Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 10:28:15
Andy_Bec23
Rose draga ma joj bas sam si debela ... Al hvala na komentarima ;) cekamo i tvoju slikicu uskoro ;)
Morena da tek sad procitah da imas mucnine jos :( bas mi zao al proci ce 100%
Marinci draga tu si u pravu ovdje u Austriji gledaju da beba ima 2500 kile i to smatraju normalno sve sta je ispod stavljaju na intensivnu ( pedijatriju) i nedaju na normalnu porodiljnu sobu ... Ni meni nije normalno da bebac pred kraj ima samo 1800 grama to je jako malo .. Moj je imo 1309 grama u 31 sedmici (30+2) a opet je bio sitniji trebo bi bit 1500-1700 grama al nadoknadit ce mo mi to ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 10:43:12
marinčii
ANDY draga nemoj se opterecivati kilazom sve ce to spasti vidjet ces,ja na porodu izgubila 10 kila i jos 4 u prvih tjedan dana bila ko stap plasila se sebe a jos ako budes dojila kile ce same spadati vidjet ces. A ovo za kilazu jeste bas tako ,mada kako sam rekla da to doktori ne mogu tocno izracunati bar je meni tako receno ovisi od tipa uzv i strucnosti doktora,meni je u prvoj trudnoci doktor pogodio u 50 grama ,doduse sad idem kod drugog a ovaj i nema bas neki dobar uzv zato mislim da je fulio ,jos je tri puta mjerio jer svaki put kad on krene da izmjeri ovaj moj lupko se pomakne ili okrene pa onda opet ispocetka
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 10:50:48
BebeLina
IZVORNA PORUKA: marinčii
BEBELINA draga nemoj se ljutiti ali ovdje niko nikoga nije plasio samo smo govorile i pricale o tome kolika je koja beba,neznam zasto ti sve shvacas kao napad ili neko pametovanje,ja nisam rekla da nije uredu samo sam rekla da mi se cini sitna,a eto procjena ove mojemi sw cini previse jer moj stomak nije toliki da bi beba mogla da bude toliko teska. koliku je doktor procjenio. A isto tako reci da beba od 1800 pred porod je uredu meni nije pa nek kaze ko sta hoce ,beba se smatra u terminu urednom s kilazom od 2800. ANDY draga sve je predivno a pupa je najljepsi♥ LEME sretno na ctg bit ce to ok.
Neeeeeeeeeeee.... Nisam htjela da zvuci kao napaaaaad Valjda zbog prethodnih trudnoca znam koliko necije rijeci mogu uticati na psihu. Mnogo sam citala, nailazila na oprecna misljenja, razmisljala, brinula se.... Sad dolazim na ovu temu i samo na ovu temu, jer zelim da pricamo o tim crvenim paprikama (koje ne volim ), o djecijim sobicama i pozitivnim stvarima.. Ima mnogo zenica koje su jedva ostale trudne, koje su imale spontane pobacaje, pa nekako uvijek mislim na njih kad pisem svoje postove i trudim se biti pozitivna. Izvini ako si moj post dozivjela kao neko pametovanje, Bogami mi to nije bila namjera...
Da se vratim na ovu drugaricu i njenu mrvicu. Beba jest teska 1900, i jest sitna, ali srce uredno kuca, beba se vrti.. Posteljica zaista provodi slabije hranu, ali bitno je samo docekati da beba izadje napolje, a onda se to moze nadoknaditi. Tako da, cak i kad stvari zvuce nevjerovatno (i ja sam se cudila naravno), opet to nije nista neizljecivo...
Ljubim vas sve.. Ne zamjeriteeeee
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 10:56:44
rose 87
ma joj slabo se nesto slikam,u zadnje vrijeme nikako sinoc sam na ogledalu sama slikala pupu,prolazi vrijeme necu imati uspomena,ja sam u prvoj dosta oticala i izgubila puno odmah po porodu nekih mjesec dana,sad ne oticem jos toliko,a za kg se na trenutke zabrinem i onda samo uzivam u trudnoci,ne vagam se u zadnje vrijeme nikako osim kod dr.,davno se pomirih da nikad necu biti mrsavica,takve gene vucem,trudim se samo da sam zdrava i da ne pretjerujem sad... za bebine kg ne razumijem se previse,moje su bebice bile uvijek iznad prosjeka meni kao mami od 4,800 kg je sve ispod 2,5 sicusno pa i ispod 3 ali kazem nisam relevantna hehe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 10:57:45
leme
Ma nisam se ja toliko ni zabrinula jer mi ni moj dr to nije predstavio kao nesto strasno i alarmantno :) prorok krvi kroz pupcanu vrpcu mu ke savrsen hvala Bogu, otkucaji srca isto tako da nemam sta da brinem. I da,pricajmp o crvenim paprikama.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 11:03:14
rose 87
IZVORNA PORUKA: leme
Ja sam ti,draga, 36+1. Usli znaci u 37.
ma super ste vi,sad samo pripremi nalaze jer i meni je Sestic rekao da cim udjem u 9-ti moramo odraditi te nalaze i neka su spremni,nemoj se bojati da necete stici uraditi cr ako porod krene ranije pa ja dosla sa puknutim vodenjakom,skoro sva voda iscurila i mislim da sam bila podobro otvorena jer su me odmah poslali u radjaonu(nazalost u citavoj frci nisam zapamtila) i kad su vidjeli da se beba pati odradili CR sad pa sad,bez ikakvih nalaza i priprema,sta bi kad je hitno bilo,samo je bitno da se par sati prije ne jede nista
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 11:04:15
scarlett
Ja sam jučer kupila prve trudničke farmerke u waikikiju i 2 maice po 10 KM, tanje, ali su široke i mekane, baš su prijatne na koži, a duge su dosta tako da mogu na helanke ispod. Sada jedino helanke nosim napolje, jer me sve pantalone nekako stežu kad sjednem, pa me strah da ne stišćem . Znam da trudničkih stvari bude i u TCMu. Gdje još u Sarajevu ima prodavnica sa tom robom, a da su cijene solidne.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 14:17:34
marinčii
BEBELINA draga no hard feelings,samo eto pomislih da se post odnosio na mene pa sam morala napisati.Inace nisam uopce imala namjeru da je plasim samo sam konstatirala da je beba sitnija kao sto je i njen doktor rekao,da je ne daj BOze neki zastoj on bi valjda rekao ,sto ti rece neke su bebe sitnije neke krupnije to su geni i gotovo,iako uvijek ima izuzetaka.Nego dosta o tome ,kako si ti ?ima li kakvi naznaka da ce maleni krenuti ? SCARLET i kod mene pupa cesto izgleda ovako,bas lijepo za vidjeti. A za waikiki neznam sta reci ja sebi nista ne mogu uzeti sve im nekako glomazno bar ovdje kod nas..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 14:29:49
leme
Eh evo i mene napokon dosla kuci. Ctg ravan hvala Bogu Nema kontrakcija,internisticki nalaz dobar, ekg isto. Umorila sam se bas i sad lijevi bok i odmaranje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 14:42:49
leme
Osjecam ja njega po cijelom stomaku samo ne mogu raspoznam sta je sta :D vjerovatno zato sto mi je posteljica sprijeda, pa mi nisu jasno definisani pokreti sta je ruka,sta glavica,nogica itd.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 14:47:20
Andy_Bec23
Osjecam ja njega po cijelom stomaku samo ne mogu raspoznam sta je sta :D vjerovatno zato sto mi je posteljica sprijeda, pa mi nisu jasno definisani pokreti sta je ruka,sta glavica,nogica itd.
Ni ja ne mogu definirT ST je sta
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 14:56:53
vanchi88
Alohaaaaaaaa Ja se toliko opterecujem sa kilazom kad odem kod Dr da im strogo zabranim da mi govore koliko sam se ugojila a uopste vagu i kuci nemam. Sve zene se debljaju drugacije i na razlicitim mjestima.......da meni moje dijete dodje zivo i zdravo pa bice vremena za setnju i skidanje kila na proljece!!!! Ja isla da kupim jos neki sitnica za bebana, dudice, carapice,kapicu (rodit ce se taman u sred kanadske zime) :) treba biti spreman kao pingvin. Hodala sam 1h i jak pritisak doleee sa obe strane stomaka, bas ruzan osjecaj al cim sam dosla kuci i legla bolje odmah, definitivno nisam zaa neko dugo setnje... Jos malo pa na kontrolu i na bris!
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 14:58:47
vanchi88
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
Ni ja ne mogu definirT ST je sta
Leme,i moja je sprijeda... lijepo se na ultrazvuku vidi kako se on krije iza nje, 2x sam radila 4D ultrazvuk i posteljica vjecito smetala grrr.. objasnio je meni doktor sta je sta al opet vrti se on,odkud ja znam sigurno
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 15:03:42
marinčii
LEME i ja sada bas osjetim po cijelom stomaku mada cesce dole u nize,i kod mene. je posteljica sprijeda visoko ,mene samo to stucanje zbunjuje jer bi rekla da je glavica po tome dole . VANCHII pa zar doktor ne rece da odmaras a ti odma se dala u hodnju ccc,nego sretno na kontroli i ajd javi za taj bris morat cu i ja raditi pa me bas zanima
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 5.11.2014 15:40:40
Andy_Bec23
Ovo moje dijete se javi jednom i samo nastavi spavat ... Sigurno raste pilic moj ;)
Vamchi naravno da je bitno da su nam zivi i zdravi a za kilice se plasim neznam kako ti al nije mi svejedno nebi da bas pretjeram jer neznam kako cu kasnije skinut. Nisam ljubitelj sporta pa zato se plasim ;)
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.