bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 13:23:58)
|
Andy [sm=bravo.gif] za kontrolu,BUBYDINA hvala na odg draga, ALMONDRAY drago mi je da ste dobro,mashalla za bebca:) Marseljeza draga nemoj da te bude strah poroda...ako pukne vodenjak ides odmah,ako imas samo bolove vidis kako idu,ako ne prestanu ides :).... Ja sam dan pred termin dobila bolove,navecer otisla u bolnicu na oregled, nisam nista bila otvorena dr mi reko da dodjem za dva dana..ja odem kuci i citavu noc nisam.spavala zbig bolova,plakala...ujutru zovem svoju doktoricu jer sam se prepala,zaboravila da mi je termin taj dan[sm=smiley36.gif] kontala vodenjak treba puknut, kaze meni doktorica zeno ti de poradjas idi u bilnicu,za tri sata ces se poroditi...ma malo sutra[sm=smiley36.gif] ja umirala od smijeha do bolnice,a mm de tresao ko neznam ti sta[sm=smiley36.gif]...dosla u bolnicu, prosla kroz proces( ctg svako malo,pregledi,kontrole,mjerenja,klistir,wc solja hahaha) tek se u 19.15 porodila....i to na kraju drip dalu jer se nisam otvarala a vodenjakmi pukao doktor.....samo radjanje je gotovo za 5 min nemoj se plasiti toga i to je najljepsi dio[sm=smiley1.gif]..kontrakcije su malo zeznute al izdrzi se..vristis,places itd haha...ja vristala da ga izvade iz mene[sm=smiley36.gif]... Usla u salu,popela se na stolicu jedva ( jos govorim dr ne mogu se popet,kaze on ma ajde mozes i gurka me[sm=smiley36.gif]) triput gurala,stim da su me sjekli i tad me zabolilo napinjanje i malo sam se bila prepala pa mi je doktor stisko s tu omak...i moj M izletio :)))... Stavili mi ga na prsa i onda vaganje,mjerenje,kupanje....ja cekala 15 min dok anestezija nije pocela djelovst da me siju....porodila me babica koja me primika a sio dezurni doktor...svi prefini i super iskustvo,prezadovoljna...poske sale u sobu i tamo lezala dva sata,pa tusiranje...i doveli mi mog M na dojenje...on odmah znao dojiti mashalla,znam da su se svi cudili,a i sestrice ti sve pomognu....ja sam doduse ostala malo duze( 4 dana) jer sam morala primiti krv jer sam valjda puno izgubila...uglavnom nemoj se plasiti,bice ok aBd...... Uh izvinjavam se na dugom postu:))... Zena se raspitala za porod :) Ps. Zaboravila sam reci da je meni stvarno trebalo mjesec dana da dodjem sebi,nisam mogla sjefiti kako treba zbog rane i malo peckalo al daleko od toga da boli...al kretala se pomalo cak i kuhala jer sam sama bila
|
|
|
|