RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

InLove -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 21:44:10)

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Adna29

Drage moje forumasice!!!
I ja imam slican problem.4 godine sam u braku,od pocetka nisam mogla se navici na mjesto gdje sam se udala,selo je,ok. nije to problem,al sve je nekako zbijeno,nemam dvorista tako da svak vidi sta radim,ko mi dolazi,trac i tako.Ja na to nisam navikla,od pocetka moj muz zna da ja to mjesto ne volim tako da smo kupili stan u gradu,ima vec 9 mjeseci ali nismo jos odselili.Sad zivimo sa svekrvom,nije ona losa,ali gleda mog muza kao u sveca,jer je izgubila jednog sina.E sad sta da ja radim.imal neko pametan savjet,jer stvarno vise nemogu tu zivjeti[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif],s kim sam god pricala naravno nitko ne podrzava moju situaciju.Muzevljeve sestre nisu nam ni cestitale za kupovinu stana,strah ih je da ce sin napustit mamu,a sto nije slucaje .Dajte vi meni savjet

ja nemam obicaj komentarisati na ove teme, ali me ovo bas ubolo u oci... jesi ti zeno normalna?? i mm je jedinac, izgubio je brata i sebi bih jezik odrezala kada bih ovo izgovorila...sta je tvoj problem i kako se tebe tacno tice odnos tvog muza i njegove majke kojoj je on jedini na svijetu? svaka cast za kupovinu stana, to ej lijepo, ali ne mozes svasta komentarisati. a najbolje da pustis muza da on rijesi stvar s mamom..to uostalom niej tvoja majka.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Moja izgubila 3 sina, i ima jos 3 ziva.. al je uprla oci u mm a bogami i on u nju.[sm=smiley1.gif]

canim -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 21:48:01)

Puno zena govori tipa zivimo na spratu, svekar i svekrva su dole odnosno u zajednici smo eh sad meni nije jasno
jeli vi imate neke zajednicke prostorije tipa, zajednicka kuhinja, kupatilo i slicno ili imate dva odvojena stana samo sto su u istoj kuci [sm=zmeden.gif]
Po meni 2 odvojena stana u istoj kuci nikako se ne ubraja u zajednicu jer onda sam i ja u zajednici sa komsijama u zgradi ali ako imate zajednicke prostorije i slicno onda jeste zajednica.

Azra, jako mi je zao sto si u toj situaciji [sm=smiley13.gif] kad se nije promijenilo do sad tesko ce se i poslije promjeniti, ja se slazem sa in love, samo poravni, npr fino to sve saslusaj sta ti kazu a na kraju uradi po svom, pa s vremenom ce valjda skontati da nema fajde da se toliko mjesaju.

salmy -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 21:51:01)

A zasto se UDAJETE ako nemate gdje zivjeti' Sto uvijek krivite njegove roditelje

Jel fol da se udam pa gdje god,a poslije cu lako..Il je fol udat se i biti Dzincaha u svom na svom

E pa buduca generacijo ako citate ovo NE udajite se dok ne obezbjedite gdje zivjeti

Nista on /ona nisu bolji gori od svojih roditalja...

azra I ADI -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:04:07)

Canim, na žalost u takvoj sam situaciji, ako ništa drugo nema me neko vrijeme na temi Mršavljenje, jer mi ovo ubija apetit. Mi navodno nemamo ništa zajedničko, samo isti ulaz, ali nađe se način.Npr.-nosiš nešto u kesi a ona,--što si to kupila, šta će ti.nemoj djetetu stavljati trakicu na uši, ne treba mu sad, opet ideš njoj na kafu...i tako bi ti mogla do sutra nabrajati, ali izludi čovjeka vjeruj mi.Eh sad, ja bih to mogla ignorisati, ali oni porazgovaraju sa mojim mužem i glavni vbelaj je to što je on uz njih, a meni je više svega preko glave.

muaaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:05:10)

Sve bi se hebale a da im ne udje...oprostite na izrazu....najbolje sad stare roditelje nogama posutati i ne biti im od pomoci kad im je najpotrebnija.....

SREĆNA -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:05:24)

E pa buduca generacijo ako citate ovo NE udajite se dok ne obezbjedite gdje zivjeti

Eh pa nemere se čekat toliko[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:06:51)

IZVORNA PORUKA: azra I ADI

Canim, na žalost u takvoj sam situaciji, ako ništa drugo nema me neko vrijeme na temi Mršavljenje, jer mi ovo ubija apetit. Mi navodno nemamo ništa zajedničko, samo isti ulaz, ali nađe se način.Npr.-nosiš nešto u kesi a ona,--što si to kupila, šta će ti.nemoj djetetu stavljati trakicu na uši, ne treba mu sad, opet ideš njoj na kafu...i tako bi ti mogla do sutra nabrajati, ali izludi čovjeka vjeruj mi.Eh sad, ja bih to mogla ignorisati, ali oni porazgovaraju sa mojim mužem i glavni vbelaj je to što je on uz njih, a meni je više svega preko glave.

i ovo ti sav problem...živtoni...
wow...
hajmo se mjenjat...

SREĆNA -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:07:22)

Azra radi svoga zdravlja stavi slušalice u uši i pojačaj mjuzik, svekrivu na ignor i elhamdulillah.

muaaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:07:53)

IZVORNA PORUKA: SREĆNA

a moze otici na sprat koji su svekijevci izgradili i mrziti ih sto zive ispod

salmy -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:08:40)

Stoo' bolje je ovako da se ja talnem i poslije sta bude..Pa kad sveki virka u kesu e nemoze..a kad je sveki odgajala i hranila sina da bi nekoj snajkici bio dobar to nista..Bas ima snaha nezahavlnih..
Ja sam rekla sina necu zenit..nit tamburu kupit..samo klavir dolazi u obzir[sm=smiley36.gif]

muaaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:12:43)

IZVORNA PORUKA: salmy

Stoo' bolje je ovako da se ja talnem i poslije sta bude..Pa kad sveki virka u kesu e nemoze..a kad je sveki odgajala i hranila sina da bi nekoj snajkici bio dobar to nista..Bas ima snaha nezahavlnih..
Ja sam rekla sina necu zenit..nit tamburu kupit..samo klavir dolazi u obzir[sm=smiley36.gif]

ma hajd sto je hranila.....al sto je kucu pravila pa od svog zalogaja odvajala da je napravi(znamo koliko treba)i onda snajka dodje pa joj smeta sve zivo i nezivo....ehhhhhh

SREĆNA -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:14:40)

Pa dobro, ženica je mlada i friška šta sad.Zamišljala je bajku, zaljubila se i udala.Zar ne želimo sve da živimo bajkoviti život.Niko o svekrvi ne razmišlja kad dragi isuče prsten, bar ne ako si zaljubljena do ušiju i više.Tek kad prođe onaj prvi mjesec, odjednom se probudiš u nekom drugom životu i skontaš da si udala i u paketu gratis dobila muževe roditelje i familiju.Srećom ja u bajke nisam vjerovala nikad, a niko mi ih nije ni obećao, tako da nismo svi isti.

salmy -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:15:29)

IZVORNA PORUKA: muaaa

ma hajd sto je hranila.....al sto je kucu pravila pa od svog zalogaja odvajala da je napravi(znamo koliko treba)i onda snajka dodje pa joj smeta sve zivo i nezivo....ehhhhhh

Ja razumijem da se ljudi ne slazu...ja zivjela 9 godina sa sveki u njenon stanu..isti wc koristili ama sve isto..Pa ziva majku mu.osim tog gastritisa...Ali nikako ne razumijem ove nove zene zasto ih toliko nerviraju'imal iko postovanja icega na zemlji?? jbt ona dodje u njeno i nervira je sveki..Halooo curo ako ti se ne dzasvi razguli...Jbt ja pravila nama( dala vama) da ne placate kiriju i ostalo i ja njoj smetam...ma vozdra

muaaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:20:25)

Ja razumijem da se ljudi ne slazu...ja zivjela 9 godina sa sveki u njenon stanu..isti wc koristili ama sve isto..Pa ziva majku mu.osim tog gastritisa...Ali nikako ne razumijem ove nove zene zasto ih toliko nerviraju'imal iko postovanja icega na zemlji?? jbt ona dodje u njeno i nervira je sveki..Halooo curo ako ti se ne dzasvi razguli...Jbt ja pravila nama( dala vama) da ne placate kiriju i ostalo i ja njoj smetam...ma vozdra

ama bolan pa same sebi prave probleme s nekim djeljenjem....SIN je SIN....dzaba sve zivo,majka ce uvjek biti ta koja ce ga voljeti najvise na svijetu.Dzaba im se koprcati....i ja sam snaha...nikada se nisam ljutila ni gicala kad moja sveki svom sinu nesto prica,pazi ga,mazi itd.Ja imam jednu vrsti ljubavi a majka drugaciju.I to je tako!

Alma_27 -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:21:22)

IZVORNA PORUKA: InLove

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Adna29

Drage moje forumasice!!!
I ja imam slican problem.4 godine sam u braku,od pocetka nisam mogla se navici na mjesto gdje sam se udala,selo je,ok. nije to problem,al sve je nekako zbijeno,nemam dvorista tako da svak vidi sta radim,ko mi dolazi,trac i tako.Ja na to nisam navikla,od pocetka moj muz zna da ja to mjesto ne volim tako da smo kupili stan u gradu,ima vec 9 mjeseci ali nismo jos odselili.Sad zivimo sa svekrvom,nije ona losa,ali gleda mog muza kao u sveca,jer je izgubila jednog sina.E sad sta da ja radim.imal neko pametan savjet,jer stvarno vise nemogu tu zivjeti[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif],s kim sam god pricala naravno nitko ne podrzava moju situaciju.Muzevljeve sestre nisu nam ni cestitale za kupovinu stana,strah ih je da ce sin napustit mamu,a sto nije slucaje .Dajte vi meni savjet

ja nemam obicaj komentarisati na ove teme, ali me ovo bas ubolo u oci... jesi ti zeno normalna?? i mm je jedinac, izgubio je brata i sebi bih jezik odrezala kada bih ovo izgovorila...sta je tvoj problem i kako se tebe tacno tice odnos tvog muza i njegove majke kojoj je on jedini na svijetu? svaka cast za kupovinu stana, to ej lijepo, ali ne mozes svasta komentarisati. a najbolje da pustis muza da on rijesi stvar s mamom..to uostalom niej tvoja majka.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Moja izgubila 3 sina, i ima jos 3 ziva.. al je uprla oci u mm a bogami i on u nju.[sm=smiley1.gif]

ja mislim da njima nisu oci uprte u mater i obratno zato sto je ona izgubila jos tri sina nego to tako i treba da bude pa da ih ima deset zivith.
Ja sam ostala jedinica iz istog razloga i to relativno skoro i nikada nisam osjecala da treba da budem zamjena i za izgubljeno dijete i da sad treba da oni gledaju mene vise nego ranije ili ja njih vise nego ranije. Takav stav nije fer prema prezivjelom djetetu i jako je tezak taj teret ako roditelji tako postave.

Svoje roditelje vidjam ili se cujem s njima svakodnevno, bliski su i s mojim muzem i s djecom al da stanujem kod njih sa muzem i dvoje djece i napravim da nemam mira ni ja ni oni samo zato sto su izgubili dijete, ni slucajno! Posebno da imam prazan stan kao forumasica koja je to napisala. Al opet je to na njenom muzu a njeno je hoce li pristati na bilo sta.

SailorMoon -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:22:22)

dajte sta ste se sad ufatile snaha. Ja vjerujem da 80% ovih snaha koje ziove u zajednici, isto bi imale tako sprat kod svojih roditelja. Ali muzevi nisu htjeli tamo!

animagical -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:22:33)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

i ovo ti sav problem...živtoni...
wow...
hajmo se mjenjat...

hanady ti nemas svekrvu, ti suti[sm=smiley36.gif] mene vezano za ovo boldirano zanima je li nju smeta to pitanje onako generalno,i da je pita to neko drugi ili je vezano za licnost svekrve pa je zato bocka? ja npr imam svekrvu a veze zive nemam je li me ikad ista slicno pitala, jer ne primjecujem takve stvari, nemam kad, niti mi je smak svijeta popricati s nekim o kupovini i sl. pa ne moras uvaziti misljenje, samo razgovarate, sto ti smeta...

azra I ADI -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:23:41)

Ako biti nezahvalan znači ne dati više zabadati nos u svoje stvari-onda sam valjda takva.A sama sam kriva, od starta sam pognula glavu i pustila sam im ovo, pa im sad neobično što am se promijenila-a meni puna kapa svega.

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:24:39)

Mua grijesis. Niko ovdje snahe nista ne pita. Roditelji grade spratove i spratove a sinovi dovode zene kucama kao da su mravi, pa hajd rodi djecu, pa hajd skuhaj, peri, cisti, pusi, i nemoj pisnuti.

Kakvi crni spratovi? Kakve zajednice?
Od toga nikom dobro nije.
A niko ovdje ne prica da se trebaju roditelji sutnuti, nego djeca se trebaju osamostaliti, sto isto ne znaci da roditelje zaboravljaju.

muaaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:26:31)

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

dajte sta ste se sad ufatile snaha. Ja vjerujem da 80% ovih snaha koje ziove u zajednici, isto bi imale tako sprat kod svojih roditelja. Ali muzevi nisu htjeli tamo!

Tradicija u BiH je da se cure udaju i odlaze od svojih roditelja....neznam da se muzevi udaju.

Drugi par rukava je ako nemaju gdje kod muzevih ili nemaju svoj stana ne mogu kriju placati da idu kod djevojkinih roditelja da zive...

salmy -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:26:52)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Mua grijesis. Niko ovdje snahe nista ne pita. Roditelji grade spratove i spratove a sinovi dovode zene kucama

Sto dovode'? imajul snahe jezik da se izjasne gdje ce zivjeti..Ko to koga danas moze DOVEST..nego polete da se udaju..pa im posle svi krivi..jbt a sveki posebno

SailorMoon -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:28:15)

Tradicija u BiH je da se cure udaju i odlaze od svojih roditelja....neznam da se muzevi udaju.

Drugi par rukava je ako nemaju gdje kod muzevih ili nemaju svoj stana ne mogu kriju placati da idu kod djevojkinih roditelja da zive...

Epa u tome i jeste stvar. Znaci nije jadna sveki sto se nepostuje, nego jadne zene sa ovom tradicijom. Znaci moji roditelji imaju samo dvije kcerke, veliku kucu, 2 stana. i kome to da ostane ako se gleda samo sinovima. ma daj ba

muaaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:28:17)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Mua grijesis. Niko ovdje snahe nista ne pita. Roditelji grade spratove i spratove a sinovi dovode zene kucama kao da su mravi, pa hajd rodi djecu, pa hajd skuhaj, peri, cisti, pusi, i nemoj pisnuti.

Kakvi crni spratovi? Kakve zajednice?
Od toga nikom dobro nije.
A niko ovdje ne prica da se trebaju roditelji sutnuti, nego djeca se trebaju osamostaliti, sto isto ne znaci da roditelje zaboravljaju.

pa nek se osamostale niko im ne brani....ali u ovoj prici nece muz.A to je onda sasvim druga tema.

muaaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:29:26)

Epa u tome i jeste stvar. Znaci nije jadna sveki sto se nepostuje, nego jadne zene sa ovom tradicijom. Znaci moji roditelji imaju samo dvije kcerke, veliku kucu, 2 stana. i kome to da ostane ako se gleda samo sinovima. ma daj ba

ama jadna sveki kad im dovedu sinovi svakojake snajke.....

Hanady RR -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:35:51)

ma ko ga puškom tjera da se ženi u tu kuću...
a i mladu ko puškom tjera u tuđu kuću da dođe...
čuj jadne sa tradicjom ...a same je kroje...

evo čitam , ne rade, rodile, žive u kući do sveki...i ne valja sveki, i ronadju mužu...
ma ja da sma pola ovih muževa...sve bi ja to sa noge na nogu odakle je došlo da joj je zlatna ona stavr...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>