Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2014 16:13:20
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: marinčii
ANDY stvarcice su preslatke♡. Kako si mi ti danas?nadam se da nema vrtoglavice i mucnine?
Ej draga ma dobro sam nije bas najbolje al ide haha :-) Danas me stomak i ledja bole pa uvjek nest al neda mi se vise nikako kukati
A i muci me to kad kazu 10 puta se moa javit beba okom dana ja neznam kako da to brojim? On je jutros od 8 do 13:30 salno bio aktivan kako da o racunam kao jedanputa ili?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2014 16:15:21
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: unchy
pozz drage moje, evo ja iz bolnice sa kontrole, morala ici jer ovdje se mora doktor upoznati sa trudnicom u bolnici bezobzira sto me vodi doktor sa poliklinike, pa sam isla i hvala Bogu sve je uredu. Kaze doktor da je beba prava buca napredna je i ima 2611 g , a 33+4 smo, pa mi je dao da uradi ogtt nalaz, to je onaj sa secerom, pa se nadam da ce biti ok, mada sam radila kompletnu krvnu sliku prije 15 dana i sve je bilo ok, secer 3,9. sve vas
Bome napredna beba nema sta :-) Bitno da je sve ok i da je bebac zdrav a sad kile +-500 grama tako da se nebrines :-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2014 16:18:04
leme
Andy, zasto se ti toliko brines za te pokrete, pa eto jutros je bio bas aktivan, a i mi mame se odmah uspanicimo. Bitno je da ga osjetis u toku dana,nisu sve bebe iste,a one trecinu sana spavaju trecini miruju,a trecinu su aktivne. Npr moj je juce na ctgu bio basss zivahan a ja mislila on spava haha,nisam ni osjetila te pokrete dok nekad zna lupat ko bokser,sta bi bilo da ga tad na ctg ukljuce
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2014 16:20:23
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: leme
Andy, zasto se ti toliko brines za te pokrete, pa eto jutros je bio bas aktivan, a i mi mame se odmah uspanicimo. Bitno je da ga osjetis u toku dana,nisu sve bebe iste,a one trecinu sana spavaju trecini miruju,a trecinu su aktivne. Npr moj je juce na ctgu bio basss zivahan a ja mislila on spava haha,nisam ni osjetila te pokrete dok nekad zna lupat ko bokser,sta bi bilo da ga tad na ctg ukljuce
Istina to je i babica danas rekla da mi osjetimo pokrete prema van ali ako beba gleda licem prema kicmi i ako joj je kicma nama na stomaku mi te pokrete ne osjetimo znaci okrenut prema unutra i lupa pa nemozemo ni osjetit tako ona kaze,... Ja mog osjetim redovno kazem danas bio pravo aktivan a od juce navece krenilo i nocu dok sam se okretala sam osjetila i uvjek pocne ujutru kad ustajem.... Nadam se da ce tako i ostati ....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2014 16:21:48
Andy_Bec23
A i babica je rekla da ako nesta nestima da mi to zene osjetimo , tako da vjerojatno bi osjetila i otisla u bolnicu :-) Evo ga sad stuca dusa moja :-) Joj zene nemate pojma koliko jedva cekam da ga upoznam :-) Da mi je ziv i zdrav ... i svima vama zelim iso sto i sebi ....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2014 16:51:06
mala curica
Andy,stvarcice su preslatke Dusa mala Hvala na lijepim rijecima,u Bozijim je rukama sada. Ahhhh taj 12.11 tako blizu,a tako daleko Ja mirujem,skoro pa cijeli dan.Hvala Bogu nemam nikakvih komplikacija,tipa krvarenja. Marincii,jos malo i ti si nam slijedeca koja ce svoje malo pile uzeti u svoje ruke
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2014 16:56:05
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: mala curica
Andy,stvarcice su preslatke Dusa mala Hvala na lijepim rijecima,u Bozijim je rukama sada. Ahhhh taj 12.11 tako blizu,a tako daleko Ja mirujem,skoro pa cijeli dan.Hvala Bogu nemam nikakvih komplikacija,tipa krvarenja. Marincii,jos malo i ti si nam slijedeca koja ce svoje malo pile uzeti u svoje ruke
Danas i sutra u C&A 25% na sve pa sam morala ima stvarcica ajme :-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2014 17:03:21
leme
Kako smo poredane po terminima? Koja ima jos da joj je termin u novembru?
IZVORNA PORUKA: mala curica
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2014 17:38:58
vanchi88
cao cure ja evo ustala,doruckujem:) i citala vas hehe drago mi je za sve uredne kontrole,samo da tako nastavi No idea moras malkice nesto da jedes, pa vidi tebe 12a nedelja,kako vrijeme brzo letiii :) kad ides raditi nuhalni ili si to vec radila? Andy stvarcice su divnee, obozavam te benkice sa nogicama dole ja sam od drugarice dobila mnogo stvari ali kad malo poraste a ove za novorodjeno uzela sam neke sitnice al svi govore,dobices ti jos toga nemoj puno.. Mene danas malkice boli trbuh kao da cu dobiti, a juce doktor kaze da je to dobro i da oni zele da vide da imas te menstrualne bolove pred termin.....35 punih usli u 36...
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2014 17:39:08
BebeLina
Nemam puno vremena za pisanje, ali sve sam procitala. Sretna zbog uspjesnih kontrola i sretnih bebelih zena koje su bile u sopingu :)
Mi smo danas usli u 40. sedmicu .. Nikako ne mogu da shvatim da vec veceras mogu drzati svoju bebu na narucju... Jos 8 dana do termina... Jooooooj.... Zbunjena sammmm...
Sutra sam narucena u polikliniku na CTG, ali ici cu svom doktoru privatno, nisam bila mozda 10-ak dana, pa da vidim sta on ima da kaze na sve ovo :)
Da vas pitam nesto vazno - AKO MI PRIVATNI DOKTOR KAZE DA NA DAN TERMINA IDEM U BOLNICU, DA LI DA IDEM? Je li to obaveza? Ili mi je bolje da cekam bolove kod kuce, pa makar i presla termin...
Meni ce za koji minut doci svekrva, napravila nam je grah (jucer je donijela pitu), tako da cu vas opet citati tek veceras kasno...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2014 17:44:01
vanchi88
Andy sto se tice pokreta svaki doktor/babica kaze drugacije. Po pravilu oni hoce da mjeris pokerete posle 28e nedelje beba treba da se redovno javlja 10 udaraca na 1h. ali kao sto i leme i ostane zenice kazu, skontaj da beba spava a ti legla da mjeris pokrete i ocekujes da se okrene,lupne 10x a on spava......prva bi ja panicila i jedva dosla sebi pa onda mogu misliti za druge. Sve to zavisi od bebe do bebe i gdje je posteljica..... moja drugarica nije fakticki do 24e nedelje osjetila bebu a ima ih hvala Bogu dvoje zivih i zdravih... Meni je jednom doktor rekla 6 udaraca u 2h. A ovaj sad doktor kaze ako ti njega osjetis svakodnevno bez obzira kad i koliko,vazno je to... nisam nikada imala neki odredjen period kad ga vise osjetim ali sada cim jedem sto god on je aktivan...
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2014 17:44:59
leme
Ja taman usla da pitam sta je s tobom,nema te cijeli dan :D idiiiiiii na dan termina pod obaveznooo! Moja mama se sa mnom pravila heroina i cekala kuci da krene porod i toliko je iskrvarila da smo i ja i ona jedva zive ostale. Tako da je bolje gore cekat porod nego se igrati.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2014 17:47:13
bejbibi
BEBELINA ja mislim da trebas ici kad ti je twrmin i onda ce te u bolnici gleday pa vidjet jel vrijeme il ne i ak nije moray ces ic u dva dana il svaki dan. Ne znam kak je kod vas. Doduse ja sam se tacno u terminu porodila prvi put
ANDY stvarcice suu preslatkee....imamo iste takve jihi...zelene i naradzanste
Aj mogu mislit kako ste uzbudjene sad kad ste pri kraju
BEBELINA bice sve ok aBd draga...samo opustenooo opustenooo
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2014 17:47:48
vanchi88
Bebelina Jos malo,jos malooooooo sitno brojis mila! Mozda i mi decembarske terminuse ubrzo pridruzimo se cim udjemo u 37 ihihih da li je na moranje? hmm...voljela bi da znam kakvo je praviloo tu, mozda je bolje da cekas kuci nego da te na patologiju smjeste i onda je pitanje dana... jel tu ne rade indukciju na dan termina ako vide da nema trudova?
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.