anandi -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 16:07:21)
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: anandi IZVORNA PORUKA: veeseelaa kad je moja snaha na moru , jedne godine, ničim izazvana, mojoj mami obratila se sa : mama , rekla sam joj ajd ne seri živ ti svak [sm=smiley36.gif] tako da je odmah prestala [sm=smiley36.gif] hahahaha dobra si, a ja nemam zaove da tako kaze [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Moja sveki je starija zena, odrasla po starim obicajima bezveze joj da je zovem imenom, a vala i meni je ruzno, a ovako dvaput u mjesecu mogu joj reci mati da sam s njom svaki dan vjerovatno bi bio raspad sistema. Tako cu i ja aBd kad mi se brat ozeni snajku sasjec u korjenu hehehehe nema sanse da moju mamu zove mama [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a moja mama i ne zeli da je snaha tako zove ma ni moja mama, baš joj je bilo smiješno i čudno, kao u crtiću sve su joj upitnici bili iznad glave fkt ko želi da ga tudja djeca zovi majkom? malo bolesno [sm=smiley36.gif] u mojoj a i u mm porodici sve snahe su zvale mama, (mama nema sanse, mati jedva al moze se) moja mama nije zvala zato jer neni nije smetalo i nije trazila jer i ona svoju svekrvu nije zvala. Salu na stranu, mi smo sad moderne zene, obrazovane i imamo svoje ja, ni jedna od nas da smo se rodile prije 40-50godina ne bi mogla reci necu zvat jer bi je mm odmah vratio odakle je i pokupio. Prije se zene udavale, pa u zajednicu pa eto djece i nekad poslije osamostale se i onda kazu hadji neni,baki,maki...
|
|
|
|