RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

azra I ADI -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (3.9.2014 21:19:57)

Ja sam prolazila skoro te psihološke torture,svako malo okretali glavu od mene;što se družim sa tom i tom komšinicom,što idem uvijek na more na isti termin, što to moramo godišnjicu braka uvijek dočekati na moru, a ovamo se propušta jedan dječiji rođendan, ma mogla bih do sutra nabrajati.... ko to ne doživi ne može ni razumjeti. Ali sam sama sa sobom -sjela i dogovorila se-da ne dustajem od braka zbog drugih, samo bih njima pričinila zadovoljstvo!Izborila sam se, kuću smo napravili, sad opremam unutrašnjost i nadam se da ćemo za mjesec-dva preseliti na svoje i šta me briga, kad me pozovu na kafu -doću, nek nam dođu u goste, otići će i to je sve[sm=bravo.gif], ali da mogu oprostiti i zaboraviti neke stvari, to teško...Možda nekad, radi svoga zdravlja i mira.

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (3.9.2014 21:28:38)

Pa sta ima veze sto te pitaju te stvari? Meni to nije tortura....mozda malo zabadanje nosa u tudje stvari...
Ohanite zene, sta vas briga sta se pita, prica...Furajte svoj zivot![sm=smiley1.gif]

azra I ADI -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (3.9.2014 21:35:57)

Nije bogami da pitaju, nego dignu nos, pa se ti pitaj o čemu se ovaj put radi!Naravno da furam kako ja hoću, ali nije to bilo jednostavno izdržati.Kao što rekoh, ko nije doživio ne može ni razumjeti.

paradajz -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (3.9.2014 23:41:01)

Sretno Azra i Adi u novom domu.

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (4.9.2014 1:03:50)

IZVORNA PORUKA: minja_

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ne daj Bože iskušenja, ali da nemam, ne bih zvala mamu nikad.

Jest to cudno, roditelje bih zadnje opteretila nekim svojim problemom, a zelim da se moje dijete moze potpuno pouzdati u mene, da nikad ne smije osjetiti da je mene iznevjerila zbog necega sto prolazi. I naravno, da se prvoj meni obrati, ne znam o cemu da se radi. I znam da moji roditelji isto ovako o meni misle, ali dzaba.

čuj ne bi zvale,nego koga bi
ja,mama jedno te isto
ja buraz jedno te isto
što je moje njihovo je i obratno

važi za moju i bratovu djecu

a osim toga toliko smo bliski da u par jaja znamo koliko ih ko ima u friždderu [sm=smiley36.gif]

ne može mene burazer il mama da isfoliraju da imaju il nemaju,ja to sve znam[sm=smiley1.gif]
i korak sam ispred ;-))

ananas_ze -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (4.9.2014 1:13:54)

vesela potpis!

Ellen -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 11:19:59)

Nadam se da ima nekog ovdje da sa njim podijelim i ja svoju golgotu [sm=smiley13.gif]
Kada ti "svekrva", koja to još legitimno nije, kaže da si TUĐA KOST, da ti nisi tu zbog nje nego zbog njenog sina,
a poslije njemu plače jer ja nisam "nikada" ni prozore oprala u toj kući, što je, što bi rekao Šoić "motorna" laž,
kada te pred svojim sinom optuži da ga ne volite dovoljno i da ona ne vidi tu neku ljubav i požrtvovanje,
kada ti kaže kako te nije sramota što on stere tvoje gaće na štrik, a kad sam ja njegove prala na ruke, to je sasvim u redu,
čak i poželjno, kada ulazi u najintimnije stvari pitanjma tipa koristite li zaštitu, nemojte ja hoću unuke, jedno za drugim,
i još toga za nabrojat. Situacija je mnogo gora, da budem iskrena ali ovo je za sada. Pa eto bujrum. Ovdje sam prvi put
i iskreno bih voljela da prozborim koju i čujem mišljenja. [sm=smiley1.gif]

salmy -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 11:28:02)

http://www4.slikomat.com/13/0912/s8w-47690-.jpg

ovako ce meni biti za par godinica[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

MicoTico -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 11:33:59)

Ova mlada na slici baš liči na našu Lady, a muškarac na muža od SdZ[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

salmy -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 11:37:18)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Ova mlada na slici baš liči na našu Lady, a muškarac na muža od SdZ[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

hahhahahah sveki ko od veselinke sveki[sm=smiley36.gif] misleci da je sposobna za motor..veso ne ljuti se..salimo se

animagical -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 11:38:07)

IZVORNA PORUKA: Ellen

Nadam se da ima nekog ovdje da sa njim podijelim i ja svoju golgotu [sm=smiley13.gif]
Kada ti "svekrva", koja to još legitimno nije, kaže da si TUĐA KOST, da ti nisi tu zbog nje nego zbog njenog sina,
a poslije njemu plače jer ja nisam "nikada" ni prozore oprala u toj kući, što je, što bi rekao Šoić "motorna" laž,
kada te pred svojim sinom optuži da ga ne volite dovoljno i da ona ne vidi tu neku ljubav i požrtvovanje,
kada ti kaže kako te nije sramota što on stere tvoje gaće na štrik, a kad sam ja njegove prala na ruke, to je sasvim u redu,
čak i poželjno, kada ulazi u najintimnije stvari pitanjma tipa koristite li zaštitu, nemojte ja hoću unuke, jedno za drugim,
i još toga za nabrojat. Situacija je mnogo gora, da budem iskrena ali ovo je za sada. Pa eto bujrum. Ovdje sam prvi put

ako je tako strasna, nemoj da postane...mozda je sta od te genetike preslo i na sina[sm=smiley36.gif]
ovo drugo boldirano je valjda normalno?

MicoTico -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 11:40:00)

IZVORNA PORUKA: animagical

Pa to se podrazumjeva valjda. Koja se još udala zbog svekrve?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

MicoTico -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 11:42:36)

Šta znam, ako još nije počela živjeti sa takvom ženom, neka ni ne počinje. Odmah s budućim mužem razjasni da je takav život nemoguć, da žive sami i ts, a kad ona dođe u posjetu probati ignorisati ovakve ispade, u najgorem slučaju, uzvratiti istom mjerom. Eto , tako nekako...

animagical -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 11:43:46)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Pa to se podrazumjeva valjda. Koja se još udala zbog svekrve?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pa ne znam podrazumijeva li se, evo nam to ona navodi kao jednu od uvreda, zato pitam.

Ellen -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 13:02:03)

To je bila jedna postepena tranzicija, kada budem kod njega dan, pa dva, i kad me on zamoli da ostajem kod njega jer njegovi vole da smo mi tu i da ne trošimo pare, zaljubljenom uhu je sve predivna muzika.
pa je to postalo malo duže ostajanje, s tim kad god nisam bila tu njegova me mama zvala i pitala da li sam zaboravila gdje mi je kuća i zašto ne dođem. Sve je bilo divno, mada ja nisam ljubitelj zbližavanja takvog tipa,
jedna drugoj kupovale poklone, kad sam se zaposlila nju sam zvala da ne kuha nego idemo vani da jedemo, za rođendane i ostale praznike, učinila sam joj više nego svojoj majci, zbog njega. Međutim skoro sam saznala da
oni nisu bili za to da ja s njim obitavam tu ( kao šta će rodbina i komšije reći na takav grešan život, divlji i nezakonit ), to mi niko nije rekao. Ja sam tu bila zbog njega i na njegovo insistiranje.
Pomagala sam u kući kad se od mene tražila pomoć, dočekivala goste kad niko nije bio tu, prala suđe za svojim momkom i njegovim ocem, da njegova mama ne bi zatekla kad se vrati s posla. Kad god sam ponudila pomoć
i pitala treba li šta, ona bi rekla da ne treba i da sjednem, da bi poslije ispalo da ja nisam ništa htjela da radim, a moj momak bi rekao da je ona takva i da ja to treba da razumijem. U tom periodu sam više bila tu za nju nego za svoju majku,
išla sam joj po lijekove i recepte, pravila kolače, tješila kad je imala problema sa svojim mužem i sa sinom. Kad se momak naljuti na nju ja uvijek kažem njemu da je to njegova majka i da mu je najpreča i da treba da je poštuje. Ali on to nikada nije spomenuo, ja sam bila tampon zona... U meni se skupljalo sve više nezadovoljstva, on nije nikada stao da me zaštiti, ne pred majkom, ne treba se svađati s majkom zbog mene, ali jedne prilike kada smo bili vani,
jedan njegov poznanik ili nešto iako je bio sa svojom djevojkom, mene počeo pipati, ja sam rekla svom dragom momku odmah, daj ba ovaj me ovdje pored svoje cure dira ispod stola, ovaj moj je rekao samo da se odmaknem.
Dopisivao se sa nekim curama, nije bilo ništa, ali je dovoljno da ta zaboli, pa je bio sa drugom kod neke komšinice u dva ujutro pijan na kafi... i ja sam to sve oprostila. Ali to su stvari koje te promijene i jednom mora da u čovjeku pukne
to sve što se nataložilo. Sada živimo sami u istoj zgradi gdje i njegovi roditelji, nismo vjenčani i kada smo razmišljali o tome htjeli smo samo u opštini sa kumovima da ozvaničimo. Međutim, njegova je majkica saznala i kroz suze nam je rekla da smo mrtvi za nju ako to tako napravimo. Mislim, ima žena sina jedinca i ja sam rekla da je uredu i da će biti svadba, ali ona ne može da pređe preko toga da smo mi htjeli da izbjegnemo sve silne, glupave i preskupe stvari. Nismo vjereni, nije nikad bilo nikakve prosidbe, ne patim ja od toga, ali ... Moj status u toj kući je uvijek meni bio nekako nejasan i maglovit, da me sad pitate, pa zašto si bila tu, ja bih rekla da nemam pojma, valjda ljubav.

jasmin -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 13:43:53)

Ellenče moja lipa, jesi ti sigurna da je vaša ljubav obostrana [sm=smiley1.gif] ?
Razmisli dobro, ali baš dobro.

Ellen -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 14:07:49)

[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Ma ja sam razbijala glavu raznim teorijama, mogućnostima... ovo što sam napisala da se desilo je bilo u prve dvije godine naše veze, ovo flertovanje i to, sad nam je 4 godine. Nisam ti ja od tipova da nekog i nešto opravdava, ako je loše, loše je, ali mene pogađa najviše to što on ne vidi da mene bole te prozivke njegove mame, ona je neki starinski tip koji voli da naglašava da se ona žrtvovala za muža i dijete, kako je ona sebe zapostavila, kako je sve radila iz ljubavi ( ako ćemo iskreno kad nešto radi iz ljubavi to ne spominješ, kao i dobročinstvo ), kako i dalje radi sve iz ljubavi, mada to posle sve nabije na nos. Moj dragi je uvjerenja da ja treba da se povinujem njenim željama i da radim ono što ona kaže, i ako je pitam treba li pomoći a ona kaže ne, da ja to ipak uradim [sm=zmeden.gif] A ja uvijek njemu kažem da ću ja uraditi sve što je potrebno i više, ali ako znam šta treba i neko se samnom dogovori, ja ne znam šta neko misli i ne želim da se namećem, u tuđoj kući ja ne mogu premještati stvari i praviti rasporede. Ja sam željna svog mira i spokoja, da se niko ne miješa u moje odluke i da me ne zove da provjeri je li sve isključeno jer je ona sanjala da sam ja zapalila kuću [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ... Skoro je sve to kulminiralo, kada smo bili na vikendici, to je kuća opremljena starim stvarima, prljava i samo za kratke posjete, kad god smo bili gore ja bih za nama sve pospremila, usisala i očistila, a to veče sam na brzinu ušla u patikama da nešto uzmem i on mi je rekao: znaš li ti da ovo moja mama čisti !!!! Popilo se poprilično to veče i ja sam, ma ne znam ni jesam li, ali sam spomenula mu mamu u negativnom kontekstu ( to mi je žao, to nisam nikada radila ) nisam ni mislila zlonamjerno, bilo je nešto u priči, ali je njegova reakcija bila takva kao da sam mu sve pred njegovim očima pobila. Svađa je bila za vjerovali ili ne rubriku, to je čulo selo čitavo, naravno, i sada ja NE VALJAM... niko ne pita kako je došlo do toga. Ja sam se izvinula njegovim roditeljima, ali oni sada ne pričaju samnom i osim toga što sam morala to sve ispričati svojim roditeljima, koji nemaju veze s time, ljudi su inače u fazonu live and let live, a ja sam na njih, možda budem morala i na neku pokajničku turu [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Mada je on meni hiljadu puta rekao i pi.... ti materina, ali eto... Mogu misliti kako ja zvučim jadno i bijedno, kao da nemam svoju riječ ili mozak u najgorem slučaju.

ananas_ze -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 14:36:31)

najbolje od svega sto si do sad radila su ova dva teksta, zamisli da sam ih pisala ja i bice ti dovoljno

Ellen -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 14:43:42)

Zvuči očajnički, ali nisam imala kuda... morala sam čuti šta drugi misle o svemu, jer bila sam na putu da pomislim da nisam dobra, nekulturna i nevaspitana...[sm=smiley19.gif]

malena27 RR -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 14:50:00)

Moj dragi je uvjerenja da ja treba da se povinujem njenim željama i da radim ono što ona kaže, i ako je pitam treba li pomoći a ona kaže ne, da ja to ipak uradim user posted image A ja uvijek njemu kažem da ću ja uraditi sve što je potrebno i više, ali ako znam šta treba i neko se samnom dogovori, ja ne znam šta neko misli i ne želim da se namećem, u tuđoj kući ja ne mogu premještati stvari i praviti rasporede. Ja sam željna svog mira i spokoja, da se niko ne miješa u moje odluke i da me ne zove da provjeri je li sve isključeno jer je ona sanjala da sam ja zapalila kuću user posted image user posted image ... Skoro je sve to kulminiralo, kada smo bili na vikendici, to je kuća opremljena starim stvarima, prljava i samo za kratke posjete, kad god smo bili gore ja bih za nama sve pospremila, usisala i očistila, a to veče sam na brzinu ušla u patikama da nešto uzmem i on mi je rekao: znaš li ti da ovo moja mama čisti !!!!

Draga Ellen, mijenjaj dragog [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ellen -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 14:59:38)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sve mi je to svježe, sinoć se dosta desilo, pa ne razmišljam trezveno, još uvijek imam nadu da se nešto može promijeniti...

jasmin -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 16:07:59)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sve mi je to svježe, sinoć se dosta desilo, pa ne razmišljam trezveno, još uvijek imam nadu da se nešto može promijeniti...

[sm=smiley1.gif]
S takvom nadom mnoge uđu u brak i onda same sebi nevolju nabace [sm=smiley1.gif].

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (13.9.2014 15:43:58)

ako je tako strasna, nemoj da postane...mozda je sta od te genetike preslo i na sina[sm=smiley36.gif]

strašno kakvi sve ljudi ima
hB pa imam dvije kćerke da ne padnem u neko ludilo i ne postanem ovakva svekrva

ma majka mu stara šta se ima i o čemu dublje sem površnih stvari pričati sa snahom i zetom??
baš su neki ljudi dokoni

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (13.9.2014 15:50:15)

Ellen ti se zahebucnula u par stvari, prvo jer si se s njom zbližila i dala joj za pravo da ti svašta može reći
i od kud ti ideja da budeš u bilo kom momentu bliža i više njoj na usluzi nego svojoj majci???

baš si čapljasta,pa i ljudi uzjahali

no sad šta je tu je, distanciraj se a tm će u početku rondati i već će se naviknuti i sve će manje i manje da ti ronda

Mirkica -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (13.9.2014 17:38:29)

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

Moj dragi je uvjerenja da ja treba da se povinujem njenim željama i da radim ono što ona kaže, i ako je pitam treba li pomoći a ona kaže ne, da ja to ipak uradim user posted image A ja uvijek njemu kažem da ću ja uraditi sve što je potrebno i više, ali ako znam šta treba i neko se samnom dogovori, ja ne znam šta neko misli i ne želim da se namećem, u tuđoj kući ja ne mogu premještati stvari i praviti rasporede. Ja sam željna svog mira i spokoja, da se niko ne miješa u moje odluke i da me ne zove da provjeri je li sve isključeno jer je ona sanjala da sam ja zapalila kuću user posted image user posted image ... Skoro je sve to kulminiralo, kada smo bili na vikendici, to je kuća opremljena starim stvarima, prljava i samo za kratke posjete, kad god smo bili gore ja bih za nama sve pospremila, usisala i očistila, a to veče sam na brzinu ušla u patikama da nešto uzmem i on mi je rekao: znaš li ti da ovo moja mama čisti !!!!

Draga Ellen, mijenjaj dragog [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja procitah prvu recenicu i bi mi dosta , aj bi tog dragog sutnula da mu ej kruna na glavi .

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>