scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (10.10.2014 22:32:20)
|
Ma znam ja šta je i double i tripl, al ovo je nekakav drugačiji navodno još precizniji i dr. mi je govorila da se zove navodno kombinovani, ali za kombinovani mi na netu izbacuje double, zato se vrtim u krug, ne kontam, jel nešto ja nisam dobro skontala ili mi nije dobro objsnila [sm=zmeden.gif] Tada se radi i nuhalni nabor. Nemam pojma, šta ste vi radile oko 12 sedmice? Ja znam da je do nedavno vođen sudski proces zbog smrtnog slučaja uzrokovanog greškama koje su nastale prilikom epiduralne, o tome su pisale novine, mislim da čak i na RRu ima ta tema. Nažalost porodilja je podlegla nakon poroda, doktorica ju je nesavjesno liječila nakon što je otkrila da pacijentica nije dobro. A moja prijateljica se prije par mjeseci porodila na CR uz epidural, rodila dvojke i rekli su joj da je sigurnije epidural nego totalna, jer je imala visok pritisak, da je tako sigurnije za bebe. Međutim mene je toga malo strah, zbog rizika, nemam pojma [sm=smiley13.gif] Opet s druge strane, kad pomislim da se mora mirovati, a želim primiti bebicu, pokušati dojiti, ne znam, nije mi to neka opcija. Naravno ako dr. kažu šta je sigurnije za bebe, naravno da tu nema druge opcije.
|
|
|
|