RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 8:45:12)

Ultrazvuk isto ;)

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 9:04:19)

ajd bas i mene zanima kako napreduje bebac,koji si ti no sada tjedan?
Ja idem u ponedeljak na pregled ,jwdva cekam nisam bila tocno mjesec dana

morenaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 9:20:08)

Andy sretno na pregledu..
ja se spremam za posao iako sam jos iscrpljena,al od sinoc Bogu hvala ne povracam. Smrsala sam 2 kg od pocetka trudnoce, kaze dr da nije nista zabrinjavajuce jer bebica napreduje ..samo cekam dan da ove mucnine prodju..

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 9:32:31)

Evo me nije mi radila uzv jer sam u utorak vec imala uzv i u utorak opet idem u bolnicu na uzv i kaze bezveze sada da radi i ona uzv ... Samo je gledala grlic 4 cm i zatvoren ;) kaze nece beba jos dugo van haha ;) sljedeca kontrola za 5 sedmica i to je zadnja i onda porod ;) juhuuu

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 9:40:35)

IZVORNA PORUKA: morenaa

Andy sretno na pregledu..
ja se spremam za posao iako sam jos iscrpljena,al od sinoc Bogu hvala ne povracam. Smrsala sam 2 kg od pocetka trudnoce, kaze dr da nije nista zabrinjavajuce jer bebica napreduje ..samo cekam dan da ove mucnine prodju..

I ja sam smrsala 2 kile u pocetku zato sam ih sad nadoknadila ;) 29+5 danas 80 kila haha znaci u plusu 10 kila ;) kaze doktorica bilo bi idealno do 12 al nemoram se brinut ako bude 15-16 al vise nebi trebalo ??? Hmmm bas me strah pa imam jos 10 nedelja

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 9:42:39)

IZVORNA PORUKA: marinčii

Vjerujem da jedva cekas ;) ja sam se svoje bebice nagledala ajme stalno neki ultrazvuk hihi .. U utorak sam ponovo na uzv pa cu vidjet :)
Mi smo 29+5 ... Jos nisam svjesna drage moje :)

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 9:44:11)

MORENAA ne brini draga zbog kilaze i ja sam na pocetku gubila a evo ni sad nesto narucito se ne debljam al beba fino napreduje,a kod tebe je bebica sada mala i ne treba joj puno probaj jesti suhu hranu kifle i nemoj odma iza obroka piti tekucinu tako sam ja nekako umirivala povracanje a eto i te infuzije ce odraditi svoje i bit ce sve super.
ANDY eto bas ja jucer govorim kako se mi bojimo da ne rodimo prije a ono na kraju beba nece vanka kad bude vrijeme ,hehe.
Ma. i bolje da ti nije radila uzv ne valja ni pretjerivati dovoljno je jednom mjesecno a i to je puno al eto kad mi zene bi najradije stalno bile prikljucene na njega i gledale bebija.

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 9:47:54)

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Vjerujem da jedva cekas ;) ja sam se svoje bebice nagledala ajme stalno neki ultrazvuk hihi .. U utorak sam ponovo na uzv pa cu vidjet :)
Mi smo 29+5 ... Jos nisam svjesna drage moje :)

JOj vrijeme bas brzo ide ,mi smo danas 32*4 ...
I ja aam dosad od pocetka bila 7 puta na uzv i sigurno cu jos 2 puta ,mozda je i previse al eto kod nas na svakoj kontroli rade uzv.

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 9:53:59)

Ja sam na uzv bila i preko 20 puta do sada znam da je previse al sta cu morala sam ... A i moja doktorica kaze da iza ultrazvukova lezd godine i godine istrazivanja i da to nista ne steti bebi ... Ipak je to samo 5-10 minuta ...

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 9:56:12)

Marinci zar vec toliko joj sta vrjeme leti ;) jos samo malo ;) na kraju koliko se bojim da nerodim prije on ce i termin da predje haha

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 9:58:14)

Cuj 20 puta pa kad stigoste toliko puta ga uraditi,ma ni ja ne vjerujem da toliko skodi al eto ne treba ni u cemu pretjerivati.
Kod nas su pregledi jednom mjesecno ,i tada rade uzv svim zenama ,iskeeno meni bi bili neobicno da odem na pregled a da ne vidim bebicu .,al eto nije svugdje ista praksa.

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 10:00:03)

da vas i ja pozdravim,nesto mi racunar blokira i jedva nesto procita,uglavnom vidim da ste sve dobro,osim morene nadam se da ces biti bolje uskoro,mene zadnjih dana uhvate grcevi u nogama i bas me misici bole od tih grceva valjda,ali dobro je,nedaj Boze gore nesto...

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 10:11:22)

ANDY ja sam prvi put rodila tocno na termin,vidjet cemo sada oce li biti tako ili cu prenjeti ,al eto ne brinem se samo neka sve bude uredu.

ROSE87 nek si nam se malo javila.Pijes li magnezij ?on je dobar protiv tih grceva ,pa eto probaj ako vec nisi.

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 10:21:48)

Joj u mene je vise puta bio vaginalni pregled tako da to onda necu brojat ili? Haha to za mjerenje grlica ma joj suti na pocetku sam bila svake sedmicu dvije haha ;) naravno da ne treba pretjerivat al stalno imam neke kontrole racunaj minimalno 2 puta mjesecno i to jednom u bolnici jednom kod doktorice pa et tak je kod mene... Drugi puta cu prvi put otic zek sa 10 nedelja haha ako dragi Bog da ;)

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 10:28:06)

Pa bas me sad zanima koliko puta sam radila uzv ... Pogledat cu u kalendar kod kuce i po racunima tako da cu znat haha ;)

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 10:29:20)

Ajd mi recite sta mislite o odlascima na groblje tokom trudnoce? Ja bihtjela mojoj Anna-Lini nisam otkako sam saznala da sam trudna :(((

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 10:59:55)

ANDY ja sam u 8 mjesecu ove godine isla na sahranu svojoj baki,nije mi bas bilo svejedno ali eto nekako sam izgurala i sve proslo ok.
NEznam sta bi ti rekla ako ti mislis da ces to moci podnjeti s bebicom u pupi onda idi,ako nisi sigurna onda bolje nemoj ,sacekaj dok rodis pa onda odi.

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 11:04:35)

marinci svaka cast da si mogla na sahranu ... Meni je deda umro u 7 mjesecu ja se nisam usudila ic za srbiju i na sahranu.. A sad neznam moj muz kaze bolje da neidem na groblje ...

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 11:30:10)

ANDY eto sreca sve je proslo ok,al da mi je bilo svejedno i nije.

Ti dobrro razmisli,mozda tm ima pravo bolje da sacekas pa odes posle poroda,ipak je to preveliki sok i tuga za jednu majku,pogotovu trudnicu.

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 11:32:14)

jaooooooooo
danas ce da bude dug dan... od 3 sam budna. MM otisao u otavu da produzi pasos a ja posle nisam ni mogla zaspati. Nesto kao da "smrcam" pa sam ustala da prokuvam vode sa limunom i medom da se malo oporavim...
nisam vam rekla, sledeca kontrola stitne februar 10 2015. Ovdje nisu normalni sto se toga tice ebeni termini pa coek moze da rikne dok dodje na red
ps. uzeli smo i kolica [sm=smiley36.gif]
andi bravo za kontrolu........ja u ponedeljak na ultrazvuk da vidimo kako malac napreduje.....ovo mi je zvanicno 3 ultrazvuk u trudnoci i rade ga samo ako doktor zeli (ne mogu sama da trazim) sta vi radite?

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 11:51:16)

Cao drage moje, kako ste danas. Vidim neke su dobro a neke smrcaju :) VANCHI i ja sam malo bolesna vec dvije sedmice i vise. Pa samo cajevi, limin, med. ja sam bas kasljala i cini mi se med mi je smirio kasalj. A onda me zaboli stomak od naprezanja, pa sva u panici. Sinoc me bas bas bolio stomak:(( ko jaci menstrualni bolovi. Jedva izdrzala. Htjela ic doktoru al srecom nisam krvarila. A kontrola tek za mjesec. Valjda cu bit dobro. Meni je dr prepisao ASPIRIN PROTECT 100 , pije li neka to? Il da ipak uzimam apaurine 2 mg?

ANDY draga ja ti savjetujem da ipak cekas poslije poroda da odes svom andjelu :( mislim da je to jako jako tesko za majku tako da nemoj se izlagati nekim stresovima. Ali, ti znas najbolje.

Ostale zenice kako ste? MORENA zelim da ti sto prije prodju te mucnine draga :( meni je to najgori period u trudnoci. Gori od poroda. Ja sam sad smrsala oko 6 kg , ne brini zbog toga. Ali evo sve vratila :) i vise :( kakva cu bit do kraja Bog zna. Tek sam 17 + 5

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 11:53:10)

Pardon, zeznula sam sedmicu haha 18+ 5 :)))

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 12:14:31)

VANCHII znaci i kolica su kupljena,pa super abd da beban uziva u svakoj voznji.
A ti sad se baci na vitamine nemoj da se sada razbolis,limuna meda ,caja i bit ce to dobro.

BEJBIBI draga bas mi zao da su te uhvatili ti bolovi,nadam se da se nece ponavljati.Jel pijes ti magnezij i on je dobar protiv grceva u maternici,za aspirin nisam sigurna cini mi se da je scarlet spominjala da ona pije,koliko sam upucena on se daje za bolju prokrvljenost maternice,obixno zene koje idu na vto dobiju da piju,a apaurin mozes popiti kad dobijes te bolove da se maternica smiri ,trebao bi pomoci.

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 12:28:05)

Vanchi znaci uzeli ste kolica jesu to ona sto si htjela? Kakotek u Februaru kontrola? Ja idem svakig 4-6 nedelja za stiutnu to je bas dugo ???? Znaci i ti ides u ponedeljak na kontrolu nek je sa sxrecom [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bejbibi znaci sve si nadoknadila kilice i pocelase debljati ????

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (17.10.2014 12:35:23)

VANCHII znaci i kolica su kupljena,pa super abd da beban uziva u svakoj voznji.
A ti sad se baci na vitamine nemoj da se sada razbolis,limuna meda ,caja i bit ce to dobro.

BEJBIBI draga bas mi zao da su te uhvatili ti bolovi,nadam se da se nece ponavljati.Jel pijes ti magnezij i on je dobar protiv grceva u maternici,za aspirin nisam sigurna cini mi se da je scarlet spominjala da ona pije,koliko sam upucena on se daje za bolju prokrvljenost maternice,obixno zene koje idu na vto dobiju da piju,a apaurin mozes popiti kad dobijes te bolove da se maternica smiri ,trebao bi pomoci.

Da, pijem magnezij one sumece tablete i apaurine sam pila al nedtalo mi pa nisam vise ni uzimala. Al morat cu.

ANDY i vise nego dovoljno haha. Uh pa za mjesec sam se 7 kg udebljala :o bas previse. Ne znam ni kako. Ne smijem na vagu stati :(

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>