RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

MicoTico -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 11:32:47)

IZVORNA PORUKA: canim

IZVORNA PORUKA: Galicia

A sto se ljudi moraju uopste vjenczvati kad znaju da moraju u zajednicu?

Ja mislim da se ovdje na rr malo termin zajednica olako primjenjuje, meni je zajednica kad dijelis neke zajednicke prostorije sa svekrvom, tipa zajednicka kuhinja pa morate biti zajedno za ruckom i slicno, ali 2 odvojena stana u istoj kuci mi nikako nisu zajednica, po toj teoriji svi ljudi sto zive u zgradi su u zajednici [sm=smiley1.gif]

Pa da , u etažnoj zajednici[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ma nije isto kad ti je sveki ispod ili iznad glave i kad je na drugom kraju grada.

canim -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 11:39:03)

Pa nije isto, ali imas ljude koji ne vole ni svoje komsije iz zgrade, pa im stalno nesto smeta, nije ni njima lako [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 12:28:43)

Ja mislim da se ovdje na rr malo termin zajednica olako primjenjuje, meni je zajednica kad dijelis neke zajednicke prostorije sa svekrvom, tipa zajednicka kuhinja pa morate biti zajedno za ruckom i slicno, ali 2 odvojena stana u istoj kuci mi nikako nisu zajednica, po toj teoriji svi ljudi sto zive u zgradi su u zajednici [sm=smiley1.gif]

Ma svi mi kad kažemo zajednica mislimo na blizinu jednih od roditelja. Sasvim je drugačije kad ti je nad glavom neko ko nije, kratko rečeno, roditelj. Jer oni uvijek traže svoje, a mi uvijek gledamo da im što manje iskvarimo i onda tu uvijek neko "nadrapa"...

Hanady RR -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 12:32:02)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ma svi mi kad kažemo zajednica mislimo na blizinu jednih od roditelja. Sasvim je drugačije kad ti je nad glavom neko ko nije, kratko rečeno, roditelj. Jer oni uvijek traže svoje, a mi uvijek gledamo da im što manje iskvarimo i onda tu uvijek neko "nadrapa"...

Istina vala...
bolje d ami je roditelj and glavom nego iko drugi...da moram da biram ja bih roditelj birala a ne stranca...od roditelja svoa ništa loše desit mi se neće...od stranca bogami i može

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 12:38:22)

Onda predlažem svima koji ne znaju šta znači da ste u braku i sa partnerom živite sa roditeljima, nebitno kojim, da tako žive samo jedan mjesec i da se onda jave.

Hanady RR -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 12:41:18)

Onda predlažem svima koji ne znaju šta znači da ste u braku i sa partnerom živite sa roditeljima, nebitno kojim, da tako žive samo jedan mjesec i da se onda jave.

živim sa majkom mojom...
evo treća godina kako mi ijdte ide u školu žena radnim dnaima kod zeta u kući čuva mu djecu...
nigdje porblema i još s enije javio na forum da zakuka...
a živjela sma i za sestrom njeogovm, zaovom dok se nije udala...

Iiiiiiii...svi, živi, zdravi bez rpobelma...jedni drugima na pomoći...

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 12:43:17)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

živim sa majkom mojom...
evo treća godina kako mi ijdte ide u školu žena radnim dnaima kod zeta u kući čuva mu djecu...

E svaka vam čast.. Kapu skidam, ali sumnjam da je sve bilo tako bajno i sjajno kako govoriš.. Nego neko trpi, neko baš i ne, a ima nas i svakakvih, i onih koji vole dominirat i onih koji to ne dozvoljavaju.

Sittah -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 12:52:51)

anonimna je fino navela da su te stvari koje njen muz protiv njene volje zeli ostaviti u toj kuci svojih roditelja POKLON NJ-E-N-O-G RAHMETLI OCA

i koliko vidim ovdje svi nju osuduju da je teska, da previše trazi itd. a po meni je njeno osnovno pravo i da u novi stan nosi te stvari koje su poklon njenog oca koji uz to vise nije ni ziv i mozda njoj te stvari nesto emocionalno znace i po meni je njen muz sebican ako u kuci svojih roditelja protiv njene volje zeli zadrzati stvari koje je kupio njen otac a ona se u toj kuci vise nikako ne osjeca dobro i ne zeli tu da se vraca

on ako ima imalo dostojanstva, najmanje sto moze uciniti je da njoj ostavi na volju da sa stvarima radi sta hoce, a on ako ima namjeru s djetetom ici povremeno da noci u kuci svojih roditelja - nek sam obezbijedi stvari tamo ili nek mu roditelji namjeste taj sprat pa nek do mile volje provodi dane i noci tamo

a što se tice zajednice - zajednica je i kad su spratovi odvojeni, pa cak i kad su kuce jedna pored druge potpuno odvojene - samim tim što ne mozes roditeljima/svekijevcima podvuci crtu da ti upadaju u svako doba ili da se miješaju u neke stvari u koje se "obicni" komsija u zgradi ili u kuci pored nece, ne moze i ne smije mijesati

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 12:56:03)

IZVORNA PORUKA: Sittah

anonimna je fino navela da su te stvari koje njen muz protiv njene volje zeli ostaviti u toj kuci svojih roditelja POKLON NJ-E-N-O-G RAHMETLI OCA

i koliko vidim ovdje svi nju osuduju da je teska, da previše trazi itd. a po meni je njeno osnovno pravo i da u novi stan nosi te stvari koje su poklon njenog oca koji uz to vise nije ni ziv i mozda njoj te stvari nesto emocionalno znace i po meni je njen muz sebican ako u kuci svojih roditelja protiv njene volje zeli zadrzati stvari koje je kupio njen otac a ona se u toj kuci vise nikako ne osjeca dobro i ne zeli tu da se vraca

on ako ima imalo dostojanstva, najmanje sto moze uciniti je da njoj ostavi na volju da sa stvarima radi sta hoce, a on ako ima namjeru s djetetom ici povremeno da noci u kuci svojih roditelja - nek sam obezbijedi stvari tamo ili nek mu roditelji namjeste taj sprat pa nek do mile volje provodi dane i noci tamo

a što se tice zajednice - zajednica je i kad su spratovi odvojeni, pa cak i kad su kuce jedna pored druge potpuno odvojene - samim tim što ne mozes roditeljima/svekijevcima podvuci crtu da ti upadaju u svako doba ili da se miješaju u neke stvari u koje se "obicni" komsija u zgradi ili u kuci pored nece, ne moze i ne smije mijesati

Upravo o ovome se radi. A moj muž na to kaže, pa i taj sprat je naš, to neće niko koristiti, to će opet nama ostati i mi ćemo to opet nekad koristiti.

MicoTico -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 12:57:10)

da u novi stan nosi te stvari koje su poklon njenog oca koji uz to vise nije ni ziv i mozda njoj te stvari nesto emocionalno znace i po meni je njen muz sebican ako u kuci svojih roditelja protiv njene volje zeli zadrzati stvari koje je kupio njen otac a ona se u toj kuci vise nikako ne osjeca dobro i ne zeli tu da se vraca

Emotivno se veže za frižider???? Rode rođeni[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

I ja nikako ne mogu shvatiti taj fazon "moji kupili- to je moje". Hebote, sad mm-ovi nam kupili tepih, ja ga ne smijem ni usisati. Šta se ja imam plehati kad tepih nije moj[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

D_K -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 12:57:27)

pitanje je sta je sta u njenoj prici.
a ni tvojoj nije mahane.

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 12:59:19)

IZVORNA PORUKA: D_K

a ni tvojoj nije mahane.

kako misliš šta je šta, da ti razjasnim?

MicoTico -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 12:59:41)

Pa idi ženo draga, kad možeš. Ostavi sve i idi, ako je teško. Hebale te stvari. Nećeš ti svog oca zaboraviti, ako fotelju ostaviš. Niti će uspomena na njega izblijediti, jer tepih nisi ponijela koji ti je on kupio.

Hanady RR -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:03:49)

živim sa majkom mojom...

E svaka vam čast.. Kapu skidam, ali sumnjam da je sve bilo tako bajno i sjajno kako govoriš.. Nego neko trpi, neko baš i ne, a ima nas i svakakvih, i onih koji vole dominirat i onih koji to ne dozvoljavaju.

e jest eto ti bolje znaš...

al šta'š nismo svi svjesni sebe na vakat pa ne ulijećemo u brak ''nako'' da se samo udanom zovem a kasnije ću ja i muža od metare i sebe od svkerve sklonit...

i kako si ti vezana biva emotivno za neke stavri koje su u to spartu tako je on za komletan spart vezan emotivno pa ga napušta tebi za ljubav i ne prenosi ga u novi dom...

nek stoje stavri tamo...nek imate ako kad odete da prenoćite...
pitaš li njega šta on osjeća...
il je on kamen prema svemu tome ...
ko biva on sad smao treba osjećati za tebe i dijete...
a ti za drvo što ti ga babo kupio emociju imaš...a on ne smije svoje imat ni za materom ni za babaom ni za porodičnom kućom ni svojim psratom u toj kući
e aferim...

D_K -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:05:51)

IZVORNA PORUKA: D_K

a ni tvojoj nije mahane.

kako misliš šta je šta, da ti razjasnim?

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

sta je ovo pasivno-agresivni pristup [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:09:20)

živim sa majkom mojom...

e jest eto ti bolje znaš...

al šta'š nismo svi svjesni sebe na vakat pa ne ulijećemo u brak ''nako'' da se samo udanom zovem a kasnije ću ja i muža od metare i sebe od svkerve sklonit...

i kako si ti vezana biva emotivno za neke stavri koje su u to spartu tako je on za komletan spart vezan emotivno pa ga napušta tebi za ljubav i ne prenosi ga u novi dom...

nek stoje stavri tamo...nek imate ako kad odete da prenoćite...
pitaš li njega šta on osjeća...
il je on kamen prema svemu tome ...
ko biva on sad smao treba osjećati za tebe i dijete...
a ti za drvo što ti ga babo kupio emociju imaš...a on ne smije svoje imat ni za materom ni za babaom ni za porodičnom kućom ni svojim psratom u toj kući
e aferim...

Al mi se nagovori [sm=bravo.gif] [sm=smiley13.gif]

Pa imaš pravo donekle, slažem se.. A pitam ja njega evo 5 godina za njegove osjećaje, a on za moje baš i ne, pa čak ni kad sam se porodila, nego mi je mamu svoju za vrat natovario od jutra do mraka dok sam preživljavala posporođajni. Meni trebalo samoće i mira s bebom i mužem, mami njegovoj kazali, ali ona nije mogla odoljeti svojoj dominaciji i provodila tu dane.. Ma da, mnogi će reći, dobra namjera. Ne kažem da nije, ali i nije kada kažeš šta ti treba.

ananas_ze -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:09:35)

ko bona ne moze podvuc crtu? sta pricas?jesi kad cula za vrata,kljuc,zvono,osnove kulture?

u sta da se ne mijesa,u kakve stvari?

Sittah -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:12:21)

prvo, nismo svi isti - neko se veže za nešto, a neko nije tip koji se uopšte veže za bilo šta: stvari/ljude/mjesta, i ne mora značiti da se neko emotivno veže za FRIŽIDER ILI TEPIH kao komad plastike/metala/vune, nego kao uspomenu od OCA KOJI JE UMRO i to joj je možda zadnji poklon koji je dobila od njega i možda jednostavno želi da nastavi da koristi taj frižider ili tepih sve dok su upotrebljivi i to je njeno puno pravo, ali eto njen muž, da bi ugodio SVOJIM ŽIVIM RODITELJIMA - to njoj ne dopušta uz neke jeftine izgovore tipa da će ići tamo povremeno da noći i ko je tu sebičan i lud??

po njenoj priči meni izgleda kao da je njen muž užasno sebičan i samo mu je stalo do toga da ugodi sebi i svojim roditeljima, a njoj ne dopušta čak ni da uzme stvari koje je kupio NJEN otac - po meni je njen muž taj koji ju je doveo do ove psiho-fizičke labilnosti koju spominje i ja bih takvog muža s apetitom ostavila u toj kući njegovih roditelja ako on već nema nimalo osjećaja ni sluha za njene potrebe i želje

MicoTico -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:13:57)

E dobro si, ona njemu zamjeri što je vezan za sprat, a ona prva vezana za namještaj.

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:14:37)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

ko bona ne moze podvuc crtu? sta pricas?jesi kad cula za vrata,kljuc,zvono,osnove kulture?

u sta da se ne mijesa,u kakve stvari?

Samo da te informišem da nekim ljudima zvono ne znači ništa, ni kucanje, strani im je pojam. Kad vide da je zaključano, a oni za šteku klapa, klapa, samo još da je razvale.. I to kad je snaha sama, a kada je kući i sinčić onda ko znaju za kulturu pa kucaju i dok još nisu ušli i ulazeći i neprekidno.. To nije neznanje, to je bezobrazluk.

MicoTico -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:15:06)

prvo, nismo svi isti - neko se veže za nešto, a neko nije tip koji se uopšte veže za bilo šta: stvari/ljude/mjesta, i ne mora značiti da se neko emotivno veže za FRIŽIDER ILI TEPIH kao komad plastike/metala/vune, nego kao uspomenu od OCA KOJI JE UMRO i to joj je možda zadnji poklon koji je dobila od njega i možda jednostavno želi da nastavi da koristi taj frižider ili tepih sve dok su upotrebljivi i to je njeno puno pravo, ali eto njen muž, da bi ugodio SVOJIM ŽIVIM RODITELJIMA - to njoj ne dopušta uz neke jeftine izgovore tipa da će ići tamo povremeno da noći i ko je tu sebičan i lud??

E sad je njen otac važniji zato što je umro, a njegovi nisu zato što su živi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image] 

D_K -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:15:55)

po njenoj priči meni izgleda kao da je njen muž užasno sebičan i samo mu je stalo do toga da ugodi sebi i svojim roditeljima, a njoj ne dopušta čak ni da uzme stvari koje je kupio NJEN otac - po meni je njen muž taj koji ju je doveo do ove psiho-fizičke labilnosti koju spominje i ja bih takvog muža s apetitom ostavila u toj kući njegovih roditelja ako on već nema nimalo osjećaja ni sluha za njene potrebe i želje

nix.
nije nikad sve bas tako crno ni bijelo.
dakle, i dalje ne gotivim bas ovu verziju dogadjaja.

Sittah -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:15:56)

ananas_ze - naravno da ima ljudi koji ne mogu podvući crtu nekome iz raznoraznih razloga - ili svoje slabosti i nemoći ili zbog toga što se druga strana pravi da ne konta, ne znam šta se tu toliko ibretiš

MicoTico -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:17:16)

I ti Sitah i ti Anonimna imate problem sa odnosom moje-njeno-njegovo tj. uopšteno s tim prisvojnim zamjenicama. Ako se u braku vazda naglašava šta je čije i ko je šta kupio, dobio, naslijedio, nema od tog zajedničkog života ništa.

henna ze -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:17:57)

imam ja rješenje:
poneseš svoje stvari u novi stan..a nove kupiš i opremiš to gdje ste sad..

i eto...svi siti i ovce na broju.

pa što me odmah niste pitale[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>