|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
4.11.2014 21:08:56   
leme
ma sa 32 sedmice mi rekao da je tezak 2200 g a sad 2400g,ne vjerujem ja to puno a uostalom i ja sam poprilicno sitne gradje,pa ne moze mi beba bit pretjerano velika. on kaze da je sitan al da odg sedmicama,da su svi parametri ok.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 276
4.11.2014 21:15:24   
marinčii
Ma ja isto kontam da ce ovaj moj biti mqnji nego on tvrdi neznam bas mi se ucinilo puno kad mi je zadnji put reko kilazu,a kazu da bebe prosjecno dobivaju 200 grama tjedno.Koliko si se ti udebljala?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 277
4.11.2014 21:24:37   
leme
12 kila dobila ukupno

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 278
4.11.2014 21:45:11   
marinčii
Pa super to je idealno,ja dobila 7 kg a eto navodno beba bas napredna,al ko sto rekoh ne vjerujem ja u te njihove mjere nikad necu zaboravit kad su mi jetrvi dan prije nego je rodila rekli kao beba ce imati oko 3 kile kad ona suttradan rodila momka od 4 200 svi se bas iznenadili toliko o njihovim mjerama:-)

Nego ne rece mi jel ti ugovorio termin za carski ili?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 279
4.11.2014 21:52:11   
Andy_Bec23
Provi ce i ovo brzo ;) sad smo sve vecin sredili za nebu tako da sad uci u 37+0 i mek bebac dodje ;)

Marinci blago tebi za 7 kila ja 11,5 a tek 33/34 sedmica... Al neka ja bi jos toliko samo neka sve bude ok ;)

Ode ja spavat moram ustat u 6 ujutru vodim seku u skolu prvi joj dan ;)

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 280
4.11.2014 22:16:38   
rose 87
hej user posted image
ja vam se jutros javljala ali nikako poruka nije mogla proci user posted image bas me zeza ova rr,nekad mi se ni ne ulazi kad stalno nesto koci
marincii cini mi se ti si me pitala hocu li na cr,vjerovatno hocu osim nekih nepredvidjenih situacija
leme maleni se nije okrenuo hajde sta bi,kad izvadis te nalaze i pretrage ako ti nije tesko napisi detaljnije gdje i kako i sta jer i mene to aBd ceka
bebelina znaci ti si nam sljedeca,hajde da nam dobro prodjes i sretno docekas svoju user posted image
ostale imate user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 281
4.11.2014 22:20:05   
marinčii
Ma ANDY lako je za kile , super sam jabi dobila s obzirom da sam povracala a sto kazes glavno da bebice lipo napreduju..
Nego mene opet prepona boli prvih nekoliko koraka jedva napravim moram se uhvatit za nesto il ne mogu maknut:-(,

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 282
4.11.2014 22:21:26   
leme
ev odmah da ti kazem user posted image EKG I INTERNISTICKI PREGLED U nasoj poliklinici, sluzba za medicinu rada, drugi sprat, a labaratorijske nalaze standardno gdje inace vadis

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 283
5.11.2014 5:25:31   
scarlett
Jutro ženice drage, niko nije dežurni, šta će to biti user posted image

Ja jesam po običaju, al moram priznati da sam se baš naspavala, sinoć sam zaspala oko pola 8, probudila se u 11, jela i sad se ponovo probudila oko 4h, krče mi crijeva. Ja bez obzira na te mučnine i povraćanje, moram jesti svakih par sati, jer mi želudac luduje ako ne jedem, počne se grčiti, boljeti i onda povraćam samo kiselinu, jučer suprugu govorim kako mi je više toga preko glave, kao da sam se domestosa napila. Ali čini mi se da sam dosta bolje onako u globalu, jer sam 2 dana za redom uspjela otići do grada, znači i jučer.

Išli smo na kontrolu, odbili smo onaj screening test, ali je dr. sve detaljno pregledala i hvala Bogu sve je u redu.
Tako se sve lijepo vidjelo, pa i mali prstići na nogama user posted image
Sve vrijeme sam bila u nekom grču, sekirala se, poredila sa prethodnom izgubljenom trudnoćom, nekako se nikako nisam mogla opustiti i radovati, nego imam osjećaj kao da sam sebe pripremala na najgore opet, da se ne razočaram previše, bježala sam od radovanja, kao neka vrsta samoodbrane.
Ali od jučer se sasvim drugačije osjećam user posted image , sve je postalo tako realno i hvala Bogu da je za sada sve ok, nadam se da će i tako ostati i sve vraćam u glavi slike svoje bebice i konačno joj se baš radujem i jedva čekam.

Vidim da se hvalite napretkom svojih beba, pa da se i ja pohvalimuser posted image , moja je 6cm duga i ima 70 gr user posted image ne da je majka user posted image

Spol nije sasvim siguran, ali dr. kaže da su sve prilike da je Ž, što me dodatno obradovalo, ali neka je samo sve u redu, radovala bih se ja i još jednom momčini user posted image

Neka nam se almond riješila i to tako kako bih nam svima poželjela. user posted image Jedva čekam da nam se javi.user posted image

< Poruku je uredio scarlett -- 5.11.2014 5:28:00 >

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 284
5.11.2014 8:40:04   
marinčii
Jutro drage moje

SCARLET bas mu je drago da je sve uredu nema ljepseg osjecaja nego kad doktor to potvrdi,sad si mirna do sljedece kontrole:-)
Nego bas sam ti ja htjela neki dan reci kad si se tuzila da ti opada kosa da si vaka i naka,da bi ti stare zene rekle nosis curicu ukrala mami ljepotu,heheh eto izgleda nekad i njohove price pogode.,cestitam ti na princezi neka je ziva i zdrava sto godina

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 285
5.11.2014 8:40:23   
Andy_Bec23
Jutro drage moje, ja sam ustala oko 6:20 i odvela seku u skolu i sad idem prema kuci.. Malo cu u trgovinu i spavat haha ;)

Scarlett maschalla bebica prava ;) kakav to screening si odbila??? Mjerenje nuhalnog nabora? Tek sad vidjeh da si rekkla da je curica nek ti je ziva i zdrava ;)
I drago mi je da je sve ok ;)

< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 5.11.2014 8:42:28 >

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 286
5.11.2014 8:52:29   
scarlett
Hvala drage moje, ma nije dr. bila 100% sigurna, jer je još rano, ali kaže kad bi u ovom trenutku morala reći šta je, rekla bi da je cura user posted image

Kombinovani screening sam odbila, evo šta piše šta je to : Kombinovani skrining je savremeni neinvazivni pristup u prenatalnoj dijagnostici ploda. On je kombinacija biohemijskih i ultrazvučnih markera. Od biohemijskih markera upotrebljava se: βHCG i PAPPA. Kao ultrazvučni marker koristi se doktrinarno izračunata vrijednost veličine nuhalnog nabora, detekcija nosne kosti, dužina fetusa (CRL) i širina glavice ploda (BPD). Uzima se također i podrobna anamneza trudnice, tačni podaci o dobi i prvom danu zadnjeg menzesa. Podaci se pohranjuju u poseban certificirani kompjuterski program „PRISCA“ koji izračunava rizik da plod ima genetsko oboljenje. Ova metoda ima najveću pouzdanost od svih pobrojanih metoda skrininga na genetsku bolest fetusa.

Ali pregledala je doktorica sve detaljno, nuhalni nabor manji od 1 i nosna kost, sve je ok hvala Bogu. Rezultat ovoga gore navedenog na kraju pokaže rizik, a ja nisam htjela da se dodatno opterećavam strahom ako bi rezultati bili loši, jer opet nisu garancija da je stvarno nešto loše.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

Neposredna veza do poruke: 287
5.11.2014 8:54:06   
scarlett
Nema nam forumašice Lejle, znam da je na mirovanju, nadam se da je sve ok user posted image Lejla, javi se!

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 288
5.11.2014 9:08:30   
morenaa
Kod mene za donro jutro povracanjeuser posted image sad pijem caj da malo umirim ovaj ludi zeludac,, N u vrticu a M se igra s kockama..
scarlett super za pregled, jel ti se vidi trbuh? Kod mene ne bas, mozda kako jos nisam dobila na kilazi a jedva cekam da se lijepo ukazeuser posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 289
5.11.2014 9:11:33   
scarlett
Slabo se vidi, još uvijek samo salo od ranijeuser posted image

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 290
5.11.2014 9:33:13   
leme
Ja danas idem na prvi ctg, da vidimo imal kontrakcija. Nadam se da nema,drzite fige :)

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 291
5.11.2014 9:33:53   
BebeLina
Draga leme, ne daj da te uplase s kilazom. Ne kontam vas,majke mi.. Ne znate ni kako koja izgleda, a poredite tezinu. Osjetljive smo, nemojte tako olako govoriti o stvarima koje mogu nasekirati trudnice... To je kao kad je doktorica poslije poroda zeni rekla da joj dijete ima hidrocefalus, tj. vodenu glavu. Zena u komi zavrsila. A kad su vidjeli bebinog tatu glavonju, sve se poslozilo. Genetika igra veliku ulogu u tome. Ne mozete od sicusne zene ocekivati dijete od 4 kg. Ponavljam, ne znate kako koja izgleda.

Leme, meni je termin za 9 dana aBd i beba mi je teska 3200. (doduse to su mjere stare skoro 10 dana). Imam drugaricu kojoj je termin za 18 dana a beba joj je teska 1900!!!!!!! I sve je ok.. Beba je sitna, ali zdrava. Tako da , ne analiziraj s nama kilazu, jer se tu mozes samo nasekirati. To je sve razlicito od zene do zene...

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 292
5.11.2014 9:40:18   
leme
Ma i ja sam se rodila sitna, vila teska 2700 a prenesena sedam dana, pa je sve bilo hvala Bogu ok :) i moj brat takodjer bio tezak 2260, pa sad muku muci s kilauser posted image sto kazes samo nek je zdrava bebica i da se svi parametri na uzv slazu i da dr kaze da je bebica dobro

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 293
5.11.2014 9:46:15   
morenaa
Leme moja curica se rodila u terminu sa 2900, jednostavno sitnija bebica bila, a sin je imao 4200, tako da nema usporedjivanja svaka beba jedinstvena.

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 294
5.11.2014 9:46:49   
scarlett
Eto leme onda ti je sve jasno user posted image Sretno na ctg-u danas.

Ovo računanjem se isto dešava ženama kada doje, u glavi imaju, a i okolina natura mišljenje da djete mora dobiti 1 kg mjesečno ili ne napreduje dobro ako dobije manje, ali kod dojene djece kilaža nije jedini parametar koji ocjenjuje napredak djeteta i ovdje je genetika važan faktor, ako su roditelji ili 1 roditelj sitniji, naravno da se ne može očekivati isti prirast na težini kao i kod krupnijih roditelja. Naravno ni to nije uvijek mjerilo, ali ne treba dozvoliti da nas naša očekivanja uplaše, ali eto sve se brinemo za nešto, hormoni valjda user posted image

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 295
5.11.2014 10:08:51   
Andy_Bec23
Joj al mi se spava a neda mi se spavat haha ;)

user posted image

Evo krevetic, muz ce danas pokupiti madrac pa za 2/3 nedelje pocinjem sa pranjem i peglanjem:)

Danas kuham pasta sutu pa ko je za izvolte :)

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 296
5.11.2014 10:10:51   
Andy_Bec23
Leme sretno na Ctg danas i nebrini i da krene porod ranije opet ce uradit carski rez.. Imas li vec datum zakazan ili?

Evo nas pupo 32+2 ili 33+2 po Zadnjoj M...

user posted image

Neposredna veza do poruke: 297
5.11.2014 10:18:17   
leme
Ako porod ne krene ranije aBd porodit ce me u 39oj sedmici, a sad sam 36+1. Ja cu danas i internisticki pregled odradit da imam spremne nalaze u slucaju da ne daj Boze krene ranije.

Neposredna veza do poruke: 298
5.11.2014 10:19:20   
marinčii
BEBELINA draga nemoj se ljutiti ali ovdje niko nikoga nije plasio samo smo govorile i pricale o tome kolika je koja beba,neznam zasto ti sve shvacas kao napad ili neko pametovanje,ja nisam rekla da nije uredu samo sam rekla da mi se cini sitna,a eto procjena ove mojemi sw cini previse jer moj stomak nije toliki da bi beba mogla da bude toliko teska. koliku je doktor procjenio.
A isto tako reci da beba od 1800 pred porod je uredu meni nije pa nek kaze ko sta hoce ,beba se smatra u terminu urednom s kilazom od 2800.
ANDY draga sve je predivno a pupa je najljepsi♥
LEME sretno na ctg bit ce to ok.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 299
5.11.2014 10:20:58   
rose 87
pozdrav i od nas,dan prelijep,odoh s malenim setati,ustvari on ce na voznju biciklom a mama da trci za njim user posted image
leme hvala na info user posted image ,a koja si ti ono sedmica
scarlett drago mi je da si pocela pozitivno razmisljati,ja sam se bojala u pocetku isto a nisam hB imala nekih problema u trudnocama,kad sam na pocetku malo prokrvarila nikada necu zaboraviti osjecaj nemoci i straha,vjeruj da sam pola dana drhtala iako je krvarenje stalo odmah,tako da nemogu ni zamisliti strah majke koja je jednom izgubila user posted image ,nadam se da ces od sada samo uzivati u svojoj user posted image ,...
morenaa joj mucnine jos,zao mi je tebe i marincii ja sam mislila da cu ona 2-3 mjeseca izluditi jer nisam navikla na onu slabost i iscrpljenost
andy user posted image za sobicu joj al mi smigas jedva cekam da pocnem da pripremam polako aBd,ah i neznam sta se zalis na kg zeno vidi sto si nam zgodna trudnica,samo ti pupo iskocio user posted image bas si medena

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *