scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (10.10.2014 20:09:54)
|
Ćao cure, evo da se i ja malo javim. Malo sam vas čitala, pa da prokomentarišem [sm=smiley36.gif] Inače sam prilično slabo i dalje povraćam i nemam snage da se javljam, ali hvala Bogu znam šta je razlog pa ću izdržati ako Bog da, samo da bude sve ok. U ponedjeljak sam bila na kontroli i sve je ok s bebom, hvala Bogu, baš sam strahovala nešto, jer sam u ovoj sedmici sa sinom prokrvarila, a u prošloj trudnoći izgubila bebu, ali sve je ok pa idemo dalje. Mojji nalazi nisu baš najbolji, imam neku upalu, pa moram piti brusnice što više, pa nadam se da će pomoći, a i krvna slika mi je baš loša, smaršala sam 1kg što i nije neka šteta [sm=smiley36.gif] i dr. mi je rekla da ne smijem mršati, jer uskoro će djete početi uzimati više, a ja ću sa ovakvom krvnom slikom ostati bez zaliha. Nije mi smjela ništa uvesti od lijekova dok ne uđem u 2 trimestar, međutim ja nemam pojma kako bih hranom pokušala popraviti željezo, kad sam evo danima na bijelom hljebu i kajmaku i to jedva niz grlo silazi. [sm=smiley13.gif] Ponekad se natjeram da pojedem neku voćku bar nešto korisno. Vidim da pričate o porodu. Ja trenutno ne razmišljam o tome, jedva čekam da me mučnine prođu pa da se pošteno najedem.[sm=smiley36.gif] Ja sam sina rodila na CR, jako teško se oporavila, 10 dana nisam znala normalno hodati i disati, imala sam neki problem sa koordinacijom hoda i disanja, imala sam stalno osjećaj da će mi svi organi poispadati na rez, iako nisam sa samim rezom imala nikakvih problema, samo sam bila jako slaba i sjećam se da sam 40 dana po porodu išla na prvu kontrolu i zvala prijateljicu da ide sa mnom, jer sam se osjećala jako nestabilno. Moja kuma opet kaže da je imala dole CR kada je rodila prvo djete, mjesec dana nije mogla sjesti, sjećam se kad je dojila, mogla je ležati samo na jednoj strani, pa je drugu dojku davala nekako odozgo, ma strašno... Onda je tražila da drugi put ide na CR, ja je odgovarala, međutim, 6 dan nakon CR je bila u situaciji da je morala auto voziti i to je prošlo bez problema, tako da samo mogu zaključiti da porod stvarno nema pravila, kako nas potrefi.
|
|
|
|