|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
4.1.2015 19:10:02   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: ijaa

ziv se covjek na sve navikne...ali nemojte da vas rastuzim, trudnice treba da budu najsretnija bica..i svoje najsretnije trenutke da dijele i da budu dosadne...nemojte da se zatvarate ..... zato zelim da se ispunim u majcinstvu sto vise mogu da nadoknadim i ono sto je meni falilo...zato sam vjerovatno toliko ljubomorna heheh

Ma da draga,uzivaj u majcinstvu :) ne daj da ti ko pametuje oko djeteta.....a nisi samo ti ljuborna..ja imam mamu ali jako sam ljubomorna kad je moje dijete u pitanju :) nekad se pitam kakva cu aBd bit svekrva user posted image

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu ijaa)
Neposredna veza do poruke: 301
4.1.2015 19:11:46   
ijaa
kako urediti profil na RR "satra se" trazec

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 302
4.1.2015 19:12:25   
bejbibi
A moj M jeo sladoled..kupio mu baboooo po ovom vremenu..ja se ljutila al dzaba... I oni jeli i valjda prehladili atomak, sta li,oboje imaju problwma hihi...a trebala sam ja barem da me protjera, mwnw muci zatvor da izvinetwuser posted image ..

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 303
4.1.2015 19:12:50   
mala curica
Emma ili Ema jeste muslimansko imeA nekako mi ide i na "medzunarodno".
Tako da je meni to bas lijepo ime user posted image
Moja seka je svojim curicama dala imena Sarah i Dalal.(tako je i Dalal nase ime,nezz ko ga vec spomenuo)

Kao sto kazes dijete da ima ugodan zivot s imenom bilo u Bosni ili negdje drugo i svijetu.I ja sam za tu varijantu.
Mada volim neka nasa starinska imena.Moj babuka se zavao Abduselam,jako volim to ime i voljela bi da ga sin nosi.
Ali to ime nije za zemlje van Bosne.Ovdje da ne pricam.Mislim bilo bi prihvaceno kao i svako drugo ali ipak je bolje neko "medzunarodno" ili neko moderno Muslimansko ime.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 304
4.1.2015 19:13:17   
bejbibi
Klikni na moja ringeraja i tamo imas sve... Zavisi sta hoces urediti

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 305
4.1.2015 19:14:50   
ijaa

IZVORNA PORUKA: bejbibi

ziv se covjek na sve navikne...ali nemojte da vas rastuzim, trudnice treba da budu najsretnija bica..i svoje najsretnije trenutke da dijele i da budu dosadne...nemojte da se zatvarate ..... zato zelim da se ispunim u majcinstvu sto vise mogu da nadoknadim i ono sto je meni falilo...zato sam vjerovatno toliko ljubomorna heheh

Ma da draga,uzivaj u majcinstvu :) ne daj da ti ko pametuje oko djeteta.....a nisi samo ti ljuborna..ja imam mamu ali jako sam ljubomorna kad je moje dijete u pitanju :) nekad se pitam kakva cu aBd bit svekrva user posted image

uh ja sam rekla ako budem aBd imala musko ziva ne znam....A cura ce otici u drugu kucu, pa vec mi na um padne kakva ce nju sudbina cekati i svekrva zapasti heheh ...ali svako ima svoju nafaku....
Odlucila sam pravim muzu ledene kockeuser posted image ...a sad dok bebac paja mogla sam palacinaka...kako jedem imat cu 100 kila...iscpi se hehehhe

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 306
4.1.2015 19:15:23   
bejbibi
Ma lakse je mwdjunarodno ime ali muslimansko....pogotovo za nekog ko zivi van bbih...

Mala c kad saznajes pol aBd :)?

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 307
4.1.2015 19:17:42   
bejbibi
Ijaa kud spomenu palacinke sad mi se jedu user posted image aj malo komsinici baci koju hehehhe....

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 308
4.1.2015 19:18:48   
mala curica
Da bejbibi.Upravo tako.Meni je jako vazno da bude Muslimansko ime.
Nadam se ako Bog da insAllah 14.01 kada budem isla na kontrolu da ce se uspjeti vidjeti ako bebica ne bude stidna.user posted image
Samo da sve bude kako treba.A nadam se uz Allahovu pomoc da ce biti.

< Poruku je uredio mala curica -- 4.1.2015 19:25:02 >

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 309
4.1.2015 19:19:11   
ijaa
Izbor imena nije jednostavna star, posebno ako si negdje vani. Treba gledati sve opcije. Nas narod je takav ako nije Mujo nije ni musliman.. Sto kaze bejbibi bitno je i znacenje imena. Ime Emma je bas lijepo, i mislim da je ova rodica iz istog ugla gledala bas kao ti ona je u Americi i nekako bas pristaje gdje god ode, uklapa se. Hvala bejbibi idem probati :)

(odgovor članu ijaa)
Neposredna veza do poruke: 310
4.1.2015 19:21:13   
ijaa
kada smo mi trebali znati pol muz isao sa mnom potrefio se u Bosni, ali bebac nije dala stavila nogicu preko nogice i rucice na usi pile moje, stidila se babe. Hehehe! A gdje je komsinica, odakle :P

(odgovor članu ijaa)
Neposredna veza do poruke: 311
4.1.2015 19:21:42   
mala curica
Ja sam maloprije pojela 4 ili 5 .Mm pravio.Ostalo smjese od sinoc i napravio nam.
Legli su mi samo tako.Kazem najsladzi su kada on napravi user posted image
Sada isli u MC Donals da kupimo sladoled s karamelom,cololadom i jagodom.
Ja pojela jedan,ostalo stavila u frizider.user posted image

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 312
4.1.2015 19:24:08   
bejbibi
Mala c hoce draga, bit ce sve uredu aBd.. Pa nema razloga da ne bude ;).... Bog daje covjeju olaksanje nkon iskusenja...ne brini se, samo uzivaj...

Ijaa mi smo u bih al et da neegdje drugo odemo ne znam kako bi gledali na mog M.. On je mustafa user posted image ..meni je prelijepi to ime iako je starinsko nekako al sam htjela da je od poslanika a nisam mogla ni ahmed ni muhamed pa preostalo to :)... A cura ce aBd bitti ajna...iako mi se svidjaju ona klasicna merjem,aisa,fatima jer su neka od poznatijih muslimanskih al precesta su pa nisam htjela... Al bitno da ima lijepo znacenje....

Neki autor...

(odgovor članu ijaa)
Neposredna veza do poruke: 313
4.1.2015 19:25:47   
bejbibi
Joooooj sad cete me natjerati da idem pravit palacinke user posted image imam nutelle mmmm ;)

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 314
4.1.2015 19:27:14   
bejbibi

kada smo mi trebali znati pol muz isao sa mnom potrefio se u Bosni, ali bebac nije dala stavila nogicu preko nogice i rucice na usi pile moje, stidila se babe. Hehehe! A gdje je komsinica, odakle :P

Kod mene su obje moje bebace krile polove pa sam oko 5 mj tek saznavala hihihi.....uh dalejooo sam ijaa :((... Bihac

Neki autor...

(odgovor članu ijaa)
Neposredna veza do poruke: 315
4.1.2015 19:29:07   
bejbibi
Mala c, jeste li razmialjli o imenima :))... Mebi to najinteresantnije...ko god se pirodi ja pitam za ime hihi

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 316
4.1.2015 19:29:57   
mala curica
Nadam se user posted image

Kod mene u porodici su sve zvucna Muslumanska imena.Mustafa,Abdulah,Ahmed,Husein,Abdurahman,Abdulfeta,Sumaja(Ne SumEja),Devleta itf da ne nabrajam vise.Bio bi dug spisak imena..S obzirom da smo jako pobozna porodica sa svojim Tekijama i Turbetima.
Voljela bi i ja da ostanr u potodicnom duhu dati neko zvucno nase ime,ali Boze moj sta je tu je.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 317
4.1.2015 19:32:41   
ijaa
A zasto i Mustafa je lijepo cak za ovu djecu jako rijetko ja sam gledala seriju gdje je glavni lik Musa i jako mi se dopalo i zvucno je :) Meni licno od muskih muslimanski imena se svidja Davud i Imran. A kod mene je Merjem, u mom gradu nema ih puno ali sve cesce daju. Ja sam se vodila tim da bude muslimansko, i svidjelo nam se pravo. I bas odkako sam vec dala to ime sve ga cesce cujem, ali nema veze meni je i dalje prelijepo.. Odo ja nesto pojest beba zaspalaaa hiii

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 318
4.1.2015 19:33:20   
bejbibi
Ma najbitnije je znacebje...npr imas imena koja zvuce muslimabska sto kod nas daju a npr znaci wcuser posted image pa ne bih nijad to ime dala djetetu taman da je stoput muslimansko...sano znacebje je bitno...a ljudi kod nas nisle ako je arapsjo onda je i lijepo,nidje veze

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 319
4.1.2015 19:35:43   
bejbibi
I meni su lijepa davud i imranuser posted image i bilo bi jedno od tih da je musko:).... A kazem merjem,aisa,fatina su jedna od najljepaih upeavo jer su u islamskoj historiji spomenute ali eto u mom okruzenju ima prevuse pa nisam htjela..a bas nam biko tesko skontati ime uh

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 320
4.1.2015 19:42:51   
mala curica
Znacenje jeste najvaznije.Naravno da se prvo pogleda sta znaci .Npr moje ime znaci voljena.A svako i Arapsko se pogleda znacenje.

A ako cemo se svi drzati vjerskih propisa i nadijavanja muslimanskih imena.Zrebamo glesati i ostalo klanje kurbana i to dva idu za musko dijete,a za zensko jedno.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 321
4.1.2015 19:43:59   
Disa100
banovici... upravu si,moram ja to sto prije uradit da se ne natezem vise s ovom brigom... user posted image

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 322
4.1.2015 19:45:05   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: mala curica

Znacenje jeste najvaznije.Naravno da se prvo pogleda sta znaci .Npr moje ime znaci voljena.A svako i Arapsko se pogleda znacenje.

A ako cemo se svi drzati vjerskih propisa i nadijavanja muslimanskih imena.Zrebamo glesati i ostalo klanje kurbana i to dva idu za musko dijete,a za zensko jedno.

Tacno tako

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 323
4.1.2015 19:50:14   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Disa100

banovici... upravu si,moram ja to sto prije uradit da se ne natezem vise s ovom brigom... user posted image

Disa nisam u toku,sta to ti trebas uraditi??? Neke nalaze jel

Neki autor...

(odgovor članu Disa100)
Neposredna veza do poruke: 324
4.1.2015 19:51:12   
Mir@H
Uh bejbibi zar bas sladoled,zar nije kasljao skoro...Tako i njoj babo da moze zvijezde bi s neba skinuo,reko a gdje je onoo sto nije musko...
Mi smo pol saznali oba puta u 20sedmici,Na morfoloskom uz,nisam ranije ni pitala niti je ko sta pominjao.

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *