Ellen -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (12.9.2014 13:02:03)
|
To je bila jedna postepena tranzicija, kada budem kod njega dan, pa dva, i kad me on zamoli da ostajem kod njega jer njegovi vole da smo mi tu i da ne trošimo pare, zaljubljenom uhu je sve predivna muzika. pa je to postalo malo duže ostajanje, s tim kad god nisam bila tu njegova me mama zvala i pitala da li sam zaboravila gdje mi je kuća i zašto ne dođem. Sve je bilo divno, mada ja nisam ljubitelj zbližavanja takvog tipa, jedna drugoj kupovale poklone, kad sam se zaposlila nju sam zvala da ne kuha nego idemo vani da jedemo, za rođendane i ostale praznike, učinila sam joj više nego svojoj majci, zbog njega. Međutim skoro sam saznala da oni nisu bili za to da ja s njim obitavam tu ( kao šta će rodbina i komšije reći na takav grešan život, divlji i nezakonit ), to mi niko nije rekao. Ja sam tu bila zbog njega i na njegovo insistiranje. Pomagala sam u kući kad se od mene tražila pomoć, dočekivala goste kad niko nije bio tu, prala suđe za svojim momkom i njegovim ocem, da njegova mama ne bi zatekla kad se vrati s posla. Kad god sam ponudila pomoć i pitala treba li šta, ona bi rekla da ne treba i da sjednem, da bi poslije ispalo da ja nisam ništa htjela da radim, a moj momak bi rekao da je ona takva i da ja to treba da razumijem. U tom periodu sam više bila tu za nju nego za svoju majku, išla sam joj po lijekove i recepte, pravila kolače, tješila kad je imala problema sa svojim mužem i sa sinom. Kad se momak naljuti na nju ja uvijek kažem njemu da je to njegova majka i da mu je najpreča i da treba da je poštuje. Ali on to nikada nije spomenuo, ja sam bila tampon zona... U meni se skupljalo sve više nezadovoljstva, on nije nikada stao da me zaštiti, ne pred majkom, ne treba se svađati s majkom zbog mene, ali jedne prilike kada smo bili vani, jedan njegov poznanik ili nešto iako je bio sa svojom djevojkom, mene počeo pipati, ja sam rekla svom dragom momku odmah, daj ba ovaj me ovdje pored svoje cure dira ispod stola, ovaj moj je rekao samo da se odmaknem. Dopisivao se sa nekim curama, nije bilo ništa, ali je dovoljno da ta zaboli, pa je bio sa drugom kod neke komšinice u dva ujutro pijan na kafi... i ja sam to sve oprostila. Ali to su stvari koje te promijene i jednom mora da u čovjeku pukne to sve što se nataložilo. Sada živimo sami u istoj zgradi gdje i njegovi roditelji, nismo vjenčani i kada smo razmišljali o tome htjeli smo samo u opštini sa kumovima da ozvaničimo. Međutim, njegova je majkica saznala i kroz suze nam je rekla da smo mrtvi za nju ako to tako napravimo. Mislim, ima žena sina jedinca i ja sam rekla da je uredu i da će biti svadba, ali ona ne može da pređe preko toga da smo mi htjeli da izbjegnemo sve silne, glupave i preskupe stvari. Nismo vjereni, nije nikad bilo nikakve prosidbe, ne patim ja od toga, ali ... Moj status u toj kući je uvijek meni bio nekako nejasan i maglovit, da me sad pitate, pa zašto si bila tu, ja bih rekla da nemam pojma, valjda ljubav.
|
|
|
|