scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (19.10.2014 18:34:07)
|
Ćao drage [sm=nosecka.gif Čitala sam vas ovih dana, al nešto nisam imala volje pisati, mučnine su se dosta smirile, ali i dalje povraćam, mučim se po cijelu noć kad legnem, jer mi dođe kiselina do grla i onda svako jutro oko 5-6 obavezno moram otići to izbaciti. U toku dana me muči želudac, štagod pojedem, on radi kao lud, krče crijeva i onda imam proljev, imam osjećaj da je to sve od te kiseline. Baš mi to pravi veliku nervozu u stomaku, ne znam šta da radim, a jedem samo hljeb, salamu, kajmak, abc sir i ponekad trapist. Eh sad su mi od tog proljeva valjda iziritirani hemoroidi i od jučer me i to počelo mučiti. Ja ne znam koja se krema može koristiti u prvom trimestru, imate li prijedlog? Ja sam se kao student dosta patila s tim, isprobala sve kreme ništa nije dugoročno pomagalo, samo dok prvih par puta namažem i onda kao da više ne pomažu. Baš sam se plašila kako će biti kad zatrudnim, međutim, cijelu trudnoću ih nisam ni osjetila. I onda dva dana pred porod, osjetim ja kao malo da me nešto pecka, namažem kantarionovim uljem, jer to kao pomaže, rekoh nek se smiri na vrijeme, da ne buknu nakon poroda, da bi oni ustvari odmah nakon tog kantariona buknuli. To je bilo strašno, da sad ovdje ne opisujem, na stranu bolovi, ali kako je to izgledalo, ja sam bila ubjeđena da me neće moći klistirati. Ovo pišem, zato što vidjeh maloprije da se neka od vas oko toga sekira, a znam kako je. Međutim, to je prošlo sasvim ok, kad sam rekla sestri da to neće moći uraditi, jer imam strašne hemoroide, ona mi samo reče Ništa se ti ne sekiraj, samo se popni ( na onaj ležaj, stolica, šta je već bilo). Uglavnom, moguće je klistiranje [sm=smiley36.gif] Skoro 2 mjeseca sam se nakon poroda mučila s njima, nema šta nisam probala, spasila me bambi s ovog foruma, preporučila kremu hedensa i stvarno me ona izliječila. Otada je prošlo 5 godina, nisam imala problema s hemoroidima i eto sada... već na početku trudnoće [sm=smiley13.gif] Neko je pitao i za aspirin, da, ja ga koristim, svaki dan, 100 mg, to je doza koja štiti majku i djete od ugrušaka koji mogu prijeći iz majčinog krvotoka u djetetov, ja to koristim radi prevencije, a po dr. preporuci, ta doza navodno nema štetnog utjecaja na plod i na internetu se može naći više objašnjenja pod pojmom "baby aspirin". Što se tiče Mg, u prvoj trudnoći sam pila šumeći, svaki dan, skoro cijeli prvi trimestar, također po preporuci dr., samo što je to meni bilo kao da pijem kreč, tada sam kuburila sa mučninama i zamolila dr. da mi to ukine, jednostavno više nisam mogla i dr. je rekla jednostavno da prestanem. Sada sam dobila onaj direct, ali pošto očito nemam problema s probavom, ne uzimam ga redovno, samo ponekad ako osjetim napetost dole, onda uzmem. On je ukusniji, al kad meni sve nešto smeta, nekad mi je muka i folacin progutati. Vodu jako slabo pijem, jednostavno neće da prođe kroz grlo, možda ukupno 0,3 dcl dnevno da se natjeram, uglavnom pijem mineralnu. Morenaa, jesi li ti dobijala neke lijekove u bolnici ili neku terapiju kod kuće? Drago mi je što ti je bolje, ja bih voljela da mogu prespavati ovaj period dok ne uđem ako Bog da u II trimestar.
|
|
|
|