unchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (9.10.2014 19:24:42)
|
IZVORNA PORUKA: BebeLina da... posto ne znam kad stices pravo na porodiljsko odsustvo (ne trudnicko bolovanje, nego porodiljsko odsustvo), napamet cu ti reci nekoliko stvari... Ukoliko ti treba malo duzi perido do porodiljskog, odes sad na godisnji i spojis ga s bolovanjem, pa se direktno s bolovanja prebacis na porodiljsko odsustvo... i sigurna si, a imas i pravo na naknadu koja uopce nije mala... naravno, ovo je mogucnost o kojoj se vrlo malo zna, tako da ti je moj savjet da odes dobrom advokatu koji se bavi pravima radnika, tj. zakonima iz oblasti radnog prava, a koji ce te posavjetovati oko svega. malo njih ima zivaca da se bakce ovim stvarima. jer je poprilicno komplikovano... pogotovo zato sto postoji mogucnost da ti ugovor bude prekinut, ali ga 100% dobijes na sudu. imajcu u vidu da malo nas poslije poroda ima snage (logicno) za ganjana po sudu, ni ne borimo se... iamj u vidu da ces za godinu dana odsustva dobiti vise od 5000 KM, pa ti vidi vrijedi li se boriti :) draga hvala na informaciji, sutra odmah idem vidjeti sta sve mogu, a znala sam da se nesto moze izvesti, jer ja kad koga pitam u firmi, a oni meni sve kolisaju, a sutra ode svom rodjaku advokatu da se sa njim posavjetujem.
|
|
|
|