veeseelaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (19.8.2014 23:25:31)
|
IZVORNA PORUKA: Mirkica inac ja sam strogo protiv djelidbe bilo cije imovine nek svak sebi kuci ha ja , sto bi vesel arekla plati pa se klati :))) uh jest vala al ne znadoh za ova pravila da mladjem sinu idu imovina [sm=smiley36.gif] ja sam za da svak sebi stvori,a ako se ima i nešto zajedničko ako ide super ako ne da ne pada mrtva glava zbog 50-100 m2 mm je eto napravio kuću sa svojim starcima i bratom, 4 etaže naša je jedna i naše su dvije garaže, al je bašta zajednička , ulaz i co sad za sad nemamo problema, svakako sutra i ne bi kćerkama kao udatim ženama savjetovala da žive u ovoj kući,moj savjet bi im bio da rentaju dio svoje kuće a žive kod muža [sm=smiley36.gif] i da za onu lovu od kirije ćosaju, što bi rekli sandže il u prevodu uživaju u slučaju da ispadne neki problem sa svekijevcima il djeverom mi bi iselili, i rentali naš dio, ha ja, ne bi se uopće nadurivala mislim ne znam šta mm misli,al svakako bi bilo kako ja kažem [sm=jezicek.gif] svekrve su inače, gledam okolo sebe,jako dosadne žene, nikako mi nije jasno šta se nekima desi s pameću pa nikako da sidju sa grbače snahi,ok dala si sinu sprat pa šta sad oće od snahe?? da joj isplati u pokornosti,u isšpijanju cjelodnevnih kafica ??? ne razumijem takav tip svekrva kažem po 100 puta hB pa je moja mama o sebi pri sebi, nit bi živjela sa mojim burazerom niti sa mnom,hastal ti, hastal mi[sm=smiley36.gif] o dosadjivanju snahi i zetu govora nema, ta sa nama razgovara i vidja se, uopće nema potrebu ni za heftičnim vidjanjem sa snahom i zetom[sm=smiley36.gif] a moja sveki mene zaista gotivi, ono želi da bude sa mnom dobra,u toj dobroti nekad i pretjera, al meni ne bude krivo,bude mi glupo[sm=smiley36.gif] a ponekad smiješno[sm=smiley36.gif] a dana nema da mi djeca il ja ne dobijemo poklon neki od nje, u hrani,odjeći, ostalim kućnim potrepštima i sl dovoljno je da osjeti da bi Ajša nešto i već sutra je to tu i ja je simpatišem, nastojim skuhati im ručak,počistiti im kuću i sl Jer na drugi način im se ne mogu revanširati obzirom da ona ima sve i svašta i sve bi joj drugo višak bilo, vidim da je na skuhanom ručku,kad dodje umorna s posla zadovoljna naravno to ne radim svaki dan,ne bi da pomisli da ja to moram ;-)
|
|
|
|