|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
26.1.2015 23:07:07   
Selzy
alman ista sam ti, mene jos zgaravica budi stalno pa isprekidano spavam i onda sto kazes popodne moram prileci user posted image

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 1501
26.1.2015 23:10:17   
tukica
Hvala puno, nadam se da ce sve proci ok... Meni je vala muka vec od bolnice, danas sam gore provela toliko da mi je vec bilo sve bljak... Da mi se samo, sto kazu, kutarisati. Sad me sve boli od ginekoloskog, dosla sam kao silovana kuci user posted image bljak...

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 1502
26.1.2015 23:12:03   
Selzy
Tukica koja si sedmica? znam da je na jezeru katastrofa sto se tice pregleda i cekanja, znam da zene cekaju po 5h to je stvarno uzas user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1503
26.1.2015 23:13:05   
alman

IZVORNA PORUKA: tukica

Dobo vece zene :) evo ja danas bila na pregledu,3 sata sam cekala na Jezeru, kolike su guzve, radila ctg i uzasni ginekoloski pregled. bljak. nego hajte mi malo pomozite. u cetvrak aBd bih trebala na komisiju za carski, ali mi dr.ne rece ni u koliko ni da li mi treba kakav papir za tu komisiju. On je u njoj, pa kontam da ne treba, cim mi je rekao da dodjem... Uglavnom ako koja zna, neka napise... Carski bi mi trebao biti 5.ili 6.februara...
I btw, vidjela sam da je neka clanica postavljala pitanje oko prosirenih mozdanih komora. Ne znam da li se ijedna sjeca da sam pisala na ovu temu, ali eto ako koga zanima, i mojoj bebi je u 22.sedmici bila uvecana jedna mozdana komora i ne moram ni opisati koliko sam se prepala i isplakala jer sam svasta nesto procitala na netu. Medjutim, sve je to doslo u normalu, to je cak i normalno da se one sire i suzavaju i u 30.sedmici ta komora se smanjila i sve je ok hB. Zato ne brinite, znam da je tesko to podnijeti, ali stvarno nije nista strasno. Nego se covjek prepadne jer pomisli na hiljadu stvari...
Uglavnom, ako neko zna za komisiju, bila bih mu zahvalna...user posted image

draga moja bas si me obadovala ovim postom ja sam pitala u 17 sed mi rekao da je jedna komora 9mm a druga 16 mm i poslao me da radim TORCH test ne znam da li si ti to radila da vidi da nije od neke infekcije medjutim nalaz je hvala dragom Bogu uredan nemam nikavu infekciju tako da je reako ako nalaz bude uredu da to nije nista al ja ipak idem na uz kod jos jedne dr u Sa kod dr.Nermine Kulenovic Kokorovic neznam tacno u kojem dom zdravlja radi da cujem njemo misljenje.

a to za komisiju ti ne bih znala nista reci ja sam rodila na carski al u Zenici i ta njihova komisija je bila to jutro jer sam prenijela 9 dana njih trojica se izredala user posted image svaki pregledao rekao da se ne otvaram i potpisali se da trebam na carski user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1504
26.1.2015 23:14:21   
Bella.88

Dobo vece zene :) evo ja danas bila na pregledu,3 sata sam cekala na Jezeru, kolike su guzve, radila ctg i uzasni ginekoloski pregled. bljak. nego hajte mi malo pomozite. u cetvrak aBd bih trebala na komisiju za carski, ali mi dr.ne rece ni u koliko ni da li mi treba kakav papir za tu komisiju. On je u njoj, pa kontam da ne treba, cim mi je rekao da dodjem... Uglavnom ako koja zna, neka napise... Carski bi mi trebao biti 5.ili 6.februara...
I btw, vidjela sam da je neka clanica postavljala pitanje oko prosirenih mozdanih komora. Ne znam da li se ijedna sjeca da sam pisala na ovu temu, ali eto ako koga zanima, i mojoj bebi je u 22.sedmici bila uvecana jedna mozdana komora i ne moram ni opisati koliko sam se prepala i isplakala jer sam svasta nesto procitala na netu. Medjutim, sve je to doslo u normalu, to je cak i normalno da se one sire i suzavaju i u 30.sedmici ta komora se smanjila i sve je ok hB. Zato ne brinite, znam da je tesko to podnijeti, ali stvarno nije nista strasno. Nego se covjek prepadne jer pomisli na hiljadu stvari...
Uglavnom, ako neko zna za komisiju, bila bih mu zahvalna...user posted image

prvo da kažem hvala Bogu da je sa bebicomsve okuser posted image

komisija za carski je ponedeljkom i četvrtkom,nazovi i pitaj od koliko sati počinje-znam da se čeka
to jutro trebaš uradit i ctg i trebaš imati uputnicu za komisiju jer se uputnica predaje
možda ti je zaboravio dati uputnicuuser posted image
pogledaj da ti nije na papir od ultrazvuka napisao šta
ja sam dva puta išla na komisiju i moja dr.je član komisije,ali sam morala imati uputnicu
sad ne znam je li se šta promenilo

jun 2013 stigao vitez naš :)

jun 2015 guzna mala upotpunila nas svijet:)

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1505
26.1.2015 23:21:40   
tukica
I ja sam prvu curicu rodila na carski, ali prije skoro 4 god., pa se vise i ne sjecam procedure... Znam da je ujutro, ali ne sjecam se u koliko. Ma nazvacu GAK, pa cu pitati. A za guzve, ma ovo je haos danas bio, ja inace ne idem gore, ali sad vec moram cesce ici. A 38. sam sedmica i posto sam vec jednom rodila na carski, opet mi je sad carski user posted image Nije problem to, ali eto posto nisam prirodno se poradjala, bas me strah da ne krene samo, jer u tom slucaju, ne bih znala sta bih user posted image
Sto se tice komora, kazem ti, samo se nasekiras bezveze. Jos si ti dodatno radila testove, a ja ni to, i opet sve ok, meni je to dr.saopstio kao da mi je rekao da sam pojela previse cokolade. Mislim, bas nigdje veze. samo se nasekirala. Niko ti ne objasni da je to sasvim normalno, nekom se desava, nekom ne desava, niko ne zna zasto dodje do toga, samo te bezveze isprepadaju.

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1506
26.1.2015 23:26:23   
tukica
Napisah ja post, i ne objavi se. Uglavnom, nije mi napisao uputnicu. Garant je zaboravio u ovoj ludnici od dana, divno, Morat cu ga sutra aBd nazvati i pitati za tu uputnicu.

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1507
26.1.2015 23:26:51   
Selzy
Ma ko nasi doktori ne razmisljaju uopste, samo se ti nemoj sikirati, bit ce to sve dobro ako Bog da user posted image a ja sam se svasta naslusala o jezeru tako da bas mam averziju od jezera user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1508
26.1.2015 23:26:59   
Bella.88

I ja sam prvu curicu rodila na carski, ali prije skoro 4 god., pa se vise i ne sjecam procedure... Znam da je ujutro, ali ne sjecam se u koliko. Ma nazvacu GAK, pa cu pitati. A za guzve, ma ovo je haos danas bio, ja inace ne idem gore, ali sad vec moram cesce ici. A 38. sam sedmica i posto sam vec jednom rodila na carski, opet mi je sad carski user posted image Nije problem to, ali eto posto nisam prirodno se poradjala, bas me strah da ne krene samo, jer u tom slucaju, ne bih znala sta bih user posted image
Sto se tice komora, kazem ti, samo se nasekiras bezveze. Jos si ti dodatno radila testove, a ja ni to, i opet sve ok, meni je to dr.saopstio kao da mi je rekao da sam pojela previse cokolade. Mislim, bas nigdje veze. samo se nasekirala. Niko ti ne objasni da je to sasvim normalno, nekom se desava, nekom ne desava, niko ne zna zasto dodje do toga, samo te bezveze isprepadaju.

zašto opet carski,zbog rupture ili?
nije valjda rutinskiuser posted image ono jednom carski uvek carski

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1509
26.1.2015 23:31:31   
alman
potpuno si u pravu ja sam to dozivjela tako nespremna i bio je pravi sok, stvaro je to njima vise rutina jos idem privatno i kao ocekujes nesto bolje samo je aparat noviji i bolji nego u domu zdravlja i onda i oni detaljnije zagledaju, ja sam vise za ono reci mi osnovno nista mi ne detaljisi pa da se onda do kraja trudnoce mislim. meni je najsokantnije bilo kad on rece ako ne bude nalz uredu ici cemo na prekid trudnoce, ja ostala otvoreni usta ne znam ni sta je poslije govorio, samo mi je to odjekivalo u glavi kao da je to nesto tek onako hajmo prekinuti user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1510
26.1.2015 23:40:32   
tukica
Selzy nije gore sad ono horor, vise su oni neorganizovani. Lijepo je u smislu novo je, cisto, bar ovo gdje su pregledi, ali to cekanje, pa guzve, pa vise ne znas jadan gdje ces i kad, dolaze zene preko reda, sa pola svoje familije, pa prosto da se roknes. Bella.88 niko me nije ni pitao da li zelim prirodno, odmah su me od starta pripremili za carski, kao eto da savovi ne bi popucali i maternica da se sacuva, a mislim sta bi da krene prirodni porod, sta to znaci, da odoh ja u helac user posted image
Alman, meni kad je dr.rekao za tu mozdanu i sve posljedice toga, ja nemam pojma kako sam izasla iz zgrade, pogotovo i to da se razmatraju cak opcije prekida trudnoce, mislim uzas. Jos kao cekacemo 30.sedmicu, pa samo da mi bude gore. Naravno i ja sam odmah potrazila i druga misljenja, i svi su bili u 5 deka, tipa nije nista zabrinjavajuce, ali treba se pratiti. Kad se vratilo u normalu, to niko vise nije ni spomenuo...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1511
26.1.2015 23:42:43   
Bella.88
ali njima stvarno jeste sve rutina
oni se svega nagledaju i verovatno se vremenom isključe,realno bilo bi jako teško kad bi sve primali k srcu,a koliko teških situacija budeuser posted image

ja sam prvu trudnoću vodila privatno,išla svakih 15 dana na kontrolu i na kraju opet završila na jezero kao i svaka druga
ovu trudnoću vodim u domu zdravlja SG i dr.mi je odlična,ja odem da vidim da je sve ok.a ne da se družim.Hvala Bogu pa je uredna trudnoća i nemam potrebe ni nju često da viđam,kad je drugačija situacija onda je potreban i bolji stručnjak
ja idem laku noć

tukice eto i mene u četvrtak gore na 4D

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1512
26.1.2015 23:49:45   
tukica
Ma znam, ni ja ne idem gore nikada, osim pred kraj trudnoce kada moram... I ja odem u svoj dom zdravlja, samo onako ofrlje da vide da je sve ok, pregled traje 5 min i to je to. Ovo kad su bile komplikacije otisla sam privatno, mada mi se zaista ne bacaju pare bezveze...
Kakogod, hahahah onda si i ti gore na cekanju u cetvrtak aBd user posted image Ja cu sjediti tamo pred komisijom i moliti boga da me vise niko ne cacka ginekoloski, mada kada sam bila prvi put trudna,svi su se lijepo izredali, a ja se ko budala isplakala kad sam dosla kuci...

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 1513
26.1.2015 23:51:42   
scarlett
Vidim pričate o 2 CR. Ja sam prvi put prije 5,5 godina porođena na CR.
Kontala sam da je u međuvremenu nakon toliko dugog perioda sve ok i da su šanse za prirodan velike. iskrena da budem, malo se više plaim prirodnog, al opet nekako mi je to prirodnije i da mi krene prirodan porod bilo bi mi drago, ja mislim user posted image
Prošle godine sam izgubila trudnoću i spontani mi je izazvan tabletom, imala sam bolove, kontrakcije i dugo je trajao taj proces, skoro 12 sati, ali tijelo mi je dobro odreagovalo na to i maternica se sasvim očistila iako su mi doktori rekli da možda neće sve iči glatko i da ću možda morati naknadno na kiretažu, jer nije bila baš mala trudnoća, ali ja sam htjela da probam i uspjelo je hvala Bogu.
Naravno da se to tada ne može porediti sa rađanjem bebe u 9 mjesecu, ali sam se ja nekako nadala obzirom na sve to i da sam u međuvremenu čula od par prijateljica i poznanica koje su se nakon carskog porodile prirodno, jednostavno samo krenulo i dobro su prošle.
Obzirom da sma imala nekih komplikacija u ovoj trudnoći, bila sam više puta kod različitih doktora i sviu su me pitali kakva je bio 1 porod, uslijedio je komentar Aha znači i slijedeći put je CR.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 1514
26.1.2015 23:55:46   
scarlett
I tako ja sada na zadnjem pregledu kod moje dr. pitam, jel ja zaista moram na CR, kaže ona, ne isključivo, ali ako bi čekali prirodan, to je rizičnije nakon CR i neko treba stalno biti tu i nadgledati, a znamo kakvo je stanje u našim bolnicama i da jedan dr. istovremeno zna biti zadužen za više poroda, tako da oni nemaju vrmena da se peglaju sa mnom i da bilo šta rizikuju, nego na CR pa što je sigurno sigurno, a i njima je tako lakše. Ja se nekako nadam da ako bi trebalo ići prirodno da će samo krenuti i biti brzo gotovo, a ako opet bude CR, samod a prođe sve dobro aBd, šta da se radi, biće kako je suđeno.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1515
26.1.2015 23:59:31   
scarlett
MC, ti si ono nedavno išla na pregled, jel' tako? Znam da si se sekirala da ne nosiš nisko? Šta ti je rekao dr?

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1516
27.1.2015 0:01:30   
Selzy
Ja sam cula da ne mora i drugi biti c.rez ako je prvi bio, ali oni to najvise praktikuju zbog rane, jer kao moze rana od carskog u sred prirodnog da pukne od naprezanja pa belaj, zato oni nece, ali znam zenica koje su prvi na caraki a drugi prirodno i sve proslo kako treba user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1517
27.1.2015 0:14:09   
saamy
Zdravo drage,nova sam vidim da je forum puno posjecen a meni treba drustvo user posted image da li ste vi radile tripl test sta mislite o tome,moja doktorka mi nije dala taj test,nisam ni znala da postoji prvo mi je dijete tek sam na netu nasla pitala nju ona meni odgovara"to se radi u prva tri mjeseca"tuko sto mi nisi rekla sad samo kontam na to,ljubim vas veliki pozdrav

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1518
27.1.2015 0:39:03   
Selzy
Saamy dobro nam dosla user posted image ne znam na zalost nista o tome, nadam se da ce ti se javiti neko ko zna user posted image

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 1519
27.1.2015 1:42:34   
alman
sta ovo jos sijelo nije gotovo,user posted image saamy doro dosla ne znam ti nije nista oko tog testa a vjerovatno da je bilo potrebe da radis taj test dr. bi ti rekla

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 1520
27.1.2015 1:46:10   
scarlett
Tripl test ne daje 100% tačne rezultate, on samo pokazuje rizik od određenih bolesti, reimo down sindrom pa pokaže npr. 1:256, znači takve su šanse za to oboljenje. Ako je rizik visok, onda doktori dalje upućuju na amniocentezu, ako je nizak, onda obično ne upućuju, ali mama može tražiti amniocentezu, jer koliko znam ona je 100% sigurna, odnosno rezultati su sigurni, ali kod nje postoji rizik od pobačaja, iako veoma nizak, ipak ne daj Bože da dođe do toga, nama je to onda gubitak 100%, nema više drugih postotaka.
Čak iako je rizik od neke bolesti na tripl testu nizak, to ne znači da djete nema tu bolest.

Ja bih svakoj mami prije tripl testq savjetovala, da prvo sama sa sobom raščisti da li će u slučaju otkrivanja bilo kakve deformacije ploda ili bolesti prekinuti trudnoću. Ako je odgovor pozitivan, onda neka radi ove testove, a ako je odgovor negativan, onda ga nema potrebe raditi i zamarati se ciframa, strahovati itd., ako će djete svakako zadržati.

Ja sam sa prvim djetetom imala neke probleme s posteljicom, dr. mi je preporučila tripl, em sam ga platila 170 KM, em rezultat sa bHCG hormonom je bio nenormalno visok, tako da mi je savjetovano da ga ponovim nakon 7 dana, što sam i učinila, a rezultat nije bio ništa bolji. Osim toga oba puta sam čekala po 7 dana na rezultate, isekirala se živa.

Onda me je dr. uputila na amniocentezu, ali ja sam svakako htjela zadržati bebu, nisam htjela rizikovati s amnio, cijelu trudnoću sam strahovala, kajala se što sam uopće radila tripl, koji me opteretio, a u tom trenutku sam samo slušala dr. koja je vjerovatno htjelqa sebe da ogradi i ja to poštujem. Hvala Bogu rodila sam zdravog dječaka. Ispalo je da je sve to bilo bespotrebno.

To je razlog iz kojeg bih ja ove testove preporučila samo mamama za koje u obzir dolazi prekid trudnoće, jer u suprotnom možete samo sebi odmoći, nasekirati se, a stres se onda može negativno odraziti i na zdravu trudnoću. Koliko sam upućena, bebi se svakako ne može pomoći, tako da ...user posted image

Ne odgovaram nikoga od ovih testova, da me ne shvatite pogrešno, nego samo pričam svoje iskustvo user posted image

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 1521
27.1.2015 1:51:01   
scarlett
Samy, koja si sedmica?
Da je dr. primijetila nešto sumnjivo sigurno bi te uputila, ako si sada zakasnila za to, vjeruj da je najbolje da se više time ne opterećavaš. Da ako Bog da dočekaš zdravu i živu user posted image

Kod nas to dr. češće savjetuju i kada ne vide ništa sumnjivo, čisto da bi sebe ogradili, da ne bude sutra ne daj Bože, dr. kriv, nije nešto vidio, a znamo da se sve ni ne može vidjeti preko UZV. Zato drage ženice pozitivne misli i da ako Bog da sve držimo svoje zdrave bebice u zagrljaju.user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1522
27.1.2015 8:55:01   
Dianaa
i ja sam odustala od triple testa upravo zbog amnio... sto kazete samo bi se dzaba sekirala da je pokazao nesto... sada smo 36+5 i nadamo se da je sve ok i da cemo uskoro vidjeti nase sunce... taj test nije dijagnosticki... i samo bi se zamarali da je pokazao nesto... ovako, vjerujem u dragog Boga i molim se da bude sve u redu jer UZ od pocetka pokazuje da je tako user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1523
27.1.2015 9:30:38   
bejbibi
Jutroooo :))) wooow svaka vam cas_t, bile ste vrijedne do kasnih sati.... Skobodno sam se mogla pridruziti i ja, tek u 2 zaspala....M u pola 1.... I ruzno sam spavala i da vam kazem jedva docekala da svane da ustanem... Ne mogu nikako spavati kako treba, sada me bole i.kukovi jer samo se bacam lijevo.desno.... Nekad na.ledja pa.me onda stomak zna boliti valhda od.istezanja :(... I.krsta me bole, ukocim.se sva

Prvo da pizekim SAMMYY dobro dooslicu,pozelim ti ugodnu i uredny trudnocu i lagan porod :).. Evo zenice ti vec odgovorile na tvoje pitabhe a moj ti je savjet nemoj nikakvih testova raditi... Za mene licno su to glupisti i ja ih ne bi radila ni da mi zuvot od njih zavisi jer ne bi prekinula trudnoca, kako Bog da... Al svako zna svoje stim da ti testovi nisu pouzdani a ziva se nasekiras i na kraju da obolis zbog toga, ma daaj... Evo.imaas puno primjera da bisu tacni pokazali draga.. Tako da ko ti je dosad ok trudnoca, opusti se i uzivaj ;)... Ja nisam htjela ni nuhalni n raditi koji je obavezan u 12 sedmici al na bagovor porodice sam otiska i sve ok hB... Al sam sebas prepala jer sam na pocetku lezala u bolnici zbog prijeteceg pobacaja pa mi bas bilo stresno, a i da je nesto pokazalo ne bi prrekinula trudnocu.... Ti opet znas najbolje ali nemoj se zamarati sa tim :)).....

Ostale kako ste mi??? Ajmo na nogee user posted image

< Poruku je uredio bejbibi -- 27.1.2015 9:41:12 >

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 1524
27.1.2015 9:33:48   
bejbibi
Mirah...porodila seuser posted image
Elllma..porodila seuser posted image
Rose...01
Amela83....29.1

Amanni...1.2
Tukica... 05.02
Adicaa...10.2
Marseljeza... 24.2
Pravnica...26.02
Dianaa...28.02

Bejbibi..17.3
Selzy...24.3

AzraB....03.04
Morena..15.04

Scarlet... 17.5.
No idea..25.05

Alman..29.06
Mala curica....30.06
Bella...06

Anitaa...30.07

Mastalica..15.08
MAM...28.08
BebacBucko....31.08

< Poruku je uredio bejbibi -- 27.1.2015 9:35:26 >

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *