|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli
15.7.2014 17:45:05   
Andy_Bec23
Sta je sa bubydibom jel se vratila od doktora vec?

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 876
15.7.2014 17:47:19   
vanchi88
andi, imacemo djecaka isto sto i ti :)
ja sam radila taj anatomski ultrazvuk, dugo traje bas, ja sam cini mi se vise od 45min bila unutra..sve gledaju,od razvijanja do kostiju do srca itd.
nista strasno...mislim da rece 24 nedelja idem opet u avgustu kod nje pa znacu u detalje...

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

Neposredna veza do poruke: 877
15.7.2014 17:55:22   
lovepower
nije nam se bubydina javljala,da nije ostala u bolnici user posted image

26.08.2014-fetus mortus in uterus 36 sedmica

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 878
15.7.2014 18:13:24   
marinčii
Hej zenice ja sam danas nikakva 3 puta jela 3 puta povracala,sad pravim pizzu jer mi se jede pa cemo vidjeti ocu je uspijet zadrzat.
LOVEPOWER moguce da je ostala rekla je da ce morati neke inekcije primati,valjda je sve ok .

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu lovepower)
Neposredna veza do poruke: 879
15.7.2014 19:50:50   
Bubydina
Ejjj evo nas,
nisam imala snage da se javim ranije,
toliko sam bila umorna,
dvije kontrole u dva dana
pa me bas iscrpilo
Kod doktora je bilo super,
dobro sam ga zapamtila dok sam bila u bolniciuser posted image
valjda po pricama ima "najdublji" dzep ako me kontate,
ali bio je jako ljubazan
odma sam mm zovnuo unutra,
bebu sve detaljno pregledao
a onda nam pokazao sve u detalje,
ja nisam dobro vidjela,bio mi ekran malo visoko,
ali mm jest
kaze da je beba mashallah razvijena
srce joj uredno kuca
sve super
kaze jest mrvicu sitnija beba
ali nista strasno
da se nista ne brinem da ce ona jos dobiti
dao mi je da kupim infuzije,
iduci 10 dana ih moram primati
u nasoj ambulanti,
ne moram u bolnicu

Kako on kaze: "Jos 15 dana i to je aBd gotovo"
tako da imamo jos tih par dana borbe
a onda u miru iscekujemo porod
Ove tablete sto sam do sad pila neke iskljucio
kontrola opet za 15 dana kod njega
tako da vise necu kod svoje doktorice,
kod njega odem jos jednom mozda dva putauser posted image
i zene eto bebice

Mashallah tako smo blizu,
ja i mm smo tako zadovoljni danasnjim pregledom,
i ponasanjem doktora
uspio nam je uslikati na 2D lice bebe
uvijek ima rukicu kod glave
kaze doktor : "Vidi je vec uci dovu,
i u stomaku obozavamo Allaha"user posted image

"Naša nas djeca promatraju i ono što jesmo govori glasnije od bilo čega što bismo mi sami mogli reći."Wilfred A. Peterson

15.08.2014. >Bambi<

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 880
15.7.2014 20:08:57   
malen@89
Napisa post o d kilometra i neprodje user posted image
Buby masala bas sam sretna zbog tebe i tvoje cure,jos tih 15 danakad bi na glavi dubila izdrzat ces a ona ce nama abd porasti velika.
I ja prezivi pregleduser posted image ,mene je bogami bolilo odma sam i prokrvarila al kaze dr.da je to normalno.Uglavnom otvorena 2-3 cm,grlica nema,do cetvrtka da dodjem u bolnicuu on je dezurni pa mozda me i porodi,ako to nekrene i ranije,kaze da mu to sve lici na lijep prirodan porod user posted image .

(odgovor članu Bubydina)
Neposredna veza do poruke: 881
15.7.2014 20:18:06   
Bubydina
user posted image eto lijepo i kod tebe krenuo,
jos malo i eto nama djecaka,
jos ako je onako lijep kao mamauser posted image a sigurno da jest
Uh i mene je pregled uzasno bolio,
juce me dokt. samo vaginalnim ultrazvukom pregledala,
pa bilo lakse
pa danas uzas,
doktori su stvarno pregrubi
ali hajd izdrzi se

"Naša nas djeca promatraju i ono što jesmo govori glasnije od bilo čega što bismo mi sami mogli reći."Wilfred A. Peterson

15.08.2014. >Bambi<

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 882
15.7.2014 20:48:03   
marinčii
BIBYDINA bas mi je drago sto ste zadovoljni pregledom,jos 15 dana izdrzi i onda u miru mozes cekati svoju princezu.BIt ce to sve kako treba ,
MALENA89 uh kad se sjetim tog pregleda i mene je bas bolio al nisam prokrvarila.ZNaci i kod tebe krenulo ajde da prodje sto brze i bezbolnije pa da uzivas sa bebacem.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Bubydina)
Neposredna veza do poruke: 883
15.7.2014 20:48:22   
marinčii
BIBYDINA bas mi je drago sto ste zadovoljni pregledom,jos 15 dana izdrzi i onda u miru mozes cekati svoju princezu.BIt ce to sve kako treba ,
MALENA89 uh kad se sjetim tog pregleda i mene je bas bolio al nisam prokrvarila.ZNaci i kod tebe krenulo ajde da prodje sto brze i bezbolnije pa da uzivas sa bebacem.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Bubydina)
Neposredna veza do poruke: 884
15.7.2014 20:51:24   
Ljubicica3
Bubydina I malena89....super da su objema kontrole dobro prosle.Uvijek bude bolje nego sto covjek misli hvala Bogu.
Malena pa ti si dobro otvorena za prvu bebu kod mene 3 pa bila samo 1cm prosle hevte.Do sljedece hevte ces biti 5 ti ces to sad pa sad aBd.
Ja se maloprije vratih iz sopinga bila sam 2 h I hodala bas mi pasu setnje sad I sinoc poslije iftara isto...sinoc sam citavu noc imala nepravilne kontrakcije I probude me,danas isto I sa ledja udara morala ssm stati u prodavnici kad naidju a stomak bude k'o kamen tvrd.Sad sam se istusirala pa cu malo odspavati ako mi ove moje dopuste -:),doduse moram I hljeb ispeci I neke cu mazalice za rucak a nocas cemo na iftar u dzamiju I opet setnja aBd.
Evo davim se hurmama danas kupila bas su dobre I mesnate.

(odgovor članu Bubydina)
Neposredna veza do poruke: 885
15.7.2014 21:16:47   
lovepower
hvala dragom Bogu tacno mi je kames sa srca paouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ma prepostavljala sam da neces morati lezati u bolnici vec ici da primas u ambulantu tako je i ovdje
malena89 do ovog cetvrtka?prekosutra? aaaaaa blago tebi user posted image user posted image user posted image user posted image

26.08.2014-fetus mortus in uterus 36 sedmica

(odgovor članu Ljubicica3)
Neposredna veza do poruke: 886
15.7.2014 21:48:19   
leme
Drage zene, danas sam bila na kontoroli. Danascsmo napunili 20 sedmica,bojala sam se da mi curi plodova voda medjutim,hvala Bogu, nisam bila u pravu. Ali mi je rekao da je posteljica sprijeda i nisko. Nije placenta previa al je nisko. Nije mi nista rekao o preventivnim mjerama pa me zanima da li je neka od vas imala takvo iskustvo?

Neposredna veza do poruke: 887
15.7.2014 22:09:01   
Bubydina
Draga,kod mene je sprijeda,ali nije nisko,
a nije toliko strasno,
samo izbjegavaj dizati sta tesko,
nemoj se naprezati
i odmaraj kad mozes...
I ona bi se trebala malo podici,
znam bas osobu kojoj je tako bilo
i samo je do iduce kontrole malo pazila
i posteljica se podigla
sve bilo super....

A to sto je sprijeda nije strasno
samo kazu manje osjetis bebine pokrete,
ipak ja sam uz to svoju bebu osjetila sa 17 sedmica
i vec oko 20 sedmice se vidjeli pokreti
a mislim ako to sta utjece na pokrete
kako bi je tek onda osjetila
i ovako me satre zivu
sve me boli od njeni pokretauser posted image

15.08.2014. >Bambi<

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 888
15.7.2014 22:28:33   
leme
Nadam se da ce biti sve ok :( a jesam bila previse aktivna tj nisam odmarala i puno sam se vozila kao da nisam trudna,sad je vrijeme da se pripazim

(odgovor članu Bubydina)
Neposredna veza do poruke: 889
15.7.2014 22:33:02   
Bubydina

IZVORNA PORUKA: leme

Nadam se da ce biti sve ok :( a jesam bila previse aktivna tj nisam odmarala i puno sam se vozila kao da nisam trudna,sad je vrijeme da se pripazim

Bit će dobro,samo malo pripazi,
da se nebi od naprezanja još spustila...
I nemoj se puno brinuti user posted image

15.08.2014. >Bambi<

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 890
15.7.2014 22:53:25   
Andy_Bec23
Bubydinaaaaaa draga tako sam sretna za tebe ;) sve ce to biti ok ;) ljubim te

Malena89 ljepotice eto tebi bebaca juhuuuu

Citam vas sutra

(odgovor članu Bubydina)
Neposredna veza do poruke: 891
15.7.2014 22:55:54   
Andy_Bec23
Leme draga ja sam i krvarila radi niske posteljice... Najbolji ljek je lezanje i odmaranje. Bez sexa i stresa.... Bit ce to sve ok nebrini samo malo na kocnicu ;)

Ja sam danas pretjerala zato sutra necu nikud samo lezati ;)

Neposredna veza do poruke: 892
15.7.2014 23:16:27   
malen@89

IZVORNA PORUKA: lovepower

hvala dragom Bogu tacno mi je kames sa srca paouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ma prepostavljala sam da neces morati lezati u bolnici vec ici da primas u ambulantu tako je i ovdje
malena89 do ovog cetvrtka?prekosutra? aaaaaa blago tebi user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa ja,tako mi je rekao,da u cetvrtak dodjem jer je on dezurni,da je bebici cijela glava vec spustenauser posted image i da moze krenuti svaki cas.Mene od kako me pregledao boli po malo stomak,pa vidjet cemo,malo me i strah al nije puno user posted image jedva ga cekamo abd samo da se rodi ziv i zdrav prco moj mali user posted image

Neposredna veza do poruke: 893
15.7.2014 23:18:05   
malen@89

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Leme draga ja sam i krvarila radi niske posteljice... Najbolji ljek je lezanje i odmaranje. Bez sexa i stresa.... Bit ce to sve ok nebrini samo malo na kocnicu ;)

Ja sam danas pretjerala zato sutra necu nikud samo lezati ;)

Potpisujem,samo me interesuje s cim si Andy danas pretjerala user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 894
15.7.2014 23:20:57   
malen@89

IZVORNA PORUKA: Ljubicica3

Bubydina I malena89....super da su objema kontrole dobro prosle.Uvijek bude bolje nego sto covjek misli hvala Bogu.
Malena pa ti si dobro otvorena za prvu bebu kod mene 3 pa bila samo 1cm prosle hevte.Do sljedece hevte ces biti 5 ti ces to sad pa sad aBd.
Ja se maloprije vratih iz sopinga bila sam 2 h I hodala bas mi pasu setnje sad I sinoc poslije iftara isto...sinoc sam citavu noc imala nepravilne kontrakcije I probude me,danas isto I sa ledja udara morala ssm stati u prodavnici kad naidju a stomak bude k'o kamen tvrd.Sad sam se istusirala pa cu malo odspavati ako mi ove moje dopuste -:),doduse moram I hljeb ispeci I neke cu mazalice za rucak a nocas cemo na iftar u dzamiju I opet setnja aBd.

Ljubicice bona kakva sljedeca sedmica,ja se nadam da ce to jos ove biti gotovo user posted image A ja sam presretna bogami 2-3 cm bez bolova ma super nisam uopste ocekivala.Jel tebi ono sutra kontrola?

Neposredna veza do poruke: 895
15.7.2014 23:24:00   
malen@89
Hvala andy i cekamo mi slikicu tebe i tvoga pupe,je li se ugledo imalo?

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 896
15.7.2014 23:27:54   
malen@89

IZVORNA PORUKA: Bubydina

user posted image eto lijepo i kod tebe krenuo,
jos malo i eto nama djecaka,
jos ako je onako lijep kao mamauser posted image a sigurno da jest
Uh i mene je pregled uzasno bolio,
juce me dokt. samo vaginalnim ultrazvukom pregledala,
pa bilo lakse
pa danas uzas,
doktori su stvarno pregrubi
ali hajd izdrzi se

Hvala ti draga,ma on ce abd nam biti najljepsi heheh nego mogle smo mi prije biti il je cura vec zauzeta?
A i tebe je pregledao vaginalno,nisam skontala odmah,ja sam mislila da ti samo vag.uzv radi jer moj je meni samo tako mjerio grlic nekad oko 5 mjeseca trudnoce.

(odgovor članu Bubydina)
Neposredna veza do poruke: 897
15.7.2014 23:50:19   
Ljubicica3

IZVORNA PORUKA: malen@89

Ljubicice bona kakva sljedeca sedmica,ja se nadam da ce to jos ove biti gotovo user posted image A ja sam presretna bogami 2-3 cm bez bolova ma super nisam uopste ocekivala.Jel tebi ono sutra kontrola?

Draga moja ja ti nemam vise kontrola nego ako ne krene do cetvrtak ujutro onda ce mi ukljuciti indukciju I to u 4 h ujutro hehe moram tamo biti u 3:30 ujutro aBd,sad ovaj cetvrtak kad mi je I termin.
Mozda cemo u isto vrijeme gurati user posted image .

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 898
15.7.2014 23:53:26   
Ljubicica3
Ja sam mislila da ces ti tek u sljedeci cetvrtak pa ti reko da dodjes...hoce li tebi ukljucivati indukciju?
Mene je isto tako bolio stomak u dnu kada sam imala prvi vaginalni pregled I to citavu noc mislila sam porodicu se I prepone I ledja isto samo nisam bila prokrvarila.

Neposredna veza do poruke: 899
16.7.2014 0:41:33   
malen@89

Ja sam mislila da ces ti tek u sljedeci cetvrtak pa ti reko da dodjes...hoce li tebi ukljucivati indukciju?
Mene je isto tako bolio stomak u dnu kada sam imala prvi vaginalni pregled I to citavu noc mislila sam porodicu se I prepone I ledja isto samo nisam bila prokrvarila.

Moze biti lahko da na isti dan donesemo na svijet svoje bebice,a vjerujem da hoce kod nas skoro svakoj zeni ukljuce drip,da to kao poguraju malo tako da nevjerujem ni mene da ce zaobici.Evo mene i sad stomo bolî a izgleda da i bebica stuca heheh

Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *