Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 4.1.2015 22:07:22
bejbibi
Ja sam uvijek paradajz sos koristila...ne ide mi sa kecapom nikako... Mada ima i gotovo da se uzme taj namaz al ja ga pravim sama..... A lakse mi pizzu nekako:)
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 4.1.2015 22:11:42
Mir@H
Svakako da je lakse :) Meni prije kad dolaze frendice obavezno su trazile sirnicu al moja mama da spremi. I ja sam mislila da je milnium vec rodila...nece ove januarske bebe da krenu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 4.1.2015 22:24:01
ijaa
a ja se mislila jos jednom javiti jer sam procitala neko je napisao sir stavlja preko kecapa odnosno paradajza, moj svekar vam je bio pic majstoj u njemackoj i garantujem vam najbolju pizzu super je to mjesanje alli ja vam uzmem onaj deli kecap pizza on je najjeftiniji za premaz onda gljive, salamu ili sudzuk nasjeckam paprike kisele ili svjeze svejedno ona super da okus, onda jos sta ko stavlja i na kraju sto vise trapista odnosno sira najbolji mi je paladinov edamer. I kad se ispece jos malo stavim kecaapa onog heinz on je malo skuplji pa ga za tako te stvari koristim....ali opet kako ko pravi zavisi to vam je moj prijedlog
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 4.1.2015 22:24:55
bejbibi
Ma.meni nikako nije pizza naum pala hihi..sve nesto drugo, komplikovano a pizza nigdje... A i ono tijesto za lazanje je jako skupo ovdje tako da mi se vise isplati pizza ....ah hladno bebicama,necw vani.hihi hi...
Zenw koje imate djecu da vas pitam..jel sklanjate igracke kad dolaze druga djeca?? Necu da zvucim skrto il nesto al eto, ja nekako cuvam stvari i ne.bi volhela da neko uzmw nase stvari mozda ruzno zvuci ali ni ja M ne dozvolhavam da ponese kuci tudje igracke i tako ocekujem od drugih mama da se isto ponasaju, ali eto nisno svi isti..a iskrwno bilo bi mj krivo da neko uzme M igracke ...joooj mozda sad bas zvucim ko kakava vjestica
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 4.1.2015 22:27:29
bejbibi
IZVORNA PORUKA: ijaa
a ja se mislila jos jednom javiti jer sam procitala neko je napisao sir stavlja preko kecapa odnosno paradajza, moj svekar vam je bio pic majstoj u njemackoj i garantujem vam najbolju pizzu super je to mjesanje alli ja vam uzmem onaj deli kecap pizza on je najjeftiniji za premaz onda gljive, salamu ili sudzuk nasjeckam paprike kisele ili svjeze svejedno ona super da okus, onda jos sta ko stavlja i na kraju sto vise trapista odnosno sira najbolji mi je paladinov edamer. I kad se ispece jos malo stavim kecaapa onog heinz on je malo skuplji pa ga za tako te stvari koristim....ali opet kako ko pravi zavisi to vam je moj prijedlog
Aaaaa daaaa paprikeee slatke jamii, na pizzi super :).. Al ne smijem svasta stavljati ko zna jesu li izbirljivi :( nalo suhog mesa,gljiva i ono osnovno sir i sos..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 4.1.2015 22:44:24
Amanni
Ja ne sklanjam nista sin ima svoju sobu i tamo mu stoje igracke i kad Imamo goste sa djecom djeca odma idu u djeciju sobu tamo napave urnebes a bolje i to nego da sjede sa nama djeci bi bilo dosadno. A nikad niko nije odnjeo nista a nista a ako nesto pokvare sta ima veze i mi kad smo bil Mali kvarili smo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 4.1.2015 23:01:32
bejbibi
Ma ova mala od prijateljice hoce da uzme a ja to jednostavno ne volim..jer i ja ne dam M da uzme tudjw igracke kuci..jednostavna imam taj neki princip,sve dozvolim da sw igraju i da se igra kad ode kod nekog al nw dam da nosi.kuci i valhda ocekujem od roditelja da reaguju...ja sam takva, ne volim svoje davati...ok posuditi ali ocekujem da sw vrati u istom stanju..jednoatavno nwki ljudi nwmaju.osjecaja...ok da nesto.poklonim... Al et,koliko je puta znao moj m u suzama biti zbog necije igracke kad nwgdje odemo hoce da uzme,i ono kazu ma haj neka nek uzme al ja ne dam i tacka..smatram da je to.pigresno.. Neko je platio za to i to pripada tom djetetu.... Joj sigurno vam grozno i sitnicavo,skrto zzvucim al nisam Bogami... Samo cuvam svoje ne diram ni ja tudje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 4.1.2015 23:08:53
Amanni
Nisam nija za to da neko nosi kuci . Moj mali nikad nije to ni pokusavo od pocetka smo ga ucili da kad smo negdje tudze stvari moze da pogleda ili ako mu se dozvoli da se ugra i istavi kad podjemo kuci, a nisam nikad ni primjetila da mu je neko uzeo nesto od igracaka
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 4.1.2015 23:27:15
bejbibi
Pa da na to mislim...moj M kad je manji.bio jest htio.uzimati,nije shvatao ali sad nikad nece ni da pomisli,igra se i kad krenemo kuci.on to sve ostavi..al eto neki roditelji ne obracaju paznju na to a ja bas na svaku sitnicu gledam i tako odgajam svoje dijete...sto.ljudi dvjesto cudi...aj lahka vam noc drage :*** cujemo se aBd sutra. Idem ovu svoju smizlu.uspavat.. Bas ima energije pred spavanje za izludit
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 0:07:25
milenium
IZVORNA PORUKA: bejbibi
IZVORNA PORUKA: morenaa
Vecer zene,bas ste se raspisale i drago mi je vidjeti Cula sam se s milenium,mislim da ce se ona sama javiti veceras, uglavnom sve je ok,nije jos rodila.. Mi smo danas skoristili sunce,isli u setnju da se djeca izigraju na svjezem zraku..sutra opet na posao pomalo i tako.
Zar se nije jos porodila ja majke mi.mislila jest kako se nije javila..znaci jos je 2 u 1
večer ženice. vidim da je tema aktivna i do dobro još sam u komadu, nešto curka a na pregledu kažu da to nije plodna voda jer je ima dovoljno. kontam u sebi pa naravno da je ima jer koliko sam čitala plodna voda se obnavlja,nije to baš da pljusne kao iz lavora i da se ostane bez vode. ja i dalje mislim da je plodna i da curka al pomalo. u prve dvije dtrudnoće mi je pukao vodenjak i bilo je baš obilno,do bolnice smo stavali na par mjesta da promjenim uložak a sad je dovoljan samo veš,uložak nisam ni stavljala tako da mogu bolje pratiti koliko i šta. sutra ujutro idem u rodilište,ctg,uzv i pregled nadam se. ako me sutra ostave ili se nešto noćas desi javim vam
bejbibi moj maleni voli djeliti sve,on bi sve igračke drugima dao jer se on tada kao osjeća važan i misli kako je on frajer jer je prijatelju nešto poklonio. kupila mu prije god dana sat ručni spiderman ,nosao ga tjedan dana a onda ga poklonio prijatelju.ako on neće plakat za njim,neću ni ja
joj mirah jesam se ismijala tvojoj curici kako priča i to za šminku.to mene sve čeka.još se nije počela šminkat al voli se preobuvat i torbice preko ruke nosat.
što se tiče pomoći nakon poroda meni osim mm nitko ne bi trebao samo da on može dobit slobodne dane al ne može.snaći ćemo se nekako. a nisam nikad ležala baš 40 dana,to se samo tako kaže,mislim da danas nijedna žena ne leži tolko već ustane čim mogne i sve ono lagano,uz dosta odmaranja. ponekad leći al da doslovno ležim i ne migam 40 dana a netko da me dvori to ne mogu zamisliti niti očekujem. ja prvih 15 dana ne mogu doslovno sjediti ali mogu stajati,i ja stojeći za stolom pojedem,onda malo legnem i tako,sve polako.
ijaa tako i ja pravim pizzu ,sir po vrhu.
za novu članicu..ja bih tražila drugo mišljenje tj mjenjala bih ginekologa.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 0:20:08
muhica7
meni je prva trudnoca bila lagana porod isto tako. tako da me sad malo strah da bi moglo biti teze al sve se izdrzi. citav 9.mjesec imam te lazne kontrakcije kosti me bole I malo me strah tog induciranog poroda jer to nisam dozivjela ali ima epiduralna malo me to tjesi. sto se tice imena moj sin se zove muhamed zivimo u njemackoj ide I u vrtic I dosad ama bas nikakvih problema nismo imali. nijr on jedini muhamed u ovom gradu ni u njemackoj. mislim da to nema veze jer slusala sam slucajeve gdje su djeca imala neka univerzalna imena ili njemacka pa su imali problema zbog toga sto nisu njemci. ime u tom smislu ne pomaze. ijaa ja zivim u koblencu dodje li ti muz nekad u koblenz ima ovdje bosanska dzamija svi se bosanci fino druze iako nas nema bas puno ali svi slozni moze slobodno dolaziti ako ima bilo kakav problem ppmoci ce mu se
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 0:56:25
ijaa
IZVORNA PORUKA: muhica7
meni je prva trudnoca bila lagana porod isto tako. tako da me sad malo strah da bi moglo biti teze al sve se izdrzi. citav 9.mjesec imam te lazne kontrakcije kosti me bole I malo me strah tog induciranog poroda jer to nisam dozivjela ali ima epiduralna malo me to tjesi. sto se tice imena moj sin se zove muhamed zivimo u njemackoj ide I u vrtic I dosad ama bas nikakvih problema nismo imali. nijr on jedini muhamed u ovom gradu ni u njemackoj. mislim da to nema veze jer slusala sam slucajeve gdje su djeca imala neka univerzalna imena ili njemacka pa su imali problema zbog toga sto nisu njemci. ime u tom smislu ne pomaze. ijaa ja zivim u koblencu dodje li ti muz nekad u koblenz ima ovdje bosanska dzamija svi se bosanci fino druze iako nas nema bas puno ali svi slozni moze slobodno dolaziti ako ima bilo kakav problem ppmoci ce mu se
a draga mi stalno idemo u Koblenz u kupovinu, Boppard je mali grad. A muz kad god moze stignuti ide u dzamiju na dzumu i na bajram namaze obavezno u Koblenzu bas, ja nisam imala prilike samo prosle godine kada se odrzavala prosla hidzretska godina nezz gdje ono tacno prvi put mi je bilo tada smo skupa isli. Samo jedne Bosance nase poznajemo mi licno i oni su iz Mostara. Ne znam koji vid pomoci mislis. On tamo je na osnovu studija pokusava ostati. Bas mi je drago da sam na nekoga naletila kada bi uspjeli ostati i da se druzimo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 1:05:57
ijaa
A za plodnu vodu tako sam i ja pred kraj trudnoce mislila stalno, i govorila doktorici. Pa ccitala puno o tome i onda vidjela da negdje ima kupiti neki ulosci da se vidi da li je plodna voda pa ima nesto bas sam pronasla kako mozete provjeriti neku pamucnu krpu u boji najbolje zelenoj vjerovatno si i ti to sve procitala.. I na kraju porod koji je trajao oko 29-30 sati su mi probili vodenjak. Tako nemoj se plasiti. Ne znam je li kod tebe kraj trudnoce? cak dok sam se poradjala morala sam lezati na lijevom boku jer se bebica nije spustala i osjetila sam da moram u wc i ustala sam se i malo je vise curilo ja sam mislila da je pukao vodenjak zvala babicu, dodje doktorica pregleda me dolje...kaze nije jos....i onda su mi tek nekad poslije probili!!!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 1:16:26
muhica7
moj muz svakog petka ide na dzumu jer mu posao to dozvoljava moze otici ranije s posla. pa sigurno se njih dvojica znaju. koja je godina studija kad bi nasao posao odmah cim zavrsi mogao bi mozda ostati. njemci su teskI po tom pitanju mislim za ostati ovdje ali nije nemoguce. pa svaki vid pomoci sta god treba jer stvarno su slozni samo trebq da kaze
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 7:18:05
bejbibi
Jutro zenice,jeste se naspavale??? Ja se nesto razbudila...ode mm na posao a i ja ostadoh budna...aki cy sigurno opet zaspati:)..... Samo da se tuspasim
Nema sta,vrijedna sam :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 7:20:48
bejbibi
MILENIUM draga dobro da si se javila :))... Mislile smo da si se porodila, jek tebi danas termin???? Hmm mozda ce te i zadrzat ko zna :)... Kakogod bilo,evo tebi tvoje bebice aBd javi nam obavezno :))
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 8:43:29
Mir@H
Jutrooo,moja S poranila pa valja i meni. Trazi babu po stanu,navikla se dvije sedmice s njim i sad joj fali. A ovdje konacno gotovi praznici,otisao dragi na posao. Milenium sretno danas,i ja sam imala osjecaj da mi curi u prvoj trudnoci a nije nista bilo.. Bejbibi ovo za igracke ni ja ne volim da s uzima igracke ili neko njene,ali pustim da se igraju djeca. Mislim ona to sve istrese po sobi,gdje god sta ima. Meni je najgore kad odemo u BiH pa nam nesto ostane kod sveki,mozes to halalit. Nebitno jel igracka il odjeca sveki to da jetrvinoj curici bez pitanja. Uh jedva cekam da uselimo u svoju kucu,samo zbog ovoga.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 8:59:19
ijaa
Jutro jeste li vi mogli spavati? Muhice Moguce je da se poznaju. Mi smo bas mlad bracni par. A muz je polozio kod njih c1 i njihovu maturu...tek je trebaao krenuti pravo na faks, ali ja se porodila bilo mu draze raditi. A toliko je izgubio volju pa se mislio prebaciti na nesto drugo, ide u Mainz pa bi se volio prebaciti u Koblenz. I tako mila..imam bas dzemat koblenz na fb pa pratim kad bude neko dogadjanje druzenje uvijek isplaniramo otici ali bas uvijek nesto iskrsne. Ma jeste tesko ostati ali ima jos par solucija pa cemo vidjeti. Ja se probudila razmisljam da li da probudim svoju bebu strah me prije 12 zaspala jos se nikako nije budila .Muz krenuoooooo Da mi s hajrom stigne :)))
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 5.1.2015 9:35:22
Amanni
Jutroo zenice! Kako ste sve redom? Milenium sretno danas. Muhice7 Nemoj se bojati indukcije koliko zene to pisu da je neuzdrzivo vjeruj da se izdrzi da boli boli odma krecu jaci bolovi izdrzivi su ja sam se porodila tako glas Nisam pustila e sad koliko ko podnosi bol sve je od osobe do osobe