azra I ADI -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (1.4.2014 14:48:00)
|
I meni treba vaš savjet.U braku sam 6 godina, imam sina od 5 godina. Živimo na spratu porodične kuće, a u prizemlju su svekar i svekrva. Do prošlo ljeto je sa nama živio i djever sa ženom i kćerkom i bilo je užasno stresno, ne ponovilo se nikome. Dugo sam svašta trpila,razne sitnice koje ti svakodnevno uprapašteju raspoloženje. Svekrva se u sve petlja---od toga kako ću djetetu obući cipele, do toga kakvu ću kuhinju kupiti, hoću li na prozore staviti roletne ili paravane---u sve se petlja. Muž je uvije na njihovoj strani, i kad je svjestan da pogriješe kaže da su stari, šta ćeš, proći će sve kad se i mi preselimo,a to bi trebalo biti narednu godinu. Ja sam lani pretrpila stres sa djetetom, sumnjalo se na najgore dijagnoze, i hvala Bogu dobro se završilo. Ali je i na meni ostavilo posljedica, nemam više živaca za takve gluposti, nikog ne diram i ne dam nikome da se petlja u moje stvari. Najgora stvar je muž-uvijek je uz njih. Sad smo u fazi da svekrva i svekar ne pričaju sa mnom nikako, pa i on ignoriše i mene i DIJETE dok se ne pomirim sa njegovima.Da nemam sina ni sekunde se ne bih dvoumila, ostavila bih ga, ali ovako teško je biti pametan.Molom vas za vaša iskustva vezano za ovakve stvari...
|
|
|
|