RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

mina23 -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 0:34:42)

Galicia fkt izgleda da ja dobih problem a nisam ga imala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
hajde bas se lijepo porijeckasmo, a naravno neka roditelji odlucuju i djele a niko nista nece odbiti tu da smo na jasnom.
:*

veeseelaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 0:37:34)

ma dobro,ona je delegirala problem,sutra će da pročita odgovore

ja sam se ovih priča naslušala hejbet,nije lako biti žena na Balkanu
po svim segmentima je teško,pa i u tom dijelu zajednice,obično muževi ne razumiju probleme koje žena ima i kako se osjeća u svim tim dešavanjima
oni idu od onog,meni su moji starci ok,pa dobro jesu njemu al snahi nisu

to što sam ja recimo šutila mom rahmetli starom,koji je bio kažu poters, pa neće snaha to da proguta,što je i normalno,i ne treba
il što je mm zabavna neka stvar kod njegovih staraca meni je užasna itd

ne polazimo s iste tačke gledišta, i ne možemo,nikad

sva priča da je sveki ko mama, svekar ko babo je nidje veze

meni ni blizu, a sigurno ni mm,mada se on ne izjašnjava,mudrica[sm=smiley36.gif]

mina23 -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 0:44:01)

kako god mi smo zene malo ugrozenije, te mjenjaj sredinu , porodicu, kucu sve novo pa se prilagodi, umjereno s postovanjem ali distancom da nebi previse se opustili hahhah

maglaj_mum -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 0:47:29)

Ubit cu se kiflom:
Meni moja S danas kaze da malo pripazim kako hodam po spratu sve se cuje njoj dole, a kaze i mala je (moja A) to naslijedila od tebe malo je suzbijaj kad hoda sva se kuca trese...[sm=smiley29.gif]

Halllloooo ba curica od tri godine...Kaze sam MM se nikad ne cuje valjda andjeo pa lebdi po spratu hebote....Ja se okrenula i izasla bez rijeci...Doslo mi da spakujem stvari da ja i moja A ne tresemo zeni kucu nek joj andjeo sam lebdi ko oreol iznad glave...
Uh nisam vas ni pozdravila...Pozdrav [sm=jezicek.gif]

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 0:52:54)

IZVORNA PORUKA: mina23

kako god mi smo zene malo ugrozenije, te mjenjaj sredinu , porodicu, kucu sve novo pa se prilagodi, umjereno s postovanjem ali distancom da nebi previse se opustili hahhah

Kod mene nije tako.
Ali dobro, ja i ti se jos nismo upoznale. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 0:54:44)

IZVORNA PORUKA: maglaj_mum

Ubit cu se kiflom:
Meni moja S danas kaze da malo pripazim kako hodam po spratu sve se cuje njoj dole, a kaze i mala je (moja A) to naslijedila od tebe malo je suzbijaj kad hoda sva se kuca trese...[sm=smiley29.gif]

Halllloooo ba curica od tri godine...Kaze sam MM se nikad ne cuje valjda andjeo pa lebdi po spratu hebote....Ja se okrenula i izasla bez rijeci...Doslo mi da spakujem stvari da ja i moja A ne tresemo zeni kucu nek joj andjeo sam lebdi ko oreol iznad glave...

Sto nisi nju na sprat, pa da ti imas kome zvocati? [sm=jezicek.gif]

A i bolje po tebe bi bilo, na duze staze. Ne bi njo tijelo izdrzalo gore dole non stop, brze bi se istrosila. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

mina23 -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 0:56:04)

maglaj mum to je malo pretjerano, pa morate hodati, a njoj bi kao bilo lijepse kad gore niko nebi hodao i ona imala svoj mir?
Ne sikiraj se i vidi sa muzem da poprica on snjom jer ipak kad sin kaze drugacije prihvataju !

veeseelaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 0:58:38)

maglaj mum suze me obliše

kad već spomenu to lupanje sjetih se jednog nemilog dogadja kad su se dvije jetrve potabanale,skoro je to bilo

ovoj ispod smetalo lupanje kćerke jetrve iznad pa u inat odvrnula muziku

jetrva iznad dodje na vrata ovoj ispod i napadne je fizički,počupajau se one tu polijepo,a ta ispod je trudna bila

helem iseli se trudna jetrva sa suprugom,ode svojima

i sad starci od odbjeglog sina ljuti ko đavo, kao kako da ih sin napusti[sm=smiley36.gif]

maglaj_mum -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 0:59:50)

Predlagala sam ja i to, al nece kaze ima puno ulaganja, a da nije toga sad bi, valjda se boji da cu joj past na glavu usred noci...[sm=jezicek.gif]

maglaj_mum -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 1:04:17)

Kaze svekrva snahi, draga snaho sto ti sta ne radis zene tvojih godina znaju svasta radit...a ova ce a sto ti bona ne umres zene tvojih godina davno umrle...[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Samo vic da me dobrice odmah ne opale rafalnom paljbom...[sm=smiley18.gif]

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 1:05:13)

Da je vama moja sveki na sedam dana, sve bi vsm teorije o suzivotu pale u vodu. Zajednica bi vsm bila kineski znak. [sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 1:06:37)

Maglaj mam. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

mina23 -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 1:08:42)

ahhaahha Galicia [sm=smiley36.gif] zasto pa nije takav zmaj :P
maglaj mum hajde bolan neka opale i po meni su hahahha [sm=kuza.gif]

veeseelaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 1:20:08)

Gali nekim ljudima ne treba svaku uzimati k srcu, ja odbijam na ludost i glupost poprilično stvari
nisu svi zli nego im fali neka lajsna pa ne znaju bolje

pa i ta tvoja sveki,ko zna koji je njoj

al dobro, ti bar nisi kao ove iz zajednice prisiljena muhabetiti s njom

edith -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 7:35:59)

da se i ja pridružim.
meni moja svekrva nije dala da živim s njima, JOŠ BOLJE. Ima ona još 2 sina, zarekla sam se, ako dopusti ovom drugom (njenom mjezimcu) da živi s njima kad se oženi, moja noga gore više neće. a i moj muž je stava: neka im, imamo mi svoje. uglavnom, zbog tog svog, ja gulim dobar kredit, on jedva kad platu da vidi itd, još pola svog vijeka ću da otplaćujem stan. a oni kao: pa eto bila su bolja vremena kad ste se vjenčali, pa nije bilo potrebe za zajednicom, a ako su bila bolja vremena, što mi nijednom za kiriju dala nije... Uhhhh...
Moja mama živi sa S i mogu reći da ja nikad sa starijim ne želim živjeti, to ko ne zna kako je, ne može i nema pravo komentarisati. moja nana pojede mog oca i mater, fuj koliko i prema sinu nema obzira, a sva ostala djeca (koja je nisu htjela) mom ocu prigovaraju i ljute se kad moj otac zagalami.
što se ostavštine tiče, imam brata i sestru i nikad halalila njoj ne bih da uzme dio od brata, ni ja ni ona. obje imamo svoje, nikad tamo živjeti neću, on hoće vjerojatno cijeli život i da ne može na svom uradit ništa dok ja ne dozvolim, nema smisla.

AAvalon -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 7:57:46)

Ti meni edith nisi jasna. Sama kazes da crncis, plate ne vidis, po zivota ces otplacivat kredit, a ne bi dio koji tebi pripada uzela [sm=zmeden.gif]
Moj otac ima jedno zensko i jedno musko dijete, i sve sto ima je rekao da ide po pola. Znaci, meni jednako kao bratu, i to je po meni jedino posteno.
Ne moras ti zivjeti u toj kuci, ali zasto ne bi svoj dio prodala ili iznajmila, pa da lakse otplatis taj kredit ili malo ugodnije zivis? Samo zato da brat dobije na gotovo sve [sm=zmeden.gif]

Dzaba mi sto sam se rodila u Bosni, nikad necu razumjeti bosanski mentalitet u potpunosti...

Dalija098 -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 8:17:33)

I ja živim u zajednici, ako se to tako može nazvati, imamo svoj skroz odvojeni sprat. Kako veselaa reče, to su dva sasvim odvojena domaćinstva pa se i ne smatra zajednicom.
Eh sad, ja ovu kuću smatram svojom, jer sam zajedno sa mužem učestvovala u renoviranju i adaptiranju, brinem se o toj kući, sutra ću tu aBd djecu odgajati i nekako mislim da je moja koliko i njegova [sm=smiley36.gif]
AAvalon i moji deda i nana su tako uradili - kuća po pola mojoj mami i njegovom bratu.
Što se porodične kuće tiče, vi ste u super poziciji naspram mene - ja je nikako nemam hahaha jer je bila malo komplikovanija situacija među mojim roditeljima.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Dalija098 -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 8:18:10)

*njenom bratu, pardon

jasmin -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 11:50:42)

IZVORNA PORUKA: maglaj_mum

Ubit cu se kiflom:

Da ona ne čuje šta drugo, pa joj muka od života [sm=jezicek.gif].
Pusti jednom ovo i pleši s A 15 minuta barem. [sm=sad.gif][sm=sad.gif]
https://www.youtube.com/watch?v=seesfocr-_8

edith -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 13:44:12)

AAvalon kako da ja prodam ili iznajmim sprat kuće u kojoj moj brat živi?! da meni treba taj sprat za život, moji bi roditelji meni dali, i jesu nam nudili da se to sredi i tu da živimo, ali mi nažalost ne živimo u istom gradu. pitanje je hoće li moj brat ikad naći posao i imati "normalan" život, a ja hvala Bogu i sa kreditom pristojno živim od svog rada. ja u toj kući još imam svoju sobu i imaću je i onda kad ja sama kažem da je ne želim više. da je to kuća u kojoj ne živi moj brat, možda bi je poslije roditelja prodali i podijelili, mada ja mislim da ni to ne bi bilo. moji roditelji poljoprivrednici su meni osigurali najbolje obrazovanje od kojeg imam pristojnu platu i hvala im. a moj brat će se brinuti za njih kad odraste i kad oni više ne budu mogli raditi. ne postoji iznos koji bi mu se mogao platiti za to, a još da otimam, nema smisla. moj brat je moje sunce [sm=smiley1.gif] i trudiću se da mu i pomognem koliko mogu u životu. meni je i dovoljno kad on mene nazove i pita kad ću doći. moji roditelji su hvala Bogu mladi i ako Bog da živjeće još dugo da uživamo u zajedničkim trenucima. moj brat je još mali, ali jače sunce ne grije...

edith -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 13:54:03)

samo da napomenem, moja svekrva nije loša, svekar pogotovo. to što nam nije dala da živimo kod njih je jer kao "kod njih svako ulazi, izlazi, prolazi itd, a meni zbog posla treba mir". i zaista, stalno neko dođe, ode itd. zato i kažem bolje da nije dala. ima i ona svojih trzavica, ali ja fino odgovorim, ne šutim ni svojima, tata me tako naučio. veeseelaa potpuno si u pravu, neki ljudi nisu zlonamjerni, samo imaju "nešto" svoje.

grozđe -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 14:41:10)

Drage moje vjerujem da ste sve vi u pravu ali zaboravljate jednu stvar, a to je da su vazniji ljudi i odnosi medju njima nego bilo sta materijalno.

Ne moze to proci, tu ce kad tad biti problema. Sestra i brat, brat i brat... svi ce se oni posvadjati i proklinjati.... Nikada niko nece kupit nesto sto nije 1/1. Krenite prvo od sebe, ne biste ni vi.

azra I ADI -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (20.8.2014 14:49:11)

IZVORNA PORUKA: edith

samo da napomenem, moja svekrva nije loša, svekar pogotovo. to što nam nije dala da živimo kod njih je jer kao "kod njih svako ulazi, izlazi, prolazi itd, a meni zbog posla treba mir". i zaista, stalno neko dođe, ode itd. zato i kažem bolje da nije dala. ima i ona svojih trzavica, ali ja fino odgovorim, ne šutim ni svojima, tata me tako naučio. veeseelaa potpuno si u pravu, neki ljudi nisu zlonamjerni, samo imaju "nešto" svoje.

Kamo sreće da ni meni moja svekrva nije dala da živimo kod njih!Meni je to super odluka, i ja bih sutra tako svom sinu rekla, kad tad dođe do trzavica i svakome treba vlastiti prostor i mir.

Anoniman -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (20.8.2014 15:47:21)

Vi se i porječkaste zbog mene i mog problema :-)
Evo me, ne stihog prije .
Moj muž je najveći problem jer njemu se ne žuri, kaže možemo mi stvarati i za 10 godina.
Ne može on od mame i tate, a ja tu na duže staze već vidim problem jer i moji roditelji su kroz isto prošli i loše završili.
Kako da muža ubijedim, ja nemam načina pa mi dođe da ga i ostavim.

Amelaa RR -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (20.8.2014 16:27:33)

Zene polahko...i anonimnoj se plaho zuri cim baci bombu i nestane..a vi razbijate glavu kako bi ona trebala i sta.
Iskreno...ja bih bila strpiljiva i sacekala..hvala Bogu niste pod kirijom...a doci ce sve na svoje..nista ne moze nazor.. Iskreno...nasi prijatelji su se razisli (hvala Bogu nije bilo djece) iz istog razloga..Imali su svoj sprat ...i on i ona radili..ona ode ujutro iz kuce dodje navecer..Zena je navaljivala ko rogonja daj da ona ide iz zajednice, pa kako god..On je imao posao al nije bio stalni, a govorio je da ako Bog da ce kupit stan cim bude malo bolja situacija tj.dobije stalni posao..al jok ona ila daj odvoji se, odvoji se..a volili se..al je njoj neko opasno punio glavu..i tako se ona spremi i ode od njega..i kaze da im je njena mama nasla prelijepu kucu da kupe...[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]....Kako god..oni se razveli, on se ponovo ozenio...sad su kupili stan..i opremaju...Zato kazem..ne moze svanut prije zore..
A ti ....ma ostavi ti njega..hadj sta fali sto ces ti ostat bez muza...dijete bez oca..
[img]http://board.freeones.com/images/freeones/smilies/1637.gif[/img]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>