BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (18.10.2014 5:30:32)
|
Joj, joj.. Muka ako ste aktivne, muka ako niste :) Procitah dvije stranice vasih postova, pa sam zaboravila koja je sta pisala :) Uglavnom, unchy (sad ne znam jesi li ti pricala o vaginalnom pregledu), mislila sam da govoris o vaginalnom pregledu spekulumom, a ne sondom. Sonda je ok, ona naravno ne izaziva krvarenje. Neke drugarice su mi se zalile da je ovaj "detaljni" pregled speculumom pomalo neugodan i da nekad zna izazvati blago krvarenje... al' hajd uskoro cu saznati pa vam pisem :) sto se magnezija tice, drage zenice, ako imate grceve u nogama (ja sam ih imala) naravno da magnezij pomaze, ali ako se odlucite za sumece tablete ne zaboravite da to smiejte piti samo svaki treci ili cetvrti dan. nikako dan za danom! meni su nudili i neki magnezij u prahu (ja mislim da je prah), koji se nalazi u kesicama i koji u slucaju grca stavis na jezik pa on automatski u tom trenu djeluje. skup je, sto znaci da valja :) ali sam se ja ipak odlucila za sumece tablete, pa sam ih rijetko koristila. inace u trudnoci izbjegavam bilo kakve tablete, osim pregnitala naravno.. almond, ti i ja imamo termin bas na isti dan, ha? :) je li 14.11. ? ja ne mogu da vjerujem da sam stigla do ove sedmice :) sto se tice simptoma i svega sto se desava - ne znam ni sama, jer ne mogu da se skoncentrisem od bolova u rebrima... nekako navecer me uhvati na desnoj strani toliki bol, da jedva funkcionisem. pokusala sam pratiti je li do ishrane ili neceg drugog, ali uvijek se javlja u razlicito vriejme, nekad budem gladna , nekad sita... pise da bi u ovoj 37. sedmici to trebalo prestati, pa cekam da se i to desi... i ja bih ovih dana trebala svom doktrou privatno otici da malo popricamo o porodu. u skolici imam jos jedan cas na kojem cemo raditi bas porod, ali to ukljucuje gledanje snimaka i ostalo. nema sanse da cu to moci izdrzati, tako da planiram to gledanje zaobici, ali se posavjetovati s nekim oko tehnika disanja... ili s tom sestrom koja to predaje, ili sa ginekologom... I da... pola sest je :)
|
|
|
|