RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

azra I ADI -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 15:32:51)

Hvala, ali kada bi svi čekali da se prvo stambeno obezbijedimo pa tek onda stupimo u brak...Ne znam, razočarana sam i u ljubav i brak i ljude i sve živo. Ja čak nemam podršku ni kod kuće, mama mi je umrla u 4.razredu Gimnazije a otac na 2.godini faxa, imam porodičnu kuću i 2 sestre na koje mogu računati.

bebacha -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 15:41:37)

IZVORNA PORUKA: azra I ADI

Hvala, ali kada bi svi čekali da se prvo stambeno obezbijedimo pa tek onda stupimo u brak...Ne znam, razočarana sam i u ljubav i brak i ljude i sve živo. Ja čak nemam podršku ni kod kuće, mama mi je umrla u 4.razredu Gimnazije a otac na 2.godini faxa, imam porodičnu kuću i 2 sestre na koje mogu računati.

imaš li svoju platu
sta misliš dali bi nesto promjenilo kad bi uzela dijete i otišla u porodicnu kucu
mozda bi tad shzvatio da stvarno tako više ne mozes i uradio nesto po tom pitanju

Mirkica -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 15:43:34)

jel imas posao ??? kucu i krov nad glavom imas vidim i skolovala si se kako ti je stanje s poslom ??

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 15:57:45)

Kirija zakon. Nikome nisi na muci, mirna kuca, nema svadja.

Anoniman -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 16:01:36)

Joj draga Azra, razumijem te u potpunosti.Znam kolko živaca i energije oduzima to petljanje u sve, od zavjesa do ormara.Moja ne živi sa mnom , al mora se umiješati kad ne bi na usta zna se na šta bi progovorila.Ja to sasiječem drsko i onako kako zaslužuje taj njen komentar.Mene to užasno nervira.Ja sam osoba koja se ne petlja ni u što niti ni u čije sve dok mene ne dotiče, pa mi je užasno i nepojmljivo da se meni neko petlja, pa zato reagujem tako kako reagujem, pa onda isto tako dobivam ignore od muža,al to me plaho ne sekira, ali djecu kad bi ignorisao, to bi mu bio zadnji postupak u braku samnom.Teško je i preteško savršeno te razumijem.Nekad razmišljam kako nemam živaca za sve gluposti koje su toliko nevažne , ali su sveprisutne konstantno i oduzimaju dooosta energije i narušavaju svakodnevnicu,onda skontam da su zaista nevažne,potrudim se da u glavi poredam prioritete mojih živaca, a to su djeca.Za njih moram i želim da budem sretna i nasmijana i neću dozvoliti nikom, ali nikom, da mi uništavaju hormone sreće, pa makar ratovala.
Ako imaš snage, pokušaj riješiti probleme sa mužem, jer on će bit na njihovoj strani uvijek, ali mora shvatiti da si ti ipak njegova supruga, da on ima porodicu koju je sa tobom zasnovao.Nisu svekijevci vrijedni da se vas dvoje razilazite zbog njih, da dijete trpi i proživljava iskustvo razvoda.Ne znam.Teško je savjetovati bilo koga, kad ni sebe ne mogu da upravim.Govorim onako kako ja razmišljam na osnovu svog iskustva. Želim ti sreću svakako, a pokušaj da je nađeš sa svojim djetetom i zbog njega budi sretna, ppa eto dok se ne preseliš iz te kuće.

Pišem anonimno jer ne želim da mi mm ovo pročita, nekad, slučajno

azra I ADI -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 16:26:11)

Nemam posao,to mi je najgore, a ne dam na sebe bez obzira na sve.Anoniman, žao mi je što i ti ovo proživljavaš, ali mi je lakše kad znam da neko ipak razumije.

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 16:41:59)

Hajd ne sikiraj se nista. Bice bolje kad svekrva mandrkne. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

InLove -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 17:06:16)

Meni ovdje nisu problem svekrve,vec muzevi!

azra I ADI -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 17:18:03)

Znam InLove, u pravu si.

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 18:02:40)

IZVORNA PORUKA: InLove

Pomalo i muzevi a najvise zene sto sebe spustaju na takav nivo. Hoces neces ne moras. Koga moliti? Zasto moliti? Nek se gone svi u pm, jer niko nije vrijedan tvog zdravlja. Cuj dijete on ignorise. A ja vjerujem da mu ona i dalje pere, cisti, kuha, itd. I do koga je to?
Mogu te handriti samo onoliko koliko dopustis.

SailorMoon -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 18:49:19)

I meni treba vaš savjet.U braku sam 6 godina, imam sina od 5 godina. Živimo na spratu porodične kuće, a u prizemlju su svekar i svekrva. Do prošlo ljeto je sa nama živio i djever sa ženom i kćerkom i bilo je užasno stresno, ne ponovilo se nikome. Dugo sam svašta trpila,razne sitnice koje ti svakodnevno uprapašteju raspoloženje. Svekrva se u sve petlja---od toga kako ću djetetu obući cipele, do toga kakvu ću kuhinju kupiti, hoću li na prozore staviti roletne ili paravane---u sve se petlja. Muž je uvije na njihovoj strani, i kad je svjestan da pogriješe kaže da su stari, šta ćeš, proći će sve kad se i mi preselimo,a to bi trebalo biti narednu godinu. Ja sam lani pretrpila stres sa djetetom, sumnjalo se na najgore dijagnoze, i hvala Bogu dobro se završilo. Ali je i na meni ostavilo posljedica, nemam više živaca za takve gluposti, nikog ne diram i ne dam nikome da se petlja u moje stvari. Najgora stvar je muž-uvijek je uz njih. Sad smo u fazi da svekrva i svekar ne pričaju sa mnom nikako, pa i ondok se ne pomirim sa njegovima.Da nemam sina ni sekunde se ne bih dvoumila, ostavila bih ga, ali ovako teško je biti pametan.Molom vas za vaša iskustva vezano za ovakve stvari...

ignorise i tebe i djete? - Ovo mi je dno dna. Ja neznam kakav je tvoj zivot inace sa muzem, alu ako je vec u stanju ignorsati i djete meni bi tu boo kraj. Sto uvjek kaze vesela. Samo mudro: Imas svoju kuci, imas dvije sestre. K
Ja bi licno na tvom mjestu, kad vec neradis, sklonila nekih namirnica i sve sta ti treba u svoju kuci i samo se pokupila i otisla. Ako mu je stalo do tebe, doce za tobom. Ako ne znas na cemu si.

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 18:55:44)

Azra ne daj na sebe i dijete.

azra I ADI -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 19:05:23)

Hvala vam što ste našle vremena da mi date savjet ili podijelite svoje iskustvo sa mnom. Vidjet ću kako će se završiti ova sedmica,ne donose mi se sad neke važne odluke dok se glava malo ne ohladi. Pozdrav za sve!

InLove -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 19:52:35)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Pomalo i muzevi a najvise zene sto sebe spustaju na takav nivo. Hoces neces ne moras. Koga moliti? Zasto moliti? Nek se gone svi u pm, jer niko nije vrijedan tvog zdravlja. Cuj dijete on ignorise. A ja vjerujem da mu ona i dalje pere, cisti, kuha, itd. I do koga je to?

Slazem se, al lako je meni i tebi pricati/pisati..mnoge zene nisu u situaciji da mogu otici,a vjerujem da ih ima mnogo koje bi to bas zeljele,nego trpe i sute.

Mene kad bi ignorisao,gotovo bi bilo. Jer ako ne mozemo pricati otvoreno i naci zajednicko rijesenje ,onda mi nazalost nemamo sta traziiti jedno s drugim.

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 19:56:44)

Slazem se, al lako je meni i tebi pricati/pisati..mnoge zene nisu u situaciji da mogu otici,a vjerujem da ih ima mnogo koje bi to bas zeljele,nego trpe i sute.

Mene kad bi ignorisao,gotovo bi bilo. Jer ako ne mozemo pricati otvoreno i naci zajednicko rijesenje ,onda mi nazalost nemamo sta traziiti jedno s drugim.

Ne govorim sad o odlasku nego uopsteno sve poravnati treba.
A i taj odlazak kad smo vec tu, zar je lakse trpiti nego otici?

InLove -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 19:59:05)

Ne govorim sad o odlasku nego uopsteno sve poravnati treba.
A i taj odlazak kad smo vec tu, zar je lakse trpiti nego otici?

Mislim na one koje nemaju gdje otici/vratiti se, pa njima je sigurno lakse trpiti,nazalost. A poravniti treba,u mnogo cemu.

InLove -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 20:01:20)

Mozete sad drvlje i kamenje na mene. Ali moje misljenje je da kad bi mnoge zene poravnile i ignorisale sta im sveki predlaze,savjetuje itd ono cujes a ne cujes,daleko bolje i sretnije bi zivjele. Al hebi ga i nama nekad sve smeta. Sto rece Galicia mogu te "gaziti" samo onoliko koliko sam sebi dopustis.

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 20:12:55)

Ja sa svojom nisam mogla nikako. Pokusala sam i fino, i ruzno, i ignorisati, i ostro, ma svakako, ali je ona i dalje bezobrazna bila, cak sta vise bezobraznija je bila. E sve do jednom, sad vise ne moze nikako, ne dam joj sansu da me zeza, izbacila sam je iz zivota totalno, a ja nikad mirnija, a ona nikad nemirnija. Mislila je ja sam budala i trpicu njene bezobrastine. Ne ne ne. Nije mene mama rodila da se neko izivljava na meni.

azra I ADI -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 20:37:53)

Kako si to uspjela, daj recept!

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 21:02:42)

Kako si to uspjela, daj recept!

Kao sto ti napisah, njoj je sve sala i zajebancija al gleda da podhebe. A ja s njom sve fino, pa onda drsko, pa onda ostro, pa onda ignorisi, vidim ne mijenja se stanje, a ona uziva da me podhebaje. E neces vise. Samo sam joj jednom rekla da je dosta njenog podhebavanja, da je bude stid i sram, i da od sad nece imati vise tu satisfakciju mene da podbada. Ustala i okrenila se, i rekla sam joj da je od sad pa na dalje duh u mom zivotu. I evo tako je vec 6 mjeseci.
Ja te nista ne savjetujem, samo govorim da je meni casu prelilo, i sad sam najmirnija.

azra I ADI -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 21:10:18)

Pa kakva ti je od tada situacija sa mužem, kako je on to podnio? Meni moj lijepo kaže da ne bi dozvolio da se s njima svađam iz bilo kog razloga, kao-to su njegovi roditelji, stari su itd.,znači ne možeš imati svoj stav ni u vezi čega..Sve bih to lakše podnosila da je on uz mene, ali me razočara činjenica da je uvijek uz njih..I znam da se to neće promijeniti dok su živi.

Alma_27 -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 21:13:10)

Na ovakvim temama se sve vrti oko toga da zena nesto mora (npr. zivjeti u zajednici) i onda trazi savjet kako da to izdrzi mada cisto sumnjam da postupi barem po jednom savjetu. Uloga zrtve je ponekad privlacna i ljudi se lako uljuljkaju u nju jer nam daje utisak da mi nismo krivi nego su krivi drugi. Medjutim stvarne zrtve su one koje nemaju izbora (npr. u ratu, djeca i sl.) Dakle, imas izbor = nisi zrtva = napravi j [sm=smiley35.gif] izbor. Niko nije rekao da ce biti lako. Sve stavi na papir. Razradi strategiju, razmisljaj jedno vrijeme, raspituj se, procitaj kakvu knjigu (ja npr. preporucujem knjigu 7 navika sretnih porodica) kontaj ali napravi izbor da se zauzmes za sebe. Nece niko drugi i niko nije obavezan da se zauzme za tebe kao ti. Podrska muza ti treba ali i to je tvoj izbor.

Adna29 -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 21:17:44)

Drage moje forumasice!!!
I ja imam slican problem.4 godine sam u braku,od pocetka nisam mogla se navici na mjesto gdje sam se udala,selo je,ok. nije to problem,al sve je nekako zbijeno,nemam dvorista tako da svak vidi sta radim,ko mi dolazi,trac i tako.Ja na to nisam navikla,od pocetka moj muz zna da ja to mjesto ne volim tako da smo kupili stan u gradu,ima vec 9 mjeseci ali nismo jos odselili.Sad zivimo sa svekrvom,nije ona losa,ali gleda mog muza kao u sveca,jer je izgubila jednog sina.E sad sta da ja radim.imal neko pametan savjet,jer stvarno vise nemogu tu zivjeti[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif],s kim sam god pricala naravno nitko ne podrzava moju situaciju.Muzevljeve sestre nisu nam ni cestitale za kupovinu stana,strah ih je da ce sin napustit mamu,a sto nije slucaje .Dajte vi meni savjet

animagical -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 21:35:01)

IZVORNA PORUKA: Adna29

Drage moje forumasice!!!
I ja imam slican problem.4 godine sam u braku,od pocetka nisam mogla se navici na mjesto gdje sam se udala,selo je,ok. nije to problem,al sve je nekako zbijeno,nemam dvorista tako da svak vidi sta radim,ko mi dolazi,trac i tako.Ja na to nisam navikla,od pocetka moj muz zna da ja to mjesto ne volim tako da smo kupili stan u gradu,ima vec 9 mjeseci ali nismo jos odselili.Sad zivimo sa svekrvom,nije ona losa,ali gleda mog muza kao u sveca,jer je izgubila jednog sina.E sad sta da ja radim.imal neko pametan savjet,jer stvarno vise nemogu tu zivjeti[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif],s kim sam god pricala naravno nitko ne podrzava moju situaciju.Muzevljeve sestre nisu nam ni cestitale za kupovinu stana,strah ih je da ce sin napustit mamu,a sto nije slucaje .Dajte vi meni savjet

ja nemam obicaj komentarisati na ove teme, ali me ovo bas ubolo u oci... jesi ti zeno normalna?? i mm je jedinac, izgubio je brata i sebi bih jezik odrezala kada bih ovo izgovorila...sta je tvoj problem i kako se tebe tacno tice odnos tvog muza i njegove majke kojoj je on jedini na svijetu? svaka cast za kupovinu stana, to ej lijepo, ali ne mozes svasta komentarisati. a najbolje da pustis muza da on rijesi stvar s mamom..to uostalom niej tvoja majka.

Hanady RR -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 21:40:34)

avaka čast magična...

stavrno žene...šta sve sebi dozvolimo...
e pa stavrno....
Bože uputi nas

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>