BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (14.10.2014 11:23:21)
|
To ti je slično kao kod mene. Pisala sam o tome ovdje na RR. Otišla sam u DZ na redovan pregled, ne znajući da sam trudna. (Inače ni tad ne idem u DZ, ali jedino oni mogu propisati lijek koji ne moraš platiti, a ja sam tad imala nekakve infekcije dole). Kad ono, kaže doktor koji tu radi već nekih 40ak godina, da imam cistu. Ustao je, zaplesao i tako mi dao do znanja da nema živaca odgovarati na pitanja kojim sam ga zasula. Pojma nisam imala o cistama, osim sto mi je glavom prostrujala moja prijateljica koja je imala jednu, pa joj se sve zakomplikovalo (sa sretnim zavrsetkom hB). Nista nisam znala o tome. Za sedam dana sam trebala doci samo da vidi da li cista raste ili ne (naravno, odmah nakon prvog pregleda sam se javila svom privatnom dr, ali on me narucio za 15 dana,a ja nisam mogla cekati). Eh, na tom drugom pregledu me dr. u DZ pita s veeeelikim cudjenjem "Pa cekaj, to ti kontas zadrzati ovu bebu?". Naravno, odgovorim potvrdno. On samo odmahne rukama i kaze "Svasta". Ja sam do tad vec znala da mi je cista vodena i da ce 99'9% puknuti ili se (kao kod mene) sasušiti. Pocela sam da se derem, jer je neprofesionalan. Opet nije htio odgovarati na pitanja, i jednostavno je tek tako ocekivao da ja pristanem na abortus ???!!! Sto je najgore nacelnica odjela mi je savjetovala isto, samo u blazoj verziji "Najbolje je da uzmes 3 dana i razmislis o svemu". Nikad im vise nisam otisla, niti cu! Uspjela sam ga u toj vrisci pitati zasto bih trebala abortirati. Kaze "pa vec si imala dva spontana ovo je VISOKO RIZICNA trudnoca" Nije znao zasto je rizicna, samo je eto rizicna zbog dva prethodna spontana. Naravno, ja sam radila do 8. mjeseca trudnoce, osjecam se odlicno, bebi napreduje, vec ne slusa mamu :) i sve je hB ok. Izvinjavam se zenama koje su ovu pricu vec citale na drugim temama, ali ovo je mislim najgore iskustvo u mom zivotu.. Nikom ga ne zelim... Andy [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|