almondray -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (12.10.2014 19:23:09)
|
IZVORNA PORUKA: scarlett Dobar dan drage moje, evo čitala sam vas malo, pa ću redom. Almondray žao mi je što me razumiješ, da nas je bar što manje ovakvih. Al eto obećali su stotine hiljada radnih mjesta, pa sam sad bez brige. Neki dan sam čitala kažu nane i djedovi u penziji se prepali da će ih ponovo zaposliti, obzirom koliki broj radnih mjesta su obećali. [sm=jezicek.gif] Bejbibi, imaš temu o tome, ne mislim da trebaš čitati, nego da se uvjeriš da zaista ima dosta žena kojima se to dešava. Nije ništa strašno, tebe naravno iscrpi i nije prijatno, ali treba biti na oprezu. Naravno ako to postane neka količina i da se često ponavlja nije dobro. Ali ja bih svakako spomenula dr. kada budeš išla ponovo, da te bar razuvjeri. Jao, jedva čekam da dođem i ja u tu fazu da kupujem stvarčice, već sam onako malo razmišljala šta bi moglo i kako bi moglo biti, ali me strah da se previše upuštam u sanjanjerenje, polako ako Bog da doći ćemo i do toga. Što se tiče aspirina, našla sam dosta tema o tome, čak i na RR. Važi uglavnom da se ne smije, osim u slučajevima kada dr, odredi najmanju dozu( a ja tu uzimam) i da ne djeluje uopšte na plod, samo na majčin organizam i da ga radi očuvanja trudnoće u tom smislu čak zovu baby aspirin. Eh sad vezano za onaj test što sam vas pitala, pronašla sam šta je to i zove se ustvari kombinovani screening, osim tog double i tripl testa, radi se i koliko sam skontala papa i nalaz krvi i to sve ubace u neku mašinu koja radi proračun rizika. Zna li neko koliko to košta? Sjećam se da sam tripl test platila prije 5,5 godina 170 KM. Koliko bi sada mogao koštati taj kombinovani screening? Ma što to bona radiš?Pusti nek ide svojim tokom, mani se testova. Ja sam odbila amnio (iako sam imala fin razlog da je radim).Bila je tu još jedna trudilica, starija malo,jedva čekala da vidi plusić i nije joj palo na pamet ugrožavati [sm=nosecka.gif]
|
|
|
|