RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

ananas_ze -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:27:14)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: Galicia

A ja vjerujem da je i gore.

Ja opet ne vjerujem da je i gore. Pojama nemam. Prosla su ta neka vremena gdje se zensko gazilo, ovo iz prica nekih......No, mozda i grijesim...

U svojoj okolini zaista imam normalne ljude, normalnih shvatanja, fine brakove i sl. No opet samo za sebe mogu garantirati i govoriti, niko ne zna sta se desava u tudjoj kuci i sl.

ma i gore je,ja nedavno cula kako moj drug iz djetinjstva udara svoju zenu,godinu je stariji od mene, kretena na svakom koraku

vjestica -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:28:12)

IZVORNA PORUKA: anandi

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

Anandi. Ne mogu da vjerujem da se zene udaraju. Ja se nadam da i te zene njih mlatnu da im vrate. Prijavljuj to ko policiji.

Ima svakakvih brakova, moj tecic snahu mlatne sakom. Ja kad joj kazem da nije normalna sto to trpi, ona slegne ramenima jer ga voli.Pa brate dragi ako je toliko luda od ljubavi ja bih je onda slomila, opet to je njen izbor

kazes li sta njemu?

Skrenula sam mu paznju par put, ali rekao mi je da ne zabijam nos gdje mu nije mjesto.
Ona je ta koja valjda tako hoce. Sjecam se kad su se zabavljali, jednom mi u gradu i dolazi ona u suknji (nije minic al je povis koljena) i on je vrati kuci da se presvuce. Ja sam se skamenila, nisam mogla vjerovat da ce otici presvuc se, prihvatila ga je takvog dok su se jos i zabavljali. Nikad nije otisla s drugaricom na kafu, dok on svaki dan ode do kladionice pa se okladi pa na kaficu s jaranima a ona s djecom cuva svekrvu i ne buni se.

dobro ti je i rekao
kad ona tu šuti i trpi, nek je onda i mlavi
imam druga koji je tako djevojci počeo srati zbog suknje
i slijedeći put mu nasastanak dođe u najkraćoj suknji, majici s najvećim dekolteom, štiklama najvišim i naravno najintenzivnija šminka

Medić* -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:28:27)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

A ja vjerujem da je i gore.

Ja opet ne vjerujem da je i gore. Pojama nemam. Prosla su ta neka vremena gdje se zensko gazilo, ovo iz prica nekih......No, mozda i grijesim...

U svojoj okolini zaista imam normalne ljude, normalnih shvatanja, fine brakove i sl. No opet samo za sebe mogu garantirati i govoriti, niko ne zna sta se desava u tudjoj kuci i sl.

ma i gore je,ja nedavno cula kako moj drug iz djetinjstva udara svoju zenu,godinu je stariji od mene, kretena na svakom koraku

Strasno.....

samy_lo -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:29:26)

IZVORNA PORUKA: vjestica

IZVORNA PORUKA: samy_lo

NADJOH NESTO JAKO PAMETNO -Muškarac treba stati uz svoju suprugu kada njegova porodica griješi i treba imati na umu da je ona sve ostavila da bi bila s njim. Prečesto dozvoljavamo članovima porodice da ponižavaju naše supruge ostavljajući ih u suzama, bespomoćne pa čak i s pomislima na samoubistvo. Najgore je kada se zaboravi da je i ona ljudsko biće poput nas i počnu je ponižavati. Gdje ona može otići? Kome se drugom može obratiti do Svemogućem? On je taj koji posmatra, On će joj priteći u pomoć. Zbog čega ne nastojimo olakšati život jedni drugima umjesto da ga otežavamo? Ovaj svijet bi trebao biti bolje mjesto. Prošli su dani kada je snaha bila neplaćena kućna pomoćnica!Sram bilo one koji posmatraju snahe na taj način!

ovo ne da nije pametno, nego je ponižavajuće

ovaj tekst iskreno ne kontam

tekst je [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]
i on je otprilike iz pretprošlog vijeka[sm=smiley21.gif]

Nije bitno da li je iz pretproslog vijeka,nego da u njemu ima istine,i dan danas neke snahe su kucne pomocnice,i prozivljavaju pakao od strane mm roditelja

Medić* -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:29:55)

Anandi. Ne mogu da vjerujem da se zene udaraju. Ja se nadam da i te zene njih mlatnu da im vrate. Prijavljuj to ko policiji.

Ima svakakvih brakova, moj tecic snahu mlatne sakom. Ja kad joj kazem da nije normalna sto to trpi, ona slegne ramenima jer ga voli.Pa brate dragi ako je toliko luda od ljubavi ja bih je onda slomila, opet to je njen izbor

kazes li sta njemu?

Skrenula sam mu paznju par put, ali rekao mi je da ne zabijam nos gdje mu nije mjesto.
Ona je ta koja valjda tako hoce. Sjecam se kad su se zabavljali, jednom mi u gradu i dolazi ona u suknji (nije minic al je povis koljena) i on je vrati kuci da se presvuce. Ja sam se skamenila, nisam mogla vjerovat da ce otici presvuc se, prihvatila ga je takvog dok su se jos i zabavljali. Nikad nije otisla s drugaricom na kafu, dok on svaki dan ode do kladionice pa se okladi pa na kaficu s jaranima a ona s djecom cuva svekrvu i ne buni se.

E neka suti i trpi, ocigledno joj odgovara takvo sto [sm=smiley29.gif]

vjestica -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:32:49)

Nije bitno da li je iz pretproslog vijeka,nego da u njemu ima istine,i dan danas neke snahe su kucne pomocnice,i prozivljavaju pakao od strane mm roditelja

ali nije srednji vijek da to i trpe
bar sad žene imaju izbora i mogućnosti
i ovaj tekst je glupost najveća, u stilu imajte razumjevanja prema jadnim snahama

ananas_ze -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:33:04)

e blago njoj, ljute me takve zene [sm=hudicek1.gif]

ananas_ze -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:36:13)

u stilu imajte razumjevanja prema jadnim snahama

aha,meni nije bilo jasno sta se hoce tim tekstom uopce reci,poglupo je napisan,a meni mozak znate kako radi...

tinkivinki -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:36:16)

NADJOH NESTO JAKO PAMETNO -Muškarac treba stati uz svoju suprugu kada njegova porodica griješi i treba imati na umu da je ona sve ostavila da bi bila s njim. Prečesto dozvoljavamo članovima porodice da ponižavaju naše supruge ostavljajući ih u suzama, bespomoćne pa čak i s pomislima na samoubistvo. Najgore je kada se zaboravi da je i ona ljudsko biće poput nas i počnu je ponižavati. Gdje ona može otići? Kome se drugom može obratiti do Svemogućem? On je taj koji posmatra, On će joj priteći u pomoć. Zbog čega ne nastojimo olakšati život jedni drugima umjesto da ga otežavamo? Ovaj svijet bi trebao biti bolje mjesto. Prošli su dani kada je snaha bila neplaćena kućna pomoćnica!Sram bilo one koji posmatraju snahe na taj način!

pa znam.ali svaka žena treba svoj život uzeti u svoje ruke.a ovaj tekst opisuje ženu kao jedno bespomoćno biće koje muž treba zaštititi.

samy_lo -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:37:11)

ali nije srednji vijek da to i trpe
bar sad žene imaju izbora i mogućnosti
i ovaj tekst je glupost najveća, u stilu imajte razumjevanja prema jadnim snahama

Razumijem ja to,ali neke zene i sad zbog djece,ili da ne bude bruke i sramote ce svasta trpiti i sutiti

anandi -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:37:40)

kazes li sta njemu?

dobro ti je i rekao
kad ona tu šuti i trpi, nek je onda i mlavi
imam druga koji je tako djevojci počeo srati zbog suknje
i slijedeći put mu nasastanak dođe u najkraćoj suknji, majici s najvećim dekolteom, štiklama najvišim i naravno najintenzivnija šminka

ja sam rekla svoje misljenje, opet to je njihov brak.
Ja sam jednom dok sam se zabavljala s mm otisla njemu i naravno obukla minic,stikle nokti ogromni,dekolte bas kao iz javne kuce i cekam njegovu reakciju. Kaze on mm kako joj dozvoljavas da tako hoda i mm mu zacepi gubicu, volim da se svako okrene za mojoj curom, nek svi vide kakvu ja curu imam.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] i vise mi nikad nije rekao sto sam nesto obukla

veeseelaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:38:00)

možda da žive van zajednice manje bi je mlatio

vjestica -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:38:01)

u stilu imajte razumjevanja prema jadnim snahama

aha,meni nije bilo jasno sta se hoce tim tekstom uopce reci,poglupo je napisan,a meni mozak znate kako radi...

ma u redu si ti, nema veze što si pred porod [sm=smiley36.gif]
tek će poslije porodada ti mozak stane [sm=smiley36.gif]
preglup je, isto da su snahe mala djeca, pa ih neko treba štititi

Hannica -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:39:43)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Medić* -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:40:36)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

A ne bih rekla, takvi su isti kao u zajednici ko sami, jednostavno nasilnici rodjeni a zene dopustaju i tako u krug....

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 18:42:55)

Bajke su na drugom spratu.
Cuj svemoguci je najbolji jaran. Od najboljeg jarana je i odobren udarac za zene. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 18:58:43)

U kojem to filmu Zena ostavlja sve da bi otisla Za muskarcem? Koje doba koja zemlja to jos praktikuje?

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 19:04:12)

Pobijesnim kad vidim da se zene udaraju. A jos vise pobjesnim kad mi neko postavi upute za rad zene, kako treba s njom se ponasati, pricati itd itd. Isto kao da je usisivac a ne ljudsko bice.

minja_ -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 19:19:30)

a ovo je jedan od komentara na taj post na jednom od fb grupa:

"buduce snahe treba da postuju pravila porodice u koju dolazi,a ne svi da se prema njoj upravljaju.Neboj se,ove sadjsnje se takmice koja je nesposobnija,koja manje poslova zna,a vise marki originala"

tako da, bit dobar, inace fasunga ne gine[sm=jezicek.gif]
i ja slusam, sta mi fali[sm=jezicek.gif]

Hannica -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 20:05:01)

Bajke su na drugom spratu.
Cuj svemoguci je najbolji jaran. a zene. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Kako od čijeg. [sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 11:56:46)

Jel procitao muz pismo? Ili jos uvijek cita? [sm=smiley36.gif]

mama75 -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 12:04:17)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

pa znam.ali svaka žena treba svoj život uzeti u svoje ruke.a ovaj tekst opisuje ženu kao jedno bespomoćno biće koje muž treba zaštititi.

Smatram da muz treba zastititi zenu od svoje porodice i zena muza od svoje. Lakse je npr meni da kazem mojoj mami: hajde ne petljaj se, nego on da joj to govori. Itd itd NAjveci je problem sto neke majke ne mogu da shvate da njihova djeca (uglavnom su to majke sinova) sada imaju novi zivot iz kojeg ona nije nikako iskljucena, ali u koji je ukljucena jos jedna osoba. Ne treba se petljati u odnos muz-zena, a isto tako ni u odnos majka-dijete. Samo treba naci pravu mjeru za sve.
Presretna sam kada mm ode i trazi svajet od mojih roditelja. Ja im mozda neke stvari ne bih rekla, misleci da je to petljanje u nas zivot, ali on ih cesto pita za misljenje sto mi je super!

SREĆNA -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 14:28:42)

Smatram da muz treba zastititi zenu od svoje porodice i zena muza od svoje. Lakse je npr meni da kazem mojoj mami: hajde ne petljaj se, nego on da joj to govori. Itd itd NAjveci je problem sto neke majke ne mogu da shvate da njihova djeca (uglavnom su to majke sinova) sada imaju novi zivot iz kojeg ona nije nikako iskljucena, ali u koji je ukljucena jos jedna osoba. Ne treba se petljati u odnos muz-zena, a isto tako ni u odnos majka-dijete. Samo treba naci pravu mjeru za sve.
Presretna sam kada mm ode i trazi svajet od mojih roditelja. Ja im mozda neke stvari ne bih rekla, misleci da je to petljanje u nas zivot, ali on ih cesto pita za misljenje sto mi je super!

Slažem se sa tobom.
Majke sinova moraju da bdiju nad njim 24 h, ne mogu nikako da dopuste da sin sam upravlja svojom glavom i svojom porodicom.

azra I ADI -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 14:48:00)

I meni treba vaš savjet.U braku sam 6 godina, imam sina od 5 godina. Živimo na spratu porodične kuće, a u prizemlju su svekar i svekrva. Do prošlo ljeto je sa nama živio i djever sa ženom i kćerkom i bilo je užasno stresno, ne ponovilo se nikome. Dugo sam svašta trpila,razne sitnice koje ti svakodnevno uprapašteju raspoloženje. Svekrva se u sve petlja---od toga kako ću djetetu obući cipele, do toga kakvu ću kuhinju kupiti, hoću li na prozore staviti roletne ili paravane---u sve se petlja. Muž je uvije na njihovoj strani, i kad je svjestan da pogriješe kaže da su stari, šta ćeš, proći će sve kad se i mi preselimo,a to bi trebalo biti narednu godinu. Ja sam lani pretrpila stres sa djetetom, sumnjalo se na najgore dijagnoze, i hvala Bogu dobro se završilo. Ali je i na meni ostavilo posljedica, nemam više živaca za takve gluposti, nikog ne diram i ne dam nikome da se petlja u moje stvari. Najgora stvar je muž-uvijek je uz njih. Sad smo u fazi da svekrva i svekar ne pričaju sa mnom nikako, pa i on ignoriše i mene i DIJETE dok se ne pomirim sa njegovima.Da nemam sina ni sekunde se ne bih dvoumila, ostavila bih ga, ali ovako teško je biti pametan.Molom vas za vaša iskustva vezano za ovakve stvari...

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 15:00:01)

Sretno azra, nemam ti nista pametno reci. Ali imam pitanje uopsteno za sve koje zive u zajednici. Jel vas roditelji savjetuju da se udajete u zajednicu?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>