|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli
16.7.2014 7:32:59   
amrara
Jutro zene kako ste
Tarik slabo spava cijelu proslu sedmicu, jucer cak u toku dana nije spavao. Isto sam zombi, sreca sinoc je u 10 zaspao pa sam se i ja malo odmorila. Nervozni smo i ja i on, doduse vise ja, valjda malo hormoni i ovo zeljno iscekivanje selidbe :D
Ja nemam uopce vremena misliti na trudnocu, tek kad pogledam kalendar vidim koja sam sedmica, eto sutra aBd punih 18,ulazimo u 19aestu.
Ja kad sma tarrika trebala roditi, 7 dana prije termina otisla na CTG, Pregledala me Naima Imsirija, ma cini mi se da me je taj pregled vise bolio od samih trudnova poslije. Ugl, tad je ona zakljucila da sam otvorena 4 prsta, mene nista nije boljelo ali eto da dodjem da ce me poroditi isti dan.
Kasnije sam skuzila da je ustvari ona meni isprovocirala porod da je to sve moglo ici i koji dan poslije. Da mi nije bas morala provocirati bolove.
Sad idem kod divanovica, i zakljucla sam da aBd ako ne bude neophodno necu ici dok bolovi sami ne krenu.
Odmarajte sto vise mozete pogotovo ako vam je prva trudnoca. Meni je drago a u isto vrijeme me hvata panika kako cu sa dvije bebe aBd user posted image

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 901
16.7.2014 8:26:26   
Bambi09
Dobro jutro zelim.
Ako je istina (a dosadasnje moje iskustvo govori da jeste) sto kazu kakav ritam u stomaku, takav ritam i kad se rodi, opet ce mama aBd da se odmori u cetresnici. Ovo moje dijete tacno zna kad je dorucak, kad je rucak, kad je vecera. Skoro pa da mogu naviti sat prema njemu kad se vrti kad je aktivan a kad spava.

Buby drago mi je da si dosla kucici svojoj slobodici i da je sve ok. Ma vidjeces na kraju, kazem ja tebi, bice to cura i po user posted image

Andy sretna sam i zbog tebe, samo tako nastavi user posted image

Ostale zene, budite mi dobre zdrave i vesele. Ja odoh jos malo sta da radim, primice se i meni godisnji odmor user posted image Al bukvalno GODISNJI user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu amrara)
Neposredna veza do poruke: 902
16.7.2014 9:27:09   
Andy_Bec23
Jutro drage moje, nikako nisam spavala... Imala dam juce malo neku bol u stomaku i svasta nesta sam sanjala... Mrzim snove ;( budila se milion puta,preznojila milion puta ;( jako sam uplasena ;( stvrdnuo mi se stomak sigurno preko 10 puta i tokom spavanja ;( ali onda sam ga osjetila kratko kad sam stavila ruku na pupu ;)

Malena sad ce bebac ako dragi Bog da... Neboj se sve ce biti u redu ;) a meni mali pupo jos se nevidi kako treba jos malo pa ce mo i mi slikicu staviti ;) a sto se tice pretjerivanja haha ja sam sa setanjem juce pretjerala ;) haha

Bambi zar ti jos radis? Kako to kod vas glup zakon ? Joj kod nas je apsolutna zabrana sa 32 sedmice a godisnji smijes sve prije iskoristiti... Haos ;)

Vanchi duso znaci dva druga ce biti ;) juhuuu a sto se tice tog anatomskog ultrazvuka ja ga imam sutra i jako me dtrah ;( molim dragog Boga da sve bude u redu ;)

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 903
16.7.2014 9:28:42   
mishkica
Jutro...moj maleni je bas bas aktivan u pupi, sinoc se nije smirivao od 10 navece do ponoci, sve stomo tamo amo, i mm stavio ruku na stomak sve mu je dize, i M je bila aktivna,ali on je bas zaigran, i jesam li ja sjela da odmorim, on podje kolo igrati, karatista nasuser posted image user posted image

M&M

Sreću čine male stvari...

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 904
16.7.2014 9:31:44   
marinčii
Jutro zenice drage.
Di ste sve ,zar jos spavate?:)
ANDY misa mu i te kontrakcije ,probaj malo mirovati da se to smiri,inace i meni se ima par dana desi da mi se stomo malo stvrdne ali traje kratko mozda nekpliko sekunda i nije tako cesto,valjda je normalno.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 905
16.7.2014 9:33:50   
Bambi09

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Bambi zar ti jos radis? Kako to kod vas glup zakon ? Joj kod nas je apsolutna zabrana sa 32 sedmice a godisnji smijes sve prije iskoristiti... Haos ;)

Mila po Zakonu je ostavljena mogucnost da 42 dana prije termina uzmem bolovanje, ali ja necu. Nemam potrebe jer hvala Bogu super se osjecam, a i pravo da ti kazem, svaki fening mi je dobrodosao. A ovaj mjesec ako izguram do kraja, bit ce fine love jer ima puno radnih dana. Topli obrok imam dok radim, vec od 01.08. necu imati a kod mene je fina cifra za topli obrok, tako da ja necu, a mogla bih.

Miskice nemoj da te jednom maj-geri pukne user posted image

Neposredna veza do poruke: 906
16.7.2014 9:41:30   
mishkica

IZVORNA PORUKA: Bambi09

Mila po Zakonu je ostavljena mogucnost da 42 dana prije termina uzmem bolovanje, ali ja necu. Nemam potrebe jer hvala Bogu super se osjecam, a i pravo da ti kazem, svaki fening mi je dobrodosao. A ovaj mjesec ako izguram do kraja, bit ce fine love jer ima puno radnih dana. Topli obrok imam dok radim, vec od 01.08. necu imati a kod mene je fina cifra za topli obrok, tako da ja necu, a mogla bih.

user posted image user posted image
Neka udaraju...bilo bi mi sad cudno da ne udara, vise sam navikla na dzumbotres u stomaku...kod nas je u kantonu nazalost jako lose stanje s porodiljnim naknadama, cak odavno ih nema i nikako, mozda sad dobiju nekad ove zene sto su krajem 2013.rodile, bas je nesredjeno,ne isplati se ne raditi tako da cu aBd ja ubrzo na posao poslije poroda, ali dobro je opet, samo neka smo zdravo svi, opet meni je tu muz, sveki, uskocice svi koliko moguuser posted image

M&M

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 907
16.7.2014 9:42:14   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: Bambi09

Ma naravno duso da ako mozes da radis, ovdje je zakonski sve placwno i nitko trudnici nesmje dat otkaz, cak se dobiva i vise kad si kuci jer mi imamo duple plate u 5 i 11 mj a kad si na trudnickom nemas vec svaki mjesec dobijas vise ;)

Iskreno sretna sam da sam tu i da mogu mojoj djeci danas sutra pruziti skolovanhe i buducnost,gledam moju seku dole sa 2 djece i place mi se ;(

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 908
16.7.2014 9:44:05   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: marinčii

Jutro zenice drage.
Di ste sve ,zar jos spavate?:)
ANDY misa mu i te kontrakcije ,probaj malo mirovati da se to smiri,inace i meni se ima par dana desi da mi se stomo malo stvrdne ali traje kratko mozda nekpliko sekunda i nije tako cesto,valjda je normalno.

I mene uhvati tako par sekundi i prodje ,kazu normalno je. Mislim da je meni juce bilo na psihickoj bazi i od previse setanja... Danaa cjeli dan lezim neustajem...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 909
16.7.2014 9:47:28   
Andy_Bec23
Miskice draga super za bebaca neka skace,ja jedva cekam da moj pocne redovno se javljati. A sto se tice porodiljnih naknada sramota za drzavu da je tako ;( zalosno ;( ovdje zena moze da bira koji ce model i koliko ce dugo da bude sa bebom kuci, cak i u vrticu ne pustaju djecu ispod 2 godine... Prosjek trudnickog je 24 mjeseca od rodenja djeteta s time da zena ide 20 a muz 4 mjeseca ako hoce .... I sve je placeno..

Naravno sto kazes nek ste svi zivi i zdravi ima ko ce cuvat bebaca ;) ovdje je drugacije. Svi rade niko nema vremena a vrtic nece da uzme malu djecu, a pogotovo nac mjesto za bebu u veticu to je borba ovdje ;) moram i ja prijavit noju bebu dok je jos u stomaku inace nema mjesto;)

< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 16.7.2014 9:49:50 >

Neposredna veza do poruke: 910
16.7.2014 10:02:35   
Bambi09
Tuzno je i zalosno sta se radi u nasoj drzavi po pitanju djece. Opet kazem hvala Bogu u mom kantonu je malo drugacija situacija, imamo raznih stimulacija za radjanje djece, ali poslodavci su grozni i gledaju da izbjegnu svaki vid stimulacije. Zato se dosta majki odlucuje na skracenje porodiljskog bolovanja i vraca se na posao. Ja sam u dobroj poziciji, radim u dobroj firmi gdje imam zagarantovanu platu i zagarantovan posao. Imam godinu dana porodiljskog, bas sam jucer sa seficom razgovarala na ovu temu i dogovorili sve.

Neposredna veza do poruke: 911
16.7.2014 10:15:34   
Andy_Bec23
Bambi09 to je super ako imas da mozes da dogovoris:-)

Dajte mi ideju sta da radim da skratim vrijeme haha

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 912
16.7.2014 10:17:26   
lovepower
helooo
uhh teska tema,ja ne radim nikako radi mm ali dovoljno vam govori to sto cuvamo njegovih 14 dana godisnjeg kad se porodim jer on nece dobiti nista od firme...alli eto plata je redovna i osiguran je a to je u nasoj drzavi da se lupis nonom u guzu
planiram naci posao kad bebi napuni godinu jer tesko cemo i tih godinu sa jednom platom,ali neka sve ostalo bude dobro ja zadovoljna,navikli smo da od jedne marke pravimo tri i presretna sam sto smo oboje stedise i nimalo se ne brinem za nasu buducnost jer znam da mozemo obezbijediti nama i djeci sve potrebno...
ja sam nafakli dijete od prvog placa,nekad ne mogu da vjerujm kako nam se sve poklopi
a sad imamo Bajram 28 pa prvi rodjendan jednoj curici 31. pa svadbu od muzevog extra rodjaka 2.08 pa rodjendan djeverovoj maloj 04.08 na kojem pored njenog poklona moramo kupiti mladjoj ruksak jer krece u skolu a ona je muzevo kumce,nije problem kupiti ruksak vec sto mi jetrva rece da hoce neki od 70 KM sta cu moramo kupiti,uz to sve kupujemo stvarcice za bebu i meni za bolnice pa sve sto smo stedili lagano se prazniuser posted image
ne znam ni da li da se smijem ili placem ali izbora nemamo pa guramo dalje

26.08.2014-fetus mortus in uterus 36 sedmica

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 913
16.7.2014 10:32:01   
marinčii
I u nasoj zupaniji je isro situacija losa sto se tice porodiljskih naknada,ja kako ne radim imam pravo samo na 400 km jednokratno za opremanje bebe.Sreca mm radi i dosad smo bas fino zivjeli ali i kod njih u firmi se bas svasta izdesavalo u zadnje vrijeme ,pa im smanjili place pa kasne sto je jos gore i tako al eto snalazimo se nekako.Sreca imam sve od M. tako da necu morat puno toga kupovati za bebicu,nesto od robice cu uzet novo da ima ,kadicu novu za kupanje i rucnike i eto ga to je to.
LOVEPOWER e bas zeznuta situacija kod tebe ,pa oce li ko od rodbine nesto kupiti za bebaca,svekar i svekrva ,nama su kupili krevetic za M kad je bilo.Eto i ta jetrva kad zna zahtjevat torbu od 70km i ti trazi nesto za svoju bebu:),pa ja kad nje nije stid sto i tebe da bude

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu lovepower)
Neposredna veza do poruke: 914
16.7.2014 11:03:20   
lovepower
as smo dobili,kolica smo kupili moja mama ce kupiti krevetic i komodicu a sigurno ce svekar i svekrva nesto kupiti...i mi super zivimo,samo eto sto mi se sad pred porod sve to sastavilo pa cu puno potrositi ali Boze moj tako je kako je...ja ne znam kako ovdje ide za nezaposlene mame mislim oko 100 KM mjesecno godinu dana da se dobija neka me neko ispravi ako grijesim user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 915
16.7.2014 11:09:44   
Andy_Bec23
Ja cu isto kolica dobit od svekra a krevetac i madrac i posteljinu od mame moje.... Ostalo ce mo sami , i ovo nam punoooo znaci user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 916
16.7.2014 11:11:36   
marinčii
Pa eto super onda sve vece stvari ces dobiti,to sitnije uzimaj svaki mjesec ponesto i eto ga.A da se nekad sve sastane razumim,i mi sada imamo dva rodjendana od moje sestre curica i od mm brata maleni kojem je mm kum pa moramo i malo bolji poklon kupiti.Ma sve ce se izgurati nekako nek smo samo zdravi to je najvaznije.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 917
16.7.2014 11:18:48   
Bambi09
Mi smo dosta toga dobili, ima jos nesto da dobijemo od sestricne mi koja stize krajem mjeseca. Krevetac posteljinu kolica sve to imamo od prethodne djece. Jedino sto smo do sad kupili to je AS jer ne mogu Nane jos delozirati iz njegove sto po zakonu sto iz razloga sto je to velika AS. Kupila sam do sada samo 2 bodija, 1 siper, 2 pantolice i neku noc kupila jedno pakovanje pamucnih pelena u Skafi tek toliko da imam za pocetak da povijam samo po noci. Kupila flasicu za mlijeko, flasicu za caj, cuclu i to je to. Nista vise necemo kupovati.
Doduse i kod nas samo ja radim, dragi ne radi, on je kod kuce s djecom. Iskreno se nadam i molim Boga da se to stanje promijeni ove godine dok ja budem kod kuce, cisto radi njega, da se osjeca vrijednim, mada on meni vrijedi nego 10 zaposlenih ljudova. Ali voljela bih zbog njega da pocne raditi gdje god samo da ima svoj dinar.
Sto se tice naknada, kod nas NEzaposlene majke imaju godinu dana sa biroa malo manje od 150 KM mjesecno. Svaka majka bez obzira radila ne radila odmah poslije poroda jos u bolnici od Nacelnika opcine dobije 100 KM. Eh od socijalnog ne znam da li imaju sta NEzaposlene majke. Za trece i svako slijedece dijete se dobija od socijalnog oko 200 KM mjesecno, bez obzira da li majka radila ili ne. To je taj stimulans koji u nasem kantonu vlada i vjerujte da ima efekta. Evo i ja cu ako Bog da imati na trece dijete tu naknadu, samo ne znam koliko dugo to traje. Navodno kazu do 18 godine djeteta, a sad vidjecemo.

Neposredna veza do poruke: 918
16.7.2014 11:35:14   
mishkica
Bambi to je odlicno kod vas, svaka cast..user posted image
Mi hB imamo svega, od Majle necu bas puno stvari iskoristiti, ali sam ja nekako nafakali, bice robice user posted image

M&M

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 919
16.7.2014 11:51:03   
Bambi09
Ma ja uvijek kazem da svako dijete ima svoju nafaku. Ali dzaba, roditelj se mora uvijek sikirati i misliti unaprijed.
A sto se tice kantona, mah user posted image Sad su malo postrozili, traze vise papirologije i ima vise uslova, jer se prosle godine puno raje doslo prijavljivati u nas kanton samo zbog te naknade. Eh sad imaju rigorozniji uslovi, pa se ne moze zloupotrebljavati. Ali to bi trebali svi kantoni uvesti. Pa majka mu stara, ako nece za djecu i porode izdvajati za koga ce, jel tako user posted image

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 920
16.7.2014 12:11:00   
binanina
Drage moje evo i mene sa ultrazvuka...
Prvo da kažem da mi je drago da su vaše kontrolice, bebice i vi s njima u redu user posted image
Samo kada čitam o ovim vaginalnim pregledima, naježim se user posted image Sjećam se zadnji put kada je sestra željela provjeriti da li krvarim nakon operacije sakupljanja jajašca, onako u bolovima još, kao da je htjela tupača komplet ruku da mi uvali, ko da sam životinja kakva... Ja fino nju šcapam i onda ona polahko... Ne mogu zboraviti tu bol čak i nakon evo 4 mjeseca...

Nego, ustanovili smo da je ipak dječak, ukazao se mališa, dobar i zdrav hvala Bogu sa normalnim veličinama za ovo 16+3 sedmica.
Međutim, glavica mu je okrenuta prema dole, a ja ovu sedmicu imam užasne bolove u donjem dijelu stomaka. Kada je ovo vidjela, doktorka se uozbiljila i pitala me da li sam bila pod naporom. Onako, dnevno samo 3 sata, dok malo po kući i oko ručka i vesa i to je sve.
Ali skontala sam da mi čak i sjedenje smeta :((((
Bol je još tu, ona mi je naredila strogo ležanje ovih dana, pa ću za desetak dana opet na pregled.
Kaže, može doći do prijevremenog, sa komplikacijama, a meni je let za mjesec dana aBd...
Nadam se da ćemo se ispraviti aBd...
Ako imate kakav savjet ili iskustvo, prosvijetlite me...
Nasekirala sam se kada sam vidjela da mu je glava zaglavljena dole, a samo miče pomalo nogice moje mile...

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 921
16.7.2014 12:16:40   
Bambi09
Binanina izvini ali nisam upratila gdje letis, jel ti pod moranje let? Sto se tice glavice, jel se uglavio u karlicu ili je samo okrenut na dole? Ako nije zaglavljen, nije strasno, bebica se vrti pogotovo jer ima jos sasvim dovoljno prostora za plivanje i okretanje, ali ako je zaglavio, onda bi morala paziti.
U svakom slucaju ti se pridrzavaj doktorskih uputa i samo bez stresa

(odgovor članu binanina)
Neposredna veza do poruke: 922
16.7.2014 12:57:16   
Bubydina
Evo i nas,
primila jutros infuziju,2 boce,
bas se ukocila,
uhvatila me muka,ali sreca nisam povracala,
bas mi slabo bilo,
nije mi jos dobro,ali malo je bolje...

Kod nas dobijes 100KM kad rodis,i to cekas po par mjeseci,
i to je sve,
ja ne smijem ni racunati koliko smo potrosili
odkako sam trudna,
da uz ovakvu trudnocu da imam jos jedno djete
iskreno ne znam kako bi,
zalosno koliko se sve placa
user posted image

sreca eto da smo od djevera krevet dobili,
drugi djever ce nam kolica kupiti,
a ostali ;
od mojih nemam se sta nadati da ce ko sta kupiti
mama mi nije u stanju,a nebi joj ni dala da uzima,
ima dosta svoje djece,
i sad da se muci cijelo ljeto
nebih mogla uzeti
radije nek kupi sta svojoj djeci
a svekar i svekrva kao spominju neke babine
ali znam kakve su kod nas babine,
kupe neku odjecu i to je to,
a sad da oni uzimaju krevet ili kolica
ma kakvi,
mogli bi oni kupiti,ali ...
nekad mi bude zao kad procitam da nekoj od vas
sveki nesto tako kupujeuser posted image
ali dobro,nisu ni drugima kupili
pa sto bi meni
a hvala Bogu sami se snalazimo...user posted image

< Poruku je uredio Bubydina -- 16.7.2014 13:01:45 >

"Naša nas djeca promatraju i ono što jesmo govori glasnije od bilo čega što bismo mi sami mogli reći."Wilfred A. Peterson

15.08.2014. >Bambi<

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 923
16.7.2014 13:08:28   
lovepower
ti si Bambi u Gorazdu jel?kako se taj grad razvija u zadnje vrijeme mashAllah jos malo i postace najpozeljniji za zivjeti sa najboljim standardom...
binanina ne mora znaciti da je zaglavljen mozda se tako okrenuo,nemoj odmah da se sikiras i mislis na najgore,lezi i miruj za mjesec ce se stanje popraviti i naravno cestitke za djecakauser posted image user posted image
bubydina mogu misliti koliko ste se istrosili user posted image pa eto i ti si to najskuplje dobila a bice odjecice i svega ostalog aBd ne razmisljaj o tome,ma moja sveki samo govori kako ne treba nista kupiti kad rodim svi ce donijeti te sto smo kolica,te sto ce nam krevetic a niko nista ne daje tek tako svakome treba...ona se ponudila da kupi odjelce u kojem cu ga iznijeti ali to cemo mi svome sinu,i bila je rekla da ce nam dati pare kad smo trebali kupiti onu sjedalicu od prijatelja ali eto hvala Bogu dobismo je dzaba
a kad bi nam trebalo da mi nemamo kupila sigurno, da rekla je kupiti onaj mashAllah dukat
uglavnom fino je kad se neko ponudi da pomogne i olaksa...

(odgovor članu Bubydina)
Neposredna veza do poruke: 924
16.7.2014 13:45:54   
rose 87
dan drage moje
joj kad procitam za ta primanja place mi se,mi u nasoj divnoj opstini nemamo nista koliko ja znam,evo i porodilje koje rade bore se da dobiju ono malo bijede moraju na cesti stajati sa bebama,ja ne radim,mm radi,prosli put kad sam rodila rekli su mi da nemam pravo ni na tu jednokratnu pomoc jer mi mm radi user posted image eh kakvo je sad stanje pojma nemam ali hvala Bogu nafaku ti niko uzeti nemoze,ja sam prije E. radila i cim sam zatrudnila nisu mi produzili ugovor tako da sam ostala bez posla u 7-mom mjesecu trudnoce,brinula sam puno kako cemo i sta ali nasoj bebi nista falilo nije,od tada svi poslovi koji mi se nude su sa platom od oko 350KM ,mislim dok ja platim cuvanje djeteta i prevoz sta mi ostane,tako da uzivam sa svojim djetetom,da je lako i jednostavno nije ali nauci covjek raspolagati sredstvima da ti bude dovoljno ..
bubydina eto strpi se jos malo,drago mi je sto je na kontroli bilo ok
malena 89 i tebi prikucalo,neka ti je sa srecom da sto prije docekas svoju bebu
binanina user posted image odmaraj,miruj i cuvaj svoju user posted image ,bice to sve ok
meni ovih dana nesto muka ali ne povracam,sutra moram nalaze ici da vadim,nadam se da nece biti kise

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *