RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Vanja88 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (4.12.2014 16:46:33)

ispij terapiju i bices ok. inace te baje mogu da skode u prva tri mjeseca trudnoce dok je sve jos rizicno a ti jos malo i eto male biscanke:)

marinčii -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (4.12.2014 17:02:45)

UNCHY da te utjesim moja kolegica rodila prije 15 dana od pocetka trudnoce imala ureplazmu ispila terpiju al nikako je se rijesiti i evo s bebicom hvala BOgu sve ok,zdrav i prav djecak od 4 kile,tako da ne brini dobila si terapiju sve ce to biti ok.
VANCHII ovi nasi su koma ovde,ja radila bris nanstreptokok oni vele imas proteus mirabilis,iskreno nista im ne vjerujem puno pa sam ponavljala iako mi je doktor prokomentirao kakvi su sad ce nac neku opet drugu umjesto ove na koju se testiras:-D,ma koma su i eto ne moze covjek bit pametan i eto..
ROSE pa ne sekiraj se i ja osjetim tako nisko pa nikakvi problema nema evo me pred termin a zatvorena skroz a ti ces svakako na carski pa ti je sbejedno kako je beba okrenuta.
AMANI ja sam pila FERO SANOL tablete i moram reci da su odlicne ,nisu teske za zeludac jos ja povracam cijelu trudnocu a eto nisu mi tesko padale samo ih nemoj piti na prazan zeludac tako su meni rekli,a zeljezo za 15 dana sa 12 skocilo 30 ...jedina im je mana sto su bas skupe al boze moj...

Ddiiddyy -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (4.12.2014 17:09:56)

Pozzy drage moje, evo i mene...
Jutros rano bila na kontroli, sve je uredu, otvorena sam 1 cm, doktor kaze da bi vec sljedeci vikend mogla da se porodim.. [sm=smiley1.gif] priblizilo se ali bash...
Zanima me da li je neka od vas imala iskustva sa dr.Borisom Mikulinom...vodi mi trudnocu od pocetka, i stavrno je ok, ljubazan, sve fino objasni, e sad ne znam kakv je pri porodu..neki kazu dobar, neki da puno reze..pa ne znam ni sama sta da mislim..mada je sve to relevantno od zene do zene, treba li rezati ili ne...[sm=zmeden.gif]

Bejbibi, i ja sam nocas lose spavala pravo..jos jutros rano morala na kontrolu, zato sam sve nadoknadila..pola dana sam prespavala..hehe [sm=smiley1.gif]

Vanja88 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (4.12.2014 17:22:19)

diddi blago tebi
ja 4 otvorena od prosle nedelje i nistaaaaa jos
a termin mi iduci cetvrtak.

Ddiiddyy -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (4.12.2014 17:51:29)

Iskreno, mene ponekad uhvate laznjaci, ali nista strasno...posto mi je doktor rekao da bi se vec sljedeci vikend mogla poroditi, sta ako se ne otvorim dovoljno..? ili ne dobijem bolove..a termin mi je tek 17-og..

Kakav je osjecaj biti otvorena toliko...je li ti bebica stvara pritisak..[sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (4.12.2014 18:04:49)

Cao drage,evo i mene :))...... Jela,popila kaficu i sad lezim...pravila buredzike mmmmm [sm=smiley1.gif] nisam puno pojela,taman al valjda od bijelog luka pa me malo zeludac bolucka..a i meso ono.. Pa teska hrana.....al su mljaciii:))

Ddiddyy ja sam se isto naspavala[sm=smiley1.gif] bas mi krivo kad tako rano se razbudim pa jedva zaspem uh
..
Nego mene nesto danas lijeva strana boli[sm=zmeden.gif] zigne me al jako..uh bas bolno..ko da su bubrezi il sta vec...cini mi se odzada naprijed ide bol...bas,me nesto strah.ne znam sta bi moglo biti..mozda sam se nahladila[sm=zmeden.gif]

Sta se kod vas radi???

Ddiiddyy -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (4.12.2014 18:16:22)

Moram ti priznati da i mene na lijevoj strani nesto boli, tacnije ispod lijeve dojke...ima dva dana kako je tupi bol prisutan, kontam da nije bebica, da ne gura organe nogicama...ali bas je nezgodno..[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

Ja evo hocu do prodavnice, po neke sitnice...ocekujem prijatelje na veceri, pa da se pripremim.. [sm=smiley1.gif] iako se jos nisam razbudila kako treba..hehe...

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (4.12.2014 18:19:05)

Hvala vam na odgovorima, ja pijem Tardyferon na prazan stoma ujutro za zeljezo tako mije doktorica rekla ali poslje kad popijem pocne me stomak boliti u utorak imam kontrolu pa cu je pitati dali ima neka zamjena za ove tablete i uzimam multivitamin jednu dnevno tako mi je doktorica rekla. Jedem zelenu salatu spinat a moram priznati da cveklu ne volim nikako

marinčii -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (4.12.2014 18:26:53)

AMANI mozes slobodno poslije jela piti,tako je meni doktor savjetovao posto obicno svi ovi preparati zeljeza su teski za zeludac ne moras na taste evo ja sam primjer da ce djelovati i tako.
Jesi isprobala napraviti onaj pripravak od dzema od kupine 100 grama mljeveni badema i nekoliko kasika kakaa sve to pomjesat i svaki dan pojest po dvije kasikice ,bas pomogne a i fino je ...BEJBIBI vkerovatno si se nahladila malo se utopli pij cajke i bit ce bolje

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (4.12.2014 19:24:29)

Ma i ja mislim da sam se nahladila...ne nosim potkosulju po kuci [sm=smiley36.gif] a i noge su mi ledene...a bas od nogu nekako krenu te prehlde...mada me i bebica udara na lijevoj strani...ma haj samo da nije sta opasno..izdrzi se bol,nije toliko strasno...
A i ja osjecam nisko udarce,ali kod mene je jos ivijek nisko beba pa se nadam da ce se povuci..

BUBYDINA zanima me jos jel klistriraju ovdje kod nas[sm=smiley36.gif]

Ej zene jel se ti brisevi i zeljezo gleda pred kraj il kako?? Vidim ssve to pominjete pa reko da nisam ja sta propustila [sm=smiley36.gif]... Nisam ja to nista radila u prvoj teudnoxi kolko se sjecam...mislim nisam imala nikakvih problema.

Jooj mene puklo da pravim razmjestaj po kuci[sm=smiley36.gif] kad navalim na nrsto ko mutava hahhha..moram nagovoriti mm....nesto mi se kreci i svasta nesta [sm=smiley1.gif]

AMANNI dobro dosla[sm=bravo.gif]

loptica7 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (4.12.2014 21:45:16)

Amanni dobro došla.

Evo ja sam u sve tri trudnoće imala nedostatak željeza. U prve dvije sam pila tothema ampule, a sada pijem Feroglobin. Već 1.5 mj pijem 2x1 tbl tijekom jela. Najbolje ih tako podnosim. Pijem uz njih i po 1 tbl C vitamina za djecu. Trenutno mi je razina željeza dobra, ali mi je hemoglobin nizak. Kako mi je dr rekao to je zbog loše apsorpcije željeza.

marinčii -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (4.12.2014 22:21:00)

BEJBIBI cuj ne nosis malu majicu,nemoj se igrati zeno nego se topli i cuvaj ,sad lipo umotaj oko pupe i ledja kakav topal sal i tako spavaj odma ce ti biti bolje..Sto se tice zeljeza nije valjda da nisi nijednom provjeravala nalaze?ja aam radila sigurno 4 puta u toku trudnoce,a brisevi nisu obavezni kod nas se sad rade pred porod da beba prilikom poroda ne bi pokupila infekciju ako ju majka ima

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (4.12.2014 23:51:38)

Ma po kuci mi bude vruce pa ne.mogu potkosulje....a sto se tice nalaza, radila sam samo onda kad sam zaglavila u bolnicu xbog krvarenja...mislim krv su mi uzimali...a odtad nidta vise mi nije govorio mi trazio doktor...

Vanja88 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 1:09:59)

samo da mahnem
isla na kafu s mm pa sad dodje kuci
sutra kontrola pa se javim kad stignem u toku dana/veceri
:)

amrara -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 7:27:58)

Vas covjek ostavi pola dana i vise raspisete da ne mogu procitati [sm=jezicek.gif]
Ja isla na kontrolu 38+1, sve uredu, beba dosad 4200 teska otprilike, skroz nisko. Sreca nije me pregledao vaginalno. Kontrola za sedam dana. Da li je neka od vas cula za maslinovo ulje da se pije pred porod, jucer mi nekoliko zena kaze da su se bas lakse porodile s tim uljem. Ja nesto i ne vjerujem u to :D a i odvratno mi to da pijem.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 7:42:24)

Jutro drage...ja opet medju prvima hihi.....nisam danas tako rano se probudila :)....

AMRARA [sm=bravo.gif] za kontrolu....a za maslinovo je tacno...moja prijateljica je to pila i mazala se dole i kaze da se brzo i lahko porodila,nisu je ni sjekli...a dobre su ti i hurme :))

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 8:03:21)

Jutro zene moje ode ja na kontrolu ... Bas me zanima koliki je bebac ;)

Marinci tebi se bas priblizilo bas ljepo joj :) a bome i Vamchy nije daleko danas kontrola bas ne zanima jer se jos otvorila ;)

Hvala svima na ljepim komentarima za pupu obozavam ga al moje kile bas i ne ;( bas me zanima koliko ce do kraja biti sad sam bas pretjerala :( 14,5 su vec :( juce 3x jela ;(

loptica7 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 8:37:12)

Dobro jutro trudnice!!!

Amrarra [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za kontrolu. Bebač je dobro napredan.
Za maslinovo ulje nisam čula, ali kako si i ti rekla nešto mi to bljutavo da pijem. Rezana sam na 2. porodu, pa mi nije bitno hoću li biti opet, samo nek se on meni rodi živ i zdrav, a moje bolke će proć.

Bejbibi, ja sam ti rano ranilac. Još idem na posao, djeca u vrtić, a inače ne mogu dugo spavati. Svako juto sam već u 5-5.30 budna. Meni je dan puno ljepši kad ranije ustajem.[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

Andy i Vanja javite se uskoro s lijepim vijestima.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 8:48:56)

Dobra si ti[sm=bravo.gif] i meni je dan ljepsi al da rano legnem i rano ustanem,znaci da se naspavam[sm=smiley36.gif] ali kad zaspes u 1,2 pa ustanes u 5,6 e tad mi muka[sm=smiley19.gif]

A sto se tice maslinovog,jest da je malo jako ali po kasikicu ujutro je super...unace je dobro...a mozete se i mazati dole[sm=smiley36.gif] ozbiljna sam....iliii kantarionovim uljem se mozete mazati.madaaaa,to nista ne mora da xnaci.sve je razlicito..npr.moja mama triput radjala pa nije nijednom ni pukla nit su je sjekli,a eto mene jesu[sm=smiley13.gif].....ali valja probat,sto da ne.nije to nista stetno a moze pomoci....

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 9:10:32)

Andy sretno na kontroli.Javi nam kako bebac napreduje i sta se desava.

Ja upravo doruckovala,evo pijem multivitamin i izvalila se jos malo [sm=jezicek.gif]
Poslije idem malo po kuci raditi.Hmmmm sta danas kuhati ?Vise nisam pametna [sm=zmeden.gif]

Vanchy javi nam sta se kod tebe desava[sm=smiley1.gif]

marinčii -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 9:11:47)

Jutro iz kisnog Mostara
JA samo da pozelim sretno zenicama koje imaju kontrolu danas ANDY,VANCHII a cini mi se da i ROSE ide danas,drage moje da nam se javite sa lijepim vijestima.
BEJBIBI bi sto se tice rezanja mislim da ne ovisi o nama,moja mama isto nijednom nihe rezana a 4 rodila a ja i sestra jesmo ;,to je sada do ovih doktora oni capnu da to ide brze , ne da im se puno cekati tako je i sa dripom i svim ostalim kod nas nazalost a ako ista kazes eto petljas im se u posao,trebbala bi sutjeti isto koda se radi o tudhem tijelu a ne o nasem i tako,

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 9:22:32)

Ja imam to ulje sa cim se maze dole... Od stomaka ne mogu da dohvatim a i od noktiju ne mogu uc unutra... A ako puknem puknem sta da radim kazu to zavisi od koze itd .. Jedino ako oni zarezu.. A nase babice su takve da paze bas da zena nepukne nit da je rezu pa ja cu je fino zaloliti pa sta bude bude... Jos cekam aaaa mrtim ovo dolazim im dobrovoljno i onda jos moram cwkat pa strasno

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 9:45:21)

Da,MARINCI I ANDY, obje ste u pravu...neki kazu genetika.ma kakvi,eto primjer nasih mamica..prije da ce biti ovo sto kaze Marinci...ej a strasno je to stvarno,da tako ne mozes nista da kazes a radi se o tvom tijelu i zivotu.....mah ovdje kod nad je ludo sve!!!
A nije nists strasno i ako rezu.. Ne znam kako je kad puknes,jel to vise boli....npr mene su rezali i stvarno ne boli ali mene je zabolilo jako kad sam se odmah poslije rezanja naprezala...jao kao da sam sva pukla imala sam osjecaj[sm=zmeden.gif]...al to je sve sekunda.. Ja opet kazem,naspram kontrakcija to je nista,sve bude gotovo za pet minuta[sm=bravo.gif]

marinčii -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 10:03:20)

BEJBIBI nazalost takva nam je situacija,ja bi bila najsretnija da nije tako al boze moj...Sama sam svjedocila prvi put kad sam rodila i cula kako ih zena moli da joj ne daju drip i da je ne rezu ako nije potrrbno al eto niko ni da bekne oni samo po svom i jos treci dan od poroda taj doktor ulazi na vizitu i govori nama po redu ti ides kuci,ti isto i kad je dosao do ove zene njoj veli ti ostajes ti si rodila prirodno i nasmija se i izidje iz sobe.Zena briznu u plac ma tako mi je bilo zao da ri ne mogu objasnit eto kakvih sve doktora ima

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 10:23:46)

Ja kad citam tu vasu situaciju dole ne mogu vjerovat ... Ovdje babice kazu vi ste glavne i sve sta zelite mozete dobiti i samo trazite... Ako zelite na podu se porodit vasa stvar to je vas porod i vi mozete da birate ;) e pa nema nista ljepse od ovih rijeci ... Kad sam isla u obilazak sale za porod jedna babica drzala predavanje ma ja bila odusevljena;)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>