unchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (16.10.2014 22:25:38)
|
IZVORNA PORUKA: BebeLina unchy, nije mi jasno da ti vec sad u 30 sedmici moze reci kakva ces biti na porodu : otvorena ili zatvorena. kod nas te preglede rade kad udjes u deveti vec podosta, a nekim zenama rade na dan poroda, dakle prije poroda... meni je moj dr rekao da ce mi to raditi na slj pregledu (ja sam vec u devetom), ali nisam jos odlucila da cu mu dozvoliti jer moze izazvati krvarenje. reci mi, je li bolio taj pregled? ja sam bas u grcu od straha. covjece jedva piskim... jednom, poslije prve truddnoce dr. nije mogla da me pregleda jer sam bila skroz zgrcena... sto se kolica tice, znas kako smo mi kupili. prvo po gradu zagledali modele koji nam se svidjaju, tj kolica koje mame voze. zapamtili marke koje su nam se svidjele, a onda hodali po prodavnicama i "na terenu" ih isprobali. kad smo nasli koja nam se svidjaju (chipolino perfekto), vidjeli smo da kostaju 560 KM, pa ih trazili na PIK-u :) nasli ih, skoro nove za 200 KM. prezadovoljna sam i jedva cekam prve setnjice. jedini uslov kod kupovine kolica mi je bio da nisu GRACo. puna ih carsija :) a lezeci polozaj je bitan samo za tek rodjene bebe, . ej sondom me je gledao, ja se bas ne razumijem u takve stvari ali kako sam ga razumjela da sam zatvorena i da je sve ok, jer zalila sam se na bolove u stomaku da sam imala jednu noc, pa me je zato pogledao dole, a ne razumijem zasto bi mi izazvala sonda krvarenje?
|
|
|
|