RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

SREĆNA -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:37:43)

ama jadna sveki kad im dovedu sinovi svakojake snajke.....

mislim da je ova rečenica uzrok svemu ovome na ovoj temi.Sin snahu ne dovodi majci nego sebi, ali problem je što je ''tradicija''da se snaha ''dovodi'' svekrvi , pa ova smatra da ima monopol nad njom i sinom i svim onim što oni grade u svojoj bračnoj zajednici.

SailorMoon -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:40:22)

pa nisu same rodile, sta ako nerade. koliko imas muzema da im to i godi. A niko nekaze da sveki mora snahu uzjahati ako joj je dala sprat da zivi.
Sto mora sveki znati sta ja kupujem, kome sam kupila i zasto sam kupila. Ok je uz put jednom pitati ali ako je to svaki bozi put. pa da mi je rodjena mater popelo bi mi se na glavu.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (1.4.2014 22:53:28)

[Sadržaj poruke je obrisan]

bebaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 22:56:16)

izvini Džehvo ali moradoh........[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

muaaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 23:05:25)

Vizavi kone Dzehve ja se vise ne javljam na ovu temu[sm=smiley36.gif]

Adna29 -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 23:05:49)

Ne radi se o majci,pogesno shvaceno a mozda sam se i ja pogresno izrazila.radi se o tom mjestu gdje zivi,vjeruj grozno.zamisli da ti pola komsiluka donosi kojekakve cajeve za trudnocu,misle da sam jalova,upadaju kad hoce u kucu,pipaji stomak dal sam trudna i tako.sta sam suza prolila zbog toga,e zato. a ja za svekrvu nisam rekla ni rijec,cak sam joj predlozila da ide s nama u stan,sto ona naravno odbija.Nerviraju me njene kcerke sto dodju pametovati,sve prepustile bratu da rijesava.Mati bila bolesna a ona ni jedna da joj donese skuhano sta,nego mora sin i snaha.

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 23:13:28)

Ja nikad nisam zvocala mm-u, jesam mu u prici ubacila sta i kako, ali nikad se nisam sa njim svadjala zbog njegove mame. To sto ona ima protiv mene, je samo protiv mene i tako sam uzimala. Pokusala rijesiti na fin nacin, nije islo, onda sam odlucila da ide sve good bye.
MM me uvijek podrzavao i bio na mojoj strani. Da toga nije bilo, ja bih davno i njemu sut kartu dala.
Ne pratim tradiciju, i jebe mi se za tradiciju. Zbog te tradicije dosta je zena izgubilo nevine zivote.

animagical -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 23:14:20)

vidi jednu stvar, ne mozes ti selo odgajati, ali mozes zivjeti kako tebi odgovara. i ja zivim u starom dijelu grada, mahala samo takva, ali mi ne smeta...i mene su prvi mjesec braka komsinice na ulici pitale a sto se vi uvijek zakljucavate[sm=smiley36.gif] a ja im rekla za svaki slucaj, ako zvono pregori a neko nije obucen[sm=smiley36.gif] isto tako narodu ne mozes zacepiti usta, pa mene redovno pitaju kada cu iducu bebu, na sto se nasmijem...pitali su i do kada cu dojiti dijete, i jesam li ponijela kisobran, gdje sam posla, s kim telefoniram...[sm=smiley36.gif] treba se znati i zabaviti kad te tako nesto pitaju[sm=smiley36.gif] ugl, presali su ista pitati davno...vide nikakva snaha, odustali[sm=smiley36.gif] a vrata svoje kuce zakljucavaj i ne otvaraj dok en vidis ko je i zelis li ga pustiti unutra.

jasminah -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 23:18:18)

Ja ne zivim u zajednici, to smo rijesili prije vjencanja. Sveki zivi blizu tako da je vidjam skoro svaki dan, telefonom se cujemo barem 2x dnevno[sm=smiley36.gif]. Petlja se u sve....zasto su MOM sinu svi izrezi na majicama ogromni, kako brzo pokvarim svaki mob.,granap u komsiluku je najskuplji......i bezbroj sitnica. Ali ja nju fakat volim, to je zenica koja citav zivot vrijedno radi,pomogne kad god moze, napravi mi caj od žare[sm=smiley1.gif], sto je najbitnije divno je odgojila SVOG sina,moga muza. Voli unuke i tako se i ponasa, nije joj normalno da ih izvodim iz kuce bez kape,valjda ona tako navikla,i onda "zvoca". Mozda da pocnemo prihvatati ljude sa vise ljubavi???

aidana -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 23:26:16)

IZVORNA PORUKA: muaaa

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: SREĆNA

E pa buduca generacijo ako citate ovo NE udajite se dok ne obezbjedite gdje zivjeti

Eh pa nemere se čekat toliko[sm=smiley36.gif]

Stoo' bolje je ovako da se ja talnem i poslije sta bude..Pa kad sveki virka u kesu e nemoze..a kad je sveki odgajala i hranila sina da bi nekoj snajkici bio dobar to nista..Bas ima snaha nezahavlnih..
Ja sam rekla sina necu zenit..nit tamburu kupit..samo klavir dolazi u obzir[sm=smiley36.gif]

ma hajd sto je hranila.....al sto je kucu pravila pa od svog zalogaja odvajala da je napravi(znamo koliko treba)i onda snajka dodje pa joj smeta sve zivo i nezivo....ehhhhhh

Ja ovo ne shvatam. Imam sina i meni se valjda podrazumijeva da cu ga odhraniti i pruziti mu najvise sto mogu, ne znam sto bi mi to davalo za pravo da se u buducnosti mjesam u njegov odnos sa zenom. Takodjer i ja odvajam od "svog zalogaja" i stavljam njemu na stedni da bi mu nekad u zivotu bilo lakse kad se osamostali. Umjesto da sinovima dizu spratove nek te pare linepo daju da djeca mogu sebi sama nesto izgraditi. Meni ako ce neko nesto pokloniti a onda ocekivati da mu se do kraja zivota zahvaljujem na tome vala ne treba nista ni davati.

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 23:30:16)

Ne treba mi vala niko ni pare davati, ni moji ni njegovi. Ne treba mi pomoc ni od koga, dok ne zatrazim. Nek svako gleda svoj zivot, svoja posla, tako i ja. Ne diram te, ne diraj me, ako kome zatreba pomoc uvijek sam tu.
Ovako je kod mene i mm.

ananas_ze -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 23:34:16)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ne treba mi vala niko ni pare davati, ni moji ni njegovi. Ne treba mi pomoc ni od koga, dok ne zatrazim. Nek svako gleda svoj zivot, svoja posla, tako i ja. Ne diram te, ne diraj me, ako kome zatreba pomoc uvijek sam tu.
Ovako je kod mene i mm.

[sm=bravo.gif]

Mirkica -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (2.4.2014 7:52:49)

IZVORNA PORUKA: jasminah

Ja ne zivim u zajednici, to smo rijesili prije vjencanja. Sveki zivi blizu tako da je vidjam skoro svaki dan, telefonom se cujemo barem 2x dnevno[sm=smiley36.gif]. Petlja se u sve....zasto su MOM sinu svi izrezi na majicama ogromni, kako brzo pokvarim svaki mob.,granap u komsiluku je najskuplji......i bezbroj sitnica. Ali ja nju fakat volim, to je zenica koja citav zivot vrijedno radi,pomogne kad god moze, napravi mi caj od žare[sm=smiley1.gif], sto je najbitnije divno je odgojila SVOG sina,moga muza. Voli unuke i tako se i ponasa, nije joj normalno da ih izvodim iz kuce bez kape,valjda ona tako navikla,i onda "zvoca". Mozda da pocnemo prihvatati ljude sa vise ljubavi???

tako je.

Adna29 -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (2.4.2014 12:37:02)

sve je to meni jasno,al zivcima sam pri kraju.kazes da zakljucam vrata,pa nebi to svekrva dozvolila,ona je navikla na te svoje takve komsinice,i njoj ne smeta.malo je primitivno mjesto,zato je to tako. a najgore mi da je moj muz znao od pocetka da ja ne zelim se tu udati,htijela sam pod kiriju,al et on me ubijedio da necemo dugo tu biti,sad kupili , al niko ne spominje selidbu,a ja sutim.

Ljubicica_Sa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (5.4.2014 20:57:45)

Ali,sta sada.Svjesna sam da sam jako pogriejsila i ubistvo ej zivjeti u zajednici,ali sat sada?Razmisljam ozviljno da odem,jer je uzasno sa njom zivjeti.I en zelim da se nastavi takav zivot...

salmy -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (5.4.2014 21:09:26)

IZVORNA PORUKA: Ljubicica_Sa

Ali,sta sada.Svjesna sam da sam jako pogriejsila i ubistvo ej zivjeti u zajednici,ali sat sada?Razmisljam ozviljno da odem,jer je uzasno sa njom zivjeti.I en zelim da se nastavi takav zivot...

Otidji kad je takva situacija

sara123 -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (6.4.2014 13:24:29)

IZVORNA PORUKA: Adna29

sve je to meni jasno,al zivcima sam pri kraju.kazes da zakljucam vrata,pa nebi to svekrva dozvolila,ona je navikla na te svoje takve komsinice,i njoj ne smeta.malo je primitivno mjesto,zato je to tako. a najgore mi da je moj muz znao od pocetka da ja ne zelim se tu udati,htijela sam pod kiriju,al et on me ubijedio da necemo dugo tu biti,sad kupili , al niko ne spominje selidbu,a ja sutim.

[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (6.4.2014 17:36:52)

Ja mislim da su zene generalno previse osjetljive pa sve nesto analiziraju, rasclanjuju na proste faktore, izvlace zakljucke iz nidje veze premisa...i onda stvore sebi problem gdje ga najcesce i nema.

Zene svekrve su u godinama kada ih hvata klimaks, na rubu su snage, bio sat otkucao, izmorile se od zivota...dodje snaha mlada, jedra, naivna, zelena, puna zivota i dokazivanja.
Dvije suste suprotnosti u startu.
Ako se ne postave tako da respektuju jedna drugu kao dvije najvaznije zene u zivotu njihovog muskarca, tesko njima, a i njihovom muskarcu.

Ova starija misli da sve zna jer je cijeli zivot prosla, sve stekla i ima pravo da svakog kroz iglene usi provlaci, a ova mladja nece da cijeni sto je ova znoj prolila za njena cetri zida gdje zivi, ne zarezuje je ni 2%, svaki savjet smatra gluposcu i petljanjem u zivot.

A samo kada bi bilo malo vise tolerancije, malo vise zacepljenih usiju, malo vise lijepe cehre...sve bi drugacije bilo.

Samo mali postotak je zaista zao, puno je vise dobrih namjera, nesporazuma i apriori odbacivanja.

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (6.4.2014 18:04:30)

Izmorile se svekrve od zivota?????
Super taman, nek uzivaju u starosti, neka putuju, neka posjecuju prijatelje, uzivaju u svakom danu, a neka ostave omladinu da uzivaju u svom zivotu.
Al jok. Okomile se svekrve oko svoja cetiri zida i nigdje dalje od njih. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Anoniman -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (6.4.2014 18:09:22)

Pa dobro Gali, koliko sam upoznata s carima tvoje sveki ona spada u ovaj manji postotak zlica [sm=smiley36.gif]

Ove zene koje mene okruzju, a koje su svekrve, masovno su zene koje nisu zlobne, koje imaju dobre namjere, koju su preumorne od posla, pravljenja kuca, skolovanja djece, tragova rata i sl. Pa ako i zabodu nos nekad negdje gdje im nije mjesto treba to iskulirati, nekad ne vidjeti i ne cuti i shvatiti iz najbolje namjere. A na mladima je uvijek svijet ostajao i na koncu svako sebi treba uredjivati zivot onako kako misli da je za njega najbolje.

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (6.4.2014 18:12:09)

Moja sveki je misljenja da je svako zensko k....
Dalje ti nemam sta pricati.
Doduse bila sam i ja zla, pa sam je pitala jel to od sebe polazi. Dobih pozitivan odgovor. Ostalo sam presutila.

Anoniman -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (6.4.2014 18:13:49)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Moja sveki je misljenja da je svako zensko k....
Dalje ti nemam sta pricati.
Doduse bila sam i ja zla, pa sam je pitala jel to od sebe polazi. Dobih pozitivan odgovor. Ostalo sam presutila.

ma znam...uh.[sm=smiley13.gif]

jasmin -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (6.4.2014 21:34:07)

Sve se da riješiti. Ali sve. Svako se upliće onoliko koliko mu TI dozvoliš. A ti valjda živiš kako želiš i misliš da trebaš.
Ne može vam niko kvariti život,pa ni svekrve,ma kakve bile. Doduše,ako si ti labilna ličnost,onda može i onda je druga priča,a u takvoj priči naši savjeti ne piju vode.

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (6.4.2014 21:46:06)

Ne moze nista ni na silu. AKo moze fino, onda ok, a ako kojim slucajem ja moram na silu pricati s njom ili bilo kim, onda good bye svako svojim putem.

salmy -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (7.4.2014 11:20:14)

http://slkm.at/5660718 [sm=zz_mstickle.gif]

Zahebane sveki

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>