RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 10:36:53)

Auu Boze dragi MARINCI pa to je za plakati...Andy i j budem sokirana kad cujem a tu zivim...ma uzas jedan...tako se covjek nemocnim osjeca[sm=smiley19.gif]

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 10:39:57)

Sretno na pregledima[sm=bravo.gif] ja cu na posao pa vodim djecu na priredbu povodom sv.Nikole, dobit ce paketice i nadam se da ce me slusati jer nemam vise snage skakati za njima,vec sam sebi posstala nekkava teska[sm=smiley36.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 10:57:43)

Evo mene sve je ok hvala dragom Bogu ;) bebac napredan 3 kile ima otprilike ;) a jos ima da guramo uh bas me interesuje koliki ce biti hehe ;)
Trebo bi bit oko 49 cm

marinčii -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 11:05:07)

ANDY bravo za kontrolu ,a sto se tice situacije kod nas stvarno ima svasta,iako ima i finih doktora i babica sve je sreca na koju naletis...
MORENAA uh mogu misliti njihovog veselja,a ti s ne nadaj da neces letati za njima ipak su to djecica :-),ovaj moj gori i nestasniji sad nego kad je bio trogodisnjak

marseljeza -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 11:09:37)

Drage žene koje ste se već porađale, kako ste vi prošle na porodu i kako ste "liječile" tremu pred odlazak na porod? Ja do unazad par dana nisam ni razmišljala o tome, a sad mi stalno kroz glavu prolazi, a "tek" sam sedmi mjesec :D [sm=bravo.gif]

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 11:51:35)

Pozdrav svima ! Ja sam se porodila prvi put prije 2,5 god. Beba je stigla u 39 nedelji kuci vodenjak pakao dan prije poroda i kako me nije boljelo nista ja nisam isla u bolnicu tad neznajuci da se mora oda u bolnicu ja sam cekala da dobijem bolove . Ujutro sam ipak otisla iako nisam imala bolove u bolnici bila otvorena 2prsta dali mi injekciju geramicin zato sto je jedan dio vode otisao i dali mi neku tecnost da pijem da dobijem bolove i da setam. Prve bolove osjetila u 12h a porodila se u 16h beba teska 4.100 a dug 56 cm pukla malo jesam mene nije boljelo sivanje bebu su mi odma stavili na grudi dok je doktorica sivala poslje su me odvezli u sobu nako dva sata uz pomoc sestara prvi put otisla u wc poslje sama pod tus ujutro mi sestra donjela leden ulozak kaze da stavim da se rana nebi upalila 4 dan isli kuci. Ranu sam prala dvapu dnevno hladnom vodom i nije me bolila. Da napomen da sam se odma digla na noge i radila sve sama.

almondray -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 12:29:55)

DD [sm=smiley1.gif]
Kako ste mi sve redom?Ja navratila da vidim jeli se koja porodila?
Vanchi ti ćeš imati lagan porod aBd ako si već tolko otvorena.Čuvaj se kad se jave kkontrakcije da stigneš na vrijeme u bolnicu.

Marinči
jeli se kod tebe stanje promjenilo?Imaš li zakazan cr?
Andy,morena,milenijum, scarlet,unchy ljubim vas sve redom i jedva čekam da se preselite na temu o bebama.

Mi juče napunili mjesec.Danas primili bocu, teški smo 4.700kg(rođen 3,100), isključivo dojimo, slušamo mamu i tako[sm=smiley1.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 12:47:53)

bejbibi Odg na pitanje
Nisam cula ni da su prije vrsili klistir prije poroda,
a ne rade to ni sad,
meni nisu,
cak nisam primjetila da to rade prije cr
isto kad sam trebala na serklazu
samo su mi rekli da ne jedem i ne pijem,
znam da to rade prije operacije,
jer imala sam operaciju prije 4,5 god

amrara jeste li u novom stanu(cini mi se da si se ti trebala seliti,ako nisam zamjenila s nekim[sm=smiley36.gif]

unchy -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 12:48:17)

almondray bravo draga da ste zivi i zdravi [sm=bravo.gif], vjeruj da i mi jedva cekamo.
andy bravo za kontrolu [sm=bravo.gif] i ostalima [sm=bravo.gif]
sve vas [sm=smiley31.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 13:23:58)

Andy [sm=bravo.gif] za kontrolu,BUBYDINA hvala na odg draga, ALMONDRAY drago mi je da ste dobro,mashalla za bebca:)

Marseljeza draga nemoj da te bude strah poroda...ako pukne vodenjak ides odmah,ako imas samo bolove vidis kako idu,ako ne prestanu ides :).... Ja sam dan pred termin dobila bolove,navecer otisla u bolnicu na oregled, nisam nista bila otvorena dr mi reko da dodjem za dva dana..ja odem kuci i citavu noc nisam.spavala zbig bolova,plakala...ujutru zovem svoju doktoricu jer sam se prepala,zaboravila da mi je termin taj dan[sm=smiley36.gif] kontala vodenjak treba puknut, kaze meni doktorica zeno ti de poradjas idi u bilnicu,za tri sata ces se poroditi...ma malo sutra[sm=smiley36.gif] ja umirala od smijeha do bolnice,a mm de tresao ko neznam ti sta[sm=smiley36.gif]...dosla u bolnicu, prosla kroz proces( ctg svako malo,pregledi,kontrole,mjerenja,klistir,wc solja hahaha) tek se u 19.15 porodila....i to na kraju drip dalu jer se nisam otvarala a vodenjakmi pukao doktor.....samo radjanje je gotovo za 5 min nemoj se plasiti toga i to je najljepsi dio[sm=smiley1.gif]..kontrakcije su malo zeznute al izdrzi se..vristis,places itd haha...ja vristala da ga izvade iz mene[sm=smiley36.gif]... Usla u salu,popela se na stolicu jedva ( jos govorim dr ne mogu se popet,kaze on ma ajde mozes i gurka me[sm=smiley36.gif]) triput gurala,stim da su me sjekli i tad me zabolilo napinjanje i malo sam se bila prepala pa mi je doktor stisko s tu omak...i moj M izletio :)))... Stavili mi ga na prsa i onda vaganje,mjerenje,kupanje....ja cekala 15 min dok anestezija nije pocela djelovst da me siju....porodila me babica koja me primika a sio dezurni doktor...svi prefini i super iskustvo,prezadovoljna...poske sale u sobu i tamo lezala dva sata,pa tusiranje...i doveli mi mog M na dojenje...on odmah znao dojiti mashalla,znam da su se svi cudili,a i sestrice ti sve pomognu....ja sam doduse ostala malo duze( 4 dana) jer sam morala primiti krv jer sam valjda puno izgubila...uglavnom nemoj se plasiti,bice ok aBd......

Uh izvinjavam se na dugom postu:))... Zena se raspitala za porod :)

Ps. Zaboravila sam reci da je meni stvarno trebalo mjesec dana da dodjem sebi,nisam mogla sjefiti kako treba zbog rane i malo peckalo al daleko od toga da boli...al kretala se pomalo cak i kuhala jer sam sama bila

Vanja88 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 13:30:06)

mahanjeeeee
kod nas je pola 8 ujutru,kontrola za sat i po pa samo da se javim....javim se negdje u toku danaa pa ima sve da komentarisem [sm=smiley36.gif]

loptica7 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 13:40:28)

Bejbibi, vjerovatno ulje pomaže, nisam probala, ali kao što Marinčii kaže ovdje režu. Na 1. porodu sam pukla i prošla s 1 koncem, a u 2. sam rezana imala sam 3-4 konca.
Za ovo rezanje tijekom poroda čula sam da je bolje da režu, ako je potrebno, jer ako jako pukneš može otići do debelog crijeva, pa tu nastaju komplikacije tijekom šivanja.

Marseljeza... Nisam puno razmišljala o samom porodu. Rekli su mi da ću znati kad počnu trudovi, a koliko ih tko može podnositi, ovisi o svakoj ženi, nitko ne trpi jednako bol.
1. porod: trudovi počeli u 18:00, u 22:00 na pregledu nisam otvorena, trudovi do 4:00 svakih 10 min. Poslije se razmak smanjio, u 7:00 bila kod bolnice i čekala da me moj dr primi, trudovi svakih 5-6 min. U 10:10 primljena u rađaonu, uključen drip i u 11:45 rodila.
2. porod: trudovi počeli u 07:00 svakih 8 min, oko 10:00 na pregledu u bolnici otvorena oko 5 cm, primljena u rađaonu oko 12:00, u 13:45 probili mi vodenjak, a u 14:35 rodila, bez dripa s mojim bolovima. Nemoj toliko razmišljati o tome, boljeti mora, ali bez panike, smireno i sve će doći na svoje.

Andy...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za kontrolu.
Kad vidim da sve idete na kontrole, malo sam ljubomorna i ja jedva čekam da vidim da li je sve ok s bebicom.[sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 13:45:55)

Da da tacno,bolje da rezu nego da puknes sama.i ja sam to cula..samo one elasticne ne rezu[sm=smiley36.gif] voljela bi da sam jedna od njih,ko moja mama[sm=smiley1.gif]

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 13:47:06)

Sretno vanchi na kontroli...Novim trudnicama dobrodosle,ugodne trudnoce vam zelim,taman sam pomislila kad odu ove decembarske terminuse ostat ce nas Samo par...Ja sam sinoc imala laznjake,nemam pojma jel im rano ili ne al je bolililo uhhhh. Jedni pola sarà me drzalo jaukala sam ko nikad,ni porodjaj me nije bolio ko ono sinoc. Jos moja mala princes hoda za mnom i govori boji mamu,boji mamu i masira mi kicmu,hahhha ne znam gdje je to vidjela. Na kraju nestade bola al sam ispovracala dusu cini mi se. Eh poslije me uhvatila panika sta kad me stvarno zaboli,gdje cu ostaviti veliku seku,bit ce povesti i nju s nama u bolnicu....

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 13:56:15)

Mirah draga koji si ti mjesec???? Haha duusa slatka, pametnica :)... Joj i ja imam taj problem sa M. Ja ovdje nemam nikog :( mm ima nesto familije al dalnja,tako da mi ne pada na pamet ostavit ga.... Morat ce sa mm biti sve vrijeme,a on radi:(... Ma zeznuto al snaci ce se

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 14:10:09)

8. Mjesec,najgori za roditi kazu,jos 15 dana pa ulazimo u 9.aBd. Meni je ovo strano jer nisam uopste imala kontrakcije Na prvom porodjaju pa ne znam ni kako to sve izgleda :) I mi smo sami,nema uopste bosanaca blizu,a kamo li familije. Imam Samo jednu konu Rumunku,i ja ponekad njoj pricuvam dijete pa valida bi i ona moje dok me MM odveze do bolnice. Meni ce Mama doci kad rodim aBd,bila je i prvi puta pa kad je otisla plakala sam 10dana.l

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 14:14:38)

Samo da vam mahnem hvala svima na cestitkama za urednu kontrolu, vanchi sretno i ako jos neko danas ide na kontrolu :-) Ja pravim kolacic pravim oblande sa mlijekom i tako sam umorna a za pol sata rebam krnut idemo u goste :-( a iiskreno neda mi se nikako [sm=smiley19.gif] Sutra cu peglat i kuhinju oribat i onda sam sve sredila ljubim vas puno

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 14:16:03)

IZVORNA PORUKA: almondray

DD [sm=smiley1.gif]
Kako ste mi sve redom?Ja navratila da vidim jeli se koja porodila?
Vanchi ti ćeš imati lagan porod aBd ako si već tolko otvorena.Čuvaj se kad se jave kkontrakcije da stigneš na vrijeme u bolnicu.

Marinči
jeli se kod tebe stanje promjenilo?Imaš li zakazan cr?
Andy,morena,milenijum, scarlet,unchy ljubim vas sve redom i jedva čekam da se preselite na temu o bebama.

Mi juče napunili mjesec.Danas primili bocu, teški smo 4.700kg(rođen 3,100), isključivo dojimo, slušamo mamu i tako[sm=smiley1.gif]

Neka raste bebac hvala dragom Bogu da vam ziv i zdrav [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ljubim

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 14:16:27)

Cuvaj se draga sada,vise odmaraj, da aBd udjes u 9. Pa onda lahko:)).... Pa sta da ti kazem,kontrakcije bole..normalno je to.. Al prodje,ne brini..cim uzmes bebicu zaboravis sve:) to je ljepota toga...
A sto se tice mame potpuno te razumijem..kad sam prvi put radjala bila sam nlizu,pet min i dolazila svaki dan da kupa malog, pa ga cuvala kad sam zaglavila u hitnoj zbog kamenca i to par puta u pola noci...a sada mi je daleko i to me bas rastuzi :( a tako je dobro kad imas nekog pogotovo mamu...al sta ces,nekako cemo izdrzat.jake smo:)

marseljeza -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 14:56:39)

Ja sam morala pitati, nek niko ne zamjeri :) Kad čujem da svaka bol prođe kad primiš svoje dijete u ruke, odmah mi bude lakše. Nisam neko ko se boji svega, boli ponajmanje, pokušavam to sebi prikazati kao nešto najprirodnije. Lijepo je čuti iskrene priče o iskustvima, barem znam kako ide iako pojma nemam dok ne dođem do toga, ali hvala Bogu svaki dan sam bliže tome :) Sve ste vrlo pozitivne, pogotovo ove što čekaju svaki dan da se porode, mogu samo sebe zamisliti u februaru aBd :)

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 15:13:03)

I ja imam strah od poroda mein je termin 1 februar iako mije ovo drugi porod bas se bojim. Na prvi porod sam otisla bez straha nisam ni znala kako izgleda . Na prvom porodu sam mogu reci bila mirna glas nisam pustila cak sam zacepljala usi da necujem zenu koja vristi u susjednoj sobi za radzanje strah mije zadavala pomisljala sam kad ce mene Toliko da zaboli da moram vristati [sm=smiley1.gif] Cula sam od neki zena da drugi porod ide brze i lakse pa me zanima dalije to stvarno istina ?

Bubydina -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 15:41:33)

bejbibi jesi ti tacno iz Bihaca,ili okolica???[sm=smiley1.gif]

Žene,samo mislite pozitivno,najteže su kontrakcije,
a beba kad krene gotovo je[sm=smiley1.gif]
ja sam na hodniku osjetila da beba "ide",
dok sam na sto i ona je za min.[sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 16:14:55)

Amanni ma ne brini draga,ne razmisljaj o tome..ja uopste ne mislim o porodu..visw me strah kako cu poslije aBd jer mi je M jako ljubomoran:( pisala sam o tome da se ne ponavljam.....opusti se i uzivaj ;).....
Savjet za MARSELJEZU.. Nemoj uopste da gledas one snimke sa poroda,bice ti muka i prepast ces se bez veze....ne raspitaj se puno vec samo uzivaj:)

BUBYDINA nisam draga uopste iz krajine...iz sarajeva sam,al mm je.porijeklom odavde pa smo tu sada:) vidjet cemo gdje nas noge vode u buducnosti[sm=jezicek.gif] mi za pet godina godina braka, 4 puta se selili[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 16:49:03)

Helloooooooo [sm=nosecka.gif]

Danima se mucim da postavim ticker ali smotooo ne uspijeva.Kako mogu da ga napravim i postavim na rr.
S mobitela pokusavam mozda ne moze [sm=zmeden.gif]

Molim za malu pomoc [sm=smiley36.gif]

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (5.12.2014 17:32:44)

evo i nas brzinski da se javimo,danas bili na kontroli,bebac je hB dobro,sve je uredu,jos uvjek je zadkom okrenut,kaze dok. da postoji mogucnost da se okrene ali ako ne to je kao samo jos jedan razlog za CR tako da me to ne brine,kao sto sam predpostavila onaj pritisak i jako niski udarci su zbog tog polozaja bebe,tezak je oko 2,150gr-kaze dr. da je malo napredniji,danas smo 31+3...trebala bih na kontrolu opet 29-tog,da uradimo uz da vidimo jeli se okrenuo i kakvo je stanje,pa ce mi aBd dati prijedlog za komisiju [sm=smiley1.gif]
andy [sm=bravo.gif] i za tvog djecaka,drago mi je da je sve ok
vanchii jedva cekam da nam se i ti javis
mala c. u postavkama samo kopiras link sa onih stranica za tickere,neznam ti ni ja najbolje nadam se da ces uspjeti

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>