|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
18.1.2015 19:39:23   
bejbibi
Mozda je nesto do rr?!

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Disa100)
Neposredna veza do poruke: 1051
18.1.2015 19:40:40   
Amanni
Djeci puno znaci da se druze sa svojim vrsnjacima mi cim je toplo smo pred zgradom tu ima djecije igraliste auta nemogu prici tako da su djeca slobodna i bas uzivaju a i moj nemoze prije septebra u vrtic upisalismo ga i bio je jedan dan 2h da vidi kako to izgleda i bas mu se svidjelo i sve trazi da ga opet odvedemo samo nisam odlucila na koliko da ga dam dnevno kosta 270 Eu a poludnevno 136 Eu pa cemo Jos vidjeti ako budu se slagali dobro on i bebica Nebi onda cijeli dan uzela nebi da bacam pare

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1052
18.1.2015 19:47:02   
BebacBucko
Drage zenice jesam vam ja na belaju jutros ustala sa bolovima u stomaku i kad sam otisla da mokrim ono bol da suze na ovi idu. Cjeli dan idem u vc ono kap dvije al boooli ludilo. Isla doktoru dala mi cefaboos 500 3 x dnevno i kaze teza upala mok. Kanala . Kaze 2 l uve . Ja pilabrusnicu a negdje sam provitaka da se uva ne preporucuje u trudnoci. Pomagajte sta da radim bas mi se i ne piju antibiotici postoji li drugi nacin. Skroz sam uplasena.

Ako se ne boris za ono sto volis, ne placi za onim sto izgubis.

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1053
18.1.2015 19:52:20   
bejbibi
Bebac bucko jel.ti ginekolog propisao???... Uvin sam.i ja cula da ne smijes u trudnoci, ustvari to.mi je rekla i moja ginekologinja...a samo kazu brusnica i tekucine puno..e sad ne znam nista drugouser posted image

Amanni i ja razmisljam samo pola dana,znaci nekih cetiri sata,meni je i to previse hahaha....mislim da ce i.njemu to.biti.doovoljno a i meni sa bebicom aBd...mislim da ovdje u privatnim moze bilo kad da se upise a nije neka velika razlika u cijeni od drzavnih..mada su ivdje i drzavni.ok..al vidjet cemo aBd..

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu BebacBucko)
Neposredna veza do poruke: 1054
18.1.2015 19:53:17   
Amanni
Beba Bucko znam ocemu pricas nedavno sam pisala da sam Imala infekciju mojracnih kanala ja sam od bolova plakala ma bolovi cinimise gori nego porodzajni mene je bolilo i kad neidem u wc . Uvu nesmijes piti u trudnoci ja sam pila kamilicu i brusnicu sto vise mozes caja pi ali i antibijotike nije se moglo bez nji da smiri . Topli noge obavezno kuci papuce nosi .

Neposredna veza do poruke: 1055
18.1.2015 19:53:31   
bejbibi
Bebac ja mislim da bi trebala antibiotike piti ako.ti je teska upala

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1056
18.1.2015 19:56:20   
Amanni
Da te ne prepadam meni je dr tad rekla ako bude bol krenula prema ledzima tojeste bubrezima da cu mirati u bolnicu jer ti moze i za bebu biti opasno zato pi obavezno antibiotik i sto mozes vise caja i naravno toplise

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1057
18.1.2015 20:27:10   
morenaa
Bebacbucko nemoj pit uvu, pij caj od brusnice i antibiotik ako ti je propisan obavezno,nece ti se upala bez njega smirit..
ja sam pravila pitu od jabuka,mirise kuca na jabuke i cimetuser posted image

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1058
18.1.2015 20:30:29   
BebacBucko
Da boli me i kad ne mokrim pa se bojim jel sve sa bebi uredu. Nije mi ginekolog propisao ant. Nego dr. Opce prakse. A najgore od svega je sto me i kuk boli nemogu na nogu desnu nikako. Sva sam helac. Utopljena skroz. A caj ako npijem moram cesce na vc a to
su muke gore od porodjajnih.

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1059
18.1.2015 20:38:52   
Mir@H
Bebacbucko i ja mislim da nije dobra uva i persun u trudnoci,izazivaju kontrakcije. Al mozda da skuhas dosta kamilice pa ispires dole cajem. A svakako pij brusnicu,i jedi plodove brusnice.
Ovdje prvi mjesec djeca idu 2h,pa 4h i onda 8h. Placa se samo za jelo (rucak u 12h),pa cemo vidjeti kako cemo aBd.
Evo beba opet disco pravi u stomaku user posted image

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 1060
18.1.2015 20:41:47   
bejbibi
Bebac bucko bas mi je zao da te tako boli:(( moras ja.mislim sto vise tekucine da se to izbaci, izlijeci..ne znam ja bas, nisam to nikad imala hB al vjerujem da boliuser posted image

Auu morena kud spomenu.pitu od jabuka..ja je bas voooolimm.kontam.odavno da je pravim.i ivijek zaboravim...obavexno sutra aBd pravim....

Mirah znaci bebac skace hihi....hajde neka ga jos malo u stomaku :).... Ova moja kad se.okrecw svu me izvrne hahahahha.... Tako malo a tako jako ccc

Neki autor...

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 1061
18.1.2015 21:16:24   
Amanni
Beba Bucko moj ti je savjet da ujutro nazoves odma svog ginekologa i vidis koji lijek ce ti on preporuciti i sta da radis . Ovdje te nijedan dr opce oprakse nece peimit u trudnoci ako neradi tvoj ginekolog salju te na kliniku na pregled ipak ginekolog vise zna sta smije trudnica popit sta je najbolje za bebicu

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1062
19.1.2015 0:12:09   
Vanja88
Bejbi - mislis slusamo li mi njega :)? Moramo,on je gazda kuce sad hehe... a dobrica je,skoro pa i ne place samo kenjka i nogama udara po krevecu dok ga ja ne uzmem i nahranim ..spava po 3,3,5h u komadu nekada sastavi i duze ako je bio budan po cijeli dan a nekad nece preko dana uopste da zaspe...Sva sreca na moga muza je miran inace da je kao ja uh :)
kako si ti,kako tvoja cura,kako trudnoca napreduje,jos malo blizi se...kako vrijeme leti kao da si se juce pridruzila hehe
Rose - Meni je radjen cr jer je beban bio pokrupan...Vece pred porod kad sam otisla na ctg kad je dezurni doktor vidio moj stomak odmah je zatrazio ultrazvuk... Po ultrazvuku on je zakljucio da ce beba biti preko 5kg i rekao je da bi prirodnim putem mogla glava da prodje ali ne ramena,ja se salila reko imam kosarkasku loptu od bebe kaze on,ne bas vise kao loptu za plazu po velicini. user posted image
Ja sam vec bila 39 nedelja termin bio za 3 dana i nije bilo potrebe da cekamo...Inace vece pred porod sam saznala jako ruzne vijesti i to me potreslo i zbog toga sam otisla na ctg i pritisak bio haos.....ostavili me u bolnici,sutradan ujutru rodila.
Hoces li i ti ovaj put CR?
BebeBucko - i ja takodje savjetujem da ako vec moras da pijes antibiotike,ja sam ista kao ti sto se njih tice pogotovo dok sam bila trudna...ljetos sam imala jaku upalu uha i sve sam moguce pokusala da ne bi morala antibotike medjutim,doktor mi fino objasni da postoje antibiotici sigurni za tebe i bebu,i bolje da to na taj nacin izlecis nego da se ne daj Boze upala prosiri onda je tek sranje. Ipak drzi se brusnice,vode i nemoj uvin caj, nadji negdje u apoteci caj za trudnice ako ima ili uroloski caj neke mjesavine ..
Ima li ko da se cuje sa marinci? mirah tebi zelim lak porod posto vidim ti ces ubrzo

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1063
19.1.2015 8:45:49   
Mir@H
Jutrooo spavalice,kako je protekla noc. Mene grcevi u nozi zezali,ostalo sve ok.
Vanchi bravo za mirnu bebu user posted image

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 1064
19.1.2015 9:04:52   
lala88
jutro ovo je vec treci post koji pisem i svaki put me izbaci pa cu biti brza
ima li ko od vas da je imao negativna iskustva sa natural welth vitaminima, ja kako ih pijem imam grceve, pa me zanima da li je to od njih jer nemaju megnezij il je nesto drugo, bila sa mprije 5 dana kod dr i sve je bilo ok, od juce se pogorsali bolovi, sta predlazete

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 1065
19.1.2015 9:46:25   
BebacBucko
JUtro zenice kako ste mi danas, ja sma provela tesku noc cuvala sam vc a jos i ova kisa lupala svu noc nije mi dala oka sklopit. Jutros sam na polsu malo mi je bolje jos me boli dok mokrim al puno manje nego sinoc. Popila sam 3 antibiotika do sada malo sam googlala i vidim da ovaj antibiotik vecinom daju trudnicama i da niko nije imao negativan efekat pa se nadam da nece ni kod moje bebi biti, bas sam peh prije pola godine spontani tacno na punih 8 sedmica juce upala mokracnih na punih 8 sedmica bas sam se isplakala od straha da ce mojoj mrvici nesto bit nedao Boguser posted image Sutra sam zakazana svakako kod svog ginekologa na redovnu kontrolu pa cemo vidjet sta ce on reci.
Eto izjadah se ja na brzinu.
Vama zenice zelim danasnji dan da prodje lijepo bez ikakvih kompikacija.

Lala ja ti bas i nisam pila nikad te vitamine, prosli put i sad pije prenatal i super su mi. A ako mislis da je zbog nedostatka magnezija ti pojacaj konzumiranje MG donata.

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1066
19.1.2015 9:48:02   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: BebacBucko

Da boli me i kad ne mokrim pa se bojim jel sve sa bebi uredu. Nije mi ginekolog propisao ant. Nego dr. Opce prakse. A najgore od svega je sto me i kuk boli nemogu na nogu desnu nikako. Sva sam helac. Utopljena skroz. A caj ako npijem moram cesce na vc a to
su muke gore od porodjajnih.

Imala ja upalu poslije poroda i popila anibiotik odma prestalo ali sad muku mucim sa dojenjem jer nisam smijela 2 dana nakon antibioika dojit i mlijeko se povuklo ... Sada pijem antibiotik koji se smije u vrijeme dojenja to ce ti doktor prepisat jer taj se smije i u trudnoci.... XICLAV 625 mg ja pijem i taj se smije piti , ali sto prije odi bolje sprijecit nego da bude jos gore user posted image

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

Neposredna veza do poruke: 1067
19.1.2015 9:49:56   
Andy_Bec23
Bebabucko koji antibioik pijes?

< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 19.1.2015 9:52:39 >

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

Neposredna veza do poruke: 1068
19.1.2015 9:50:44   
bejbibi
Jutro drage moje, jeste se naspavale :))..... Ja sam se budila po obicaju.. Ma nema sanse da mogu u komadu 7 h spavati :(((.... Kod nas tmurno danas...

Vanchi mila bas fino za bebaca :)) sreca je kad je miran.. A sta ces mora se slusati hihihi....kako svira tako plesete hehe,svima nam je tako ;) ma samo uzivsjdok je mali.. Kad porastu nece nas htjeti blizu hihi....
Ja sam juce usla u osmi mj...redovno imsm bolove hihi al navikla vise na to.. A mozda i od udaraca bebe, bas zaboli... Tako malo a jako wow....jos osjecam nisko, stalno idem na wc sl samo molim Boga da udjem u deveti pa sta bude :).... Ostalo uredu sve hB....

Mirah jos si 2u 1 hijihi....ja svaki put kad otvorim rr kontam vidjecu da si se porodila :)) jos malo uh :) bice to dobro,setaj sad sto vise ako mozes

Lala88 ja ti ne znam odgovor na to pitanje draga, mozda neka od zenica ti uskoro odgovori?? ...nisam upratila da se cesto javlhas?? Koja si sedmica ( ako si trudna)- sorry, nisam te upratila na temi :( zato pitam...

Odtale gdje ste???? Sta se kuha danas??? Ja pojma nemam, al pravit cu pitu od jabuka aBd :)))

Neki autor...

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1069
19.1.2015 9:54:03   
AzraB
Jutro drage moje vi se jucer bas raspisale a mene nigdje user posted image

Vidim da imamo novu trudnicu, samy_lo dobrodosla, zao mi je zbog svega ruznog sto ti se desilo i drago mi je za user posted image zelim ti puno srece i urednu citavu trudnocu, javi nam sta je bilo kod ginekologa

Mir@h tebi se bas priblizilo, nek je sa srecom i lak porod ti zelim kao i svim zenicama aBd user posted image

BebacBucko zao mi je zbog upale, nadam se da ce se to brzo smiriti i da ces do kraja uzivati maksimalno u trudnoci. Drago mi je da ti je jutros bar malo bolje

Neposredna veza do poruke: 1070
19.1.2015 9:57:31   
AzraB
bejbibi pravim i ja pitu od jabuka, bas sam se kanila danima, a veceras svakako imam goste user posted image za rucak ne znam ni ja jos, dosadilo mi je izmisljati svaki dan user posted image

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1071
19.1.2015 10:02:25   
bejbibi
Bebac bucko drago mi je da ti je bolje, a draga nemoj mislit negativno i tako povezivati stvari.... Ne mora znaciti da ce tako biti ;) opusti se, ne treba ti dodatni stres pored bolova :)) polako samo,bice sve ok... Ja sam sa prehladom kuburila evo skoro tri sedmice,grlo me uzasno bolilo i kasalj me ubijao ali isto tako mi ginekolog propidao antibiotik i odmah bolje a za kasalj neki sirup..... Ma ne volim ih ni ja piti, jos kad se sjetim u prvoj trudnoci nisam ni folacin pila od mucnina a evo mog M ko dren zdrav hB a trudnoca skolska bila....nista ne mora da znaci da ce stetiti.il ne...vjeruj doktorima i furaj tako,valjda oni znaju.. Samo ti savjetujem da pits jos ginekologa za te antibiotike za svaki slucaj ;))

Andy gdje si ti nama,kako bebac ;)))
Nije bebac bucko uzela na svoju ruku tablete vec joj doktor propisao ;)))..... Joj nadam se da ce ti se mlijeko vratiti :( nudi mu da vuce sto vise,cesce.... Ja tako kad sam se porodila, prvi.mjesec cetiri puta u hitnoj zavrsila zbog bolova u prsima,nisam mogla disati nikako od bolova...i cetvrti put skontali da su mozda zucni kamenci il cir u zeludcu pa su mi nudili inekciju za prestanak bolova ali isto tako da ne smijem dojiti dva dana i ja odbila nisam htjela..... Nisam to mogla uciniti M.. I s vremena na vrijeme dobijala te napade i odem na ultrzv i vidim kamencice u zucnoj kesi..isto nisam htjela na operaciju zbog M i tako nekako gurala to... Sad nasla neki narodni recept i izgleda pomaze a hB dugo nisam imala napade... Uzasno boli,ko kad srcani hoce,takvi simptomi:(

Uh ispisah se ja posteno,sorryuser posted image

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1072
19.1.2015 10:05:24   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: AzraB

bejbibi pravim i ja pitu od jabuka, bas sam se kanila danima, a veceras svakako imam goste user posted image za rucak ne znam ni ja jos, dosadilo mi je izmisljati svaki dan user posted image

Jooj ima da se najedemo.kolaca hihihi, bas volim taj od jabuka jamiiii..... A ne znam sta cu za rucak,i meni vise preko glave izmisljat grrr

Neki autor...

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1073
19.1.2015 10:12:17   
AzraB
bejbibi moja mama je operisala zuc 2010. godine i bas je imala strasan napad. Kad je otisla na ultrazvuk vidjeli su joj 2 kamena i to jednan oko 2cm. Doktor joj je rekao, kad se napad smirio, da se to moze opet desiti za par dana ili cak par godina i ona se odmah odlucila na operaciju. Kazu da je inace operacija danas "rutinska" i ne traje dugo, ali ona je bas bila zaglavila i bila 7 dana u bolnici, jedan kamen joj je bio u vratu zucne kese, jedva ga izvadili. Ali danas je hB dobro, kao da se nikad nista nije desilo user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1074
19.1.2015 10:15:19   
Amela83

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Milenium...porodila seuser posted image
Muhica..porodila seuser posted image
Mirah...
Elllma..20.1
Rose...01
Amanni...1.2
Adicaa...10.2
Marseljeza... 24.2
Bejbibi..17.3
AzraB.03.04
Morena..15.04
Scarlet 17.5.
No idea..25.05
Mala curica....06
Anitaa...30.07
Mastalica..15.08
BebacBucko 31.08
Banovici:(
Disa:(

Da se i ja dodam user posted image Termin 5.2., ali će me poroditi na cr, najvjerovatnije krajem ovog mjeseca. Prpaauser posted image

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *