RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

salmy -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (13.9.2014 17:45:37)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Ellen

Nadam se da ima nekog ovdje da sa njim podijelim i ja svoju golgotu [sm=smiley13.gif]
Kada ti "svekrva", koja to još legitimno nije, kaže da si TUĐA KOST, da ti nisi tu zbog nje nego zbog njenog sina,
a poslije njemu plače jer ja nisam "nikada" ni prozore oprala u toj kući, što je, što bi rekao Šoić "motorna" laž,
kada te pred svojim sinom optuži da ga ne volite dovoljno i da ona ne vidi tu neku ljubav i požrtvovanje,
kada ti kaže kako te nije sramota što on stere tvoje gaće na štrik, a kad sam ja njegove prala na ruke, to je sasvim u redu,
čak i poželjno, kada ulazi u najintimnije stvari pitanjma tipa koristite li zaštitu, nemojte ja hoću unuke, jedno za drugim,
i još toga za nabrojat. Situacija je mnogo gora, da budem iskrena ali ovo je za sada. Pa eto bujrum. Ovdje sam prvi put
i iskreno bih voljela da prozborim koju i čujem mišljenja. [sm=smiley1.gif]

ako je tako strasna, nemoj da postane...mozda je sta od te genetike preslo i na sina[sm=smiley36.gif]
ovo drugo boldirano je valjda normalno?

strašno kakvi sve ljudi ima
hB pa imam dvije kćerke da ne padnem u neko ludilo i ne postanem ovakva svekrva

ma majka mu stara šta se ima i o čemu dublje sem površnih stvari pričati sa snahom i zetom??
baš su neki ljudi dokoni

[/quote
hahhahahah sto bona veselaaa? to zetovi i snahe nindja kornajce pa ne treba ulaziti u dublje polemike....e svasta u Bozijoj basci....kako god moja veso i tebe ceka ta povrsnja suplja...

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (13.9.2014 18:15:18)

do duše sve zavisi i do tipa snahe/zeta i svekrve/punice

zaista me se neke stvari ne bi ticale

ako neko nešto želi da kaže il uputa reći će a ja da zapitkujem neee

strašno mi je to nekulturno

van pameti mi je pričati sa zetom il snahom o zaštiti , izuzev ako su mi se obratili i pitali za mišljenje

Ellen -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (15.9.2014 10:05:23)

[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif] Hvala Vam drage moje, mnogo ste mi pomogle. Čovjeku je inače lakše kada podijeli svoju priču i čuje mišljenje drugog. A moram priznati i da sam se dobro nasmijala, Vi ste čista pozitivna energija [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (16.9.2014 12:46:40)

A kada napokon imate priliku da odete iz zajednice i da imate svoj stan jako jeftino i dobijete to, a onda muž kaže ok, ali i ovaj sprat (na kojem inače živimo u istoj kući sa njegovim) želim da držimo opremljenim i ne želim da iznosimo stvari iz njega i nosimo u taj novi stan nego da kupimo nove (a i ove stvari su naše i to nove),šta biste vi? Jesam li ja to sa nedorslom osobom ili šta? Koji je njemu? Ja ga ne kontam, iako sam mu supruga.

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (16.9.2014 14:07:51)

A kada napokon imate priliku da odete iz zajednice i da imate svoj stan jako jeftino i dobijete to, a onda muž kaže ok, ali i ovaj sprat (na kojem inače živimo u istoj kući sa njegovim) želim da držimo opremljenim i ne želim da iznosimo stvari iz njega i nosimo u taj novi stan nego da kupimo nove (a i ove stvari su naše i to nove),šta biste vi? Jesam li ja to sa nedorslom osobom ili šta? Koji je njemu? Ja ga ne kontam, iako sam mu supruga.

salmy -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (16.9.2014 14:21:55)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

ja bi pocela gledati "odbacenu" mozda ti ona pomogne

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (16.9.2014 15:09:03)

Da je bar ovo serija moja salmy, ali nije nažalost. Život je i to meni jako nejasan sa nejasnim ljudima..

Alma_27 -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (16.9.2014 16:52:25)

jesi li ga pitala koji mu je? sta ti on kaze?

ananas_ze -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (16.9.2014 16:57:57)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

ja da se odlucim odeliti i da imam mogucnost kupovine novih stvari za novi stan uradila bih to

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (16.9.2014 16:58:30)

Jesam li ja dobro skontala ?
Otici cete iz zajednice
Kupicete nove stvari
Taj sprat ostaje opremljen sa vasim novim stvarima

Je li tako ?

Ja ne vidim problem zaista. Ako imate novca onda kupite nove , ne pravite problem od toga. Neka taj sprat ostane opremljen ako mu je to zelja. Mozda budete dolazili nekada svekijevcima, spavajte tu. Mozete izdati i sl.

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (16.9.2014 17:12:55)

Eeeee, nije problem u kupovini novih stvari, nego mogucnost na vracanje opet u zajednicu, ako te stvari tu ostanu, zar ne?

paradajz -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (16.9.2014 19:51:11)

Lijepo je da ste stekli uslove da se odvojite, da imate svoj stan, a to ako je muževa želja da stvari ostanu, nemoj da o tome razmišljaš. Uživaj u kupovini novih stvari. Pozdrav

ananas_ze -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (16.9.2014 21:08:00)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Eeeee, nije problem u kupovini novih stvari, nego mogucnost na vracanje opet u zajednicu, ako te stvari tu ostanu, zar ne?

ma daj gali kud ce onda s novim stvarima?

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (16.9.2014 22:52:17)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

ja da se odlucim odeliti i da imam mogucnost kupovine novih stvari za novi stan uradila bih to

takodje ,ostavila bi sve
baš bi mi bilo banalno uzeti namještaj i ostaviti njegove bez istog
njegovi vam možda uzvrate nekim poklonom kad se odlučite preseliti

budite velikodušni, hebeš namještaj ;)

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (16.9.2014 23:03:16)

Nek nam anonimna otkrije pravi razlog zasto njen muz zeli da kupuje novi namjestaj?

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (17.9.2014 8:32:17)

Gali donekle ima pravo. Prvo nismo bas toliko finansijski jaki da mozemo lagodno kupiti i nove stvari sve a da se dobro ne pomucimo. Ali nema veze, nego je problem zašto? Kada sam ga pitala, kaže : "Jer je to moja želja, možda ćemo se mi nekad tu vratiti, možda nekad djeca. Ko zna. Pa ja kad poželim, želim doći tu i prespavati." Ja ni u kojem slučaju se ne želim vratiti u zajednicu koja mi je odnijela toliko zdravlja da sam sad od čira bolesna i jako depresivna. Čak ni muža ne volim ko ranije zbog toga. Inace su te stvari koje on zeli da ostavimo nama poklon od mog rahmetli oca kada smo se vjencali. Ali nema veze, neka stvari ostanu, ali je debilski da jedna obrazovan covjek nema volje i ne uziva u prilici da zivi samostalno sa svojom porodicom, odvojeno od roditelja. Njemu je to izvor nervoze. Samo sam htjela da cujem i druga misljenja. Jesam li ja budala ili me on pravi budalom.

salmy -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (17.9.2014 9:01:52)

Gali donekle ima pravo. Prvo nismo bas toliko finansijski jaki da mozemo lagodno kupiti i nove stvari sve a da se dobro ne pomucimo. Ali nema veze, nego je problem zašto? Kada sam ga pitala, kaže : "Jer je to moja želja, možda ćemo se mi nekad tu vratiti, možda nekad djeca. Ko zna. Pa ja kad poželim, želim doći tu i prespavati." Ja ni u kojem slučaju se ne želim vratiti u zajednicu koja mi je odnijela toliko zdravlja da sam sad od čira bolesna i jako depresivna. Čak ni muža ne volim ko ranije zbog toga. Inace su te stvari koje on zeli da ostavimo nama poklon od mog rahmetli oca kada smo se vjencali. Ali nema veze, neka stvari ostanu, ali je debilski da jedna obrazovan covjek nema volje i ne uziva u prilici da zivi samostalno sa svojom porodicom, odvojeno od roditelja. Njemu je to izvor nervoze. Samo sam htjela da cujem i druga misljenja. Jesam li ja budala ili me on pravi budalom.

jbt vi ste zahebali i Esmeraldu [sm=smiley36.gif]

salu na stranu,zeno sto se glupostima opterecavas..hebo sve sto mozes kupit...
nije debilski samo mu treba vremena da skuzi kako je lijepo imati svoje...
na kraju krajeva u pravu je..neka stvari da mozete doci kad god pozelite..ako neces ti hoce on sutra djeca..ipak su tu njegovi roditelji kakvi god da su

MicoTico -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (17.9.2014 9:09:12)

. Prvo nismo bas toliko finansijski jaki da mozemo lagodno kupiti i nove stvari sve a da se dobro ne pomucimo.

Ja bih tu napravila neki kompromis. Nešto novo kupila, nešto uzela iz starog stana. Manje opterećujeće finansijski, a svi zadovoljni.

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (17.9.2014 9:32:09)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

. Prvo nismo bas toliko finansijski jaki da mozemo lagodno kupiti i nove stvari sve a da se dobro ne pomucimo.

Ja bih tu napravila neki kompromis. Nešto novo kupila, nešto uzela iz starog stana. Manje opterećujeće finansijski, a svi zadovoljni.

I ja bih rado MicoTico, ali on ne želi jer se njegov kompromis svodi samo na zadovoljstvo njegovih roditelja. potpuno je nebitno kak ose osjećam ja i šta je bolje za nas. Tako bar proizlazi..

Alma_27 -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (17.9.2014 10:27:27)

I ja bih rado MicoTico, ali on ne želi jer se njegov kompromis svodi samo na zadovoljstvo njegovih roditelja. potpuno je nebitno kak ose osjećam ja i šta je bolje za nas. Tako bar proizlazi..

Od covjeka koji je toliko vezan za roditelje ne mozes ocekivati da ce se drasticno promijeniti samo zato sto ste se preselili. Njemu je ovo velika stvar. Malo cu pretjerati u poredjenju ali to je kao kad se malo dijete prvi put na duze vrijeme odvaja od roditelja. Pa kasnije dijete pozeli vecu samostalnost kad vidi kako je to lijepo a roditelji su uvijek tu za njega.
Tvoj muz ovo tek sad izgleda prolazi. Posesivni roditelji, on takav. Sta ces sad?
Polako samo. Kao sto neko rece, nek i samo osjeti kako je kad se ima svoje i kad si svoj gazda pa makar i u jeftinijem stanu. Neka stvari stoje. Ko ih sisa. Ne vrijede tvojih zivaca i vaseg lijepo provedenog vremena. Uzivajte u opremanju vaseg novog stana [sm=smiley1.gif]

MicoTico -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (17.9.2014 10:34:32)

on ne želi jer se njegov kompromis svodi samo na zadovoljstvo njegovih roditelja. potpuno je nebitno kak ose osjećam ja i šta je bolje za nas. Tako bar proizlazi..

čekaj, vi trenutno imate svoj sprat i svoj namještaj. Ne žive njegovi s vama i ne koriste taj namještaj, nego imaju svoj?
Pa što se ostavljanje tog namještaja svodi na ugađanje njegovim roditeljima kad ih svejedno ne koriste.
I sad nećte kupiti sav namještaj nov. Objasni mu da npr. ostavljanje TV-a, frižidera i ostalih el. uređaja nema svrhe jer one zastarijevaju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa onda da se ta komoda super uklapa u novi stan, a da si za taj stari vidjela jednu novu u nekoj tamo radnji koja će super "leći"[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Eto tako nekako, budi malo lisica[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (17.9.2014 10:59:01)

on ne želi jer se njegov kompromis svodi samo na zadovoljstvo njegovih roditelja. potpuno je nebitno kak ose osjećam ja i šta je bolje za nas. Tako bar proizlazi..

čekaj, vi trenutno imate svoj sprat i svoj namještaj. Ne žive njegovi s vama i ne koriste taj namještaj, nego imaju svoj?
Pa što se ostavljanje tog namještaja svodi na ugađanje njegovim roditeljima kad ih svejedno ne koriste.
I sad nećte kupiti sav namještaj nov. Objasni mu da npr. ostavljanje TV-a, frižidera i ostalih el. uređaja nema svrhe jer one zastarijevaju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa onda da se ta komoda super uklapa u novi stan, a da si za taj stari vidjela jednu novu u nekoj tamo radnji koja će super "leći"[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Eto tako nekako, budi malo lisica[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Draga moja, da tako je kako si napisala. O tome ja i pričam. Neće te stvari niko koristiti, zašto onda da kupujem nove stvari i džaba bacam novac jer za taj džaba potrošeni novac možemo porodično otići na odmor. Radi se o tome da će njegovi se napuhati na njega kada vidi da i stvari iznosi i prazni taj sprat (iako su to naše stvari, stečene po ulasku u brak) i što će njima biti teško kada to vide. O tom vidu ugađanja njima ja govorim i o pravljenju kompromisa po njihovom zadovoljstvu. Nema tu nas, je on će zbog toga džaba pare potrošiti. A drugo, imaju oni i drugu unučad, momke, kojim će to dobro doći da iskoriste kada dođu njima. Ali nije stvar ni u tim stvarima, nego u tome koliko moj muž ne razmišlja o dobrobiti naše porodice, o nama, koliko mu je svejedno što ja tu doživljavam stresove. Umorna sam od tog života i saznanja da su njemu samo bitna njigova mišljenja.

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (17.9.2014 13:27:05)

Draga moja, da tako je kako si napisala. O tome ja i pričam. Neće te stvari niko koristiti, zašto onda da kupujem nove stvari i džaba bacam novac jer za taj džaba potrošeni novac možemo porodično otići na odmor. Radi se o tome da će njegovi se napuhati na njega kada vidi da i stvari iznosi i prazni taj sprat (iako su to naše stvari, stečene po ulasku u brak) i što će njima biti teško kada to vide. O tom vidu ugađanja njima ja govorim i o pravljenju kompromisa po njihovom zadovoljstvu. Nema tu nas, je on će zbog toga džaba pare potrošiti. A drugo, imaju oni i drugu unučad, momke, kojim će to dobro doći da iskoriste kada dođu njima. Ali nije stvar ni u tim stvarima, nego u tome koliko moj muž ne razmišlja o dobrobiti naše porodice, o nama, koliko mu je svejedno što ja tu doživljavam stresove. Umorna sam od tog života i saznanja da su njemu samo bitna njigova mišljenja.

Opusti se.
Pristao je da idete iz zajednice.
Ostavi sve stvari, kako muje zelja.
Neka kupuje nove ako moze.
Tako je kako je.
Ako je vec tako kao sto pricas, da te zajednica kosta zdravlja, ostavi stvari i spasavaj sebe u tom slucaju.

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (17.9.2014 13:46:30)

Bojim se da će moj život postati još veći pakao ako izadjemo iz zajednice jer on ne ide sa voljom. To je njemu jako preko volje. Bojim se da će mi stalno odvoditi dijete njima, čak željeti da naća sa djetetom kod njih u tom spratu i sl? Ima li neko slično iskustvo?

canim -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (17.9.2014 13:55:59)

Draga moja to su njegovi roditelji [sm=zmeden.gif] pa zamisli da tvoje rodjeno dijete ne zeli tebi da dovodi unuke jer mu njegova zena ne da [sm=zmeden.gif] kako bi se ti osjecala [sm=zmeden.gif], stavi se malo na mjesto njegovih roditelja, jer vidim po pisanju da si i ti mama.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>