RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 16:33:05)

Manipulatoru. Eheehhe
IZVORNA PORUKA: ananas_ze

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ne buni mene cinjenica da je dosta zena jos uvijek potlaceno citajuci ovaj forum, nego me zbunjuje sto je to mnogima normalno. Kao ono pitanje od ananas sto je pitala muza kako da mu mamu zove. Zar se to treba pitati?

ja sam to pitala namjerno zbog pitanja kasnije na koje sam znala odgovor,samo sam ga zeljela stavit u tu poziciju gdje se stosta 'podrazumijeva'

ananas_ze -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 16:33:28)

IZVORNA PORUKA: SREĆNA

uz svekrvu nema uputstva za upotrebu,nego ga pises sama-godinama

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Mene moja nije nervirala dok se djeca nisu rodila, sad me izluđuje [sm=zz_cry.gif], ima li ko slično iskukstvo ?

eh to me tek ceka,pa javim se [sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 16:33:49)

Ne buni mene cinjenica da je dosta zena jos uvijek potlaceno citajuci ovaj forum, nego me zbunjuje sto je to mnogima normalno. Kao ono pitanje od ananas sto je pitala muza kako da mu mamu zove. Zar se to treba pitati?

ja sam to pitala namjerno zbog pitanja kasnije na koje sam znala odgovor,samo sam ga zeljela stavit u tu poziciju gdje se stosta 'podrazumijeva'

ma vidi pitala si jer se ovdje stoljećima mati od muža zove mati, il drugačije uz aminovanje
možda si ti pitala tm i iz zajebancije
ja nisam pitala, jer imam stav svoj, a ideje i nečije želje me ne zanimaju

imam i aj neke ponekad lude ideje, tipa da me oslovljaju sa Vaše visočanstvo i sl al baš mi nešto blam da pričam okolo [sm=smiley36.gif]

SREĆNA -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 16:34:28)

Pa tako smo odgojeni i naučeni, moja mama je svoju svekrvu zvala mama, pa se to možda očekuje i od mene i tako je kod većine žena. Nije kod svih naravno i HB da je tako.Trpe i obrazovane i neobraozvane radi mira u kući vjerovatno.

veeseelaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 16:34:31)

uz svekrvu nema uputstva za upotrebu,nego ga pises sama-godinama

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Mene moja nije nervirala dok se djeca nisu rodila, sad me izluđuje [sm=zz_cry.gif], ima li ko slično iskukstvo ?

eh to me tek ceka,pa javim se [sm=smiley36.gif]

ma samo oštrođ
tvoja djeca, tvoje odluke, popustiš li ode u helać, bilo s kim!

anandi -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 16:34:53)

Anandi lutko i moderno doba nema veze sa ovim gore sto si napisaala. Moja mama kad se udala nije isla zajednicu a to je bilo prije 36 godina.

kod tebe mama je bila sretnica, ja govorim za vecinu. Mozda niste dobro shvatile sta sam htjela da kazem,nebitno... koja zena od 60 i kusur godina zeli da je snaha zove imenom, svaka cast izuzetcima. Mi aBd kad budemo svekrve i punice, bar ja cu htjet da me zove imenom..
Meni nije jasno zasto se samo kuka na svekrve,pa one su nam rodile mm i one su ljudska bica, othranile mm ,skolovale i ozenile i sad treba doc snaha i poremetit sve.
Slazem se da ima medusobne ljubomore i netrpeljivosti s obje strane, al se razgovorom moze sve rijesiti.
Prethodni post ima veze, jer nekoliko mojih drugarica koje su frisko u braku imaju probleme, iz razloga sto ih mm tuku kad im nesto ne pase, al opet to je njihov izbor da trpe.
Ja sam odrasla sa losim sjecanjem na djetinstvo, otac je uvijek dosta pio alkohol a mama sutila, pa dode i pode udarat nju pa ako nesto ja ili brat kazemo i nas istuce. Zato cijenim svog mm a i svekrvu jer nikad nije stala na njegovu stranu, , uvijek je na mojoj strani i odgojila ga je da bude pravi domacin znam dosta svekrva koje sinovima kazu pokazi gdje je zeni mjesto

ananas_ze -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 16:35:27)

Manipulatoru. Eheehhe

aha,prpa i njemu da 'mama' prevali nekom drugom ko ga nije rodio...

Skvo RR -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 16:35:42)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja sam to pitala namjerno zbog pitanja kasnije na koje sam znala odgovor,samo sam ga zeljela stavit u tu poziciju gdje se stosta ''podrazumijeva''

ma vidi pitala si jer se ovdje stoljećima mati od muža zove mati, il drugačije uz aminovanje
ja nisam pitala, jer imam stav svoj, a ideje i nečije želje me ne zanimaju

imam i aj neke ponekad lude ideje, tipa da me oslovljaju sa Vaše visočanstvo i sl al baš mi nešto blam da pričam okolo [sm=smiley36.gif]

kod mene u porodici..nikad cula to nisam....[sm=zmeden.gif]..jesmo staru pranenu zvali svi nena i kome jest bila i kome nije....a to mama..moja mama je zvala moju nenu- svekrva..i ja kada predstavljam kazem "ovo je moja svekrva". Ne vidim nista lose u tome.

ananas_ze -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 16:36:57)

Pa tako smo odgojeni i naučeni, moja mama je svoju svekrvu zvala mama, pa se to možda očekuje i od mene i tako je kod većine žena. Nije kod svih naravno i HB da je tako.Trpe i obrazovane i neobraozvane radi mira u kući vjerovatno.

nema mira dok ga snaha ne uvede [sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 16:40:40)

Anandi. Ne mogu da vjerujem da se zene udaraju. Ja se nadam da i te zene njih mlatnu da im vrate. Prijavljuj to ko policiji.

ananas_ze -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 16:42:47)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

nemoj ti meni mozda i izvrtat namjere,rekoh sto sam pitala

Medić* -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 16:50:54)

Gdje je problem sto anonimna ima, ja ne vidim taj post, osim za vrata ?

U mojim krajevima se u vecini slucajeva svekrva zove mammom.
U muzevim takodje samo na drugom jeziku [sm=smiley36.gif]

Ja ne bih mogla svekrvu zvati mama pa da se cio svijet rusi. Jednu sam mamu imala, a ona mi je svekrva. Zovem je nana kao i moje dijete.

Uglavnom polako se i u nasim krajevima to izmijenjalo, jednostavno tako je bilo, s koljena na koljeno, tako je vjerovatno i moja mama svoju sveki zvala, ne mama vec majka....

vjestica -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:02:01)

ja kad čitam o+neke postove, pitam se gdje ja živim [sm=zmeden.gif]
i zar neke stvari još postoje [sm=zmeden.gif]
hB pa sam okružena normalnim ljudima, a za neke postove se samo mogu nadati da su klasična forumska pretjerivanja, a ne istina

Galicia -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:05:05)

A ja vjerujem da je i gore.

tinkivinki -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:08:41)

nema mira dok ga snaha ne uvede [sm=smiley36.gif]

moja ujna je moju baku zvala mama,a djeda tata.ali nije je niko forsirao na to,mislim moja baka je bila tip zovi me kako hoćeš.ona je valjda tako htjela

samy_lo -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:10:45)

NADJOH NESTO JAKO PAMETNO -Muškarac treba stati uz svoju suprugu kada njegova porodica griješi i treba imati na umu da je ona sve ostavila da bi bila s njim. Prečesto dozvoljavamo članovima porodice da ponižavaju naše supruge ostavljajući ih u suzama, bespomoćne pa čak i s pomislima na samoubistvo. Najgore je kada se zaboravi da je i ona ljudsko biće poput nas i počnu je ponižavati. Gdje ona može otići? Kome se drugom može obratiti do Svemogućem? On je taj koji posmatra, On će joj priteći u pomoć. Zbog čega ne nastojimo olakšati život jedni drugima umjesto da ga otežavamo? Ovaj svijet bi trebao biti bolje mjesto. Prošli su dani kada je snaha bila neplaćena kućna pomoćnica!Sram bilo one koji posmatraju snahe na taj način!

anandi -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:13:07)

Anandi. Ne mogu da vjerujem da se zene udaraju. Ja se nadam da i te zene njih mlatnu da im vrate. Prijavljuj to ko policiji.

Ima svakakvih brakova, moj tecic snahu mlatne sakom. Ja kad joj kazem da nije normalna sto to trpi, ona slegne ramenima jer ga voli.Pa brate dragi ako je toliko luda od ljubavi ja bih je onda slomila, opet to je njen izbor

ananas_ze -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:16:23)

IZVORNA PORUKA: anandi

Ima svakakvih brakova, moj tecic snahu mlatne sakom. Ja kad joj kazem da nije normalna sto to trpi, ona slegne ramenima jer ga voli.Pa brate dragi ako je toliko luda od ljubavi ja bih je onda slomila, opet to je njen izbor

kazes li sta njemu?

vjestica -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:18:29)

IZVORNA PORUKA: samy_lo

NADJOH NESTO JAKO PAMETNO -Muškarac treba stati uz svoju suprugu kada njegova porodica griješi i treba imati na umu da je ona sve ostavila da bi bila s njim. Prečesto dozvoljavamo članovima porodice da ponižavaju naše supruge ostavljajući ih u suzama, bespomoćne pa čak i s pomislima na samoubistvo. Najgore je kada se zaboravi da je i ona ljudsko biće poput nas i počnu je ponižavati. Gdje ona može otići? Kome se drugom može obratiti do Svemogućem? On je taj koji posmatra, On će joj priteći u pomoć. Zbog čega ne nastojimo olakšati život jedni drugima umjesto da ga otežavamo? Ovaj svijet bi trebao biti bolje mjesto. Prošli su dani kada je snaha bila neplaćena kućna pomoćnica!Sram bilo one koji posmatraju snahe na taj način!

ovo ne da nije pametno, nego je ponižavajuće

veeseelaa -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:19:18)

ma hebo snahe

anandi -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:19:24)

[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

ananas_ze -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:21:28)

IZVORNA PORUKA: vjestica

ovaj tekst iskreno ne kontam

Medić* -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:22:02)

A ja vjerujem da je i gore.

Ja opet ne vjerujem da je i gore. Pojama nemam. Prosla su ta neka vremena gdje se zensko gazilo, ovo iz prica nekih......No, mozda i grijesim...

U svojoj okolini zaista imam normalne ljude, normalnih shvatanja, fine brakove i sl. No opet samo za sebe mogu garantirati i govoriti, niko ne zna sta se desava u tudjoj kuci i sl.

vjestica -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:23:03)

IZVORNA PORUKA: vjestica

ovaj tekst iskreno ne kontam

tekst je [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]
i on je otprilike iz pretprošlog vijeka[sm=smiley21.gif]

anandi -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 17:24:32)

IZVORNA PORUKA: anandi

kazes li sta njemu?

Skrenula sam mu paznju par put, ali rekao mi je da ne zabijam nos gdje mu nije mjesto.
Ona je ta koja valjda tako hoce. Sjecam se kad su se zabavljali, jednom mi u gradu i dolazi ona u suknji (nije minic al je povis koljena) i on je vrati kuci da se presvuce. Ja sam se skamenila, nisam mogla vjerovat da ce otici presvuc se, prihvatila ga je takvog dok su se jos i zabavljali. Nikad nije otisla s drugaricom na kafu, dok on svaki dan ode do kladionice pa se okladi pa na kaficu s jaranima a ona s djecom cuva svekrvu i ne buni se.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>