RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

unchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 19:29:13)

IZVORNA PORUKA: BebeLina

Imam ja za tebe i plan B, ako to ne uspijes izganjati do kraja.. :) sretno

hehehe super, hvala ti puno!!! uspije li bome cu te pocastiti [sm=smiley36.gif]

unchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 19:33:07)

meni je ugovor o radu na 4 mjeseca i traje do 1.11., a termin poroda mi je 22.12., a citala sam zakon da trudnica moze otici na trudnicko 45 dana prije poroda, a meni je 52 dana, pa cu vidjeti da uzmem bolovanje i sa bolovanja predjem na trudnicko,al to cu jos vidjeti sa advokatom.

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 21:43:35)

cao cure
stigla sam kuci
odmah su me primili nisam ni cekala....stavili monitor oko meene i slusali smo jednu sat i vise srce... beban je bio miran upocetku srce je malo gore malo dole i oni kazu da to vole da vide tako ...postao je aktivan kasnije..
rekli su mi da je beban odlicnooo da se ja ne sikiram i da pokrete slabije osjetim zbog posteljice koja je skroz ispred. Doktor tako potvrdio isto...
rekao je da je sasvim ok da u ovim nedeljama trudnoce uspori se jer nema mjesta beban
eto..
sad cemo da jedemo cevape

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 21:45:11)

IZVORNA PORUKA: vanchi88

cao cure
stigla sam kuci
odmah su me primili nisam ni cekala....stavili monitor oko meene i slusali smo jednu sat i vise srce... beban je bio miran upocetku srce je malo gore malo dole i oni kazu da to vole da vide tako ...postao je aktivan kasnije..
rekli su mi da je beban odlicnooo da se ja ne sikiram i da pokrete slabije osjetim zbog posteljice koja je skroz ispred. Doktor tako potvrdio isto...
rekao je da je sasvim ok da u ovim nedeljama trudnoce uspori se jer nema mjesta beban
eto..
sad cemo da jedemo cevape

Naravno draga da je sve ok nisam ni sumljala ... Ljubim

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 21:50:28)

nekada jednostavno treba potvrda od doktora,da se smiris,
rekla mi je sestrica da kad god hocu mogu doci, stave te na tu masinu i prate

unchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 21:57:18)

Eto hvala Bogu, znala sam da ce sve biti ok, al neka si otisla, sve bi trebale tako postupati i slusati svoje tijelo. Sad uzivaj u cevapima, mislim da ce ti biti najsladji.[sm=smiley36.gif]

BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 21:58:06)

45 dana je po starom zakonu. sad porodiljsko odustvo MOZE (a i ne mora) poceti 28 dana prije poroda, ne ranije, ali sigurna sam da to tvoj advokat zna, pa ce te uputiti. Jos jedan preduslov da se izboris za naknadu jeste da si prije odlaska na porodiljsko imala 6 mjeseci uvezanog radnog staza (dakle da izmedju ugovora o radu nije bilo prekida duzeg od 15 dana)...
dakle neka ti razjasni sta je trudnicko bolovanje, a sta je pordoiljsko odsustvo... to su dva pojma..

_______

drago mi je da je sve ok proslo kod doktora... vala kad nesto ne stima i ja odem doktoru da se smirim.. dzaba sve pretpostavke...

TiruTiru -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 22:19:43)

taman ti podjoh napisati ovo ... mozes jedino na trudnicko bolovanje...pa na porodiljsko :)
s tim da ...ah, ugovor na odredjeno ako je samo 4mj bio, auomatski s datumom trajanja prestaje...

BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 22:24:03)

Moram te ispraviti. Upravo sam napisala da ukoliko se ode na trudnicko bolovanje (ili bolnicko lijecenje) ugovor o radu, bez obzira sto je na odredjeno vrijeme - ne prestaje. Dakle, ona ne smije dobiti otkaz dok je na bolovanju bez obzira na to sto je ugovor do 1.11.

TiruTiru -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 22:25:56)

nista, svakako ce se obratiti advokatu :)
javni nam pliz, tj potvrdi sta i kako :)

BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 22:28:55)

Nego, kako tece trudnoca kod tebe? Meni se bebi sad natovario na mokracni mjehur, bas je neugodan osjecaj skroz... a stomak mi je tvrd ko kamen...

unchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 23:03:34)

Ej javit cu vam sve sta uspijem rijesiti. Ja gledam ove pinkove zvijezde, a bebica prava plesacica, igra li igra [sm=smiley36.gif].

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 23:06:58)

VANCHII draga eto vidis da je sve ok ,al ero nek si ti provjerila sto je sigurno je sigurno.

BEBELINA i ovaj moj zna udarit u mokracni mjehur pomislim iari tren da cu se upiskit al eto valjda jeni to normalno.

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 23:17:33)

morala sam otici, mozda bi on sam od sebe bio aktivan, mozda je spavao jer nije odmah reagovao na monitor
mozda je ubrzo vrijeme da ja pripremim torbu za bolnicu

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 23:18:27)

a i moj ticker pise "sleeping most of the time"

TiruTiru -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (10.10.2014 8:18:07)

IZVORNA PORUKA: BebeLina

Nego, kako tece trudnoca kod tebe? Meni se bebi sad natovario na mokracni mjehur, bas je neugodan osjecaj skroz... a stomak mi je tvrd ko kamen...

A ti si u kojoj sedmici?
nemam , tj ne osjecam kontrakcije, a na mjehuru mi je pocesto...bas probleme imam s tim

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (10.10.2014 8:26:40)

Jutro drage moje , kako ste mi danas? Ja sam se naspavala ajme , juce popodne 3 sata i vec u pol 12 legla i sad ustala mmmmmmmmmmm

amrara -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (10.10.2014 8:30:24)

Ja ceznem za malo vise sna :D Tarik nece do 1 da zaspe. tako da sam nocna ptica :D Mi smo sad 30+1, beba bas lupa, mnogo je aktivnija od svog brace. Isto kao i vi, non stop moram do wc-a.

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (10.10.2014 8:35:20)

IZVORNA PORUKA: amrara

Ja ceznem za malo vise sna :D Tarik nece do 1 da zaspe. tako da sam nocna ptica :D Mi smo sad 30+1, beba bas lupa, mnogo je aktivnija od svog brace. Isto kao i vi, non stop moram do wc-a.

Ja nemam takih problema, zato me ruka jako boli imam karpalni tunel sindrom .... :-([sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (10.10.2014 8:46:30)

JUtro zenice ..
AMRARA i moj je aktivnjiji nego mu je brat bio,s njim nisam imala skoro nikakvi tegoba malo povracanja na pocetku a sad sve me snalazi,em povracam em me prepone bole,te moram cesto na wc ,pa mi ruka trni i svasta jos nesto.
TIRU TIRU kako si ti ? jel poceo pupo rasti?

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (10.10.2014 8:46:33)

9 kila do sada :-) bas sam si super 29 sedmica iliti 30 po zadnjoj menzi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (10.10.2014 8:49:05)

IZVORNA PORUKA: marinčii

JUtro zenice ..
AMRARA i moj je aktivnjiji nego mu je brat bio,s njim nisam imala skoro nikakvi tegoba malo povracanja na pocetku a sad sve me snalazi,em povracam em me prepone bole,te moram cesto na wc ,pa mi ruka trni i svasta jos nesto.
TIRU TIRU kako si ti ? jel poceo pupo rasti?

E marinci da ti je da se porodis? Hahaha sigurno nije lako ali sve se da izdrzat i sama znas koliko smo se borile za bebaca :-)[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Sve ce prestat jedva cekam da ga upoznam da vidim kakav je i da mi kmeci :-)

TiruTiru -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (10.10.2014 8:52:23)

haha, 31. sedmcia 7 kila, al ja kukam "godinama" kako nemam stomu

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (10.10.2014 8:53:44)

ANDY bas tako samo da mi je da docekam da ga rodim zivog i zdravog sve tegobe ce isti tren proci.
Nego bravo za kilazu,to je idealno za taj tjedan trudnoce

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (10.10.2014 8:55:28)

IZVORNA PORUKA: TiruTiru

haha, 31. sedmcia 7 kila, al ja kukam "godinama" kako nemam stomu

Ja za 3dana ulazim u 33-u i dobila 6 kiila,meni se samo stomak ukazao inace kad se debljam samo stomo i guza rastu hahah

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>