|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli
16.7.2014 14:59:06   
Bambi09
Da, ja zivim u Gorazdu. Vjerujte mi nekad kad citam kakva su stanja u drugim kantonima po pitanju ovih naknada i kako se ophode prema djeci i roditeljima, zahvaljujem Bogu sto zivim ovdje i osjecam se kao u Las Vegasu. Sve mi sljasti sve mi sija...
Jeste mali gradic ali radni gradic. Stvarno se u posljednje vrijeme razvija industrija sto je jako dobro i sve je vise i vise zaposlenih. Ima dosta jos onih kojima nije sjajno, ne kazem da nema, ali ljudi su radisni. Ne bjezi se od poljoprivrede, stocarstva, rintacenja u smjenama. Sve se to nekako trpi. Vjerujte mi kad odem subotom na pijacu srce mi ko Trebevic kad vidim sta sve ima na ponudi domace hrane, domacih proizvoda, a ljudi i traze i kupuju i narucuju. Covjece, ja sad u subotu otisla u 8:30 da kupim sira i kajmaka, ono vec nema nista rasprodato user posted image
Nisu neke aman zaman plate ali nisu vala ni cijene. Kad vidim kakve su cijene po Sarajevu, lijepo moje Gorazde. Stvarno vam skidam kapu s glave kad mozete opstajati sa takvim ciframa.
Nego sve hocu da vas pitam pa zaboravim, ove koje osjete stucanje bebe, da li mozete vidjeti kako beba dise? Moj malisa kad pocne stucati, sto mi se maloprije desilo, fino mogu vidjeti kako ubrzano pocne da dise. Doktor mi je rekao jos na pretprosloj kontroli da je poceo disati svojim plucima, doduse to je kako sam razumjela udisanje i izdisanje plodne vode, ali funkcija pluca je prava. Eh sad kako se i okrenuo fino, ledjima je zaljepljen za prednji dio moga stomaka, tako mogu vidjeti kako dise. To mi je tako simpa. user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 926
16.7.2014 15:31:32   
vanchi88
draga andy nemoj nista da te cudi sto se tice naseg dole sistem i sranja.....
ebes ti drzavu u kojoj najveci uspjeh je otici iz nje......da dole valja ne bi ti bila u becu,ja u kanadi,ljubicica u americi i ostale zene koje ne zive dole.....al sta ces,tu je sto je vjerujem da nije lako, svi smo mi zivili dole,okusili to ali jbg, iz ove koze ne mozes

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 927
16.7.2014 15:40:03   
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: vanchi88

draga andy nemoj nista da te cudi sto se tice naseg dole sistem i sranja.....
ebes ti drzavu u kojoj najveci uspjeh je otici iz nje......da dole valja ne bi ti bila u becu,ja u kanadi,ljubicica u americi i ostale zene koje ne zive dole.....al sta ces,tu je sto je vjerujem da nije lako, svi smo mi zivili dole,okusili to ali jbg, iz ove koze ne mozes

Jasta imamo srece da smo otisli... Ja sam se udala u Bec a da mm nisam upoznala i ja bi sad bila sa mojim fakultetom negdje na moru konobarila 4 mjeseca a rest sjedila kuci. Ma uzas nikakve perspektive dole ;( zalosno... Nadam se sad cim maknu zabranu za rad da ce i moja seka vamo sa djecom,.. Kako si ti? Mene malo stomak boLi ne da boli neg neki cudan osjecaj lezim cjeli dan ;)

< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 16.7.2014 15:41:51 >

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 928
16.7.2014 15:40:30   
malen@89
Treca sreca,dva puta kucam od jutros i neprodje i onda vise nemam vremena stalno mi neko ima,jedni odu drugi dodju,Kod mene sve se smirilo,sinoc me malo bolio stomak,i ledja od jutros nista,jest se jedino beba malo umirila,javlja se on al ne ko ovih zadnjih dana.bambi ja tesko skontam to stucanje,pretpostavljam da su to ti ritmicni lagani trzaji a sad za udisanje bogami neznam.
Sto se naknada tice,kod nas na porodiljnom iznose 80% plate al je problem sto kasne po 5-6 mjeseci.I mm neradi,pa ce nam bas biti cupavo,al opet proce i to,ako nemognemo ja cu ranije na posao a mm ce ostati s bebom.
Joj ja sve zaboravila,uglavnom saljem vam puno zagrljaja user posted image a ja odo jos malo po kuci nek je sve spremno ako sutra ostanem u bolnici.

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 929
16.7.2014 15:49:03   
vanchi88
andy:
ti si blize mozes sjesti u auto i otici kad god hoces, odavde je malo dalje i komplikovanije,mora se bas unapred planirati put...
mi smo dobro, evo sad doruckovali pijem cjedjenu narandzu i citam sta ste pisale :) meni nekako nezgodno spavati nikako naci ugodnu pozu za spavanje ..pakujem neke stvarcice polako,idemo malo do mojih i na svadbu u subotu malo pobjeci od kuce:)
andy,odakle si ti rodom?

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 930
16.7.2014 16:14:29   
lovepower
Gorazde je divan gradic bila sam nekoliko puta i prelijep je,mm vezu divne uspomene iz vojnickih dana,kad god smo u prilici svratimo zadnji put kad je on prije godinu isao poslovno u Pljevlje pa smo svratili i uzivali malkice,nisam obisla sve samo centar ali moja drugarica koja je rodom iz Gorazda kad postavi slike kraj Drine uhh milina,jos kad cujem kako je lijepo zivjeti tu opsti dojam cista 10 user posted image
a nas ovdje dribla kako ko stigne,cijene su vrtoglave a plate male,ni meni nije jasno kako izdrzimo i platimo sve,bukvalno trosim vise nego sto dobijemuser posted image
ali bez obzira na sve volim ovu drzavu,volim nas narod,nase nane,nasu hranu,nas merak maa sve nase volim,i ove komsinice sto mahalaju i to volim,ma kad se sazove u aksam komsiluk na kaficu pa se samo otvori najobicinij keks ma to nema nigdje,volim sto smo skromni i veseli i sto nazuljanih ruku i crnih ledja uzivamo u sitnicama,a mrzim evropu i zapad i sto nam donosi sistem koji je uzasan i sto truju nase ljude,da nikad nije dovoljno,da mrzimo one koji imaju vise i bjezimo od onih koji imaju manje da im ne bi morali pomoci,mrzim sto u nasu radnicku seljacku krv ulazi hladnokrvnost a to je Evropa,niko mi ne moze reci drugacije i uvjeriti u suprotno jer dobro znam kakva smo nacija i kako nas malo veseli i koliko smo spremni (bili) pomoci drugima...
Bice sve dobro,ne mozemo reci da ide na gore jer svi znamo kako je bilo prije 50 godina,meni se cini da ide na bolje...

26.08.2014-fetus mortus in uterus 36 sedmica

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 931
16.7.2014 17:16:20   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: vanchi88

andy:
ti si blize mozes sjesti u auto i otici kad god hoces, odavde je malo dalje i komplikovanije,mora se bas unapred planirati put...
mi smo dobro, evo sad doruckovali pijem cjedjenu narandzu i citam sta ste pisale :) meni nekako nezgodno spavati nikako naci ugodnu pozu za spavanje ..pakujem neke stvarcice polako,idemo malo do mojih i na svadbu u subotu malo pobjeci od kuce:)
andy,odakle si ti rodom?

A gdje ides ti dole za bosnu ili?

Ja sam rodom iz Osijeka ;) cjeli dan lezim bojim se ovih bolova.. Nako blage menatruacijske bolove imam ... Jedva cekam sutra ultrazvuk da vidim ovog mog ljencugu... Danas se samo jednom javnio ;)

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 932
16.7.2014 18:02:28   
Bubydina
Bambi kad procitam ove tvoje postove,
samo dobijem zelju da zivim u G
svi cemo se preseliti kod tebe,
primas li nasuser posted image
u nas je ljepsi osjecaj kad odes u grad nego na selu
tako nam je narod fujj
sama zavist i ogovaranje,
ja mm cesto pricam kako je bilo lijepo nekad
dok sam bila mala
uvijek bilo gosta,toliko se slatko pila kafa,
uz onu obicnu domacu lutmu,hurmasice...
a narod je danas,pogotovo nase komsije
pravo uzasan
meni je najdraze kad odem u grad
pa od onih neni kupim domaci proizvoda

a stucanje bebe
ja sam to tek neku noc primjetila
i to nisam odma znala da je to to
tek kad se mm priblizio kaze pa ona stucauser posted image
disanje nisam primjetila,
primjetim samo kako joj srce kuca

Andy draga odmaraj sto vise,
imas li bolove samo u stomaku?Bole li te i ledja

Ja od juce opet cesce idem na wc user posted image

"Naša nas djeca promatraju i ono što jesmo govori glasnije od bilo čega što bismo mi sami mogli reći."Wilfred A. Peterson

15.08.2014. >Bambi<

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 933
16.7.2014 18:33:35   
binanina

IZVORNA PORUKA: Bambi09

Binanina izvini ali nisam upratila gdje letis, jel ti pod moranje let? Sto se tice glavice, jel se uglavio u karlicu ili je samo okrenut na dole? Ako nije zaglavljen, nije strasno, bebica se vrti pogotovo jer ima jos sasvim dovoljno prostora za plivanje i okretanje, ali ako je zaglavio, onda bi morala paziti.
U svakom slucaju ti se pridrzavaj doktorskih uputa i samo bez stresa

Let je za Bosnu aBd, gdje bih možda ostala i do porođaja, jer muž završava radni odos i selimo napokon i Saudije, hvala Bogu.
Međutim doktorka je rekla da ćemo sada pratiti bebu češće, jer je uglavljena glavom dole, ne samo okrenuta. Znam ja da se oni svakako nama vrte, normalno zbog prostora, ali me onaj prizor zabrinuo kada sam vidjela da samo miče malo nogice i kao da pokušava rukama da si pomogne, ali glava nikako da se pomjeri, uglavila se user posted image
Rekla mi je čak nema ni sjedenja, strogo u ležećem položaju...
Bit će bolje aBd, vjerujem, nakon samo par dana odmora, evo danas sam preležala dan, pa ne osjetim onaj pritisak kao jutros, niti jake bolove, hvala Bogu.

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 934
16.7.2014 19:01:53   
Bubydina
Draga,i meni se beba isto tako bila spustila,
okrenula na glavu u 26 sedmici,
a uz to mi je vec grlic bio slab i skracen,uz kontrakcije,
isto sam osjecala toliki pritisak,
na wc isla 20-tak puta,
hodati nisam mogla,sjediti pogotovo...
i grlic mi se jos skratio,otvorio....
i od 27 sam na lezanju,
sad je beba i dalje u zdjelici,nije na samom uscu,
glavu je pomjerila malo u stranu
tako da mislim aBd uz lezanje
da ce se i tvoja beba malo pomjeriti
jer dok se malo pomjeri u stranu lakse je
sjedenje strogo izbjegavaj
jer ono prtiska bebu dole,

miruj i bice bolje,
vjeruj kad sam ja izdrzala
a od 15 sedmice su mi pocele komplikacije
i ti ces ako Bog da

"Naša nas djeca promatraju i ono što jesmo govori glasnije od bilo čega što bismo mi sami mogli reći."Wilfred A. Peterson

15.08.2014. >Bambi<

(odgovor članu binanina)
Neposredna veza do poruke: 935
16.7.2014 20:01:13   
Andy_Bec23
Bubydina duso ja imam bolove samo u stomaku al nisu to bas,bas bolovi , vise je to ono razvlacenje koje je bas cudno ;) bit ce to sve ok ;)
I jako mi je drago da je kod tebe sve ok, i da si bolj nakon infuzije;) sve ce to brzo proci ;)

(odgovor članu Bubydina)
Neposredna veza do poruke: 936
16.7.2014 20:03:32   
binanina
Izdržat ćemo ako Bog da :)
Samo da mi se sigurno transportovat, i nema veze, za bebu bih sve učinila, kao i svaka majka...
Nekad za neke to znači strogi odmor i ležanje kroz cijelu trudnoću, ali sve je od Boga, moramo biti jake...

Čuvajte mi se moje mile, da budete uvijek u dobrom zdravlju i bez muka aBd user posted image

(odgovor članu Bubydina)
Neposredna veza do poruke: 937
16.7.2014 20:05:03   
Andy_Bec23
Binanina draga ako su ti rekli da lezis lezi .. Sve se da istrpit da bebac bude dobro ;) i bit ce sve ok .. Neznam dal pomaze al kad lezis probaj dic noge ;) evo moj se mrda i javlja se a ja se samo smjeskam... Prekrasan osjecaj ;)

Neposredna veza do poruke: 938
16.7.2014 20:07:39   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: binanina

Izdržat ćemo ako Bog da :)
Samo da mi se sigurno transportovat, i nema veze, za bebu bih sve učinila, kao i svaka majka...
Nekad za neke to znači strogi odmor i ležanje kroz cijelu trudnoću, ali sve je od Boga, moramo biti jake...

Čuvajte mi se moje mile, da budete uvijek u dobrom zdravlju i bez muka aBd user posted image

Duso ti lezi i uzivaj, a kad bude doslo vrijeme leta nozes sigurno i lezat u avionu kazes njima da moras lezat, ima u abionu uvijek slobodnih mjesta mogu oni fino cjeli red napraviti samo za tebe ;)

(odgovor članu binanina)
Neposredna veza do poruke: 939
16.7.2014 20:19:14   
Bambi09
Binanina kao sto rece Andy mozda ne bi bilo lose da podignes npge dok lezis ono da naslonia uza zid ako mozes. Onako laicki gledano mozda bi joj olaksala da se izglavi. Ne znam stvarno ali zao mi kas citam bilo koju da ima bilo kakav problem.
Buby ma bujrum :)

Neposredna veza do poruke: 940
16.7.2014 20:25:17   
Andy_Bec23
I u mene su uvjek noge podihnute ;( jeste tesko kad citas da neko ima neki problem al kao sto i vidimo svi problemi do sada su prerasli u zive i zdrave bebace ... Nema danas sta se ne moze ... Sve od nas ce rodit zive i zdrave bebace i sve ve biti super ;)

Ja jedem kokice i gledam tv ;) mm oso trcat ;) sutra ultrazvuk ;)

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 941
16.7.2014 22:18:35   
Ljubicica3
Da se I ja jos koji put javim ovdje dok mi vrijeme polahko otkucava -:).Jos 12h ako Bog da.
Danas obavila posljednje pripreme,dovela kucu u red,djecu ukupala,pripremila im odjecu,prekontrolisala tasnu za bolnicu I sad da malo ohanem.Jos malo pa se istusirati I kosu srediti.
Citam ove porodjajne price pa neke zenice se I sminkale za porod,ne znam kako im se nije razmazala sminka -:),kad nastupe bolovi -:).
Malena89 gdje si ti,ne javljas se?Da nisi vec otisla u bolnicu,nemoj me prevariti dogovorile smo se da cemo skupa -:).

Neposredna veza do poruke: 942
16.7.2014 22:36:56   
Andy_Bec23
Ljubicice uistinulo se ;) abd znaci sutra imas bebicu u rukama... Neka je sa srecom ;)

Nego ja se okupala i sad cu spavat valja ustat sutra pa u bolnicu ;) joj iskocili mi hemeroidi umrjet cu od bolova ;( moram da vidim da mi doktor nesta prepise inace ce bit jos gore ;( a nemogu na wc ljudi moji ja stalno tvrdj stolicu imam ma sta god ja jela ;( imam ljena crijeva ;(

Ode sada pozelite mi srecu za sutra

(odgovor članu Ljubicica3)
Neposredna veza do poruke: 943
16.7.2014 22:43:02   
Bubydina
Ljubicice user posted image da ti prođe hairli,
da nam se ubrzo javiš sa bebicomuser posted image
Uvijek me uhvate neke emocije kad neka ode roditi,
nadam se da ces nam se i dalje javljati...
Tako smo navikli na tebeuser posted image

15.08.2014. >Bambi<

Neposredna veza do poruke: 944
16.7.2014 22:47:50   
hapymum
Samo da mahnem i zazelim ljubicicu sve najljepse da se hairli porodi kao i ostale koje stoje u redu.

A evo danima nesto razmiljam gdje je swedica

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 945
16.7.2014 23:28:17   
Ilhana RR
Samo da vam mahnem, nisam bila dobro a od ponedeljka sam bez interneta pa mi mrsko tipkati sa mobitela... U srijedu aBd opet cu biti aktivnija :)

Ljubicice da ti pozelim sve najlijepse, da ti porod prodje sto lakse i bezbolno i aBd da bebara dodje na svijet bez komplikacija :)

Ljubim vas sve

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 946
16.7.2014 23:35:55   
TiruTiru
Svu srecu inas i od mene, cuvamo fige i iscekujemo bebaca

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 947
17.7.2014 6:38:30   
Andy_Bec23
Jutro spavalice ,evo mi se spremamo pa na kontrolu cuvajte mi fige ;) javim cim mognem ljubim vas

(odgovor članu TiruTiru)
Neposredna veza do poruke: 948
17.7.2014 7:29:10   
malen@89
Jutro drage moje,mi ustali odosmo popit kafu,okupat se i oko 9 u bolnicu,mozda cu danas ostati i da se porodim.
Ljubicice moja nek je i tebi sretno,da sto lakse doneses na svijet svoga sina.
Ja sam sinoc uspjela zaspati al evo sad me neka trema puca,malo me i strah.
Lovepover ostavit cu ti u pp broj tel. jer nemam vi fi u bolnici.
Andy nek je sretno na kontroli.
Ostalim trudnjacama pusa velika

Neposredna veza do poruke: 949
17.7.2014 7:54:52   
Bambi09
Jutro i sretno ovim mamicama na pregledima i onima koje ostaju roditi svoje bebace user posted image

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *