|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
17.1.2015 11:20:05   
BebacBucko
Jutro i od mene ja bas i nemam mnogo vremena da se tako cesto javljam a vidim da i niko i ne pita za mene user posted image salim se .
Ja na poslu i danas blago vama zenice koje ste kod kuce, ja danas na poslu a kuci kad dodjem ceka me muzic i sincic i hrpa kucanskih poslaova koje ne stizem uradit tokom sedmice a sutra dolazi i sveki na rucak uh uh.user posted image
Ja danas napunila 8 sedmicu sva sam uzbudjena sto sve prolazi kako treba ( s obzirom na prosli put i spontani u 8 sedmici) u utorak na kontrolu nadam se da ce sve biti ok osim onih nalaza krvi koji su kriticni.

Ako se ne boris za ono sto volis, ne placi za onim sto izgubis.

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1001
17.1.2015 11:23:44   
BebacBucko
ah zene Boze sacuvaj, tako je i mene uvrijedio moj svekar u prvoj trudnoci, kad mu je mm rekao da cekamo bebu on umjesto da se obraduje i kaze masallah on kaze e moja nevjesta sve je to na dugu stapu. sta li je mislio sa tim nemam pojma al je mene jako pogodila takva reakcija i komentar. Bas te briga neka odmjera ima sta i da odmjera samo se ti sepuri svojim stomacicemuser posted image

Ako se ne boris za ono sto volis, ne placi za onim sto izgubis.

(odgovor članu BebacBucko)
Neposredna veza do poruke: 1002
17.1.2015 11:27:47   
Elllma
AzraB ja sam u usla u 40. sedmicu vec hvala Bogu dragom.Ma nista mi to oticanje nije strasno,samo sto mi je sva obuca postala tijesna user posted image Mene ledja uzasno bole kad malo duze sjedim a lezat nikako ne volim,meni je to kao nekakvo mucenje Boze sacuvaj,bas ne volim da lezim user posted image

mala curica vala bez komentara sam na tvoju svekrvu,tobejarabi lude zene user posted image Ti samo uzivaj i budi ponosna na svoj stomacic user posted image

BebacBucko sretno na kontroli nadam se da ce sve biti dobro.

Neposredna veza do poruke: 1003
17.1.2015 11:33:54   
AzraB
BebacBucko sretno na kontroli aBd da sve bude ok i da uspjesno prodje trudnoca.

Elllma tebi se bas primaklo, aBd da se hairli porodis oticanje ce prestati onda samo od sebe. Ne treba lezati Bgm nisam ni ja navikla stalno u pokretu, i najbolje se osjecam user posted image

(odgovor članu Elllma)
Neposredna veza do poruke: 1004
17.1.2015 11:55:52   
Amanni
Hallo drage zenice! Vidim bas ste se raspisale :-) Ja sam Jos prehladzena sutra ako bgd 38 sedmicu ulazim.Jutros sam ustala Malo pospremila Po kuci 3 Dana sam lezala ovi moji muski haos napravili a vesa za peglat imam 3 masine a pomalo me nesto i stomak zigne. Ja sam za dorucak sebi przila crvene paprike naupalemi mali jeo pahuljice a mm radi . Za rucak nemam jos ideje. Mala curice samo limuna i naradzi uzmi mene su spasile a svekrvu ignorisi zasto ona je radzala sebi djecu

(odgovor članu AzraB)
Neposredna veza do poruke: 1005
17.1.2015 12:01:22   
Elllma
Hvala AzraB,bice aBd sve dobro.I ja tebi zelim urednu trudnocu i lagan porod,kao i svim ostalim zenicama user posted image

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1006
17.1.2015 13:14:24   
Disa100

IZVORNA PORUKA: banovici

evo i mene zenice ja sam tek danas primila rhogam inekciju disa 100 i to jucer sam isla na transfuziologijua da vadim rh antitijela i da provjere jel sve ok jer ako ne daj Boze budu prisutna nesmijes je primiti jer ti onda djeluje kao otrov u tijelu umjesto zastite a krvnu grupu si trebala draga odmah izvaditi cim si pocela planirati trudnocu i ti i muz ja krvnu grupu znam jos dok sam djevojka bila a muza sam natjerala cim smo poceli planirati potomstvo a sto se tice rada na bebi nesmijes imati odnose do sledece menge i posle nje smijes zasticenje i najbolje ti je sacekati 3 menge i onda zeleno svjetlo aBd s tim prvo uradi nalaze briseve i sve sto je potrebno da saznas zbog cega se to desilo..draga prvo misli na svoje zdravlje pa tek onda rad na djeci opusti se i pripremi maternicu jer je sad preosjetljiva za bilo sta moj savjet a cudi me da ti nije doktor posle otpusta sve to rekao ako te sta zanima javi se privatno u inbox

napisala sam ti privatnu poruku,ne znam da li ti je stigla...user posted image

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 1007
17.1.2015 13:16:41   
AzraB
Elllma hvala ti user posted image

(odgovor članu Disa100)
Neposredna veza do poruke: 1008
17.1.2015 14:00:44   
gagala

IZVORNA PORUKA: mala curica

Kod mene ce biti bas veselo danas.Neka familija od mm jos mi maloprije svekar kaze da ce on i njegova hanuma doci .
Od kako dam trudna nisu me vidjeli(cijelo vrijeme bili u Bosni )pa mi bas bezz znam da ce me svekrva zagledati i omjerati.
Ali pravit cu se da me to ne dotice.
Kada sam joj rekla da sam trudna povrijedila me komentarom sta ce vam,sada sve vam se mora promijeniti.
Tu sam joj jakoooo zamjerila ali nisam davala do znanja da me u zivac s tim pogodila.Tako da mi je ohladila i s njom samo obako ljubazno bez neke prisnosti kao prije.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

šta se brigaš, ladno joj odbrusi da ako njoj ne treba unuče, tebi dijete bogami treba ..... ako ti bilo šta kaže bilo ko samo se napravi budala da nemaš pojma da si to rekla - tja, pa ti si trudnica, ne znaš šta radiš

i još jedan savjet .... ne daj da svekrvini tako ružni komentari prođu neopaženo i nekažnjeno, pomislit će da sve može da joj prođe, još je to izraženije ako su takvi komentari upućeni kad joj sin nije tu

dok smo bivši mm i ja pokušavali oko bebaća, moja bivša svekrva je komentarisala i prigovarala meni, kad on nije bio tu, a najveći biser, i prava laž , bio je da to dijete želi više nego ja ...žaslim što joj nisam šamarčinu raspalila da sve zvijezde prebroji, pa kad mi onaj majmun kaže da je apsolutno siguran da nije to njegova mam rekla - da nemam za čim da žalim

Moj Anđeo je uvijek sa mnom :)

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1009
17.1.2015 14:48:31   
banovici
disa 100 nema poruke

(odgovor članu gagala)
Neposredna veza do poruke: 1010
17.1.2015 15:11:01   
Mir@H
Malac jel to rekla majka il maceha tvog mm,meni ne ide u glavu da jedna nana tako nesto kaze. Ne moze dijete da pokvari nesto,pa svako dijete je poklon of dragog Allaha. Ma kako je nije bilo stid da ti to kaze.
Mi se vratilu skoro,pijemo kafu,uh noge su mi otekle strasno...al ajd reko da uzmem pokloncice za moju sestrisnu u BiH ne znam ocul biti kasnije u stanju puno setati. I sebe sam obradovala naravno,ako se vratim na staru velicinu poslijr poroda hehehe :D

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 1011
17.1.2015 17:13:47   
rose 87
dan zene,jeste dobro,zdravo,bebice slusaju,vidim tema su komentari razni,mogu vam reci samo da probate da ih ignorisete sto vise mozete,uzmite ih u obzir cisto da odredite mjesto toj osobi u vasem zivotu a ako neko pretjera odgovoriti obavezno...
moja mama je cudno reagovala na vjest o mojoj trudnoci sad a prvoj je se bas obradovala,to me malo povrijedilo i dugo mi smetalo,ali kasnije sam shvatila kroz pricu da je njoj zao E. sad,misli da ce biti zapostavljen i ko zna sta,jednom je cak i plakala eto koliko to nju slomi jer zivi za E.,tako da treba covjek sve u obzir uzeti
ja se sinoc konacno naspavala,danas se valjam po kuci,odoh sad da se ofarbam i da odmaram

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 1012
17.1.2015 17:44:07   
Disa100
caoo.. meni su doktori ta antitijela odmah provjerili,inace mi ne bi propisali tu inekciju..Sto se tice te krvi,znas da sam pisala da mi je onaj ginekolog,neznalica,kad me pregledao uputio za gradinu da provjerim krv,al posto mi je slagao da nisam trudna,htjele smo svekrva i ja malo pricekati,pa otici kod privatnika,pa sta mi on kaze tako i uraditi..No kod tog doktora sam otisla tek kad sam pocela krvariti..Sto se tice odnosa s muzem,meni je doktorica rekla da se ne smijem upustati u to 20-tak dana,a da mogu praviti bebu,poslije prve menge od kiretaze,jer sam mlada pa ce mi to sve brzo zamladiti..Ali ne znam nesto,bojim se,pricekat cu bar 2-3 menge,pa onda.Citala sam na jednom forumu da zena poslije spontanog isla kod ginekologa na kontrolu,pa joj je rekao isto kao i meni doktorica,da moze odmah ostati trudna,ako pije prenatal tablete,sto je i uradila,pa je rodila zivo i zdravo dijete..

Imala sam potpuno isto iskustvo kao ti.
Moj doktor (jako optimisticna osoba) mi je predlozio da ne cekam ni tren
nago da pijem redovno prenatal i radim na bebi.
Nakon prve user posted image ja i MM smo se bacili na posao i bi trudnoca i bebica bez ikakvih problema i posljedica.
Sada je mojoj dragoj skoro 2 godine.
Samo naprijed bez straha i mnogo razmisljanja evo to je to... Ja moram u ponedjeljak na kontrolu pa cu vidjeti sta ce meni reci

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1013
17.1.2015 18:05:57   
banovici
disa 100 zelim ti srecu ako se odlucis na taj korak ti znas najbolje meni su na gradini doktori rekli da je najbolje sacekati 3 menge pa zeleno svjetlo i ja cu tako aBd a u srijedu je meni redovna kontrola nadam se samo da su sve ocistili i da ce onaj nalaz biti dobar a ostalo je sve u Bozijim rukama

(odgovor članu Disa100)
Neposredna veza do poruke: 1014
17.1.2015 18:58:52   
bejbibi
Gdje ste zenice?? Odmarate:)... Mene nesto bas bolio stomak..sad ko malo bolje al vidjet cemo... Ko menstrualni bolovi a i nekako mi tvrd,zategnut stomak... Bice dobro valjda..

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 1015
17.1.2015 19:08:02   
Disa100

IZVORNA PORUKA: banovici

disa 100 zelim ti srecu ako se odlucis na taj korak ti znas najbolje meni su na gradini doktori rekli da je najbolje sacekati 3 menge pa zeleno svjetlo i ja cu tako aBd a u srijedu je meni redovna kontrola nadam se samo da su sve ocistili i da ce onaj nalaz biti dobar a ostalo je sve u Bozijim rukama

I ja tebi zelim srecu i dobar nalaz.. :))

(odgovor članu banovici)
Neposredna veza do poruke: 1016
17.1.2015 19:51:13   
morenaa
Vecer zenice., ja sam se danas nahodala i previse, veceras me bas nesto stomak zateze pa cu ranije u krevet,sigurno sam se preforsirala..

Neposredna veza do poruke: 1017
17.1.2015 20:42:35   
Amanni
Pozzz zene da se Malo javim i ja mi smo popodne isli u kupovinu pa sam se malo umorila i dosli kuci moji muski odma daim veceru i sad kontam da mao peglam iako me ledza bole sve me strah da nekrene porod a da mi ostane vesa tona . Kupili smo i bebi Jos jednu posteljinu da imamo promjenit i jednu igracku

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 1018
17.1.2015 22:53:56   
mala curica
Vece i od mene.
Ja tek sada se ispruzila.Njegivi tek sada odose.Dok sam veceru,pospremila,ugostila drugi krug kafa itd.
A svekrva,sada sam joj pred svekrom i muzem rekla neke srvari da od nje nije lijepo i da nije u pravu,mada sam inala svasta reci ali ipak necu.
Svekar(dusa od covjeka) podrzava sve sto sam rekla.Vidim svekar stalno spominje kada dodje beba,a ona kao ima svoju bebu od kcerke djevojcica.
Nema veze,kada je vidjela stomak kaze masala da bude hairli,samo sam odgovorila ako Bog da.
Nezz,sve ja s njom super ,smijeh i sala ali ne dam da mi pametuje i ne mogu preci preko tih rijeci.

Bas me stomak nesto kao "bocka",cijeli dan na nogama.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 1019
18.1.2015 6:59:37   
samy_lo
Cao zene,nadam se da cete me primiti ovdje..ako bude sve dobro inshAllah..
Godina i 4 mjeseca kakko vodim bitkuu za bebu.
Zadnji put sam dobila 28.11.2014. imala sam previse stresa,otac mi amputirao ruku,krenuo sa kemoterpaijama..vjerujte u jednu ruku nisam ni zeljela da zatrudnim,totalno sam ohladila od svega.
Imali smo rijetko kad i odnose,i svaki put nakon odnosa otisla bih piskit.
I vidite koji je danas datum,i koliko mi kasni,mada su kod mene neuredne menge,pa mi je svejedno.
no http://tinypic.com/view.php?pic=2e22xsn&s=8#.VLtFBdKG--k evo sta jutros ugledah..

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1020
18.1.2015 9:10:11   
Mir@H
Jutrooo,samo brzinski da se javim,jos smo 2u1. Nikakvih znakova,beba se udara na sve strane,ni kosti ne bole vise. Sutra trebam na ctg ako Bog da.

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 1021
18.1.2015 9:38:21   
bejbibi
Jutro drage mooje,jeste se naspavalle:)) ja jesam hB.... Valjda sam premorena vise od prosle sedmice pa rano legnem i bas fino mashalla spavam hihi,da se ne ureknem..doduse budim se nocu,sve me boli kad se okrenem na strano no ok....

Mala c user posted image nek si rekla neke stvari,nsmoj sutiti nikome pogotovo ako te muz podrzava..a inshalla kad dodje tvoja bebica ne daj joj ni da je pogleda!!!! Takkve to zasluzuju....

Samy dobro nam dosla draga user posted image naravno da te primamo ovdje,drago nam je kad nam se jave nove trydnice :))... Draga jako mi je zao zbog svega sto si prosla,od bitke za bebu do tvvog oca :( alu Bog jedini zna zasto nesto ne da kad hocemo u zasto nam da kad se najmanje nadamo...sve je u njegovim rukama hvala Bogu pa in xna kad je nesto najbolje za nas...ja ti savjetujem da ides odmah ginekologu ili barem krv vadi da ti se to tacno utvrdi :)))) i da ti budes rahat...cestitam na user posted image da aBd bude sve ok user posted image

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 1022
18.1.2015 9:40:27   
bejbibi
Eeeeej mi smo danas usli u 8 mj user posted image ....tacnih 32 sedmice!!!! Uh proletilo

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1023
18.1.2015 9:44:19   
bejbibi
Ja jedva cekam da nam se ove terminuse aBd porode hihihi......ellma ili mirah hmmmm... Mirah nam se javilaa zasad, gdje li je ellma :))))

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1024
18.1.2015 9:45:14   
bejbibi

Milenium...porodila seuser posted image
Muhica..porodila seuser posted image
Mirah...
Elllma..20.1
Rose...01
Amanni...1.2
Adicaa...10.2
Marseljeza... 24.2
Bejbibi..17.3
AzraB.03.04
Morena..15.04
Scarlet 17.5.
No idea..25.05
Mala curica....06
Anitaa...30.07
Mastalica..15.08
BebacBucko 31.08
Banovici:(
Disa:(

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *