edith -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 22:51:19)
|
Galicia i jasmin , ja sam htjela da živimo u gradu u kojem smo i ranije živjeli 4 godine kao momak i cura, ali eto kao neka on radi u firmi od oca i kao biće 2 plate, zato smo i doselili ovdje, nagovarali su ga, punili mu glavu. ja sam ostavila odličan posao da bi me ovdje gazili na poslu, a nisu mi tako govorili kad sam trebala doći. obećavali su mi svašta. moja svekrva je govorila prvo da će davati za kiriju da nismo s njima, da će kupiti namještaj pa ono, ovo, svašta je obećavala, a kad god je trebalo potegnuti za džep šuti ko zalivena. ja svom mužu dam da ima za "marendu", a on da svom ocu za cigare, gorivo itd, zato ne osuđujte, hvala Bogu da ne znate kako je. jedino sam se mami svojoj mogla obratiti, to je bilo par puta u početku, dok smo namještaj kupovali. hvala Bogu pa radim sad i dodatni posao, pa mogu i svom bratu kupiti ponešto, a i mamu malo obradovati. meni je dobro što je i muž uvidio kako smo pogriješili došavši ovdje, ali gotovo je, ja svoj posao više ne mogu vratiti, to mi je bila dosad najgora poslovna odluka, dati otkaz tu. ne zna se ona miješati kad su finansije u pitanju, osim kad njoj treba nešto kupiti. a zna me smarati pitanjima o djeci, iako sam joj rekla 100 puta da se te teme ne dotiče, jer ne ide, trudimo se, ali ne ide, a ona opet dolijeva sol na ranu. ponavljam, žena generalno nije loša, ali ima tih svojih trzavica i jako se sebična. Hanady RR to sam i ja napisala, da želim što duže da uživam u zajedničkim trenucima s porodicom, a od imovine ne želim ništa, oni će svom sinu ostaviti, a meni su i previše dali... a i za muževe roditelje, mi smo odlučili da se ni tu ne miješamo, hvala Bogu imamo svoje sad [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|