scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (13.10.2014 14:47:24)
|
SuperBeba, hvala na linku. Čovječe to je baš preskupo, ne kontam što se nuhalni nabor plaća odvojeno. Ja koliko znam, a tako mi je bilo i u prvoj trudnoći, to mjerenje nuhalnog nabora je normalna procedura oko 12 sedmice, znači nešto što dr. usput prekontrolišu i ne naplaćuju. Mislim 200 KM platiti taj pregled, ne pada mi na pamet. Osim toga, abortus nije ni za mene opcija, zato sam u prvoj trudnoći odustala od amnio, ali kontala sam ako ne košta puno, možda i nije loše da znam. Ako je ovo 250 KM cijena tog kombinovanog screeninga, onda nema šanse, mislim da toliko platim, a da se onda još do kraja trudnoće ne daj Bože sekiram. Ma ništa onda, križam ovaj pregled. [sm=smiley36.gif] Što se tiče ovih podloga za presvlačenje djeteta, mi imamo krevetac koji u produžetku ima natkasnu sa tri ladice i na njoj je dio predviđen za presvlačenje. Pošto ja poslije CR dugo nisam mogla normalno sjediti, meni je ovo zaista koristilo. Moja kuma je imala težak prirodan porod i imala je isti krevetac, također je koristila taj dio. Meni se čini da sam malca dugo tu presvlačila, u neka doba su nogice pomalo virile, kasnije i visile, ali eto mi se navikli tu. Čak sam ga znala staviti tu,pa da se samo igramo, jer mi je bilo praktičnije nego da se naginjem preko krevetića, što naravno ne znači da nema drugih opcija za presvlaćenje i igranje s bebom. [sm=smiley1.gif] Samo govorim iz svog iskustva. Jedino, velika mana tog dijela je bila, što me malac prvih mjeseci znao često popiškiti [sm=smiley36.gif] i mene i parket, pa onda čisti.. Čim mu skinem pelenu, on već pripremljen i zaljeva [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|