veeseelaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (19.8.2014 23:50:20)
|
IZVORNA PORUKA: muaaa IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: muaaa IZVORNA PORUKA: mina23 Neznam sta vam nije jasno? Lijepo kazem da koliko ja znam da se to na nasim prostorima jos praktikuje od davnina da se mladjem sinu ostavlja kuca ili se raspodjeli sve pravedno ! Znaci ja kao kcerka se udam i imam kucu muzevu i sad treba da trazim i bratove pola kuce??? ne znam stvarno sta ne razumijete ali ja kazem ili podjeliti pravedno ako se ima mogucnosti ili kako se i do sad radilo. Uglavnom neka djele kako ko hoce. Pa vi citajte ovaj moj post i po 10 x, svako ima pravo na misljenje ali treba biti realan. A taj komentar tipa " znala si gdje se udajes" stvarno sad ja citam i nije mi jasno, pa kao vi ste znale 100% gdje sta i kako vas ceka kakva vam je svekrva u dusi i svekar itd???? eh sad pocinje taj primitivizam... sve jasno kao dan!Ti okreces vodu na svoj mlin.....ne skontah da li tvoj muz ima sestru?Sigurno se bunis jer ako ima sestru bojis se da ona ne dobije sprat ili polovinu kuce....namazana si ti....Ja sam sestra,moji roditelji su i moji kao i bratovi i moj otac me zakleo da MORAM uzeti pola kuce...i nemam sta dalje pisati a kakva je kod tebe ta teorija neznam.Mozda ni mojoj snahi nece biti pravo ali sta da radim,sta je, tu je... muaaa kad da uzmeš taj dio kuće? jel tvoj burazer koristi drugi dio kuće? zašto ti sad ne koristiš svoj? zašto brat ne čeka na korištenje a ti čekaš? pitam ozbiljno Zato sto meni sada nije potrebno da tu zivim,a buraz zivi u jednom dijelu,roditelji u drugom.. ja ne kontam ni ovu podjelu sutra recimo imam sina ,on se oženi dobije etažu, kći se uda i ode nedje, nema etaže do daljnjeg ja sam za da svak dobije svoj dio odmah po recimo zasnivanju odvojenog života od roditelja recimo Ajša se uda ja joj na poklon dam sprat oslobodjen od lica i stvari,nek ona renta, dodje tu , izležava se, koristi kao ostavu , njena stvar zašto bi recimo Esma dobila odmah etažu a Ajša ne, jer kao ova nema? pa ko danas ima? mislim.... kako okreneš god kćerke uvijek po Balkaskom u usporedbi sa sinovima su na nekom čekanju[sm=smiley36.gif] biće nešto nekad, a Bgm sinovima se nekako odmah da dio,pod spikom pa oni nemaju gdje no dobro, tako je kako je neko će morati promijeniti ovaj poredak Mirki nemorašti da živiš u tom stanu , rentaj ga i kupuj si cipele svaki mjesec[sm=smiley36.gif] ti kao kći imašpravo na etažu,naravno akoti to pravo daju i roditelji i naravno akoti to pravo želiš ja recimo želim,ne zato što nemam,ne zato što mi treba nego zato što sam ja u toj kući odrastala pored svojih roditelja, i sa svojom braćom,doživjela dobre i loše trenutke i ne želim da tu ikada budem gost! da su moji starci misli drugačije povinula bi se, i nastavila s gorčinom dalje iz razloga kojeg navedoh
|
|
|
|