|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
27.1.2015 13:52:14   
bejbibi
Evo mene.nazad.. Ja se okupala, dosao mm pijeli po komad torte i ode opet vani pa cemo kasnije negdje izaci malo da se picastimo za njegov rodjendan hehe....dobra torta ispala al dekoracija katastrofa user posted image M bi to bolje dwkoriso... A nisam nista posebno, samo napisala sretan rodjendan slagom a tesko brate hahaha... Onaj slag cas vako cas nako ispadne, al nema veze... Bitan ukus user posted image hajte bujrum sve na user posted image

MAM ja sam nekad u petom mj saznala pol..isto taako mi bilo i u prvoj trudnoci.. Hejj oboje skupljene nogice kad treba vidjet pol user posted image
E moj muz ima teoriju o tome da bebe kad se rode sve znaju a kako rastu pokupe samo one sablone iz porodice i okoline user posted image valja to istraziti malouser posted image ....

I ja.nosim.curicu user posted image jeste li razmisljale o imenima

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1551
27.1.2015 13:53:34   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Mirah...porodila seuser posted image
Elllma..porodila seuser posted image
Rose...01
Amela83....29.1

Amanni...1.2
Tukica... 05.02
Adicaa...10.2
Saamy..02
Marseljeza... 24.2
Pravnica...26.02
Dianaa...28.02

Bejbibi..17.3
Selzy...24.3

AzraB....03.04
Morena..15.04

Scarlet... 17.5.
No idea..25.05

Alman..29.06
Mala curica....30.06
Bella...06

Anitaa...30.07

Mastalica..15.08
MAM...28.08
BebacBucko....31.08

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1552
27.1.2015 13:53:58   
AzraB
hahahahaha ma zato se treba pripremiti u svakom slucaju za oboje user posted image moja mama je na pocetku sve neutralne boje kupovala, sad je pocela vise gledati za curice. Nekad je ruzim i da pretjeruje ali valjda prvo unuce pa nema mjere user posted image M.A.M. u kojoj si sedmici? Je li i tebi prva trudnoca?

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1553
27.1.2015 13:57:49   
AzraB
bejbibi bitan je ukus a i dekoracija ce se pojesti user posted image bitna je namjera uvijek. Ja bas nesto u zadnje vrijeme citam ta imena, mm i ja se slazemo za jedno, ali vidjet cemo jos, mozda neko da i bolji prijedlog, ima jos vremena (a i nema user posted image )

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1554
27.1.2015 14:00:50   
bejbibi
Vidim tek si u aprilu, ja sve mislila sad u februaru user posted image da nema.ovog spiska bila bi izgubljena majke mi haha.. Nista ne pamtim.... Pa tesko za ime odluciti Bogami, barem nama, tako da bolje na vrijemw znati heheh

Neki autor...

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1555
27.1.2015 14:01:11   
M.A.M.
Da,ovo nam je prva beba,a tek sam 11-ta sedmica zato pitam nemogu da docekam hehe

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1556
27.1.2015 14:05:38   
bejbibi
Ah, radost prvog djeteta user posted image nekako je bas posebno :)).... Jos malo pa ces saznati aBd ;))

Neki autor...

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1557
27.1.2015 14:05:44   
AzraB
bejbibi eto i aprila brzo, zato spremamo sve na vrijeme, mozda se odluci izaci ranije kao sto sam ja user posted image i meni je nekako lakse bilo za musko ime, mada i zenskih ima prelijepih, ali sta god skontamo neko u porodici se vec tako zove user posted image

M.A.M. proci ce to sve brzo, vidjet ces, prve sedmice su najgore, ja sam jedva cekala da prodju jer sam imala uzasne mucnine, fuj, a sad ko da i nisam trudna osim sto imam stomak user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1558
27.1.2015 14:10:16   
bejbibi
Pa da,zato.kazem.bolje na vrijeme.sve spremno.....ja sam cak u decembru imala psremno odjecu za bebu i za menw, torbe za bolnicu i svu.odjecu za bebu user posted image sve sam ja to u decembru zavrsila a da ne pricam o imenu kad smo skontali hahaha.... I meni je teze za curicu bilo skontati al eeto nekako se skontali ja i mm, da se oboje slazemo i tako ostalo.... Sad je i M naucio user posted image

Neki autor...

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1559
27.1.2015 14:13:05   
M.A.M.
Prva beba i prvo unuce sa obje straneuser posted image ma nemam ja nikakvih simptoma,nisam nikako ni imala od pocetka,osim sto znam da sam trudnauser posted image i naravno jedem sta mi dodje pod rukuuser posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1560
27.1.2015 14:13:07   
AzraB
torbu jos nemam spremnu ali polako se pripremam, moram i sebi nesto za izaci iz bolnice pripremiti, mislim da je najbolje nesto lahko za navuci i skinuti sta znam koliko cu moci sa sobom, cisto radi prakticnosti user posted image za bebu imam presladak kompletic (opet moja luda mama kupila) mahsuz za iznijeti iz bolnice user posted image bas je uzivanje nekako spremati se za nesto novo u zivotu user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1561
27.1.2015 14:15:35   
AzraB
M.A.M. mojoj mami je prvo unuce, a svekrvi drugo, mada se i ona ponasa kao da je prvo user posted image hB kad nemas, meni su bile grozne, samo kad se sjetim, ali i to sve prodje, ja u tom periodu nisam mogla nista da jedem, sve mi se gadilo i sve mi smrdilo user posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1562
27.1.2015 15:14:37   
Bella.88
dan ženiceuser posted image
kod mene užasna noć,mali se budio svo vrijeme
jutros trebala da vadim krv ali nisam stigla,pa sutra ću poranit ako Bog da
mali zaspao tek u 14h.i već se budio jednom,inače kad slabo spava noću onda tako i nastavi još par dana dok ne dođe na svoje,ali hajd brzo će se vratit u normaluuser posted image
čekam muža da dođe i malog da se probudi,pa idemo u šetnju

vidim sve vas muževi paze mašAllahuser posted image

ja sam za prvo dijete robicu spremala od početka trudnoće,oprala i opeglala sve što će nosit do 2god.user posted image ,a sad kontam kad budem pri kraju da uključim jednu mašinu veša i naravno pelene,peškire i dekice,a ostalo ću po potrebi da vadim iz vakum vrećauser posted image

za pol verujte da nije bitno šta je,kad se dijete rodi ono se toliko voli da sekunde čovek ne razmišlja dečak ili curica
nama je sin do 8mj.bio curica i odjednom dječak,meni bilo krivouser posted image ,a kad se rodio ni sekunde nisam pomislila da je curica,ne bih ga menjala za milion curica
a sad nosim curicu i ni nju ne bih menjala za 1000 dječaka
jednako se raduješ i jednom i drugomuser posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1563
27.1.2015 15:17:46   
AzraB
Bella.88 upravu si, na kraju nije ni bitno sta je, sve se svodi na brigu je li sve ok, neka i curica i djecaka i hB kad mozemo da ih imamo user posted image

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 1564
27.1.2015 15:19:20   
Bella.88

IZVORNA PORUKA: saamy

Kako ste mi vrijedne,pa odgovorile bas vam hvala od velikog srca,ko mama sikira se za svoje dijete,svoju mamu nisam nikad razumila cemu sva briga oko sitnica sad razumim,radila sam testove za secer,krv za alergije,to je to,37 sam sedmica sve mislim na to,kuci sam neradim sta drugo nego mislit,sad je hladno za setnju odem malo al se ne usudim dugo jer nemam nikoga da je blizu u mom mjestu,ljubim vas kad mi ocekujete svoje medene

već to odgovoriše šta je tripl test i kada se radi,ali ti već do kraja dogurala mašAllahuser posted image
tebi još preostaje test majčinstvauser posted image ,sretno

ja sam radila tripl test(na dabl sam zakasnila) jer je NN bio povećan/uvećan,ali još nisam podigla nalaze i nisu mi ni bitni šta god da bude to je moje dijete i od Boga je,ali sam takođe sigurna da je sve ok sa bebicomuser posted image

jun 2013 stigao vitez naš :)

jun 2015 guzna mala upotpunila nas svijet:)

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 1565
27.1.2015 15:22:02   
Bella.88

IZVORNA PORUKA: AzraB

Bella.88 upravu si, na kraju nije ni bitno sta je, sve se svodi na brigu je li sve ok, neka i curica i djecaka i hB kad mozemo da ih imamo user posted image

ma jauser posted image
šta ti radiš?
još vas nisam upratila...,koja si sedmica?

jun 2013 stigao vitez naš :)

jun 2015 guzna mala upotpunila nas svijet:)

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1566
27.1.2015 15:50:49   
AzraB
upravo kuham rucak i cekam mm da dodje s posla user posted image

ja sam usla u 30-tu sedmicu, a iduce sedmice imamo kontrolu aBd. Do sad je sve bilo uredu pa bit ce valjda do kraja user posted image Ti vidim imas jos do poroda user posted image

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 1567
27.1.2015 17:16:21   
bejbibi
Evo i mene zenice :) isli na kafu i sad kuci dosli...aman nekakav dosadan dan, depresivan....
Jooj muci me zatvor, uzas:((( pijem donat al ni on ne pomaze izgleda vise.... Ne znam sta da radim :(( zato i jesam svaku noc onako napuhana ko balon :(... Imate li vi kakav lijek za ovo????

Neki autor...

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1568
27.1.2015 17:59:55   
AzraB
vala je dan katastrofa, ja nigdje nisam makla iz kuce, malo pospremala i napravila rucak, to je sve user posted image

bejbibi evo nasla sam ti nesto protiv zatvora, pa probaj:

- Savjeti liječnika za borbu protiv zatvora:

Redovito se hranite. Crijeva bolje rade ako hranu uzimate u redovitim obrocima. Kao i uvijek, poželjno je uzimati više manjih obroka, a nikako pretjerivati u količini zbog preduge izgladnjelosti

Pažljivo se odnosite prema svojoj prehrani. Jedite hranu bogatu celulozom: voće, povrće, žitarice

Osim čaja, juhe ili soka svaki dan pijte po jednu i pol litru negazirane vode. Korisne su i mineralne negazirane vode s dodatkom magnezija.

Poželjno je da nakon jutarnjeg buđenja popijete čašu tople vode. To će potaknuti rad crijeva i zasititi sadržaj crijeva potrebnom količinom tekućine

Kao “prva pomoć” najbolje pomažu mekinje, no ne treba ih “zlorabiti” i jesti u velikim količinama i kad treba i kad ne treba. Dovoljno je dodati jednu žlicu mekinja u čašu kefira za doručak

Peristaltiku crijeva također potiče voće sa sitnim košticama, npr. kivi i smokva

Hranite se uravnoteženo, konzumirajte bjelančevine biljnog podrijetla, ne iz mesa

Kod duljih problema sa stolicom, uvedite sljedeće pravilo. Držite kod kuće sušene marelice i suhe šljive. Svake večeri prelijte suhe šljive i marelice kipućom vodom i ostavite da se namaču u termosici ili posudi s čvrstim poklopcem. Tijekom sljedećeg dana pijte dobiveni napitak, a za užinu pojedite otopljeno voće

Redovito prakticirajte tjelovježbu ili bar redovito šećite (vozite sobni bicikl i sl.). Kretanje tijela utječe na pokretanje crijeva

Uvijek idite na zahod kad za to osjetite potrebu i ne odgađajte ga. U suprotnom bi se mogli ulijeniti mišići koji pokreću crijeva

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1569
27.1.2015 18:17:16   
Amanni
Hallo zene! Vidim aktivne ste pravo:-) Ja sam danas isla na kontrolu nisam nimalo otvorena:-( CTG uredan dr mi predlizila da prvog idem u bolnicu da mi daju indukciju da me porode ja nisam pristala mislim da je bolje malo sacekat prirodno da krenea Ali cu od iduce sedmice morat ici na CTG svako drugi dan.

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1570
27.1.2015 18:33:13   
Pravnica
Pozdrav zene... evo i mene napokon :) cijeli dan nekog posla... Ja sutra idem na kontrolu i dobit cu uputnicu... valjda s njom na ctg ubuduce? Amanni, ja bih pristala na inducirani porod... sta ja znam... bolje da prije zavrsi user posted image

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1571
27.1.2015 19:22:42   
bejbibi
Azra hvala ti na tekstu:)) vecinu toga znam da treba al eto ne praktikujem,morat cu.pocet inace cu izluditi do kraja trudnoce....

Amanni i ja bi cekala jos malo, svakako se tolerise do deset_ak.dana poslije termina tako da bolje sacekati.mozda krene.samo... A vjeruj da ne trebas biti.ni prst otvoreena a da ti.krene porodjaj.. Meni je tako, a imala uzasne bolove i citavu noc,citav dan se otvarala i na kraju mi samo drip malo.ukljucili da se do kraja otvorim.. Tako da nista to ne.mora znaciti :) prati svoje tijelo

Pravnica sretno na kontroli :))...

Kod nas snijeg poceo al.skrozz sitan, ko prah.. Malo tako padne pa prestane... Da hoce vise onaj pravi.gruhnut ovo vrijemw ovako ubi.... Danas sam bas nikakva citav dan,uspavana nekakva..

< Poruku je uredio bejbibi -- 27.1.2015 19:24:36 >

Neki autor...

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1572
27.1.2015 19:58:43   
Amanni
Pravnice i ja ako bgd jedva cekam da se porodim i drzim svoju princezu u narucju nema ljepseg osjecaja od tog. Prvo djeete sam rodila indukovano jer sam morala pukao mi je vodenjak i mogu ti reci da inducurani porod ima uzasne bolove. Ti si prvorodka pa neznas koliki su bolovi nebi da te prepadam. Ja sam prvo djete otisla rodit smijauci neznajuci kako to izgleda a vjeruj ovaj put idem sa ogromnim strahom. Mada sam ja rodila za 4 h zene radzaju i po dva dana . Bejbibi i ja mislim da je puno bolje da sacekam da krene prirodno. U bolnici su mi rekli da sacekam 7 Dana a moj privat ginekolog bi da nazove bolnicu prvog i da me taj dan porode jer beba je 3.500 gr kao krupna

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1573
27.1.2015 20:20:41   
Selzy
Vecer user posted image drage, vidim raspisale ste se, neka tako i treba :) ja nisam mogla zaspati do kasno, zgaravica me mucila uzasno, nista mi ne pomaze user posted image i odspavala malo popodne user posted image bejbibi sto se tice zatvora jedi kompot on je super, zitarice s mlijekom i donat mg. to je meni pomagalo, M.A.M. meni su negdje u 19-toj sedmici rekli da je djecak, ali kao 90% pa poslije isto, da bi trecu kontrolu rekli da je mozdsa curica, kao ne vidi se fino user posted image a ja se taman navikla da je djecak user posted image i eto sada kazu 100% user posted image , pa vidjet cemo kad se rodi user posted image stvarcice jos nisam kupovala, svekrva i mama nesto kupuju po malo, ja cu sad ako Bog da krajem 8-og u shoping user posted image

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1574
27.1.2015 20:20:42   
Pravnica
Pretpostavljam draga da nije bajno.. al ja kakva sam (valjda sto mi je prvo) ja bih pristala user posted image kad fakat ne znam sta da ocekujem... Nadam se da ces imati lagan porod aBd i da krene prirodno, to ti zelim od srca, kao i svakoj zenici ovdje... Usput, sutra mi je kontrola kod mog dr u Domu zdravlja, na kojoj cu dobiti uputnicu za GAK ... ee sad, da li da ocekujem vaginalni pregled? Dosad me nije gledao tako... a malo mi je mrsko muciti se sa depiliranjem, jel crnjak da odem "uredno" cupava? user posted image

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *