|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
6.11.2014 10:30:27   
rose 87
ja samo brzinski da vas pozdravim,nesto sam pospana a i vrijeme je samo za spavanja
user posted image koje idu na kontrolu neka im je sretno,ostale mazite pupe od mene i odmarajte user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 351
6.11.2014 10:39:29   
bejbibi
NO IDEA draga potpuno te razumijem..i ja smam ista bila..ali proxi ce... Ja se stvarno nisam tjerala da jedem jer ne znam povracat,ja se davim pami lakse bilo da samo onu kiselinu povratim iako rebra i stomak razvaljuju.....dva mjeseca tako..drugi i treci meni bili bas kriticni....i da jos nesto,ja u to vrujeme nisam mogla svoju pljuvacku gutati eto koliko mi je muka bilaa :( nigdje nisam mogla ici jer bi potrosila paket onih salvetica za posluzivanje a u kuci sam uvijek imala kanticu pored sebe...jao fuj kad se sjetim..al draga proci ce vjeruj....ti si cini mi se ono na pocetku jel? Ja sam tek sa 4,5 mjeseci mogla fino jeessti..iako se desi da i sad nekad ujutru povratim..a osjecaj mucnine imamm citav dan..al eto jedem normalno i sve ok....samo sse strpi draga,jedino je to rjjesenje..i jedi suhu hranu pomalo vise puta..npr. Dvopek,stapice...

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 352
6.11.2014 11:11:34   
no idea
bejbibejbi, hvala ti, draga, na podršci... znam da će proći, nadam se uskoro, sad sam već ušla u 12-tu sedmicu...ja se moram natjerati barem na doručak i večeru jer pijem siofor zbog IR, i moram ga piti u toku ta dva obroka, sve do 16 sed., tako da mi ne preostaje ništa drugo nego da pljujem po kući tj. svaki čas trčim u wc pljunuti, otvaram prozore, hvatam zrak...aBd proći će uskoro...najgore mi je što se ne mogu natjerati na povrće, a znam da moram zbog bebice...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 353
6.11.2014 11:12:43   
no idea
bejbibi, sorry zbog pogrešno napisanog nicka

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 354
6.11.2014 11:28:26   
leme
Uhhh mogu kislit kako vam je :( ja sreca sam samo jednom povratila i to prije nego sam saznala da sam trudna i od tad nisam, a uvijek sam se bojala kako cu radit ako budem imala mucnine :( nego,kuhal danas neka nesto ukusno? :) kod mene su danas punjene paprike i sarma,ja bi to mogla svaki dam da jedem :)

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 355
6.11.2014 11:49:57   
bejbibi
NO IDEA nisam ni primjetila nick hihihi.....nego ti jednu kanticu,lavor i sl pred sebe i u to pljuvaj heh..ja sam tako..jao mislila sam da me to nece nikada proci i da ce mi postat navika.bas san se plasila..al hvala Bogu proslo....tako da ce i tebe aBd proci..samo treba vremwna...

LEME blago tebi znas sta ces kuhat..ja nemam pojma..aa. Iskrwno nesto mi mrsko bilo sta pravit pa cu mozda samo jaja ispeci hihihi i mizda paprike sa pavlakkom....bas nemam ideje :(

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 356
6.11.2014 12:43:33   
no idea
uh, ja ogulila krompir, i piletinu bukvalno iz zatrke ubacila u rernu ( samo uhvatila kesicu koju sam sinoć izvadila iz zamrzivača) za vrh, pocijepala je i meso samo pustila da upadne u tepsiju, posolila odozgo, zatvorila rernu i sad otvorila balkonska vrata, obukla debeli džemper jer mi je hladno i čekam da prodišem- pravim ručak, a ne mogu podnijeti miris... natjeraću sebe da pojedem bar mali komadić piletine,pa makar držala začepljen nos dok jedem, jer nikako ne mogu meso u posljednje vrijeme, a znam da moram...eto tako ja nekako deveram s hranom, spašava me kad mogu otvoriti sve da se zrači, a šta će biti kad bude snijeg i baš hladnouser posted image valjda će dotad mučnine proći...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 357
6.11.2014 12:46:39   
no idea
leme, ja inače volim punjene paprike i sarmu, a sad nema šanse... neki dan jela malo dinstanog kiselog kupusa zbog vitamina C i onda 3 naredna dana podrigivala na sarmu, kao da sam sama pojela 10 komada odjednom...tako da, uživaj kad već možeš, uživaj i za mene...

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 358
6.11.2014 12:48:07   
no idea
bejbibi, uživaj i ti u paprikama sa vrhnjem i za mene, i njih inače obožavam, al' sad ne mogu ni pomirisati...

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 359
6.11.2014 13:00:27   
leme
Moc ces aBd ubrzo,kad prodju te mucnine onda navali i sve nadoknadi :D

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 360
6.11.2014 13:02:48   
leme
Ne znam jel neka od vas koje ste pred kraj trudnoce koristila vaginaletu Canesten 1, meni dr propisao da tu jednu stavim pred spavanje,kakooo me jutros nervirala,nikad se otopit,jedva nekako. A i bojala sam se stavit je al sta cu kad moram

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 361
6.11.2014 13:06:13   
morenaa
Kod mene lagani rucak, povrtna juha i rizoto..
Ako uspijem malo cu odspavati pa vodim djecu na rodjendan, danas su mi mucnine podnosljive Bogu hvala

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 362
6.11.2014 13:30:37   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: leme

Ne znam jel neka od vas koje ste pred kraj trudnoce koristila vaginaletu Canesten 1, meni dr propisao da tu jednu stavim pred spavanje,kakooo me jutros nervirala,nikad se otopit,jedva nekako. A i bojala sam se stavit je al sta cu kad moram

Ja sam to koristila u prvoj trudnoci bas predkraj..almeni je dala to cisto da se ocisti grlic prije poroda,da nema tog iscjedka....nije to nista strasno samo sto se stvarno preporucuje pred spavanje pa ujutru kad ustanes ono procuri iz tebe,fuj...jel i tebi tako..ne sjecam se samo koliko ih ono dodje u pakovanju.tri jel? Il vise? Ne znam

Neki autor...

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 363
6.11.2014 13:34:15   
leme
I meni je dao zbog iscjetka, al samo jednu. Ima pakovanje od 6,3, i 1. Do sad sam dvaput koristila one sto dodju tri al mi sad propisao samo ovu jednu tako da sam je se sinoc rijesila.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 364
6.11.2014 14:11:32   
muhica7
cao ja evo sa kontrole sve je uredu hvala bogu ali malo sam se nasikirala doktor kaze beba mala 1440gr 30+2sedmice

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 365
6.11.2014 14:46:13   
tukica
Evo da se i ja tuspasim... bili smo na pregledu, mozdana komora se smanjila, hB, sad je napisao 6 mm, a bila je 8 mm, kao sve ok, samo pratiti, nadam se da se nece mijenjati... Prijateljica mi je rekla da je negdje procitala kad se smanji, da se vise ne siri... ja se nadam da nece... malo mi je pao kamen sa srca... eto mahanje svima user posted image

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 366
6.11.2014 14:51:22   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: muhica7

cao ja evo sa kontrole sve je uredu hvala bogu ali malo sam se nasikirala doktor kaze beba mala 1440gr 30+2sedmice

Sa 30+2 je moj bio 1302 grama i nista nije rekla :-)

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 367
6.11.2014 14:52:12   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: tukica

Evo da se i ja tuspasim... bili smo na pregledu, mozdana komora se smanjila, hB, sad je napisao 6 mm, a bila je 8 mm, kao sve ok, samo pratiti, nadam se da se nece mijenjati... Prijateljica mi je rekla da je negdje procitala kad se smanji, da se vise ne siri... ja se nadam da nece... malo mi je pao kamen sa srca... eto mahanje svima user posted image

Bas mi je drago da je sve u redu user posted image user posted image i bit ce tako do kraja vikdsjet ces user posted image user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 368
6.11.2014 14:54:57   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: mala curica

Jutro user posted image
Jeste li se naspavale?
Ja sam jos u krevetu i nemam namjeru jos ustajati user posted image

Andy,ako Bog da,12.11 imam kontrolu pa cu imati sta pisati.
Bit ce punih osam nedjelja,deveta,trebalo bi se ♥cuti(molim Boga da sve bude u redu)
pa sam malo i nervozna,ali potiskujem bilo kakva razmisljanja.user posted image

Naravno da ce se vidjet srceko , dat ce dragi Bog, ja isto idem 12.11 na kratku kontrolu u bolnicu :-) Vec me zanima koliko ce bit tezak :-)

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 369
6.11.2014 14:55:11   
marinčii
MALA CURICE naravno da ce se srculence cuti,ne sekiraj se nego lezi i uzivaj kad ti moze biti:-)
NO IDEA draga bas mi zao da te tako to muci,nemam pametnog savjeta osim onog izdrzi .Valjda ne budes peh ko ja pa da potraje cijelu trudnocu al i ako bude tako sta se moze jake smo mi izene sve podnesemo samo nek su nam bebice dobro.
MUHICA ako si 30 tjedan to ije malo to je prosjecna tezina bebice u tim tjednima.
TUKICE bravo za kontrolu ,drago mi je da se to smanjuje sve ce to biti uredu abd.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 370
6.11.2014 14:57:05   
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: bejbibi

Sta danas planirate za rucak :))) ja bass nemam pojma :S

ANDY draga eto ti sada hihi udaratce te stalno. Ko veli '' eh evo ti mama sad kad se zalis dasam miran,sad cu ti ja pokazat '' hehe...hajj dragane brini,rekla sam ti da je to normalno da se rjedje javlja kako je pri kraju.....uzivaj ;)

Ostale kako ste?kakvih novosti?

Draga ma da vidi juce poceo evo ga hvala dragom Bogvu i dalje lupka i mrda se .... Dusa moja, rekla mi babica danas na tecaju kad god se osjecam nesigurnom da idem u bolnicu i da se nicega ne moram sramiti i bolje da idem 10 puta vise nego jednom premalo user posted image
user posted image user posted image user posted image

Ja sam imala spagete bolonjeze od juce i o podgrijala danas nist kuhala nisam zato sam bila u schopingu za bebu user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 6.11.2014 14:58:24 >

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 371
6.11.2014 15:15:30   
Andy_Bec23
Evo danas smo malo kupovali ;)

user posted image

user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 372
6.11.2014 15:39:32   
marinčii
ANDY stvarcice su preslatke♡.
Kako si mi ti danas?nadam se da nema vrtoglavice i mucnine?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 373
6.11.2014 15:47:21   
unchy
pozz drage moje, evo ja iz bolnice sa kontrole, morala ici jer ovdje se mora doktor upoznati sa trudnicom u bolnici bezobzira sto me vodi doktor sa poliklinike, pa sam isla i hvala Bogu sve je uredu. Kaze doktor da je beba prava buca napredna je i ima 2611 g , a 33+4 smo, pa mi je dao da uradi ogtt nalaz, to je onaj sa secerom, pa se nadam da ce biti ok, mada sam radila kompletnu krvnu sliku prije 15 dana i sve je bilo ok, secer 3,9.
sve vas user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 374
6.11.2014 15:57:42   
leme
Al je danas bilo kontrolaaa user posted image user posted image hvala Bogu sve stecs dobrim vijestima dosle user posted image

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *