|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
4.11.2014 11:50:12   
marinčii
BEJBIBI smijes caj od brusnice piti,probaj sto vise tekucine uzimati da vise piskis da se iscisti ako je kakva baja.JA sebi uzela u nasoj biljnoj ljekarni caj protiv bakterija u urinu za trudnice i popijem ponekad cisto preventivno i pred nalaze.,a kazu zene da je dobar i Pancicev caj isto pa ako kod vas ima kupi i pij

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 226
4.11.2014 11:52:19   
leme
Meni je rekao samo puno caja od brusnice da pijem i to je to. Bas me zanima kakvi ce mi nalazi danas bit

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 227
4.11.2014 13:17:34   
tukica
Dobar dancic zene... evo i ja sam se narucila kod svog dr. aBd u cetvrtak rano ujutro i nadam se da ce sve biti ok... Rekli su mi ako budu losiji nalazi, da ce mi raditi amniocentezu koja se radi u ovakvom slucaju, iako sam 26 sedmica. Drzim palceve. By the way, ja sam bljak inace. Prava sam tronjava trudnica. Sa prvim djetetom sam bila super zena, a sad k'o kakva stara kebara, imam osjecaj da je beba ili dosta nisko ili jako teska jer se meni neda hodati do wc-a user posted image

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 228
4.11.2014 13:31:15   
leme
Meni je kondicija nula bodova. Kako mirujem, kad trebam do samoposluge koja bi je u zgradi ja se umorim ko da sam kopala

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 229
4.11.2014 13:49:06   
Lejla23
Drage moje samo da vas pozdravim, kako ste mi, da vas pitam, meni je dr rekla da lezim i mirujem tri sedmice, evo danas napokon prodje jedna, imam jos dvije sedmice da odmaram, gotov sam poludila u kuci, hocel mi naskoditi da malo izadjem da prosetam, poludit cu u kuci user posted image

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 230
4.11.2014 14:09:00   
leme
Uh ja ne vih rizikovala da sam na tvom mjestu, ne znam... ja mirujem evo tacno dva mjeseca, pa izdrzi se sve. Vjeruj da i mene mami ovo sunce al za svoju bebicu se vrijedi zrtvovati i aBd iducu lijepu jesen da sa njom setas :) to je samo jos 15ak dana,mozes ti to izdrzati

(odgovor članu Lejla23)
Neposredna veza do poruke: 231
4.11.2014 14:16:21   
bejbibi
Evo mi malo bili u setnji. Ovdje pretoplo,moze se komotno kratkih rukava alipuseee...

Eh super za brusnicu:) sad cu odmah napravit 2 l hihi....jer sam jacitala kao u trudnoci moze doc do krvarenja od yog caja.mada meni nema logike al et bolje da pitam i ovdje.

LEJLA 23 odmaraj zasad,miruj...ja sam isto tako mirovala kad sam krvarila...al tiopet vidi po sebi kako se osjecas..mada nsjbolje da mirujes..izadji malonabalkon il avliju ako imas al nemoj setati.znam da ti je dosadno ali pokusaj sebi napraviti zabavno.citaj,gledaj filmove eto bilo sta

Kod mene za rucak. Zapecene palacinke :)) jamiiii

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 232
4.11.2014 14:26:32   
leme
Ja od uzbudjenja pred pregled ne mogu ni rucat haha, a i valja na vagu kod doktora, on odmah me prostrijeli pogledom ako sam i pola kile vise dobila nego sto trebamuser posted image . S cim si punila palacinke? Sreca pa si i ti trudnica,inace bi ti sad jacmir iskocio user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 233
4.11.2014 14:35:00   
marinčii
BEJBIBI mozes slobodno brusnicu ja sam je u prvoj trudnoci bas puno pila jer sam imala bakterije ,al opet nemoj pretjerivati da ne bude previse.
LEJLA ja isto ne bih rizikovala ti kako hoces ..
TUKICE sretno draga na kontroli drzim fige sa bude sve ok,a sto se tice kondicije i sama sam takva najgore mi se popeti u stan ,na treci kat uspusem se koda sam se pela na MOnt Everset;-)
LEME blago tebi ,jos malo i eto tebe na pregledu?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 234
4.11.2014 14:39:12   
leme
Uoravo si mi tj naumpala MARINCI, osjetim stucanje jaaaako nisko, mozda se i okrenuo malac moj, al vidjet cemo danas aBd

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 235
4.11.2014 14:47:34   
marinčii
Bas me zanima jel se okrenuo?lI ja osjetim stucanje nisko pa kontam da se okrenuo .Jesu ri gotovi nalazi?jesu ok ?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 236
4.11.2014 14:51:14   
leme
Gotovi su al cu ih preuzet kad odem na kontrolu posto sam u toj poliklinici ih radila, pa da ne idem 3 puta tamo-ovamo

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 237
4.11.2014 15:07:01   
marinčii
Joj i ja sam uzela uputnicu moram uradit nalaze da imam spremne kad krenem na kontrolu.
Moram i taj bris na beta hemoliticki streptokok uradit navodno to sad praksa svi rade,je li koja od vas radila?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 238
4.11.2014 15:22:00   
BebeLina
Almooooond, cestitam od srca. Blago tebi. Zelim ti puno lijepih trenutaka s tvojom bebicom. Oprastam ti to sto si me ostavila samu da cekam nas termin :)

Joj zene, tek sad sam svjesna da taj porod moze doci kad god... Termin mi je za 10 dana :)

Bejbibi, iscjedak ne smije da svrbi, zaudara, boli i pece.. Ostalo je ok. Cak i ukoliko trosis 3 pakovanja ulozaka dnevno (doslovno), sve je ok... Brusnicu pij, ali ne bas dva litra dnevno... Pomoci ce, vjeruj...

Ljubim vas sve..
Spava mi se...

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 239
4.11.2014 15:35:43   
bejbibi
BEBELINA nista od toga nemam.sammo sto imam puno tig iscjetka i bio promijenio boju al evo gledam sad ok je.ok, onda necu pretjerivat sa brusnicim.hvala vam drage moje :))

LEME palacinke sam punila sa filetima pilecim, gljivama i mlasim sirom a zalila vrhnjem njamiiiii...idem sad jesti :))) aj bujrum

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 240
4.11.2014 15:50:17   
leme
:O :O voda na usta mi ideeeee. Odoh ja zene moje na kontrolu,ajd drzite mi fige,jav vam kako je proslo ;)

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 241
4.11.2014 15:59:04   
marinčii
Joj zene drage ne bi ja mogla te gljive pojesti nema sanse bljakica,ja sam u ovoj trudnoci grozna skoro pa mi sve ruzno jedva. nadjem sta bi jela.
LEME sretno draga:-)

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 242
4.11.2014 16:25:10   
Lejla23
nisam nigdje isla, znam da je ovo sve za moju bebicu, al najgore kad nisam naucila da budem zatvorena u kuci, al hajd makar prosetam do radnje, hehe, bila sam malo ispred kuce, morala sam malo na sunce

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 243
4.11.2014 16:43:05   
pinky_cujica
Kako ste mi danas zenice? user posted image Vidim raspisale ste se, i ima svakakvih novosti. Almond cestitam ti i ja, od srca zelim sve najbolje! Ja sam isto danas bila na kontroli i nema nikakvih kontrakcija, kaze sve je uredu, niti je pomenula mirovanje niti sta, bas kao da je trudnoca najnormalnija ?! user posted image Ne znam sana sta vise da mislim, ako nazovem ponovo privatnu doktoricu, reci ce da vise nisam normalna, nisam pametna nikako.. ja ne osjecam nikakve bolove, osim povremenih ziganja, i sitnih boluckanja za koje mi sad ponovo rece da je normalno jer je trudnoca drugo stanje, a jos prva beba ?! Ehh..kad bi barem znala ko je napokon upravu.. nego, jeli stigla Leme sa pregleda? Cujem da pominjete cajeve i brusnicu, da, svakako da nam pomaze sto vise tecnosti, i sto je jos bitno pored toga, HIGIJENA! Znam da svaka drzi do toga, ali cesto znamo kupiti ona glupa sredstva navodno za intimno podrucje, a ustvari nam samo pogorsavaju stvari! Kako kaze moja dokotorica, danas zene koriste razne mirise, kremice, gelove, mirisne taolet papire, a nemaju pojma kako to utice na vaginalno podrucje. Kaze da je drasticna razlika izmedju ,, danasnjih zena,, i onih prije koje su se cistile samo vodom. Znam, niti jednoj od nas voda sada nije dovoljna, ali zaista nekad znamo pretjerati, krecem od sebe. Uz to, najbolje je uzimati sredstva u apoteci, bez posebnog mirisa, a ipak sluzi za osvjezavanje i higijenu.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 244
4.11.2014 16:55:23   
vanchi88

IZVORNA PORUKA: marinčii

Joj i ja sam uzela uputnicu moram uradit nalaze da imam spremne kad krenem na kontrolu.
Moram i taj bris na beta hemoliticki streptokok uradit navodno to sad praksa svi rade,je li koja od vas radila?

radim sutraa!
Cao cure!
Almond sve cestitke da je ziv i zdrav puno godina...bas mi je drago, prva terminusa se porodila,ko je sledeci:)?
tukica zasto ti treba raditi amnio? nisam puno upucena sta se to kod tebe desava

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 245
4.11.2014 16:59:26   
vanchi88
marinci ti usla u 9! Cestitam :D

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 246
4.11.2014 17:02:17   
bejbibi
Eto mene :) najela se postenski a jos mi oci gladne haha... Sad cu caj pravit. PINKY C drzim itekako do higijene to mi jako bitno,naravno ko svakoj pametnoj zeni, al ne koristim bas svakakva sredstva.doduse rijetko.obicna voda je sasvim dovoljna da se fino saperes a drugo kad se kupas pa se dobro istrljas haha.....nego kad si to spomenula naum palo mi da sam jednom davno gledala Dr.Oz show i bas bilo nesto oko vagine i sad govori Oz kao vagina je tako konstruisana da se sama cisti i da nema potrebe kao da se perr fujj..u tom se javi jedna starija zena iz publike kojja je btw i ginekolog.ma kaze sta ne treba prat,dodju mi zene usmrde mi citavu ordinaciju kolko su prljave hahaha.......uglavnom bolje se prati haha

Neki autor...

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 247
4.11.2014 17:12:42   
leme
Zeneeee,evo mene. Nalazi dobri, beba i dalje na zadak sto znaci da idemo na sekciju. Posteljica mi sprijeda. Ctg snimat svako drugi dan i odraditi internisticki pregled i ekg u slucaju da krene ranije,da imamo sve spremno.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 248
4.11.2014 17:16:12   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: leme

Zeneeee,evo mene. Nalazi dobri, beba i dalje na zadak sto znaci da idemo na sekciju. Posteljica mi sprijeda. Ctg snimat svako drugi dan i odraditi internisticki pregled i ekg u slucaju da krene ranije,da imamo sve spremno.

O pa super da je sve ok.. A sto se tice carskog sta je tu je .. Znaci mije se okrenula beba ... Iako stucanke osjetis dole???

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 249
4.11.2014 17:16:55   
bejbibi
LEME pa jel to znaci da ako je postelhica sprijedada se mora na CR???? Drago mi da ti je sve ok

Neki autor...

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *