RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

MicoTico -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:19:37)

IZVORNA PORUKA: henna ze

imam ja rješenje:
poneseš svoje stvari u novi stan..a nove kupiš i opremiš to gdje ste sad..

i eto...svi siti i ovce na broju.

pa što me odmah niste pitale[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

samo čekaj njen odgovor[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Biće, ja da opremama njegovim roditeljima, nema šanse[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hanady RR -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:20:55)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Onda predlažem svima koji ne znaju šta znači da ste u braku i sa partnerom živite sa roditeljima, nebitno kojim, da tako žive samo jedan mjesec i da se onda jave.

živim sa majkom mojom...
evo treća godina kako mi ijdte ide u školu žena radnim dnaima kod zeta u kući čuva mu djecu...
nigdje porblema i još s enije javio na forum da zakuka...
a živjela sma i za sestrom njeogovm, zaovom dok se nije udala...

Iiiiiiii...svi, živi, zdravi bez rpobelma...jedni drugima na pomoći...

E svaka vam čast.. Kapu skidam, ali sumnjam da je sve bilo tako bajno i sjajno kako govoriš.. Nego neko trpi, neko baš i ne, a ima nas i svakakvih, i onih koji vole dominirat i onih koji to ne dozvoljavaju.

e jest eto ti bolje znaš...

al šta'š nismo svi svjesni sebe na vakat pa ne ulijećemo u brak ''nako'' da se samo udanom zovem a kasnije ću ja i muža od metare i sebe od svkerve sklonit...

i kako si ti vezana biva emotivno za neke stavri koje su u to spartu tako je on za komletan spart vezan emotivno pa ga napušta tebi za ljubav i ne prenosi ga u novi dom...

nek stoje stavri tamo...nek imate ako kad odete da prenoćite...
pitaš li njega šta on osjeća...
il je on kamen prema svemu tome ...
ko biva on sad smao treba osjećati za tebe i dijete...
a ti za drvo što ti ga babo kupio emociju imaš...a on ne smije svoje imat ni za materom ni za babaom ni za porodičnom kućom ni svojim psratom u toj kući
e aferim...

Al mi se nagovori [sm=bravo.gif] [sm=smiley13.gif]

Pa imaš pravo donekle, slažem se.. A pitam ja njega evo 5 godina za njegove osjećaje, a on za moje baš i ne, pa čak ni kad sam se porodila, nego mi je mamu svoju za vrat natovario od jutra do mraka dok sam preživljavala posporođajni. Meni trebalo samoće i mira s bebom i mužem, mami njegovoj kazali, ali ona nije mogla odoljeti svojoj dominaciji i provodila tu dane.. Ma da, mnogi će reći, dobra namjera. Ne kažem da nije, ali i nije kada kažeš šta ti treba.

ma lutko moja...mislim li ti da ćeš drugačijega muža imati ako ga malo dalje od matere odvedeš...
grdno se varaš...
nije do svekrve tu nego do njega takvoga...al on je tebi takav bio i kda ste se zabavljali, i kad si se udala prvi dan a i danas ti je takav...
e vidiš brak je kompromis...a jok ko će koga više nadurati...
pa biva ti patila 5 godina e sad će jedno 5 on...
pa jel to sreća???
jel očekuješ sretan brak...
kad si se udavala ...sve možeeeeeeeeeeeeeeee...i u istu kuću i na isti sprat i babo da kupi da napuni taj sprat sve može...
a i svekrva garant vikala...došla meni moja durga kćer...
onda vas dvije ratovale a sin tj.muž samo pati veseljak...
il to stavrno kad se oženiš sve trebaš što žena veli činiti nikakvoga savjeta od majke svoje uzeti...
pa dobro žene drage imate li djecu svoju...
da je ta svekrva ne znam ti kakva, ja kad pomislm da je noć uz tog sina jednu u životu prodbjela uz temperaturu koje je sikiracije za njim doživjela a ne što ga na pravi put izvela da ga neka žena okreće sad i odvedi da mu se osveti za prethonih 5 godina ...
pa imal smisla ozbiljno te pitam...

Bona nebila ...
eto si ga smuntala idete mimo te zajednice...
pa man se frižidera, ormara i svega ...
idi bona idi sve novo sredi...
on se osjeća tako bolje...nje prazni kuću koju je stavrao , pa on je bona živio godinama prije tebe , maštao kako ima spart u svojoj kući, kako u tom spartu djeca mu rastu uz voljenu ženu...sad mu sve to ode...ostavi mu te oramre unutra hebali vas oni...eto 5 godina su ti tu pa vakat i mjenjat ponešta...

idi, odseli...
pomozi i ti njemu...nije ovo njemu lako bona...
valja i pogled te majke na leđima kad krene iz kuće podnijeti...
nisu svi isti muškarci ...
njemu njegova baovina nešto znači vidiš da je vezan za sve to...
ako već hoće da idi...idite al pusti ga bona za početak da se ima za čim okrenuti...

shvatit će on za godinu, dvije da je možda za vas najbolje ovo rješenje bilo...
al ne može odmah sve da shvati, pa shavti ti njega ...e to je bračni kompormis a jok hoćemol frižider ponijet il ne

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:20:56)

imam ja rješenje:

pa što me odmah niste pitale[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja tako i predlagala mužu. Puno nam je i stan i odmah nove stvari kad već takve imamo. Nego kasnije možemo, ako mu je već stalo, uzeti stvari i u taj sprat pa da po njegovoj želji i on bude opremljen. Ali neće moj muž tako, kaže dok se iznesu stvari raspast će se, nego kad već sređujemo da sređujemo oba i sve.. I šta je pisac (moj muž) htio da kaže? Šta se u tom stavu krije?

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:22:26)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

imam ja rješenje:

pa što me odmah niste pitale[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

samo čekaj njen odgovor[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Biće, ja da opremama njegovim roditeljima, nema šanse[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[sm=smiley36.gif]

Ja zaista ne shvatam toliku frku oko tog namjestaja i sprata u porodicnoj kuci.
Oboje tjeraju neki inat umjesto da se opuste i vole se [sm=smiley36.gif]

No ocitu tu nesto dublje ne funcionise.

Sittah -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:24:48)

MicoTico - presmiješno mi je što uopšte porediš čiji su roditelji važniji, jer ja to nigdje nisam spomenula da njima kao paru treba biti važniji njen otac zato jer je umro

u svakom slučaju njeni su njoj važniji, živi ili mrtvi, kao i njemu njegovi - živi ili mrtvi

ali njegova sebičnost se ogleda u tome da on svojima živima ne može/ne želi reći "ne" ni u čemu, a njoj osporava pravo da sama odluči o nečemu što je dobila od svog oca koji čak više nije ni živ

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:25:22)

imam ja rješenje:

Ja tako i predlagala mužu. Puno nam je i stan i odmah nove stvari kad već takve imamo. Nego kasnije možemo, ako mu je već stalo, uzeti stvari i u taj sprat pa da po njegovoj želji i on bude opremljen. Ali neće moj muž tako, kaže dok se iznesu stvari raspast će se, nego kad već sređujemo da sređujemo oba i sve.. I šta je pisac (moj muž) htio da kaže? Šta se u tom stavu krije?

Pisac ide laksom metodom. Sigrno ima love za opremanje novog stana. Pusti ga i uzivajte na novom.
Znam da si vezana za to sto ti je otac kupio ali nista nije vazno vasih nerava i zivota ako druge stvari funcionisu izmedj vas dvoje Samo treba sa se vise opustis.

henna ze -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:26:27)

imam ja rješenje:

e hebem ga ja sad...ako će se raspast koji će ti klinac..oj Tito..

bona kad odeš tamo a sve ti novo i mirisno..i lijepo..

i ja sam odselila od sveki..sve nove stvari kupila ( iako sam tamo ostavila stvari koje sam i tamo kupila i renoviran stan..od kredita koji još otplaćujem(

al kad je reko da hoće, gaće na štap i pohiti..sve se nogom u guzicu udaraj

ja mislim da ti praviš problem..tamo gdje ga nem..il si odlučila da se rastaneš, pa samo čekaš da mi to kažemo.. da bi se bolje osjećala..

nego odoh ja imam vrlo važno gradivo učit

ananas_ze -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:26:27)

imam ja rješenje:

prodaj te stvari,makar kao staro zeljezo i kupi sitnicu nek te na oca sjeca,svaka stvar dotraje

Hanady RR -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:31:13)

IZVORNA PORUKA: Sittah

MicoTico - presmiješno mi je što uopšte porediš čiji su roditelji važniji, jer ja to nigdje nisam spomenula da njima kao paru treba biti važniji njen otac zato jer je umro

u svakom slučaju njeni su njoj važniji, živi ili mrtvi, kao i njemu njegovi - živi ili mrtvi

ali njegova sebičnost se ogleda u tome da on svojima živima ne može/ne želi reći "ne" ni u čemu, a njoj osporava pravo da sama odluči o nečemu što je dobila od svog oca koji čak više nije ni živ

moj je otac pokojni..
i znaš šta kada bi meni u mom braku nešto problem stavralo što ima ikakave veze s amojim ocem...ja bi to fino na kamaru iznijela i sve spalila..
a znaš što...zato što bi i moj otac htio da ja sretna budem...nije sreća namještaj sreća je sve oko njega...
da rahmetli otac zna koliko je problema donijela njegova dobra volja namještanja sprata kćeri čovjek ga nikada kupio nebi...
a i kad ga kupovao on ga kupovao za taj sprat u koji se ona svjesno svojom voljom udala...
šta mislite dal se otac slaže što ona sada taj sprat napušta, ha???
Hajte molim Vam...najvažnija je roditelju svakom sreća njegovoga djeteta...
tata da je živ on bi joj prvi rekao, ostavi te stavri kupit će ti babo u novi stan sve bolje samo sretna da si...

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:33:27)

moj je otac pokojni..
i znaš šta kada bi meni u mom braku nešto problem stavralo što ima ikakave veze s amojim ocem...ja bi to fino na kamaru iznijela i sve spalila..
a znaš što...zato što bi i moj otac htio da ja sretna budem...nije sreća namještaj sreća je sve oko njega...
da rahmetli otac zna koliko je problema donijela njegova dobra volja namještanja sprata kćeri čovjek ga nikada kupio nebi...
a i kad ga kupovao on ga kupovao za taj sprat u koji se ona svjesno svojom voljom udala...
tata da je živ on bi joj prvi rekao, ostavi te stavri kupit će ti babo u novi stan sve bolje samo sretna da si...

Bravo.

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:35:04)

moj je otac pokojni..

Ovdje si upravu, moj otac bi upravo tako rekao. Slažem se s tobom.
Ali se ne slažem kad kažeš da svaki roditelj želi da je dijete sretno. Npr. moja svekrva je preživjela pakao zajednice. Ista ta svekrva sada vidi kako naš brak ne funkcioniše u toj zajednici, čak je bila i svjedok njegovog umalo pucanja i ista ta svekrva i pored toga mrzi kad čuje da bi mi mogli odseliti negdje iz te zajednice i imati svoje, ona poludi. Je li to roditelj koji želi svom djetetu dobro?

muaaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:41:42)

Ne mogu da vjerujem....jel ista anonimna od juce?

Ja zene i snage,mati mila....vas 5 s argumentima ona opet svoje pa svoje....OMG

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:42:57)

IZVORNA PORUKA: muaaa

Jesil ti nešto nervozna muaaa, zašto si uvijek tako napadački raspoložena? [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:43:25)

moj je otac pokojni..

Ali se ne slažem kad kažeš da svaki roditelj želi da je dijete sretno. Npr. moja svekrva je preživjela pakao zajednice. Ista ta svekrva sada vidi kako naš brak ne funkcioniše u toj zajednici, čak je bila i svjedok njegovog umalo pucanja i ista ta svekrva i pored toga mrzi kad čuje da bi mi mogli odseliti negdje iz te zajednice i imati svoje, ona poludi. Je li to roditelj koji želi svom djetetu dobro?

Sad majka sina ne voli...ti više voliš njenog sina do nje...
hajd ti sad meni reci onako sikreno...imal iko na ovom dunjaluki da voli to dijete pored tebe više do tebe????
Dalje...Možel bit ikako da ta starija žena, sa iskustvom, vidš svašta je prkeo glave prenijela u prošlosti, može biti misli Vama baš dobro time da ostanete u zajednici jer možda ona zna da njen sin mimo te kuće sretan biti neće???
Hajd sad onako iskreno nam kaži, Koliko je tvoj suprug konzervativac u tim nnekim stvarima tipa babovine, sprata u kući kod babe, zemlje, imetka, nasljedstav jer je muško sin tu i tako??? Jelde da je on malo ono ''postarinski'' babin sin, nasljednik? Evo da ti kažem moj je takav...
Ja živim u kući porodnoj na kojoj najamnje još 100 hiljada Km ulaganja ima da bude kako ja hoću---al je to njemu babovina...on je nebi ostavio...a imamo gdje imama ja i stan i kuću kod majke sprat svoj...nije mi na um palo ikad da mu kažem hajmo odavde...to da kažem...on mene nebi volio ovoliko koliko me voli, ja to znam...jer ON je takav i kao takvoga ja sma ga i birala i zavoljela i na sve pristala.
Pa ženo...ona od dobra svoga misli da je njemu bolje kad je na svom...ona smatra to je nejgovo. A zamisli sutra se nešto posvađate, a hoćete...(hajd bogati znala sma zakuhat rad mlijeka ko ga unio kad ga mljekarka donijela ) i on ti kaže...ja sma svoje ostavio tebe poslušao za tobom došao a ti se sad opet nešto svađaš sa mnom.??? i preko vrata i hop ode i preoći u tom namještenom spratu...e ti bi ga napala, došla ovdje možda napisala, aha zato je on to uradio da ode mami svojoj aha znala sam...a ON one je samo otišao tamo gdje se osjeća sigurnim, jačim i većim muškom...jer draga on je tako odgojen...to je jače od njega.

MicoTico -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:43:44)

Ma jesi li tti vidjela šta sam ja boldirala, ljubim te?
Ti si napisala u fazonu, eto njen otac je umro, a njegovi su živi,...Pa ispadoše stvari važnije što je on kupio, nego sprat koji su njegovi dali. Ma daaaj, bezze rasprava skroz.
ne mogu shvatiti ni to, sad ispade da njegovi njega ne vole.

muaaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:45:14)

IZVORNA PORUKA: muaaa

Jesil ti nešto nervozna muaaa, zašto si uvijek tako napadački raspoložena? [sm=smiley36.gif]

jok ja Bogami,nikada......samo se divim tvojoj snagi psihickoj,i vremenu koje imas...fakat

MicoTico -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:47:20)

Vratih se, Boga mi, nisam ništa boldirala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Hanady RR -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:47:41)

Vratih se, Boga mi, nisam ništa boldirala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:53:02)

moj je otac pokojni..

Sad majka sina ne voli...ti više voliš njenog sina do nje...
hajd ti sad meni reci onako sikreno...imal iko na ovom dunjaluki da voli to dijete pored tebe više do tebe????
Dalje...Možel bit ikako da ta starija žena, sa iskustvom, vidš svašta je prkeo glave prenijela u prošlosti, može biti misli Vama baš dobro time da ostanete u zajednici jer možda ona zna da njen sin mimo te kuće sretan biti neće???
Hajd sad onako iskreno nam kaži, Koliko je tvoj suprug konzervativac u tim nnekim stvarima tipa babovine, sprata u kući kod babe, zemlje, imetka, nasljedstav jer je muško sin tu i tako??? Jelde da je on malo ono ''postarinski'' babin sin, nasljednik? Evo da ti kažem moj je takav...
Ja živim u kući porodnoj na kojoj najamnje još 100 hiljada Km ulaganja ima da bude kako ja hoću---al je to njemu babovina...on je nebi ostavio...a imamo gdje imama ja i stan i kuću kod majke sprat svoj...nije mi na um palo ikad da mu kažem hajmo odavde...to da kažem...on mene nebi volio ovoliko koliko me voli, ja to znam...jer ON je takav i kao takvoga ja sma ga i birala i zavoljela i na sve pristala.
Pa ženo...ona od dobra svoga misli da je njemu bolje kad je na svom...ona smatra to je nejgovo. A zamisli sutra se nešto posvađate, a hoćete...(hajd bogati znala sma zakuhat rad mlijeka ko ga unio kad ga mljekarka donijela ) i on ti kaže...ja sma svoje ostavio tebe poslušao za tobom došao a ti se sad opet nešto svađaš sa mnom.??? i preko vrata i hop ode i preoći u tom namještenom spratu...e ti bi ga napala, došla ovdje možda napisala, aha zato je on to uradio da ode mami svojoj aha znala sam...a ON one je samo otišao tamo gdje se osjeća sigurnim, jačim i većim muškom...jer draga on je tako odgojen...to je jače od njega.

Baš tako, odgojen skroz konzervativno ....

paradajz -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:53:22)

Zato anonomna treba da budeš sretna ako si se s mužem dogovorila da se odselite, pošto kažeš kad se svekrvi spomene da se odvojite ona poludi. Ne znaš ti šta vrijeme nosi, pokvari se mašina, ne mogne se kupiti nova, biće hajmo donijeti iz prethodnog stana. Sve će to doći na svoje.

Hanady RR -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 13:57:47)

E moja Anonimna...moj je savjet tebi da počneš da živiš a ne sa vjetrnječama da se boriš...
On je to što jeste...i ne možeš sve odjednom promjeniti kod njega...
Zato sad kad je pristao da odete iz zajendice u kojoj ti patiš idi...ostavi stvari...izradite konačno DOM...koji nema ni zid svekrvin i frižider babe tvoga i dišite punim plućima...sjetite se kako ste to dijete napravali, te se ljubavi sjetite na podu tog vašeg stana mimo zajednice koja tebe nesretnom čini...nađite vrijeme u kojem ćeš mu priznati da si kriva što u startu nisi mislila da vam je bolje samima, da zamoliš za oprost za neke greške koje si možda počinila riječim, gestom prema njemu, majci njegovoj ...a onda će i on naći vrijeme za sve to kada vidi koliko vam je bolje mimo svih i svega što sa vašima veze ima...

Ma'n se inata...
vrati se ljubavi, onim leptirićima ...inače izgubit ćeš sve a a ostati sa namještajm svoga babe...a on je ništa....
jer vama mrva fali samo da se opet nađete na onom mjestu gdje ste dolučili biti muž i žena u odbru i zlu jedno drugom

Skvo RR -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 14:02:46)

Baš tako, odgojen skroz konzervativno ....

Sjetih se jedne poslovice...

Sasvim je prirodno da konzerva vjeruje da je kljuc jedino rjesenje...

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 14:10:27)

E moja Anonimna...moj je savjet tebi da počneš da živiš a ne sa vjetrnječama da se boriš...
On je to što jeste...i ne možeš sve odjednom promjeniti kod njega...
Zato sad kad je pristao da odete iz zajendice u kojoj ti patiš idi...ostavi stvari...izradite konačno DOM...koji nema ni zid svekrvin i frižider babe tvoga i dišite punim plućima...sjetite se kako ste to dijete napravali, te se ljubavi sjetite na podu tog vašeg stana mimo zajednice koja tebe nesretnom čini...nađite vrijeme u kojem ćeš mu priznati da si kriva što u startu nisi mislila da vam je bolje samima, da zamoliš za oprost za neke greške koje si možda počinila riječim, gestom prema njemu, majci njegovoj ...a onda će i on naći vrijeme za sve to kada vidi koliko vam je bolje mimo svih i svega što sa vašima veze ima...

Ma'n se inata...
vrati se ljubavi, onim leptirićima ...inače izgubit ćeš sve a a ostati sa namještajm svoga babe...a on je ništa....
jer vama mrva fali samo da se opet nađete na onom mjestu gdje ste dolučili biti muž i žena u odbru i zlu jedno drugom

Da, spremna sam na to. Nisu problem stvari, neka stoje, u jednom postu sam rekla da ne mogu da vjerujem da toliko želi ugoditi sujeti svojih i da je to jedino bitno. A neka stvari. Nego, ima jedna stvar koje se bojim. Već sam rekla da bismo taj stan dobili jeftino u smislu da nećemo davati puno novca nego bismo stan dobili za zmelju koja je opet pripadala mom ocu, a po njegovoj smrti prešla na mene. Bojim se da će i to biti kamen spoticanja što je u jednu ruku opet to stečeno od nečeg što je ostalo od roditelja. Iskreno, ja sam za to i uvijek sam bila, da sami dignemo kredit i kupimo stan i da nikog i nicije ne vežemo za to jer tako ćemo samo izgraditi taj DOM bez predrasuda, ali on nije spreman ni na to jer onda mora veliki kredit da diže. I tako.

henna ze -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 15:14:49)

izvinte..još jednu da reknem, pošto pitate..

ovo je hebo lud zbunjenog!

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (18.9.2014 16:38:46)

Hebavala vas zajednica, nek ste poletile da se udate, po svaku cijenu, a sad kukajte.

21 vijek a one jos zive u zajednici, ne mogu vjerovati. [sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>