvinete i kad idem.ne amijem se napinjati, strah me da se ne porodim ..zato me zanima jel kod vas to stabilno ili ovako ko kod mene
< Poruku je uredio bejbibi -- 31.1.2015 13:37:40 >
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 13:34:31
lala88
zdravo drage moje, evo konacno sunce usjala, ja ja nemogu vani, dr je napisao mirovanje. Sinoc sam provela noc u bolnici i divim se zenama koje trudnocu provedu u bolnici. Imala sam nesto kao sukrvicu i dr me je ostavio na spavanju u bolnici, prepala sam se strasno, a i muz jadnik nije nikako spavao, jutros u 7h dosao u bolnicu donio mi vruce kifle. Dr kaze da je od upale, jer mi je maternica crvena. Jel imao kad ko od vas iskustva sa upalom maternice u trudnoci? Jedino me raduje da je beba ok, cak je i muz vido bebu, i nemoze da vjeruje koliko je nemirna i koliko se vrti, svako malo je mjenjala polozaj ruku i udarala nogama. I je li ko od vas kad pio tablete dabroston?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 13:37:04
lala88
za probleme sa velikom nuzdom, dobar je kompot od suhih sljiva ili ih jesti onako, isto tako dobre su suhe smokve, ili kisele jabuke, a i jogurt, pa sta ti odgovara ti izaberi. Ja sam na pocetku trudnoce imala taj problem, dr kaze da je to uslije djelovanja nekog hormona i preporucio mi je ovo sto sam ti napisala.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 13:40:01
samy_lo
Evo i nas :) I mi smo malo setali,vani je bas lijepo.. Ja sam zakuhala z ahljeb,i rucku cu napraviti samo umak a mlijekom i bijelim lukom,a veceri mozda pilav..nezzz...danas nisam bas raspolozena za kuhanje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 13:41:28
bejbibi
Lala dobro dosla :) nisam te upratila ranije ( al zaboravna sam, mozda si i pisala ).... Hvala draga na odgovoru al sve to probavam al.isto :(( mozda na neke duge staze se ustabili?!
Dabroston sam pila do 5 mj jer sam imala krvarenje,tj prijeteci pobacaj u 7 sedmici i lezala 4 dana u bolnici pa odtad sam do 5 mj pila dabroston....
Koja si ti sedmica, kad je termin?? Da te uvrstimo u nas spisak :)..... A ne sekiraj se, samo miruj i bice to aBd dobro
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 13:44:02
bejbibi
Ja sarmu danas aBd pravim... A valjda cu uspheti jer zadnji put kad sam je pravila toliko mi bilo muka od nje, od onog mirisa fuj.. A inace bas volimo sarmu :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 13:49:44
Amanni
Hmmm zene ja sad u wc kad na gacicama kao smedja flekica šta to znaci ? Ništa me ne boli obrisesm se da izvinete samo sluz prozirna bebu osjetim a sutra mije termin
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 14:04:07
saamy
Kako vasi mm pomazu u kucanskim poslovima,moj dok se nakani mogu se porodit,opet ne uradi kako bi ja,sad se naradi operi sude,wc prebrisi on me pita sta se ljutis ufff mogla bi ga tavom zamlatit ccccc
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 14:09:57
samy_lo
IZVORNA PORUKA: saamy
Kako vasi mm pomazu u kucanskim poslovima,moj dok se nakani mogu se porodit,opet ne uradi kako bi ja,sad se naradi operi sude,wc prebrisi on me pita sta se ljutis ufff mogla bi ga tavom zamlatit ccccc
Hej saamy,pa polako zeno,nemoj ni ti odmah sve,ili jednostavno ga zovi neka ti pomogne,nek ti doda krpu,usisivac,bilo sta.. Moj je drugaciji,on barem svako drugi dan opere sudje,usisa,prebrise prasinu..i tako
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 14:10:11
Bella.88
dan ženice Dan divan,a moj maleni ima blago povišenu temeraturu tako da smo zaglavili u kući eno ga spava,a ja digla none na laptop i laptop u krilo kako je kod vas prošla noć? ja čitavu noć haman nisam spavala,ne mogu da se namestim,pa me rebra bole,pa noge i okreći se tamo ovamo od 1do 5h.,u tom se on probudio i ništa od sna želim vam fin i ugodan vikend,one koje mogu iaći idite hodajte iskoristite vrijeme,zaista je vani lijepo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 14:12:29
Bella.88
haha pa naravno da neće kao ti,sve i da ti pomoćnica dođe našla bi joj zamerku moj hoće sve da pomogne,prva 3,4mj.je sve kuhao ja nisam mogla prići kuhinji ali ja najviše volim da sama radim,meni je najveća pomoć da mi malog pričuva i onda mi nije teško ništa
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 14:16:53
saamy
SAMY_LO on radi puno razumim ga da je umoran,ko veli juci si cjeli dan pa radi pomalo meni muka vise prasina izlazi sam sto prebrisem dan dva opet,kazem ja de prebrsi pod posle cu,sutra cu kad ja dignem nos on odma skace sta treba,blabla
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 14:19:27
Bella.88
Draga to sam cula da beba kaki pa izbacuje se na mokracu kao smedkasto nekad zelenkasto,to je ok nemoj da brines
jesi li ovo odgovorila Amanni?,ako jesi nije normalno da beba kaki dok se ne rodi,u tom slučaju se radi hitan porod jer je plodna voda zagađena.Ovo pišem zbog drugih da se zna da nije normalno
a što se tiče nje verovatno nije ovo,nemoj se sekirat Amanni moguće je da je nešto pred izlaz sluznog čepa nisam baš upućena puno oko prirodnog poroda.Pošto ti je sutra termin i tijelo ti se priprema na važan zadatak moguće je da će čep izaći ubrzo...,sretno mila
< Poruku je uredio Bella.88 -- 31.1.2015 14:22:10 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 14:21:10
Bella.88
SAMY_LO on radi puno razumim ga da je umoran,ko veli juci si cjeli dan pa radi pomalo meni muka vise prasina izlazi sam sto prebrisem dan dva opet,kazem ja de prebrsi pod posle cu,sutra cu kad ja dignem nos on odma skace sta treba,blabla
e draga moja onda češće dii nos a nemoj se puno sekirat,radi koliko možeš,nemoj se forsirat sve će se uradit
< Poruku je uredio Bella.88 -- 31.1.2015 14:22:50 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 14:22:47
saamy
Ehh vidis onda su me pogresno informisali,tako sam ja cula sad istina il ne vidim haman nije istina,mada sam i sama pomislila da ako ako kaki kako ce izac ako placenta nije otvorena,amani cuvaj se sretnooo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 14:26:17
samy_lo
Ja sam citala da u 36.nedelji bebina crijeva se pune sadrzajom koji ce izbaciti odmah po rodjenju,medjutim moguce je da ukoliko beba pati(nezz na koji nacin,nisam skontala) da izbaci u plodnu vodu taj sadrzaj.. AMANNI tebi je sutra termin i nemas se cega plasiti,mozda ti je ispao sluzni cep ili sto vec
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 31.1.2015 14:29:44
Bella.88
bejbibi ja takođe imam problema sa probavom,jedino nemam hemoroide i u prvoj trudnoći do poroda i uvoj do sada po par dana nemam stolicu,s tim da nije to onaj klasični zatvor već samo nemogućnost odlaska na wc ja sam sve probala i ništa,vode pijem ko kamila.Popijem brat bratu jedno4,5l tečnosti i ništa,probala marelice,šljive,kompot,jogurt,mlaku vodu ujutru,kafu,ma sve što sam čula da može pomoći i ništa nakon par dana odem normalno
za porod vam je jako dobro maslinovo ulje po kašiku dnevno da pijete zadnji mesec(mislim na prirodni porod),hurme svaki dan po par komada i ima neko ulje čula od moje dr.za masažumeđice i vagine da se što manje popuca-to se radi par sedmica prije ali ne znam koje,ako koga interesuje mogu je pitati na sledećoj kontroli